Policaj za kazen?

Čudim se, da si sploh kdo želi postati policist, no, prometnik. Nimam pojma, ali je služba prometnika čisto nekaj drugega kot služba policista, ki se ukvarja s pijanci, krajami registrskih tablic in lovljenjem žeparjev ali roparjev, ki kradejo po vaških poštah. Vem samo, da sta bila v Lethal Weapon Riggs in Mortaugh po polomu, ko sta razdejala pol mesta, kaznovana tako, da so ju oblekli v policajske uniforme in ju s pišukama poslali delat red na ulice Los Angelesa. Ko vidim, s čim se ukvarjajo slovenski prometniki, se mi fantje v bistvu zasmilijo, če domnevam, da ne more biti nihče tako pasji, da zajebava voznike, ki delajo minorne prekrške, s katerimi niti nikogar ne ogrožajo niti ne ovirajo prometa.

Potem ko je Maček na avtocesti, pijan kot mavra, pobil tri mlade ljudi, sta ministrica Katarina Kresal in minister Patrick Vlačič med drugim obljubljala ustanovitev nove agencije za varnost v cestnem prometu, ki naj bi med drugim ugotavljala konkretne vzroke prometnih nesreč. Zato, da ne bi brali suhoparnih poročil o “nepravilni strani vožnje, prekoračitvi omejitve hitrosti, neprilagoditvi vožnje prometnim razmeram” in podobne nesmisle, ki zamolčijo dejstva kot so katastrofalne ceste (v zadnjem tednu je šlo 500 evrov za popravilo končnikov in ležajev na mojem avtu), obupna signalizacija in nesposobneži.

Kaj se zdaj dogaja s to agencijo, ne vem. Lahko bi sicer povprašal na, a bi nazaj dobil kvečjemu suhoparen piarovski odgovor, da “aktivnosti na tem področju potekajo že od lanskega leta” in da so “ustanovili posebno komisijo za oblikovanje komisije in postopkov v zvezi z aktivnim izboljševanjem varnosti v cestnem prometu”.1 Dejstvo pa je, da se po več kot pol leta ni spremenilo nič in da policaji še vedno stojijo na istih brezveznih mestih kot nekoč, kar pomeni, da se na določenih točkah pohuljeno cijazimo, takoj za ovinkom pa stisnemo po gasu. Da so me v moji vozniški karieri dobili samo dvakrat, pa še to je v enem primeru radar stal na brezveznem blagem ovinku, kjer med spuščanjem po divjini nihče ne more voziti 60 km/h – hitrost sem prekoračil za celih 12 km/h – je smešno in alarmantno. Kaj pomagajo visoke kazni, če razmišljamo takole: “Enkrat na leto ali dve pač plačaš, če nabereš pike, si jih greš pa za 200 evrov izbrisat v šolo varne vožnje.”

Dejstvo je, da policaji danes ne delajo reda tam, kjer bi ga morali (krožišča, avtoceste v času prometnih konic, ko je prehitevanje po desni ali po odstavnem pasu standard – deloma zaradi levakov -, v nevarnih križiščih ipd.). Ne. Stojijo recimo na cestninski postaji Voklo. Na cestninskih postajah smo že tako ali tako vsi presrani in vozimo skoraj po omejitvah, ki so tako obupno nizke, da se jih je praktično nemogoče držat. Poleg tega mi noben policaj še ni uspel razložiti, ali so talne oznake veljavne ali ne. Po mojem niso. Znaki za omejitev 40 km/h pa so postavljeni pomanjkljivo, na zelo široki cesti, ki se razširi na več pasov, je namreč tabla praviloma samo na desni strani in jo je zaradi tovornjakov včasih nemogoče videti.

Policaj pa za cestninsko postajo zganja cirkus okoli kakšnega Nemca, sicer vzornega voznika, ki pač ne cijazi 40 km/h, če je pa 60 za normalnega voznika brez šoferske klavstrofobije čisto dovolj varno. Tam stojijo izključno in samo zaradi zajebavanja in kasiranja. Toliko sem pa tudi jaz hudoben, da takoj za cestninsko pohodim do konca, da se fajn pokadi iz auspuha. Če bi se čez dva kilometra peljal 200 km/h, me ne bi dobil nihče, na cestnini bi me pa jebali zaradi hitrosti 60 km/h.

