Pod klimo

Poleti je v mojem stanovanju nevzdržno. Ne samo, da se segreje stanovanje: segreje se tudi hodnik, ki si ga je bil arhitekt zamislil kot nekakšno toplo gredo. Tako se poleti prijetno ogrevam z obeh strani. Rekordne temperature sicer niso ekstremne, vendar je težava v tem, da stanovanje ni mogoče shladiti niti čez noč in zjutraj, saj ni mogoče prezračit niti hodnika. To bi lahko morda izvedli, če bi vsaj dva spala pri odprtih vhodnih vratih, ampak ker v naš blok sem ter tja spuščajo narkomane, me to ne mika.

Kakorkoli, klimatska naprava je obvezna, ker se z njo tudi ogrevam, pa deluje praktično celo leto. Ko sem domov privlekel Pippo, pa me je skrbelo, kako bo prenašala klimo. Če bo vklopljena, sem si mislil, se lahko prehladi ali pa se ji izsušijo oči in sluznica … če bo klima izklopljena, bo pa crknila od vročine, me je skrbelo.

Rezultat je v praksi tak, da celo poletje leži točno pod klimo, kjer bi mene gotovo podhladilo, ona pa uživa z vsemi štirimi od sebe.

IMG_20150715_102241

Prejšnja objava Naslednja objava

6 komentarjev

 • Odgovori darja 17. 7. 2015 at 20:35

  Kva je luštna ta Pippa! Čist po gospodarju 🙂 .

 • Odgovori darja 17. 7. 2015 at 20:48

  Drugače pa – daš boks s Pippo pred odprta vrata. Le zakaj bi morala spat dva?

  Je pa ta prepih in piš dolgoročno gledano zelo slab. Naj Pippa ne dobi kakšne revme. Ne jo pustit, da se tako hladi.

 • Odgovori darja 17. 7. 2015 at 20:51

  Pa zakaj ji doma ne daš ovratnice dol? In jo počohaš :)!

 • Odgovori Chemfusion 17. 7. 2015 at 22:15

  Če psu daš ovratnico dol zgleda kot da je gol, heh.

 • Odgovori Ime in priime 18. 7. 2015 at 1:35

  “Ne samo, da se segreje stanovanje: segreje se tudi hodnik, ki si ga je bil arhitekt zamislil kot nekakšno toplo gredo.” – si ti jaz?

  Meni je to nenormalno smešno. Torej projektirajo se novi bloki (ok recimo od 2007 naprej), pa ne morejo ene normalne izolacije vgradit. Ni ravno pošiljanje človeka na luno, ampak vedno znova se moram opomniti, da je to Slovenija.

 • Odgovori Matej Zalar 20. 7. 2015 at 18:36

  Tukaj izolacija nič ne pomaga. Problem je v arhitektu, ki je popoln idiot in je za to skrpucalo menda dobil celo neko nagrado, verjetno eno tistih, ki jih arhitekti podeljujejo arhitektom.

 • Komentiraj