Polepšajte si najlepšo tretjino vašega dne

Ne tovorjenje stare krame na smetišče, ne komunikacija z obrtniki in tudi ne razbijanje kopalnice. Nič tako naporno kot tisto, kar naredite tik pred vselitvijo. Ko kupite vzmetnico. Morda kupujete prvič tudi kopalniško opremo, okna, kuhinjo in belo tehniko, a očitno je tehnološko najnaprednejši izdelek v vašem stanovanju prav vzmetnica. Vse je odvisno od jogija. »Ti rad kolesariš, zato moraš imeti dobro kolo,« mi je razložila. »Jaz pa rada počivam, zato moram imeti dobro posteljo.« Pošteno.

Vaša hrbtenica vam bo hvaležna

Mislim, da ni mogoče najti kataloga s ponudbo vzmetnic, v katerem ne bi pisalo, da tretjino življenja prespite. In ko gre za vaš spanec, je dovolj dobro samo najboljše. S takimi sporočili vam bodo skušali vzbuditi prepričanje, da ste nekaj posebnega. In da je kakovost vašega spanca najbolj odvisna od vašega jogija. Vaš, vašeVaše življenje je nekaj posebnega. Naj bo taka tudi žimnica. Ki sploh ni več žimnica. Ker nima žime, ampak ima žepkasto vzmetenje. Ali peno. Ali lateks. Ali vse to in še kaj.

Potem vas bodo prepričevali, da so vzmetnice visokotehnološki izdelki z različnim številom žepkastih vzmeti in različnim številom različno mehkih con, z različnimi integriranimi nadvložki, s posebno strukturo z okvirjem, s sistemi za zračenje, z antibakterijskimi pralnimi prevlekami … Lahko se zgodi, da boste dve ali tri ure poležavali na vzorčnih posteljah in se z izbiro ukvarjali dlje, kot ko kupujete avto za desetkrat ali dvajsetkrat več denarja. Ampak: saj v avtu vendar ne preživite tretjine vašega življenja! To vam bodo rekli. Vaš hrbet je najpomembnejši.

Uboge pare, ki ležijo na poceni vzmetnici

S petnajstminutnimi testi ležanja naj bi ugotovili ali vam bolj ustreza pet ali deset centimetrov spominske pene. Občutili naj bi tudi razliko med peno, ki vsebuje hladilna zrnca – ali morda hladilni gel, ne spomnim se več. V resnici za take zaključke ne bi bilo dovolj niti nekaj ur in niti ne teden dni.

Bolj kot počutje so me skrbele cene. 899 evrov. 1199 evrov. 1499 evrov. To je cena odločitve, da vzmetnice nizkocenovnega švedskega prodajalca pohištva za vas in vašo hrbtenico niso dovolj dobre. Ker tretjino vašega življenja ležite. Ker ste vendar boljši od ubogih par, ki tretjino življenja ležijo na Ikeini peni za 400 evrov. Kot da je 400 evrov malo. Sem že omenil, da ima tudi najboljša vzmetnica omejeno življenjsko dobo? Zamenjali naj bi jo vsakih osem let. Želite si pač ležati na izdelku, ki je optimalen … za vas.

Dražje, ko so bile, slabše sem se počutil in bolj mi je bilo vroče, ko sem se ugrezal v ekscesno debelo plast pene. Če bi legel na izdelek za tri tisočake, bi me pena verjetno posrkala vase in zadovoljno rignila. Svetovalka pa je razlagala kako večina misli, da ji ustreza trda vzmetnica, a kasneje ugotovijo, da so se motili. Težko opišem kako zelo mi je šla na živce in kako težko sem se zadrževal, da ob vsej tej strokovnosti nisem poživinil in ji povedal svojega, ne glede na to, da samo opravlja svojo službo.

