Oviranje kolesarjev (2)

Dober mesec je minil od nerganja zaradi kontejnerjev na kolesarskih stezah, pa od MOL še vedno nisem dobil odgovora, čeprav, kot se hvali župan, na vprašanja in pritožbe meščanov vedno z veseljem odgovarjajo. Bolj ažurni so pri Snagi, saj je vodja DE, ga. Marija Rutter, odpisala še isti dan. S PU Ljubljana je štiri dni kasneje odgovorila tiskovna predstavnica ga. Martina Gramec.

DSC00132

Smetnjaki na kolesarskih stezah seveda nimajo kaj iskati, tako zaradi Odloka o javni službi zbiranja in prevoza komunalnih odpadkov, kot tudi zaradi tretjega odstavka 113. člena Zakona o varnosti cestnega prometa. V omenjenem odstavku celo izrecno piše, da je na vozišču, kamor seveda sodi tudi kolesarska steza, prepovedano puščati zabojnike za smeti. Globa za kršitelje je 250 evrov za fizične osebe in nekaj čez 2500 evrov za pravne osebe.

Ampak kdo je kršitelj? Smetarji, lastniki zabojnikov ali pijana mularija? Kdo bi vedel, dejstvo pa je, da so lastniki obvezani smetnjake postaviti na zbirno mesto, seveda v skladu s 113. členom ZVCP, kjer jih preko noči pobirajo smetarji. Konec koncev je lastnik odgovoren tudi v primeru, da se nad smetnjakom znesejo pijanci in potem kišta tam stoji še cel dan ali tudi več! Če bi mu premaknili avto, bi gotovo takoj poskočil.

Toda bolj me skrbi, da je za nadzor nad izvajanjem Odloka pristojen Inšpektorat – Mestna inšpekcija pri Mestni upravi, saj mi na občini niso sposobni niti odgovoriti na preprosto pismo, kaj šele, da bi bili pri delu učinkoviti. Pravzaprav sploh ne vem, kako oni to nadzirajo. Mestni redarji se mi zdijo poleg policistov, ki seveda delujejo na ravni države, edina učinkovita opcija. Toda nisem še slišal, da bi prvi ali drugi organ oglobil kogarkoli.

Gospa Rutter je obljubila opozorilo delavcem Snage in jaz v zadnjem času z veseljem ugotavljam, da smetnjaka vsaj na tistem mestu ni več videti.

Prejšnja objava Naslednja objava

Brez komentarjev

 • Odgovori Štefan 27. 11. 2007 at 8:11

  No zdaj pa pazi da se ne boš tam peljal pa se not v kanto zvrnil, haha!

 • Odgovori Rado 27. 11. 2007 at 9:16

  Šefe,

  vse nas boš “zajebal”. Če bo komunala morala plačati kazen, bodo povišali komunalne storitve in zaradi tvojega nerganja bomo nastradali mi vsi!

  Si nas upaš nakopati za vrat?

 • Odgovori homerun 27. 11. 2007 at 16:13

  Prav, da si pisal. Samo tistega odgovora verjetno tudi ne bo … Mogoče bi obisk občine bil bolj učinkovit …

 • Odgovori andraz182 27. 11. 2007 at 19:10

  Saj sem tudi jaz že kdaj bentil čez občino, ampak tako res ne moraš nič doseči … Pomojem je najbolje da se osebno najaviš.

 • Odgovori chef 28. 11. 2007 at 7:33

  @Štefan: No, vidiš, oči moramo vedno imeti na paši, ane, tudi tam kjer bi najmanj pričakovali, nas lahko preseneti kontejner, ha!

  @Rado: Potem se bom pa pritoževal zaradi visoke cene storitev!

  @homerun, andraz: do zdaj so mi odgovarjali…

 • Odgovori kaktuskaktus 28. 11. 2007 at 15:26

  ej pa ravno ta kanta mi je vedno stala na poti, ali pa kakšen orjaški mercedez, ki jih v tej ulici prav radi parkirajo, kot da so tam doma

 • Odgovori sadie007 28. 11. 2007 at 17:17

  porkaduš, zuni je zima, pospravte bicikle!