Najbolj me raztogoti, da ob vsem nakladanju o zagotavljanju varnosti v cestnem prometu postavajo na Fajfarjevi ulici na Viču, malo naprej od križišča z Viško. Zaradi preostrga zavoja je z Viške tam prepovedano zavijati desno na Fajfarjevo, kar je bolj ali manj trapasto, čeprav v gneči včasih nekoliko nadležno. Zato pa ob stalni gneči tak prepovedan manever skrajša pot za vsaj tri minute, obenem pa razbremeni križišče s Tržaško.

Policaji se slabih sto metrov naprej skrivajo v luknji ali za parkiranim tovornjakom. 500 metrov od policijske postaje. Praktično bi šli lahko do tja peš.

Seveda se bodo med komentatorji, ki se prometnih pravil držijo kot pijanec plota, ker razmišljat pač ne znajo – obenem pa se svojih prekrškov sploh ne zavedajo – javljali tudi tisti, ki me bodo zmerjali z morilcem, češ da policaji že vejo, kaj delajo in da imajo ziher odličen razlog, da težijo 500 metrov od baze in tam, kjer lahko udobno parkirajo.

Ob tem se v vsej okolici dogajajo bistveno težje svinjarije, recimo že na križišču Viške in Fajfarjeve, kjer se vsak drugi dan, ko pravilno zavijam levo, zgodi, da dva tepca, ki stojita v koloni, zapreta križišče in potem stoji vse do Tržaške in naprej samo zato, ker hoče nekdo zaviti levo. Če trobiš, se tak pametnjakovič zajebano drži za volanom in si misli, da zakaj smo pa tako živčni. Policaj pa sto metrov niže z blazno resnim ksihtom uradno zajebava nekoga, ki se je skušal temu sranju izognit. Najbolj me zjezi, da se dvajsetletni policaj ob izvajanju postopka drži bolj resno kot najbolj načelen in siten foter tega sveta, pametuje o prekrških in možnih worst-case scenarijih, na koncu se pa še dela samaritana in pozabi na nedelujočo sprednjo parkirno luč ali spusti kazen za 50 evrov. Jasno, ko sleče uniformo in se usede v privat golfa, počne iste pizdarije, pa še zaveda se, da ga kolega policist ne bo namočil, če slučajno ne pelje ravno Katarine Kresal.

Ob zahojencih kot je bil osemnajstletni policaj, ki pred leti ni našel drugega, pa je preveril še pritisk v rezervni gumi, jaz blazno težko ostanem priseben in miren. Kar je edina možnost, da se jih znebiš s kolikor toliko udobnimi posledicami. Smešni so mi primeri kot je bila frčafela v nedeljo, ki se je drla na policista, ki ji je zaračunal zaradi parkiranja v križišču, čeprav je nasproti ogromno parkirišče, resda plačljivo.

Če si naredil prekršek, bodi tiho, pa magar če se policaj znaša in samo štanca normo. Misli si svoje. In napiši na blog.

 1. Včasih si prav želim, da bi postal piarovec kakšne od takih služb, več kot debelo kožo in dolgega jezika ne potrebuješ, razmišljat pa tudi ni treba. []
Prejšnja objava Naslednja objava

89 komentarjev

 • Odgovori Zmago1 11. 5. 2010 at 8:22

  “Ob zahojencih kot je bil osemnajstletni policaj, ki mi pred leti ni našel drugega, pa je preveril še pritisk v rezervni gumi…” sam je dobra, nisem še slišal da bi meril pritisk v gumi, a je imel manometer s sabo?

  Mene je pravtako sredi noči enkrat ustavil 18-letni policaj in me najprej preveril na vse možne alkoteste, pa dokumente, opremo, kljuko, gume in VSE VREDU skratka. Ko ni nič našel pravi lahko vas kaznujem ker nimate desnega vzvratnega ogledala! WTF, Golf 2 iz TASa nima desnega ogledala,..pravi naj ne bom pameten in naj si raje montiram manjkajočo opremo na vozilo,…potem me je spustil, vglavnem moralno je hotel zmagat ne glede na to kako debilno stvar si bo izmislil…
  lp, Z

 • Odgovori Janez 11. 5. 2010 at 8:52

  Oboji smo ljudje, vozniki in policisti, tako da zna bit zabavno če sta na nasprotnih straneh spuščene šipe dva zahojenca.