Pojma nimam kaj je kupila

Pojavil se je vodja trgovine, ki je očitno začutil, da se predolgo zadržujeva pri drugi vzmetnici v vrsti, torej drugi najmanj dragi. Peta v vrsti da je pa res odlična, je razložil, ker ima tista hladilna zrnca. Ali gel. Da se za to vzmetnico odločajo vrhunski športniki. In da jo lahko zrihta za ceno četrte v vrsti. Da bi naju prepričal, sta potem s kolegico sproščeno kramljala o izkušnjah s temi vzmetnicami. Lahko bi ga verbalno, argumentirano, razbil na prafaktorje, a sem se raje zaprl vase in upal, da se bo to čim prej končalo.

Vseeno mi je bilo kaj bo kupila. In zdaj nimam pojma na čem ležim. Ne vem koliko ima con. Ne vem kakšna je spominska pena. Ne vem niti koliko je stalo, vem samo, da je ugotovila, da je vse skupaj bikovo sranje in da z investicijo v najino počutje ni pretiravala. Vem tudi, da dobro spim. Kot skoraj povsod, kjer mi pod hrbet ne vtaknejo res slabega izdelka.

Če se imate radi, je dober vsak jebodrom

V resnici mislim, da je dobro imeti kakovostno ležišče. Jasno mi je pa tudi, da na kakovost tretjine vašega življenja vplivajo mnogi dejavniki, ki so bistveno pomembnejši od modroca. Na primer mirna okolica. Odsotnost elektronskih naprav v sobi. Utrujenost. Vlaga v zraku. Temperatura. Higiena. Nervoza. Urejen življenjski slog. Zdrava hrbtenica. Prehrana zvečer. Blazina! Dejstvo, da v isti sobi ne spi psica, ki smrči kot trije pijani debeluhi.

Pomembno je, da se imamo rad’.

Prejšnja objava Naslednja objava

41 komentarjev

 • Odgovori filmoljub 9. 8. 2018 at 18:53

  Ha ha, sucker. 😆 Po dolgih razglabljanih in eksistenčnih dilemah (podobnih tvojim) sem prišel do zanesljive ugotovitve, da ima najboljše jogije IKEA (tudi — ali zlasti — glede razmerja kakovost proti ceni), seveda tista najtrša varianta. Menjaš jo na 7–10 let (garancija sicer velja veliko dlje) in imaš vselej odlično ležišče.

 • Odgovori Matej Zalar 9. 8. 2018 at 19:00

  Looser. Pardon. Loser. 😆

  Uspešnež živi v enodružinski hiši in ima jogi priznanega švedskega proizvajalca Hilding.

 • Odgovori seamus 9. 8. 2018 at 20:39

  Trd jogi z žepkastim vzmetenjem brez vseh posebnosti. Enojni za celo posteljo. Že 11 let se dobro spi, pa nisem povsod zadovoljen.

  PS – kaj je to za en drek, da moram vedno vpisat moje podatke. A je pri tebi kaj drugače ali imam jaz probleme z brskalnikom?

 • Odgovori Samćhi 9. 8. 2018 at 21:01

  V prvi vrsti, katerikoli izdelek kupujete, poglejte če obstaja slovenski proizvajalec

  https://www.soven.si

  Če prdneš v jogi s spominsko peno, ta jogi si to zapomni, vse si zapomni. Skos ti smrdi po prdcih od 10 let nazaj. Pa če hočeš, ti tudi direkt na FB pošlje spomine…. mdf

 • Odgovori Matej Zalar 9. 8. 2018 at 22:43

  Če človek recimo kupi tisto samo modroc, verjetno res naredi mini raziskavo o prednostih in slabostih različnih materialov in struktur … če v nekaj mesecih kupiš praktično vse kar je treba vgraditi v stanovanje, pa počasi zmanjka energije za vse te elaborate. Vse je kao vrhunsko, na koncu te pa moti krivina odprtine straniščne deske, ki ni optimalna, tako da je sedenje manj udobno kot na najcenejši deski za 18,99 evrov. Tega ne moreš vedeti takrat, ko izbiraš in te zanima predvsem kako se bo spirala. Se pa elegantno zapira. Tako počasi, da lahko dogajanje opazujem ves čas, ko si umivam zobe.

