Parkiranje v trezorju

Garažna hišaZlobneži bi verjetno hitro izračunali, koliko obrokov bi si za 26 evrov lahko privoščila štiričlanska družina, jaz sem pa ta denar po neumnosti zagonil za parkiranje v Solnogradu. Res je sicer, da sva bila tam dva dni, ampak to ne zmanjša neumnosti, saj bi lahko verjetno skozi prišla za prgišče evrov, če bi uporabila javni prevoz. Pravzaprav bi lahko kupila mestno kartico Salzburg Card in prihranila še več. A denar le ni bil čisto stran vržen, saj sem prvi dan parkiral kot v trezorju!

V Salzburg sem tokrat prvič prišel s severne strani mesta, pravzaprav sem prvič pripeljal sam, saj sem se do zdaj vedno šlepal na sovoznikovem sedežu. Ogromno garažno hišo pod skalo sem zgrešil. Slednjič sva na slepo zavila k neki drugi garaži, kjer sem se najprej posmehnil reklami na desni.

VW California je visoka 1990 mm, tako da ravno pridem v večino garažnih hiš. Zato tudi tako rad zapravljam ta denar, ker se potem med avtodomarskimi kolegi hvalim, kako vedno parkiram sredi mesta. Bolj slaba, glede na to, koliko zapravim. Čudilo me je, da so se vrata odprla sama od sebe, ne da bi mi ponudili parkirni listek.

Garažna hiša

Takoj, ko sva zapeljala v notranjost in so se vrata za nama spustila, me je popadla panika, klavstrofobija. Obtičala sva v prostoru, ki je bil komaj kaj večji od avta. Ekran pred menoj je začel sitnarit, naj avto prestavim malo bolj levo, pa desno, malo bolj naprej… Ko je bil zadovoljen, mi je ukazal, naj pospravim ogledala. Zdaj se mi je že dozdevalo, kaj se bo zgodilo, ampak zato nisem bil nič manj paničen, obratno! Poslali so naju ven in naju zaprli v zastekljeno kamro. K sreči sva torbe in jakne vzela ven.

California pa se je naglo ugreznila v tla. Iz črne luknje se je slišalo samo nekakšno žvenketanje.

Garaža

Ob prikazu cene bi izkoristil priložnost in opozoril, da je Janković pred volitvami obljubljal parkiranje v ljubljanskih garažnih hišah za evro na uro. Če bi bil župan poštenjak in bi parkiral v Ljubljani, bi me to v tem primeru koštalo 6 evrov.

Garaža

Po plačilu sem nemo strmel v luknjo. Spet je žvenketalo, rožljalo in podrsavalo. Biba je opazila monitor z neposrednim prenosom dogajanja. Garaža deluje na principu  avtomatiziranih skladišč.

Garaža

Garaža

Avto se je dejansko pripeljal nazaj. K sreči najin.

Garaža

O Salzburgu pa več v naslednjih dneh. Zadnji tedni so precej turbulentni, tako da z blogom sploh ne sledim več. Takoj, ko sva se vrnila iz Salzburga, sem za dva dni odpotoval na Ptuj, jutri šibam v Vrsar in v Rovinj, od tam pa do nedelje ali ponedeljka v Trst.

Prejšnja objava Naslednja objava

Brez komentarjev

 • Odgovori kekec 10. 4. 2009 at 8:16

  A je to litrski pir? Zgleda vsaj 2 litrski.

  V Kranju sem plačal za 40 minut 20 evrov (pa ni bila kazen). Enostavno zaradi debilov na občini, ki so mi izdali dovoljenje za parkiranje na določen dan (za en mesec vnaprej, vmes pa sprejeli odlok, ki je to dovoljenje preklical). Skratka dolga zgodba, veliko pritožb, denarja pa kljub temu nisem dobil nazaj (v bistvu niti ni šlo za denar ampak za princip). Tudi jaz če bi vedel da je tolk za plačat, bi šel tistih 100m peš. Ampak ker sem imel izrecno dovoljenje občine sem se pač pripeljal direkt do magistrata.

 • Odgovori piskec 10. 4. 2009 at 8:35

  Chef, napis boš pa moral mal spremenit. Bolj malo mi odkrivaš Slo s temle avtom. 🙂

 • Odgovori chef 10. 4. 2009 at 12:20

  @kekec: 3-litrski

  @piskec: Veliko, veliko, ampak o tem bolj malo pišem na blogu in več v reviji.

 • Odgovori Janez 10. 4. 2009 at 13:40

  Tri litre? In že po 5:40h za volan, ccc.

 • Odgovori kekec 10. 4. 2009 at 13:58

  @Janez: saj nikjer ni napisal da ga je spil.

 • Odgovori chef 10. 4. 2009 at 14:13

  @Janez: Če dobro pogledaš, imam pred seboj še enega pol-litrskega, torej 3 litre in pol!

 • Odgovori SiMon 10. 4. 2009 at 21:48

  Reviji? Kakšni reviji? Me stupid, me not reading your blog for a long time, what magazine?

 • Odgovori Janez 11. 4. 2009 at 8:59

  Hja, glede na napor pri dvigovanju sem sklepal, da je vrček še poln.

 • Odgovori chef 13. 4. 2009 at 19:28

  SiMon: Avto-Dom.

 • Odgovori Nergač » Pod Kozolcem 26. 2. 2011 at 18:02

  […] jetra, ker vedno cvikam, da me za vogalom čaka neprijetno presenečenje. Najhuje je bilo enkrat v Salzburgu. Garažna hiša se je začela pogovarjat z menoj, usmerjala me je levo-desno v za avto komaj dovolj […]

 • Komentiraj