Pivo in blues

Vedno je isto. Cel teden se veselimo, da bomo v petek končno sproščeno spili pivo, potem pa tarnamo zaradi utrujenosti in se pridušamo da bomo, ker nas naslednji dan čaka še nekaj ur dela, raje doma gledali bebave filme. Ravno se namenim počet točno to in v samih spodnjicah se počasi že lotevam zadnjih večernih opravil, ko se ob desetih v minuti dogovorimo, da je treba na kakšen pir. Prejšnji teden sem na ta način pristal v Godec pubu, tokrat pa sva z Robocopom zavila v Bočka pub, novo-staro pivnico ob Tržaški. Čez poletje smo se ga na isti lokaciji nekajkrat zelo korektno nacedili z belgijskim pivom, potem pa so prejšnji lastniki žal zaprli. Insajderske informacije o novem lokalu na istem mestu in s podobno belgijsko ponudbo so se izkazale za relevantne.

Še pred včerajšnjo uradno otvoritvijo smo teren dvakrat preverili v bolj krščanskih urah. Sem ter tja jim je sicer zmanjkal kakšen kozarec in so improvizirali s točenjem Tripel Karemlieta v Chimayevo čašo, ampak domnevam da se bodo sčasoma unesli, fletna točajka ima rada pse, muzika je prijetna za uho, cene piva so zmerne. Včerajšnjo uradno otvoritev so izvedli s koncertom Prismojenih profesorjev bluesa.

Saj poznate občutek, ko dober vajb začutite že na drugi strani ceste? Sredi kmetavzarskega Viča, pravzaprav že skoraj na Dolgem mostu, smo včeraj uživali v skoraj popolnem evropskem vzdušju z vključeno inozemsko-hipstersko-homoseksualno sekcijo, ki je v prvi vrsti, ne ravno pod odrom, ker odra sploh ni, skrbela za slab pregled nad dogajanjem na odru in za lastno promocijo na socialnih omrežjih. Nekdo jih je simpatično proglasil za bradate go-go plesalke in če so nam šli še tako na jetra, brez teh veseljakov ne bi bilo isto.

Bočka pub je tako lepa dopolnitev tematsko in strukturno raznolike viške osi Cirkus–Zoo–Sputnik–Hard Core Club. Zelo kul je tudi, da mi do doma ni treba vzet taksija – čeprav je res, da sem hotel s taksijem iskal že na precej krajši razdalji –, smola pa je, da ima Eren okrog polnoči že zaprto.

Dva taka dogodka mesečno bi se kar prilegla. Zaradi mene lahko kar z istim bendom.

Prejšnja objava Naslednja objava

5 komentarjev

 • Odgovori Seamus 5. 4. 2015 at 14:16

  ¸Bluz je odlična zadeva za bare, če le ni preveč zatežen in samemu sebi namen. Ha.

 • Odgovori Matej Zalar 5. 4. 2015 at 14:25

  Ne ne, to je bila odlična zabava, živahno k svina, in naslednjič ko bo kaj takega, bom zbral pravo moško zasedbo, seveda tudi tebe.

 • Odgovori filmoljub 5. 4. 2015 at 16:16

  Če kdaj potrebuješ nasvet za kakšen bebav film — evo mene. 😎 Lahko pa se informiraš tudi pri slavnem filemskem recenzistu™ Pizdoku Fartnerju: to so tisti filmi, ki so najvišje ocenjeni.

 • Odgovori Beki 5. 4. 2015 at 18:59

  Kul, nism vedu, da živim le korak stran od tega lokala!

 • Odgovori Matej Zalar 5. 4. 2015 at 19:17

  @Filmoljub: V tem primeru je Pizdok Fartner bolj relevanten vir. Ker on se res nikoli ne zmoti.

  @Beki: Ja in pet korakov od mene!

 • Komentiraj