  @Samchi: No, to. Da so s preveč pametnimi rekviziti s preveč dobrim spominom sami problemi, mi je bilo jasno, potem ko sem prvič prebral Štoparski vodnik.

  @Seamus: Pojma nimam kaj je to za en drek. Sem pa zdaj posodobil vse te add one in bo mogoče spet delovalo.

 • Odgovori Buhtelj 10. 8. 2018 at 6:58

  najboljše je pa to, da spanja na trdi površini ne premaga nič. cel kup pozitivnih vplivov na telo.
  optimalno z minimalno debelino vzmetnice, ker pač nismo živali, da bi spali na surovi “zemlji”.

  dobro za kolke, hrbtenico in še in še. samo navadit se je treba. kar traja nekje do 14 dni.
  samo kot pri vsem, stvar preference vem, da sem sam prepustil vse, tako kot ti, svoji družici. nekako se ni strinjala z mojo Japonsko idejo

 • Odgovori siggi 10. 8. 2018 at 7:27

  Poskusi opremit stanovanje…z visoko nosečo ženo 🙂 No prednost pri nakupu ležišča je bla ta, da je edini pogoj bil, da je na zalogi in ga pripeljejo takoj. Sem si prihranil nabijanje o 15 minutah, ki da so dovolj, da ugotovim ce mi bo pasal celo življenje in vseh super duper prednostih.

 • Odgovori Anonimno 10. 8. 2018 at 7:50

  Dobro jutro,

  po treh tednih kolesarjenja in vsak dan prevoženih kakih 100 km sem odlično spal na armaflexu. Brez bolečin v hrbtu. Če pa je bila pod šotorom še trava je bilo pa že luksuzno.
  Hm, mogoče je pa za dobro spanje važno še kaj drugega razen jogija.
  Dobro spanje želim in pozdrav, Stane.

 • Odgovori Boki 10. 8. 2018 at 11:11

  To je res absurdno. Najbolje vedno spim v nizkocenovnih hotelih tipa ibis Budget, kjer je vzmetnica vedno, vsaj deluje tako, brez ene same vzmeti. Trda, ne upogiba se in cisto malo mehko, ravno toliko, da nimas obcutka da spis na tleh. To je to! In mocno dvomim, da je tam notri vzmetnica z nevemkaksnimi geli, zrni, vzmetmi, vodo, kaj jaz vem s cim. Kje pa ponavadi spim najslabse? V dragih hotelih, z nekimi mehkimi vzmetnicami, katere naj bi se prilagodile telesu, prevelikimi blazinami, itd. Bullshit!

 • Odgovori Boki 10. 8. 2018 at 11:13

  @anonimo: No, jaz na armafleksu vseeno spim slabo, ce ne zaradi drugega ze zaradi tega, ker se ne morem normalno obrniti na bok, ker potem je pa se manjsa povrsina telesa na sicer trdi podlagi. In ne, niso mi vsec mehke vzmetnice, kot lahko razberes iz mojega prejsnjega posta.

 • Odgovori Matej Zalar 10. 8. 2018 at 13:22

  @Siggi: Na zalogi so bila skoraj vsa ležišča. Ker to se mi zdi še ena bizarnost … da nekatera pa niso na zalogi, pa je šlo za standardno mero 180 × 200 cm. No, saj ne morejo biti na zalogi, če je 44 različnih modelov v petih različnih dimenzijah.

  Me je pa včeraj gospa opomnila, da so dejansko imeli tudi žimnico – s konjsko žimo. Cena: 4000 EUR.