  Sam si ne predstavljam biti prometnik, še posebej ko bi bilo treba pospravljat za nesrečami s smrtnim izidom. Jeba…

 • Odgovori Pris 11. 5. 2010 at 9:09

  @Chef:
  Glede kadrovskih vprašanj: Odkar so ukinili policijsko srednjo šolo-kadetnico v Tacnu, (uniformirani) policist lahko postane, kdor konča katerokoli srednjo šolo in opravi usposabljanje za policista (traja cca. 1 leto, najbrž pa je v to vključeno tudi kakšno psihološko in fiziološko testiranje).

  Jasno je, da so se po ukinitvi tacenske šole na to prijavljali predvsem tisti, ki s srednješolsko izobrazbo drugje niso dobili službe, Policija pa je ravno takrat potrebovala “okrepitve” zaradi vstopa v Schengen. Zavezanost teh oseb policijskemu poklicu je najbrž temu primerno manjša, strokovnost pa ravno tako. Danes je prostih delovnih mest v Policiji bistveno manj, čeprav (predvsem v večjih mestih) policistov dejansko primanjkuje, pa če se sliši še tako čudno. Kriza bo, ko se bo schengenska meja pomaknila južno in bodo obmejne policiste morali nekam prerazporediti. Ogromno (uniformiranih) policistov na terenu ima tudi fakultetno izobrazbo, ki so jo dosegli ob delu, pa za njih v strukturi Policije ni ustreznega delovnega mesta.

  @Janez:
  Pri prometnih nesrečah s smrtnim izidom gre že za sum storitve kaznivega dejanja, zato “navadni prometniki” ponavadi sploh niso več pristojni. Na kraj dogodka ponavadi prideta celo preiskovalni sodnik in tožilec, preiskovanje pa prevzame posebna ogledna skupina.

 • Odgovori chef 11. 5. 2010 at 9:26

  @Pris: Premalo sem poudaril, da se mi ti fantje po svoje smilijo. Pojma nimam kaj si v resnici mislijo. Mogoče se zdijo samim sebi bedasti, ampak ubogat pa morajo. Jaz si ne znam predstavljat, da bi moral počet take neumnosti.

  Da zadostuje danes že en brezvezen tečaj, to vem, in to je katastrofa. Če mene vprašaš, bi morali fantje na kakšno triletno višjo šolo – saj ni treba, da so Einsteini, ampak pri 22 letih si bolj pameten kot pri 19, če ne drugega. Da ne govorim o zaupanju ljudi, če imajo opravka z nekom, ki se je nekaj učil tri leta napram nekomu, ki je z zadostnim spacal srednjo strojno in ker ni bil za nobeno rabo, je šel za policaja. Zaradi takih potem nasankajo tudi tisti, ki so v redu, vem, da obstajajo.

  Če mene vprašaš, je policistov premalo. Vsi poznamo pet točk v Ljubljani, kjer vedno stojijo, drugje pa vozimo na juhuhu. Vse to je smešno. Verjamem, da pri teh postopkih ne gre za polnjenje proračuna, ampak za brezvezne statistike z navdebami števila obravnavanih prekrškov, ki jih potem zgoraj omenjeni piarovci zdrdrajo novinarjem, ki so vsi srečni, da so v 10 minutah opravili s tiskovko in grejo lahko v službi, ko pretipkajo z diktafona, še malo na Facebook.

  Če jaz s srednjo lesarsko ne bi dobil službe, bi šel trikrat raje za poštarja na biciklu – lažje je, z manj kreteni imaš opravka, pa še rekreacijska dejavnost je. In plača je po mojem boljša kot policajska.

