Poleti bom doma!

To počasi ni več smešno.

Po naprezanju prejšnji teden, ko sem nabil okoli 60 delovnih ur – brez torka, ko sem se cel dan vozil po Istri in naredil dobrih 500 kilometrov –, sem se čez vikend sprostil. V nedeljo sem nameraval pogledati finale mastersa v Rimu. Ob petih popoldne sem za pet minut zadremal … in se zbudil ob enih zjutraj. Potem sem bil do štirih buden kot sova, pomagala ni niti Sirčeva knjiga Dolgo življenje po smrtni obsodbi.

V ponedeljek sem delal štirinajst ur. Do enajstih zvečer.

Še sreča, da sem šel potem na pivo. Dva Kilkennyja sem uničil kot liter vode. No, litra vode ne bi tako hitro niti ne s takim užitkom.

Torek je bil razmeroma normalen, včeraj teren, danes spet teren. To je sicer luštno, ampak imam občutek, da nisem nič naredil in potem do enih zjutraj pacam tekoče stvari. Vmes fušam za revijo Bicikel, ta mesec imam k sreči samo kolumno, ponudbo za šeststranski članek v Poletu pa sem moral zavrniti, ker mi enostavno ne bi zneslo. V ponedeljek popoldne morajo junijska Potepanja v tisk. V torek grem za štiri dni v Nemčijo. Danes zjutraj sem izvedel, da se mi naslednji petek začne Akademija za mlade turistične novinarje – v Portorožu –, kamor bom prišel v soboto. In ostal do petka.

Kar praktično pomeni enajst dni odsotnosti.

In potem se ljudje čudijo, da se mi med dopustom nikamor ne ljubi.

En mesec bom doma.

Prejšnja objava Naslednja objava

8 komentarjev

 • Odgovori seamus 19. 5. 2011 at 19:49

  Boš majes!

 • Odgovori Marin Oman 20. 5. 2011 at 8:06

  Pravilno! Vse štiri od sebe in to je to. Ampak stavim, da bo ta mesec trajal samo kake štiri dni, maksimalno pet. 😆

 • Odgovori tecnoba 20. 5. 2011 at 12:37

  nene. folk se predvsem čudi, ker še na dopustu okrog letaš kot ponoreli petelin.

 • Odgovori Tomaž 20. 5. 2011 at 16:59

  Se kilkenny še dobi v flaši? v “moji” gostlni so ga menjali za večje v piksni in je ogaben skoraj kot Guiness iz piksne…

 • Odgovori Delno prebujeni 20. 5. 2011 at 18:38

  Chef, čestitke za delavnost,pridnost, čeprav ta meji že na norosti!
  Koliko ur v povprečju ti delaš na dan?

 • Odgovori chef 20. 5. 2011 at 23:16

  @seamus, @Marin Oman, @tecnoba: nekajdnevni izleti v okolico ne štejejo!

  @Tomaž: Točeno, jasno, sicer ga ne bi vzel. Guinness pub je še kar solidna krčma!

  @Delno prebujeni: Delam 24 ur na dan. Problem je v tem, da ob takem tempu človek ni sposoben 100-odstotne realizacije. Imaš občutek, da delaš non-stop, v resnici pa v zadnjem tednu samo hvatam krivine in imam sam pri sebi slabo vest. Danes sem, recimo, bil v pisarni od 8.30 do 17.00, ampak sem že od 6h zjutraj nekaj pacal, ob 17h sem šel pa sicer v hribe, a v povezavi s službo. Ko sem ob pol devetih prišel domov, sem namesto za pisalno mizo zavil v krčmo na pir, zdaj imam pa slabo vest. Problem je seveda v tem, da me zato čez vikend čakajo dodatne tri ure dela.

  To, kar počnem, je seveda popoln idiotizem. Ampak OK, še te tri dni vzdržim, potem bo malo bolj normalno. V Nemčiji se bom malo sprostil, v Portorož grem pa zaradi vseživljenjskega učenja, hehehe.

 • Odgovori Delno prebujeni 21. 5. 2011 at 22:49

  Chef, tebi pa res ni potrebno imeti slabe vesti za to, ker si po napornem dnevu zavil v krčmo.A si nisi tega zaslužil?Če sem pošten, mene bi tvoj tempo ubil!Obbčudujem pa tvojo zagnanost, delavnost, ogromno energije, ki jo imaš.
  Lp.

 • Odgovori chef 21. 5. 2011 at 23:14

  Eh, po naravi sem jaz lenuh!

 • Komentiraj