 • Odgovori TrilcVanilc 10. 8. 2018 at 14:54

  Te vzmetnice so ena sama loterija. Na kakovost spanja, kot ste že ugotovili, vpliva žnj faktorjev. Imela sem najdražjo ikeino vzmetnico, trdo. Prvi dve leti mi je super ustrezala, med in po prvi nosečnosti sem klela vsako preležano uro. Zdaj imava Leticio, oh in sploh (sploh račun). Amapk, hvala bogu, se vsaj spi in leži na njej kot se šika. Vseeno, pa je najboljše ležišče in edino, ki se je vsakič selilo z nami, vzmetnica od otrok. Kupljena za (v primerjavi z “odraslo”) razmeroma razumne pare v jsky ali nekaj takega.

  Res je, ko opremljaš in po možnosti še prenavljaš stanovanje, ti na koncu zmanjka moči, volje, časa in najverjetneje tudi denarja.

 • Odgovori Oskar Sever 10. 8. 2018 at 15:05

  Sem prav vedel, da bom v komentarjih našel tipične primerke mučeniške drže. Spanje na armflexu na ravnokar sveže položenem asfaltu, slišal sem tudi že te anekdote, da je najboljše spanje v najbolj cenenih hotelih ipd. Jaz pa spim na vzmetnici za 3000+ evrov, velikosti 200 x 200 in mi je lepo. Upam samo, da je v gatah bolj trdo kot je vzmetnica.

  • Odgovori Aleš 10. 8. 2018 at 18:48

   …ne tražim ništa, samo se hvalim…

   • Odgovori Oskar Sever 12. 8. 2018 at 21:12

    Ce bi se hvalil, bi se napisal da imam moznost spremembe naklona, gretje in hlajenje. Tako pa nisem.

  • Odgovori Anonimno 13. 8. 2018 at 13:44

   Pusti te jamrače na tem blogu. Saj vidiš da smo za njih vsi bedaki, a večina živi v sobicah ali starih blokovskih stanovanjih. Samo Filmoljuba poglej – prvo se nategne s kreditom, potem mora pa še v Ikei vse kupovat :).

 • Odgovori Matej Zalar 10. 8. 2018 at 15:06

  Za ležišče nikoli ne zmanjka denarja. Zmanjkalo ga bo za radiatorje 😆
  Leticia … nisem poznal te tvrdke. Ampak med vsemi, res vsemi prepričevalnimi copywriting taktikami mi gre daleč najbolj na kurec tista, ki namiguje na zagotavljanje uspešnosti. “Ležišče uspešnih”. Si sploh lahko še bolj pretenciozen? To je nagnusno.
  Pazi: Nepremagljivi že zjutraj. Uspešen dan zgradimo ponoči.
  Iz istega razloga nikoli ne bova imela Pirnarjevih vrat.
  Prekleti uspešneži! Ob njih si želim, da nikoli ne bi bil uspešen.

  • Odgovori Jani 11. 8. 2018 at 16:26

   Hmm.. malce se zapletas.. A ne vozi PrimožR svojo žimnice seboj po dirkah?
   Uspeznes?
   Bi bil verjetno rad tudi ti.. recimo da si to na kolesu, drugi so v poslu. Smatram šport kotpred šolo za uspešen nastop tudi v poslu. Nekaj pa jih je,npr. v kolesarstvu, ki so kot Tinkov in Makarov, oboje.
   Včasih si kot pajk, ki se ujame v lastno mrežo s svojimi izjavami.
   Ali se pač motim? (:

  • Odgovori Anonimno 13. 8. 2018 at 13:41

   Seveda ne boš imel Pirnarjevih vrat, ko se boš po blokih vlačil celo življenje :). Pirnar imamo ljudje z zelenicami in z betonskimi ograjami, da nam vaši cucki ne serjejo povsod. Blokovc ni nikoli za v vilo :).

 • Odgovori kren 10. 8. 2018 at 16:45

  Meni gre pa na bruhanje ob prodaji na način “spalni studio” in “sistemi za spanje” itd. A folk res pada na to? Jaz ne rabim sistema, rabim posteljo. Pika.

 • Odgovori seamus 10. 8. 2018 at 17:47

  @Boki – če si vsak dan zarad bicikla zmatran za umret je tud armafleks super zadeva.