 • Odgovori Nataša 28. 11. 2007 at 17:33

  Meni so na pritožbo z MOL-a takoj odgovorili. Ni šlo za smetnjake na kolesarskih stezah, ampak za kolono parkiranih avtomobilov na pločniku s kolesarsko stezo. Ampak pritožbo sem jim poslala s službenega maila, saj me je že Dars dobro naučil, da je pomembna končnica (beri @gov.si, @bs.si, @nms.si, @zrc-sazu.si ipd.). Že slabe pol ure po oddaji sem prejela odgovor “spoštovani uporabnik portala…hvala za opozorilo…smo obvestili Mestno redarstvo…”. Čez dan ali dva so mi nato z drugega maila posredovali še statistiko, žal pa ni nihče uspel opaziti in/ali pokomentirati mojega predloga dolgoročne rešitve. Zato sem jim še enkrat pisala. Prvi del odgovora (“spoštovani uporabnik…hvala…smo”) je že prišel, čakam drugi del.
  Vztrajaj še ti!
  LP Nataša

 • Odgovori flyer 28. 11. 2007 at 19:09

  Lepo, da še nekdo poskuša doseči boljše razmere za kolesarje v Ljubljani. Ne morem se namreč znebiti občutka, da nas avtomobilisti pojmujejo kot nepotrebne ovire na cesti. In kaj MOL naredi glede tega? hja nič – razen tega, da nas še dodatno šikanirajo…S tem imam v mislih katastrofalno ureditev in vzdrževanje kolesarskih stez, pozimi pluženje snega s ceste na kolesarsko stezo in pa verjetno glavni problem; nihče se noče resno lotiti problema premnogih kraj koles! Če bi te stvari uredili, sem prepričan, da bi se občutno več ljudi prevažalo okoli s kolesi…Ob takem vodenju naših mest, ideja o taksah za avtomobile sploh ni slaba ideja!

 • Odgovori chef 28. 11. 2007 at 21:28

  @kaktuskaktus: (pa tudi vsi ostali) če na tem mestu kdaj vidite kanto (ali tudi kjerkoli drugje na kolesarski stezi), mi to sporočite, če imate možnost, pripnite sliko, pa bom jaz naprej z velikim veseljem težil. Kot sem rekel, od dneva moje pritožbe kontejnerja tam nisem več videl, ampak več oči več vidi 😉

  @sadie: Je fajn za kožo, veš, po mrazu gonit.

  @Nataša: menda najhitreje odgovorijo pri končnici @direkt.si . S temi lumpi ni zajebancije 🙂 No, jaz imam pa @gmail.com, haha.

  @flyer: ko bodo nakidali sneg na kolesarske, bom že spet popenil 🙂

  Zgolj v vednost, če še nisi bral: Kolesarji smo drugorazredni prometni udeleženci

 • Odgovori flyer 29. 11. 2007 at 6:47

  Oh brez skrbi da sem že prebral:) dobra objava, s katero se nebi mogel bolj strinjati…tista izkušnja s kretenom, ki te je skoraj zrinil s ceste se mi zdi pa še preveč znana…sem se kakšen mesec nazaj z nekim primitivcem prerekal skozi njegovo odprto okno kakšnih 5km!

 • Odgovori Nataša 29. 11. 2007 at 12:50

  Glej ga zlomka ! Danes sem, 8 dni po oddaji, prejela drugi del odgovora 🙂 Ta je bolj ko ne pričakovan, a vsaj nekaj trenutkov so se bili prisiljeni ubadati z iskanjem opravičila, če že ne z iskanjem kakšne (druge) dolgoročne rešitve.

  Kar se pa končnic meila tiče, me to pravzaprav močno jezi! Kot omenjeno mi je “večjo vrednost” pritožnikov s pravimi končnicami že pred nekaj leti razkril Dars. Tam s točo pisem @siol.net nisem dosegla nič ! Že po prvem copy-paste pismu s pravo končnico pa sem prejela 2 opravičili (tipsko z Darsa in osebno od “krivca”) ter povračilo stroškov… pa čeprav tega v nobenem dopisu sploh nisem zahtevala 🙂
  So me pa izučili in ker imam možnost, sedaj to tudi izkoriščam, a utemeljeno in upravičeno !
  LP Nataša

 • Odgovori chef 8. 12. 2007 at 10:32

  Zdaj imam pa tudi jaz e-mail naslov, ki se ga bodo bali 🙂

 • Komentiraj