Pisarniški stol 4 ever

Pred desetimi leti sem bil dovolj nor, da sem kupil pisarniški stol za slabih 300 evrov. To je bilo še v časih, ko sem doma presedel precej manj časa, a v naslednjih letih se je situacija spremenila. Trdim, lahko da sem na njem presedel vsaj 15 tisoč do 20 tisoč ur. Sredi junija pa je crknil dvižni mehanizem. To sem nekaj časa stoično prenašal, navsezadnje sem sedel le centimeter ali dva niže kot sicer. Čez mesec dni pa je z enega od kolesc odpadla guma.

Zanimivo je že to, da model Dynamic Evolution še vedno prodajajo. Zdaj stane skoraj 350 evrov. Toliko bi dal danes s težkim srcem, pa sem pobaral kakšna je cena popravila. Pričakoval sem, da nov dvižni mehanizem stane vsaj sto evrov, še kakšnih deset kolesce pa delo 20 evrov za pol ure.

Vse skupaj, torej mehanizem, kolesce in delo, skupaj z davkom, je stalo … 25,68 evrov.

Da sploh ne omenjam več kot le korektnega odnosa, od vstopa v salon do izstopa iz delavnice. V avto mi je stol, ki je res pošastno težek, naložil serviser, tako da sploh nisem mogel biti slabe volje, ker je popravilo trajalo osem dni.

Pisarniški stol Ergoles Dynamic Evolution

Visoki cenovni razred gor ali dol, presenetilo me je že to, da je stol tako dolgo vzdržal brez okvare. V časih nebrzdane potrošnje nikakor ne moremo več pričakovati, da bo dražji izdelek bolj dolgoživ ali da ga bo mogoče popraviti za tako dostopno ceno, da se dejansko ne splača kupiti novega, starega pa odpeljati med zabojnike pred blokom. Človek v teh časih raje kupi ceneno robo, ki ga lahko celo prijetno preseneti, medtem ko je lahko ob nakupu dražjih izdelkov presenečenje negativno, ob uveljavljanju garancije pa te ob odnosu, da so okvare nekaj povsem običajnega, popade morilsko razpoloženje. Pomislite samo ne preklete telefone. In na preklete serviserje.

V zadnjih desetih letih sem zamenjal vsaj šest telefonov in vsi so v prosti prodaji stali toliko kot stol ali še več. Pisarniški stol je pa enak (slika desno) kot leta 2008 (slika levo).

Ergoles_Dynamic_Evolution_2008Ergoles_Dynamic_Evolution_2018

V zameno za to reklamo skoraj pričakujem, da bodo pri Ergolesu kot referenco dodali tudi Nergača. Kaj je lahko boljša referenca kot Nergačeva pohvala?

Prejšnja objava Naslednja objava

6 komentarjev

 • Odgovori seamus 3. 8. 2018 at 21:21

  Pa še res je! Lahko bi bil med referencami.
  Z elektroniko je zadeva popolnoma drugačna!
  Že4 leta anti reklame:
  http://seamus.blog.siol.net/2014/09/16/popravilo-indukcijske-plosce/

 • Odgovori siggi 3. 8. 2018 at 22:20

  Moram priznat, da sem malo dvignil obrv, ko sem prvic stopil v salon, ki ga je, roko na srce, nacel zob casa… A je njihov odnos hitro poskrbel za kakrsnekoli pomisleke. Se veckrat obrnemo na njih s stoli, ki jim je potekla garancija, ker je servis bistveno cenejsi, kot pa nabava novega bata. Lahko bi blo tako pri avtomobilih… Kupis drag avto in ga smesno poceni servisiras 🙂

 • Odgovori Matej Zalar 6. 8. 2018 at 8:21

  Veš kaj mi je všeč v njihovem salonu? Da niso že v startu pretenciozni, ampak se hvalijo z izdelki. To je danes redkost.

 • Odgovori Anja Razgoršek 8. 8. 2018 at 15:10

  Več kot očitno si bil pameten. Saj stoli za 50€ najbrž ne bi tako dobro zdržali. V naši pisarni so sicer 3 Spinalisi (računovdski servis-OGROMNO sedenja, od januarja–konec marca smo sploh prikovani po 10-12 ur 6 dni v tednu). Prvi stol je star verjetno 15 let, drug 10, tretji pa nekaj manj. Starejša dva je bilo potrebno 1x preobleči sedalo-to je lokalni majstor poskrbel. Bi lahko bili ugodnejši? Vsekakor! Je pa resnično razlika med kvalitetnim pisarniškim stolom ali navadnim. Če veliko sediš to vidiš.

 • Odgovori Matej Zalar 8. 8. 2018 at 15:52

  Hehe, sploh računovodje so nore na spinalis 🙂

 • Odgovori Peter Potisk 17. 8. 2018 at 7:33

  Sam uporabljam tega http://www.ergoles.si/izdelki/pisarniski-stol-enjoy že 4. leto in sem zelo zadovoljen. Preizkusil že 2 Spinalisa, Ikeine Marcuse, do noname stolov in je ta edini ob katerem mi hrbtenica ne jamra po celodnevnem sedenju. Mreža je kul, ker ne švicam poleti.

 • Komentiraj