  Pod črto pa očitno večini paše trdi jogi, kljub prepričevanju reklamatorjev po spalnih studiih.

 • Odgovori phoenix-slo 10. 8. 2018 at 18:11

  Še en zagovornik trših jogijev brez dodatnih marketinških gelov, pen in čudežnih kroglic 🙂 Če na kakem potovanju ponesreči dobim katero izmed super-soft variant imam velike probleme s kvaliteto spanca.

 • Odgovori Matej Zalar 11. 8. 2018 at 7:27

  @Kren: Haha, točno! Spalni studio. Bila sva v enem spalnem studiu, a sva pobegnila po pol ure, ker prodajalca sploh ni bilo od nikoder. Vmes je nekdo klical na telefon in Lisica je mirno dvignila, poslušala, in izjavila: “Ja gospa, midva tudi čakava prodajalca že petnajst minut, ampak ga ni.” 😆
  In – da. Ljudje dejansko padajo na to. Praviloma bolje situirani, v povprečju tudi bolje izobraženi. In to je klasičen dokaz, da z napredkom zadnjih deset let pravzaprav nazadujemo kot družba. Poglej si Teslo: tesla so kupovala avtomobile še preden so jih sploh naredili, zdaj se pa čudijo, ko proizvodnja zaostaja. In poglej si recimo Kickstarter. Vse te butaste produkte, ki sploh še ne bostajajo, ljudje jih pa kupujejo.

  @Phoenix-SLO: Jaz sem v nekem ***** hotelu tudi že zatežil, da mi zamenjajo jogi. In so mi ga. Saj ne da ne bi mogel spati, samo na živce mi je šlo. Prosil sem za trd jogi in dve blazini, nič več, ostalo naj odnesejo. In sem to tudi dobil. Po mojem nisem bil edini.

 • Odgovori Danijel 11. 8. 2018 at 12:28

  Ta članek bi verjetno spadal k ostalim v kategoriji “Predobro nam gre”, a?

 • Odgovori kren 11. 8. 2018 at 13:37

  Itak, da nam gre. Zato se pa ukvarjamo z idiotizmi.
  Primer danes – moja sredjesolca si po novi zakonodaji ob polnoletnosti lahko sama napiseta opravicilo za izostanek. Jaz pa rabim soglasje, ce hocem videti njun uspeh…. malo morgen. Svoje prvo opravicilo lahko podpise v tistem trenutku, ko bo podpisoval svoj novi stalni naslov prebivanja. Do takrat pa si lahko Bruselj ta pravila nekam vtakne.
  Res smo dokoncno iztirili.

 • Odgovori Boki 12. 8. 2018 at 17:30

  @Kren: ja? In kaj je s tem narobe? Ali hodita v solo zate ali zase? Mislim da zase. In ce hodita zase, naj se sama odlocita ali v solo gresta ali ne ter ocene so tudi njuna stvar in ne tvoja. Je pa res, da jih lahko ti ze jutri postavis na cesto. Ampak to je pa tezko ja, se zlasti ce si eden tistih starsev, ki mislijo, da morajo imeti pod kontrolo vsak korak svojih (celo polnoletnih!!!) otrok. Prej jih bos pustil pri miru (in po moznosti vrgel iz bajte), prej se bodo osamosvojili.

  • Odgovori kren 13. 8. 2018 at 8:23

   Kak je s tem narobe? S tem je narobe, da je samostojen, ko je dejansko samostojen. Ne pa da je pod mojo streho in na moj racun spila frajerja, zato ker mu to omogoca zakonodaja.
   In brez skrbi, moja dva sta dovolj samostojna in zaupanja vredna, da s tem ne bom imel tezav. Poznam pa kar nekaj starsev, ki bodo zaradi tega imeli probleme.

