Garažne hiše: Pod Kozolcem

Tako kot se mi zdijo garažne hiše izvrstna pogruntavščina, mi grejo po drugi strani na jetra, ker vedno cvikam, da me za vogalom čaka neprijetno presenečenje. Najhuje je bilo v Salzburgu. Garažna hiša se je z menoj pogovarjala, usmerjala me je levo-desno v za avto komaj dovolj velikem prostoru. Potem me je poslala ven, vse se je svetilo in utripalo, nazadnje pa je avto potonil v podzemlje. Cel dan sem bil nervozen, a zvečer se je vrnil brez praske. Švical sem pa najbolj v Sarajevu. Ko sem parkiral, je bilo videti vse v redu, ko sem se vrnil in je bila garažna hiša skoraj polna, sem se najprej samo popraskal za ušesom, potem sem ga pa na milimetre po stotih natančnih manevrih le spravil ven.

Ljubljanske garažne hiše

Med ljubljanskimi garažnimi hišami zmaga tista pod Maximarketom. Tam parkiram redno, kar je noro, ker se bo po mojem enkrat zrušila. Smrad, razsuta tla, nizki stropi … vse, česar si v garažni hiši ne želite. In še dvojni izvoz je narejen tako, da se lahko neroden voznik z velikim avtom na levem zatakne. Je pa pohvalno, da so nekatera parkirna mesta širša, prirejena za večje avtomobile.

Zadnjič sem prvič parkiral v Garažni hiši Kozolec. Že dol grede sem z zadnjim kolesom v ovinku skočil čez robnik, ne, ker bi bil tako slab šofer, ampak ker je dovoz enostavno preozek. Taki so tudi parkirni prostori. Danes v garažne hiše drug zraven drugega ne moreta parkirat dva večja avtomobila, občutek pa imam, da bolj ko imamo velike avtomobile, raje rinemo pod zemljo. In tako je vsak drugi avto SUV, sicer znotraj majhen, zunaj pa ves zabuhel in moteč.

V celem Kozolcu sem šele v tretjem krogu našel za silo širok prostor med stebrom in avtomobilom, katerega voznik ni eden tistih bedakov, ki ne znajo zadeti med dve črti. Žal je imel audija A6. Na fotografiji se ne vidi, ker sem pozabil zraven fotografirati prst ali kaj podobnega, a špranja med blatnikom in steno je bila dejansko široka kvečjemu za pletilko. Vseeno sem vrata komaj odprl dovolj udobno, da si na umazanem avtu nisem zasvinjal plašča.

Če je to še normalno …

Prejšnja objava Naslednja objava

7 komentarjev

 • Odgovori natasanasa 26. 2. 2011 at 18:42

  Haha, ta post mi je v glavi celo komedijo odvrtel. Sploh Salzburg na začetku in pletilka na koncu. 🙂 Čeprav to je že prav občudovanja vredna pletilka.

 • Odgovori daft 26. 2. 2011 at 21:01

  Včasih si še spravil skupaj kakšen užiten potopis.
  Zdaj pa garaže… pranje avta… neka rutinska sranja… nerganja kar tako…
  Tužno življenje.
  Te je pustila ženska, al kaj? Nekaj hudega se je vsekakor dogodilo. 🙂

 • Odgovori chef 26. 2. 2011 at 22:05

  @natasanasa: Saj pravim, to je grozna optična varka. Dejansko je bilo špranje manj kot pol centimetra, rekel bi, da 3 mm. Že v špeglu je bilo videti hudo, ko sem pogledal od zunaj, me je skoraj kap. To je tisto, ko potem cvikaš volan obrnit v katero koli smer, hehe.

  @daft: Ne vem, @natasanasi se je odvrtela pred očmi komedija (čeprav imam tudi jaz občutek, da sem samo brezveze duhovičil), blogu je ime Nergač, vsak teden objavim kakšen potopisen prispevek, ti pa kr neki pizdiš.
  V resnici je problem v tem, da sem postal navaden pijanec.

 • Odgovori NuckinFuts 26. 2. 2011 at 22:45

  Fenomenalni blogi, stari (pa ne “stari” kot, da si star, ampak tisti drugi “stari” :mrgreen: )
  Spraviti dober cestni avtomobil(GT) v garažno hišo je kot, da bi hotel medcelinski tanker spraviti v našo Luko. Ne vem, če tisti, ki gradijo, kar pričakujejo, da imaš vključno z dobrim avtomobilom tudi zasebno garažo v vsakem svetovnem mestu?
  (Upam, da je tole zvenelo, kot da bi bil res, res bogat?^^))

 • Odgovori chef 27. 2. 2011 at 8:49

  Eh, tale blog je za en k.

  Ampak recimo, da si jack, voziš audi A8 (ne vem, zakaj bi tak avto vozil sam, ker je prevelik – to je narejeno zato, da imaš šoferja), živiš pa v središču mesta. Imaš dve možnosti: vsak dan pol ure iščeš prosto parkirišče in na koncu parkiraš 2 kkilometra od fleta, ob tem pa še cvikaš, da ga bodo ukradli (kar ga bodo ziher).

  Druga možnost je abonma v podzemni garaži. Ampak tja pa sploh ne more – če se že ne zatakne nekje med rampo in prvim ovinkom, pa ne pride v prost parkirni prostor.

  Že v našem bloku je sranje. Še sreča, da imam normalnega soseda, ki zna parkirat, tako da jih oba stisneva tik ob steno. Kul je bilo, ko se je vozil z nekim zjajcanim cliom. Pred časom je pa kupil megana in je že malo manj udobja. Upam, da ni obrtnik, ker se lahko kar na lepem pripelje s kakšnim ognjičarskim pick-upom, potem bomo pa vsi v buli.

 • Odgovori BeliŠtumfiInJapanke 27. 2. 2011 at 23:56

  Točno take parkirne bokse imajo v bežigrajskem dvoru. Imam malo večji avto in pride za silo med črte. Če seveda ni nikogar zraven. Drugače je pa situacija taka kot pri tebi, na mm parkiram zraven robnika in upam, da ne bo kdo pobutal mojega avta, ko bo poskušal priti v svojega. Pa ponavadi se ali ne najde dovolj prostega park placa, da bi udobno parkiral. Potem pa je še cena obupna. Vsaj za tako uslugo, da komaj najdem park plac.

 • Odgovori seamus 28. 2. 2011 at 11:46

  Še dobr, da moj blok spada pod (baje) socialo. Ker parkirišče je narejeno še po JUS standardih in praktično ni problemov 😀 Še otroka lahko na obe strani raztovorim.

  In ravno to je zanimivo, včasih so bili avtomobili bistveno manjši in imeli smo bistveno večja parkirišča.

 • Komentiraj