Parada Colnaga, Festival kave in eko protest

Konjunktura res ni slab pojav. Ne da bi kaj več zaslužil ali manj delal, pravzaprav se mi dogaja obratno, je pa zato impozantna letošnja bera testnih koles. Po Pinarellu Dogmi F10 s Campagnolom Super Record in Wilierju Cento10Air z Ultegro Di2 se je zdaj pripeljal še Colnago Concept z Dura Ace Di2. Colnaga vozim celo prvič v življenju in priznavam, da sem imel pred prvim srečanjem nekaj treme, tako da sem ga zapeljal samo po Ljubljanskem barju.

Kdo ve, morda sem se danes že dvajset čez šest zjutraj, po komaj štirih urah spanja, zbudil tudi zaradi tega črnega hudiča. Meteorologi so napovedali popoldanski dež, ljudstvo pa je bilo celo prepričano, da bo deževalo kar cel dan, tako da me je morda prebudila podzavest. Zaradi precej melanholičnega vzdušja na nebu južno od Ljubljane sem tako pohitel in na kolesu sedel že pred deseto zjutraj. V Tehniškem muzeju Slovenije v Bistri se je srečal s težko mehanizacijo.

Šel sem na Festival kave na Vrhniki. Pretenciozni organizatorji prireditev, ki za festival proglasijo nekajurno dogajanje s tremi stojnicami, dvema predavanjema in nekaj na kup zloženimi paletami, ki služijo za sedala in mize, si zaslužijo svojo zgodbo, a pot vseeno ni bila zaman. Spil sem kartonast kozarček izvrstne turške kave, še 100 gramov mlete pa sem zatlačil v hrbtni žep ter za vse skupaj plačal komaj dva evra.

Očitno se Vrhničani, raje kot s festivali in s kavo, ki jo je grobo zavrnil že najbolj znani Vrhničan, ukvarjajo z ekološko naravnanimi  civilnimi iniciativami in protesti. In prav je tako. Ko se začnejo s specialty kavami – ali specialty čimerkoli, kar je trenutno v trendu – ukvarjati tudi tisti, ki s tem sploh ne služijo, gre družbi predobro. Je pa res, da je bil letni vrt Mantove nabito poln.

Prejšnja objava Naslednja objava

7 komentarjev

 • Odgovori Zmago1 20. 5. 2017 at 21:42

  Kaj je pol, te je ujel dež ali ne?

 • Odgovori Zmago1 20. 5. 2017 at 21:42

  In če ti vreme usvina testno kolo, ga oni očistijo ali ga moraš sam?

 • Odgovori Matej Zalar 20. 5. 2017 at 21:56

  Me ni. Še za pol ur ebi lahko potegnil 🙂

  Vedno vrnem čisto kolo.

 • Odgovori Zmago1 21. 5. 2017 at 10:09

  Čakam na tvoj test rogovega ponija (novi model), lahko pa narediš celo primerjavo s starim iz 80-ih , imam komplet zrihtanega skor ko nov in primeren za v časopis….
  lp

  • Odgovori kren 21. 5. 2017 at 20:06

   To ti pa lahko jaz napišem, imam tudi original primerek. Novi je vreden svojega denarja samo v primerjavi s konkurenco zložljivih koles, ker so cene res pretirane. Glede uporabnosti itd. pa je tam-tam, kakšen od konkurentov ga z zložljivostjo na manjšo dimenzijo poseka na celi črti. Je pa res, da ni Poni, in na tem funkcionira celotna prodaja.
   Menda se pa dobi sedaj tudi že Tori moped, nekdaj legenda med mini prdulcami.

 • Odgovori slovon 22. 5. 2017 at 9:05

  Hehe, lahko bi sel vsaj noter po se nekaj cukra 🙂 (obcudovali bicikel press)
  Mene pri “festivalckih” najbolj moti to, da so cene jako visoke.
  Po drugi strani je pa tud res, da mas tam ducat ponudnikov na kupu, ki jih sicer ne bi nikoli obiskal.

 • Odgovori Matej Zalar 24. 5. 2017 at 0:23

  @Zmago1: Bojim se, da se ta test ne bo zgodil, pa saj je vseeno. Osebno do ponija ne gojim nobenih posebnih simpatij. Imel sem enega ali dva in oba sta se mi zdela precej zanič bicikla, ki sta bila bržkone popularna zato, ker drugega ni bilo. Ne želim biti sicer eden tistih, ki jih na rit vrže ob ceni, potem pa vsevprek zmerjajo, ker pač nimajo dovolj denarja – na rit bi jih seveda vrgla tudi cena tega Colnaga zgoraj. Ampak to se mi zdi res nekam veliko – preprosto se mi poni nikdar ni zdel toliko kul, da bi si kupil novega.

  Tvoj poni bi me precej bolj zanimal … bi pa morda res lahko naredili kakšno simpatično primerjavo.

  @Kren: Pa ne vem če nisem ravno zadnjič videl enega Torija … bolj na hitro, tako da bi lahko bil tudi kakšen kitajski ponaredek.

  @Slovon: Kaj pa vem, za dva evra sem dobil kavo in še 100 gramov mlete. Da je bilo na tem festivalu ducat ponudnikov?

 • Komentiraj