   • Odgovori Boki 13. 8. 2018 at 8:37

    To pac pomeni, da imate starsi napacen pristop. Otroci morajo ze zelo zgodaj vedeti, za koga se ucijo (ali se ne ucijo) in kdaj se bodo pac morali osamosvojit. S tem, da jih starsi vrtajo za ocene, jim da zgolj obcutek, da se ucijo za starse in ne zase. Potem pa pride do situacije, katere se ti najbolj bojis. Problem je tudi v tem, da v Sloveniji otrok ze zelo zgodaj ve, da bo lahko doma pri starsih in z zepnino se slepal do 30. leta starosti. Seveda razumem, tezko je placevati najemnino z zacetnisko placo 700 EUR…ampak, naj to otrok ve, ne pa ti.

 • Odgovori seamus 12. 8. 2018 at 18:26

  @boki – prou res. Jaz sem v 7 (sedanji osmi) razredu staršem prepovedal hodit v šolo. Dejansko pa od konca drugega letnika dalje nista več.

  • Odgovori kren 13. 8. 2018 at 8:24

   In starsa sta te “ubogala”? Svaka cast.

 • Odgovori Matej Zalar 13. 8. 2018 at 13:02

  Če prav razumem, ga nista ubogala še do konca drugega letnika, potem pa sta očitno ugotovila, da mu lahko zaupata. Zanuimivo je sicer, da sta @Boki in @Seamus danes oba odgovorna in uspešna odrasla.
  Špeganje v redovalnico seveda ni nikoli ničesar rešilo. Veliko sitnarjenja za prazno figo, mulec se pa itak sam odloči kako in kaj. Navsezadnje gre najbolje tistim, ki niso imeli dovolj pik za vpis na gimnazijo in na fakulteto. Seveda pa je takšna zakonodaja v resnici popolno sranje. Kot da starši in otroci ne živijo skupaj. A tako se bodo šli zdaj? Otrok bo prepovedal vpogled v redovalnico, oče mu bo pa ukinil vse bonitete. Recimo, ne bo mu kupil jogija za 1000 evrov, ampak samo za 15o evrov. Problem je torej rešen.

 • Odgovori whyyesno 13. 8. 2018 at 13:54

  Bolj ko gre gradnja h koncu, bolj se zanašam na izkušnje in nasvete kolegov. Zjutraj na kavi sem vprašal sodelavce kateri jogi se zdaj kupi in je en rekel, da on ima eno leto “tega in tega” in da imata istega še dva prjatla in je vsem trem fajn. Popoldne sva šla z ženo v lesnino, se vrgla gor vsak z ene strani, si pokimala, se za vsak slučaj vrgla še na enega bolj levo in desno in v 5min šla do prodajalca.
  Ta je malo čudno gledal, ko sva mu, še preden je uspel zalaufat lajno, rekla, da je ok in naj kar račun spiše.

  Fuck this shit.

  • Odgovori Boki 13. 8. 2018 at 15:46

   @WHYYESNO: ravno zato mi je vedno bolj simpaticno kupovat robo po amazonu in podobnih spletnih prodajalnah. Res je, da se v primeru jogija, nanj ne bi mogel ulezti ampak ce vidim, da je cena ugodna in da je 412 uporabnikov v povprecju produktu dalo oceno 4,5 od 5, potem se sploh vec ne zaje**** in kupim. V stacuni me pa prodajalec vedno lahko nabrise, da nabavim kaj drazjega. Ceprav roko na srce, s prodajalci po stacunah tudi nimam slabih izkusenj. Ne samo zato, da se jim ne bi pustil, da bi me izmozgali z nakupom drazjih produktov, katerih ne potrebujem, ampak se mi zdi, da so v povprecju kar korektni in ti tudi za drazje modele lepo povedo, da sicer je boljse, ampak ne spet toliko boljse….
   @Matej: ne samo, da bo otrok naredil tisto, kar hoce. Se hujse. Pogosto (in sam sem bil tak), ce ne ze zavestno pa vsaj podzavestno, bo naredil ravno obratno, kot mu bodo brusili starsi, da mora narediti. Enkrat bi bilo potrebno izvesti eskperiment in otrokom prati mozgane, naj se ne ucijo in da naj iz sole ne nosijo ocen in ostalih jajc ker starsem za to dol visi. Mogoce bi se pa ravno zato iz upora potem ful ucili in doma starse posiljevali s spricevali na katerih bi bile same petice. 😀

