Pohvala Hugo Bossu v Emporiumu

Bolj redko hvalim, pa saj je težko najti kaj za pohvaliti. Ampak tokrat moram, čeprav gre navsezadnje samo za dober odnos do strank, ki bi moral biti nekaj normalnega povsod. Pa ni. Začelo se je tako, da sem stisnjenih zob kupil kavbojke Hugo Boss za ceno, ki se mi zdi absolutno previsoka, sploh zato, ker na drage obleke ne dam prav dosti. Žal pa mi ne pristajajo skoraj nobene kavbojke – ali mi lezejo v rit, ali visijo z nje. Kakšne riti imajo moški? Te težave imam že od nekdaj, samo da sem imel včasih močnejše noge in so me vse kavbojke vezale v stegnih. Potem so prišle še te poflekane hlače in pomehkuženi kroji z nizkim pasom in podobno, kot da smo postali babe. Tako se je izbira res zožila in nazadnje sem edine normalne hlače dobil v Emporiumu, kjer so me odrli za 119 evrov. Avgusta.

Okoli novega leta sem ugotovil, da se trgajo in to na precej nerodnem mestu. Nimam pojma, kako se reče. Pač, pred jajci, tik pod zadrgo oziroma pod gumbi. Džins se je zdrsal, čeprav vse perem na 30-ih stopinjah. Se zgodi tudi najboljšim, sem si mislil in se šele v soboto odpravil v Emporium, ki ga sicer težko prenašam (komaj čakam, da ga odprejo v bivšem Centromerkurju). Težav niso delali, čeprav smo izpolnjevali neke neverjetne zapisnike. Takoj sem dobil drug model hlač, ker je prejšnji že zastaral, in zanj doplačal 10 evrov, ker so pač dražje. Ne vem kje se bodo te cene ustavile.

Bi pa posebej pohvalil osebje v Hugo Bossu. Dragih oblačil ne bi kupil, če se ne bi tako potrudili. Posebej ena blond punca je dokaz, da so lahko tudi plavolase prodajalke oblek sposobne in, čeprav urejene, nikakor nadute. Škoda, da je ena od redkih. Mislim, da mi je prodala že hlače, novembra ali decembra pa tudi srajco. Ko pridem po kos obleke sam, pričakujem, da se bo prodajalka zavzela in ne da s kolegico v kotu opravlja tretjo kolegico ali kar stranko, ki je ravno odšla. No, v Hugo Bossu si je vzela petnajst minut časa, skakala je med tistimi srajcami in suknjiči ter me poznavalsko ocenjevala, tako da na koncu nisem imel srca, da bi kupil cenejšo srajco, sploh zato, ker mi je dražja tako pristajala, da je sploh nisem čutil. Tako je dobra, da jo zdaj nosim kar naprej.

V glavnem, izkazalo se je, da Hugo Boss ni zastonj Hugo Boss, čeprav ni imun tudi na kakšno raztrganino.

Prejšnja objava Naslednja objava

10 komentarjev

 • Odgovori Whiskey 8. 2. 2010 at 9:21

  Vprašanje kje je narejen. Če pogledaš na etiketo, boš hitro ugotovil: made in Vietnam, Turkey … Lani sem bil nekaj malega v Turčiji. Lahko rečem, da za drobiž kupiš zelo dobro narejen tekstilni ponaredek katerekoli afirmirane znamke. V Sportini sem med brskanjem videl kupe pregrešno dragih “originalnih izdelkov”. Tudi po 10x ceni enakih v Turčiji. Dvomim, da je Emporium imun na moto čimvečjega dobička.

 • Odgovori Ka 8. 2. 2010 at 10:10

  @Whiskey, ne vem, če točno razumem, kaj hočeš povedat? Da je šivano drugje ali da prodajajo ponaredke?!
  Navsezadnje je original Hugo Boss šivala tudi Mura d.d. – pomeni, da zašije oblačila po krojih, natančno določenem postopku in iz blaga, ki ga dobi od Huga. In če ni vredu, ne plačajo.

 • Odgovori chef 8. 2. 2010 at 14:25

  Hja, to je druga stvar, če prodajajo ponaredke. No, če jih, potem je to po mojem nevede. Kakovost pa verjetno vseeno variira, ne glede na standarde. Saj so se pri Muri celo hvalili, da šivajo bolje kot vsi drugi Bossovi izvajalci. Koliko je to res, je sicer druga stvar, pa vendar.

  Glavno, da so mi hlače kul.

  Pa da dajo vpadljivo rdečo vrečko, zato da lahko vsi vidijo, da sem kupil Hugo Boss, hahaha.

 • Odgovori MM 8. 2. 2010 at 16:08

  (ki je ni treba plačat 5 ali 9 centov kot v nekaterih drugih trgovinah)

 • Odgovori Whiskey 8. 2. 2010 at 19:45

  Pri nas težko dobiš casual originale cote. Mislim si, da tudi niso nič bolše od kopij. Npr. poglej Chefove kavbojke. Odkartal je stotko, jih dvakrat dal na rit, pucu na 30 in evo ti lukne. Jest mam tud dvoje kaubojk za stotko, od tega so se ene kmal po nakupu začele trenat zraven šiva. Bom drugič raje v Novem Pazarju kupu 5kg kaubojk za stotko in definitivno bodo držale dlje od “originalnih”.

  Smrkavcu sem kupu 7 ornk gat za 10 Eur v Turčiji. Isti model sam, da na enih piše Armani, na drugih Boss … (le da ni čefurski Dolče Banana). Po dobrega pol leta in menjavi vsak dan, so še zmeraj kot nove.

  Poanta je v tem, da bi tako kvaliteten tekstil kot ga prodajajo pri nas, moral biti vsaj za polovico cenejši.

 • Odgovori daft 8. 2. 2010 at 22:44

  Tista blonda zihr bere tvoj blog in ji je povsem jasno kaj se bo zgodilo, če Nergač ne bo zadovoljen.

 • Odgovori tecnoba 9. 2. 2010 at 8:51

  zanimivo. kupiš kavbojke za 119, ki se ti kmalu strgajo, doplačaš še 10tko za reklamacijo in si zadovoljen, ker te je ena prodajalka bjondasto pogledala. svašta.

 • Odgovori chef 9. 2. 2010 at 9:26

  Blondinke sploh ni bilo! Dva fanta, pa še tadva po mojem z druge strani. Kar je tudi prav, ker to so edini še prijazni trgovci.

  Upam, da nisi ena od tistih tečnob, ki teži že zaradi napake v izdelavi – se pač zgodi. Vprašanje je, kako je reklamacija rešena. Lahko te pošljejo domov, ker imajo itak 8 dni časa, potem pa enostavno rečejo, da je bila nega nepravilna. Lahko pa še isti dan hlače zamenjajo. Če je prodajna cena višja, pa pač doplačaš, jebiga.

 • Odgovori seamus 9. 2. 2010 at 9:42

  @chef – če ti rečejo 8 dni imajo časa, jim reči nazaj, da potem naj ti pa dajo nadomestne, ker če imajo oni 8 dnevni rok imaš ti pravico, do nadomestnega izdelka!

 • Odgovori J-P 25. 4. 2010 at 21:41

  Javnepohvale.si je spletna stran posvečena pohvali. Tudi če bi vsak tako poredko pohvalil, se jih lahko nabere veliko in postavi zgled za ostale trgovine, podjetja.

 • Komentiraj