 • Odgovori Boki 13. 8. 2018 at 15:53

  @Matej: in ne, to kar si napisal ne resi problema, ga samo povecuje. Saj to ni nic drugega kot dati otroku vedeti, da dobre ocene nosi domov zato, da bo dobil boljsi jogi in ne zato, ker se pac uci zase. Zato pa sam zagovarjam pristop, recimo, do konca sole/studija zivis doma zastonj , do takrat dobivas neko pavsalno zepnino, porabi jo kakor ves in znas, vec ne dobis. Po soli/studiju ali v primeru nerednemega opravljanja sole/studija pa ali si bomo delili stroske gospodinjstva ali pa se odseli, cao miki. Zadeva resena. Seveda v kolikor si to starsi financno lahko privoscijo, ce si ne morejo, lahko gre tako ali tako ze med studijem delat.

 • Odgovori Matej Zalar 13. 8. 2018 at 18:30

  @WhyYesNo: Jaz imam pa z nasveti izkušenih znancev precej mešane izkužnje. Vsi vse vedo. In niti dva ne vesta enakih stvari. Če bi poslušal znance, bi kupila več jogijev. Enega v Celovcu, drugega po telefonu, tretjega od obrtnika. In še je bilo nasvetov. Ker bi se na koncu odločil samo za enega, bi ga kupila po telefonu, čeprav mi je več ljudi razložilo, da ni OK, ker delajo izdelke iz smeti. Dobesedno tako so rekli. Smeti. Kdor torej kupi Dormeo, spi na smeteh.

  Precej pa seveda pomaga, če vprašaš samo enega. Ampak ta eden je pač pametoval, da je kupil najboljšega. Kaj pa naj reče? Naj prizna, da se je zajebal? Naj jaz priznam, da sva se zajebala, ker nisva vgradila običajne tuš kabine? Tega ne bom priznal, ker navsezadnje niti ni tako slabo. Dejstvo pa je, da boš spal na tem jogiju enako dobro kot bi na levem, na desnem … ali na tistem iz smeti.

  Če @Oskar Sever fantastično spi na izdelku za tri jurje, je to sicer super, trdim pa, da na kakovost njegovega spanca bistveno bolj vplivajo vse zgoraj navedene okoliščine.

  @Anonimno: Ne živim v bloku. Potrebujem odlična vrata. Iz principa pa ne bodo Pirnarjeva. Zaradi tega se ne bom počutil nič slabše kot sosed, ki jih ima. Nasprotno. Počutil se bom kot nekdo, ki ga niso nategnili z domnevnim luksuzom.

  @Boki: Poglej … govorim samo o konfliktu. Kaj se pa to pravi, da staršem ne dovolim vpogleda v ocene? 18-letni zmene me bo pol leta nategoval, ker se mu pač jebe za ocene, potem ga bom pa rubil za fiksne stroške in bova na koncu oba na slabšem? Lepo te no prosim! Sploh ne gre za to ali starši težijo otrokom za ocene ali ne. Gre za to, da se država vtika v osnovno celico družbe, kar je nezaslišano! Kaj pa državo briga kako se stvari urejajo znotraj družine? To naj se v družini zmenijo sami. In … kaj? Ko je mulec star 17 let in 364 dni, se lahko starši vtikajo v njegove ocene, naslednji dan pa ne več?

  • Odgovori Anonimno 14. 8. 2018 at 11:52

   Saj ne gre za noben nateg. Gre za to, ali ti je všeč estetska dovršenost in kvaliteta. Prav tako pri Inothermu. To so pač ultra kvalitetna vhodna vrata, ki so tudi dizajnersko popolna. In to kupiš, če želiš imeti stilski vhod. Saj ni problem, kupujte PVC ali pa aluminij od garažnih firm, ampak ne vem, kdo se bo potem počutil nategnjeno :). Ne pljuvaj čez luksuz, če si ga sam ne moreš privoščiti. Ni tako slab :).

 • Odgovori Matej Zalar 14. 8. 2018 at 16:01

  Verjetno je bedaku tvojega dometa težko razumeti, da me med vsemi luksuznimi vrati moti točno in samo Pirnar in to točno in samo zaradi pretencioznega nastopa v oglasnem gradivu po principu “spalnega studia”. Morda bi me iz tega razloga motil še kateri drugi proizvajalec, a ga ne poznam. Sicer pa priznam, da je danes luksuz biti neumen in nasedati, da so Pirnarjeva vrata toliko boljša od kakih drugih vrat. Luksuz je tudi nasedati, da je dejansko pomembno kakšna vrata imaš. Do svojega 35. leta sem prišel do te stopnje razvoja, da si o lastnikih grdih PVC vrat ali živo oranćnih fasad sicer mislim svoje, ne mislim pa, da so kaj slabši od uspešnežev kakršen si ti. Oni morda vsaj ne utrujajo anonimno po internetu več mesecev skupaj.

  • Odgovori Anonimno 14. 8. 2018 at 20:53

   Sprašujem se, kdaj boš spoznal, da si sam bedak :). Ženska te je pripravila, da si se iz mamičinega stanovanja končno odselil v sicer spet drugo zanikrno prenovljeno stanovanje, voziš se s sposojenimi kolesi, pišeš neke kvazi strokovne članke, zaljubljen v psico, preziraš otroke, višek uspešnosti ti je pa tale blog, kjer te najbolj motijo anonimneži, ki ti povedo resnico :).

 • Odgovori seamus 14. 8. 2018 at 16:40

  @matej – tako, pravilno si me razumel. In, da ne bo pomote, zadeva ni bila čisto tako enostavna in kot je videti je trajala. Samo na koncu sem izsilil, da vem kaj delam in da naj me pustita na miru, ker imam pač svoj način in se odločam zase. In to je tisto, kar se mi zdi pravilno – otrok potrebuje samopotrditev v realnem svetu!
  Ravno zadnjič sem bral o danskih otrocih, ki naj bi bili najbolj srečni. Bistvo njihove vzgoje je disciplina in samozavest.
  To kar delajo pri nas je popolnoma kontra temu – nedisciplina in nezaupanje, ker vsi samo iščejo luknje kako zadevo okrog prinest. Mene je groza kam to pelje!

 • Odgovori Matej Zalar 14. 8. 2018 at 20:17

  Poglej, vi ste se to zmenili v okviru družine in če bi ti slučajno zaružil, bi starši še vedno lahko rekli, da klinc te gleda in si pogledali redovalnico. Tak dogovor je normalen. Ne more se pa država vtikati v družino, če za to ne obstaja utemeljeni razlog. In nekakšna domneva o otrokovi pravici do zasebnosti po mojem ni utemeljen razlog. Skratka, to naj se ureja znotraj družine, kot v vašem primru, ne pa na nivoju neke uredbe EU. Pri čemer je noro, da se sploh ukvarjamo s tem sranjem, ko je pa precej več precej hujših težav.

 • Odgovori Garancija 15. 8. 2018 at 23:06

  Midva imava jogi iz smeti. Bil je 200€, narejen je iz spominske pene, ne smrdi , spiva odlicno.
  Ko ze govorite o ocenah in opravicilih v povezavi z zaupanjem. Meni gre pa easistent na zivce. Otroku ne dopusca nobene svobode. Zato sva se starsa odlocila, da dokler bo tamala iskreno govorila o svojih ocenah, redovalnice nebova placevala. Upam, da bova s tem ustvarila zaupanje. Ce pa ne, bo pa, namesto na svojem jogiju iz smeti, spala na armafleksu .

 • Komentiraj