 • Odgovori berta 11. 5. 2010 at 10:42

  hm hm… rekreacija v dežju, snegu, pripeki, plača nula od nule, pa še opravka maš z nadležnimi psi… sem pa raj policajka ;)si vsaj na toplem ko lije in zmrzuje 🙂

 • Odgovori barbara 11. 5. 2010 at 10:45

  Policaji, ki stojijo v križiščih in usmerjajo promet so bili vsaj včasih tisti, ki so se na kakršenkoli način zamerili nekomu od nadrejenih. Torej da, Leathal Weapon, ampak za to pr nas ni treba lih pol mesta razbit, je dovolj če kako narobe zineš :).

 • Odgovori darthvader 11. 5. 2010 at 10:49

  še ena o policajih…na žalost so tudi v policiji taki oziroma gredo za policaja, ker se jim drugje ne da delati, in v bistvu migrirajo v zaposlitev, ki je kolikor toliko sigurna… ekonomski migranti, na žalost pa imamo v vseh poklicih dobre in slabe delavce..kajne…

  chef..verjetno se tzdi v tvojem fohu..najde kakšen…..zajebanec….ane

 • Odgovori Sith 11. 5. 2010 at 10:50

  Jaz jih razumem in se mi smilijo. Dejansko imajo zaradi svojih pooblastil ogromno odgovornost. Posledice njihovih napak so lahko precejšnje tudi za njih same. Spomnimo se tistega nesrečnika, ki je fental albanskega mafijca za katerim je bila razpisana tiralica in je bil razglašen za oboroženega in nevarnega, zdaj pa ga (policista namreč) vlačijo po sodiščih. Morajo biti vljudni pri jezikavih smrkljah in mladcih, ki so bili z vso pametjo obdarjeni že pri rojstvu – normalnemu človeku bi pri opravku s takimi pacienti počil film. In kaj dobijo za to? Eno usrano plačo in kup žaljivk. Jaz bi tudi na njihovem mestu izbral lažji način preživljanja delovnega časa.

 • Odgovori Anonimno 11. 5. 2010 at 10:50

  Drži. Tudi moje mnenje je, da se policisti postavljajo in kontrolirajo na “butastih” mestih. Tam, kjer bi njihova prisotnost dejansko imela pozitiven učinek na varnost, pa jih ni (npr. hitrosti mi ne bodo merili, ko se vozim mimo šole ampak 300m naprej, sredi polja, kjer je tabla za konec naselja. Če pa bodo merili hitrost ob šoli, bo pa to v noči s sobote na nedeljo, ob dveh zjutraj – da prvelika hitrost ne bi ogrožala šolarčkov, ki ne morejo spati).

 • Odgovori pero 11. 5. 2010 at 11:03

  omejitev 40ali 50km/h je skoraj prej zelo neumne- in varnostjo nimajo nič skopnega-normalno se pelje 6o in to v 4.prestavi pri 99%vseh avtih-z naj izkoristkom motorja in najmanj onesnaženja; koliko na to mislijo urejevalci prometa? NIČ !

 • Odgovori mark 11. 5. 2010 at 11:35

  Smo pač POLICIJSKA DRŽAVA.NAJVEČ POLICAJO IMAMO V EVROPI NA PREBIVALCA TROJNO,SMO U KURCO…

 • Odgovori ALEX 11. 5. 2010 at 11:37

  delamo za državo,kazni so nenormalni.Grčija je zakon,tam ni treba saj delat.

 • Odgovori dvojcek 11. 5. 2010 at 12:08

  Kako ste pametni.

 • Odgovori dvojcek 11. 5. 2010 at 12:11

  Kaj mislite, da se policisti sami odločajo kje bodo stali in kaj bodo kaznovali? Sploh ni res, do potankosti imajo določeno in točne ure in točne lokacije. Ko je pa konec službe, pa morajo povedat koliko so jih kaznovali. Če je premalo, potem….. Nobeden ne vidi policista, ki stoji na dežju in obravnava smrtno prometno nesrečo, ko mora jemati obešance z drevesa, ko mora it mladi družini povedat, da se jim je ubil oče. To je pa normalno in nihče ne vpraša policista, če ima zaradi tega kakšne probleme!!!? Ne vem no, malo premislite, preden kaj taknšega pišete. Pa pojdite vi za policista,č e je tako fajn “zajebavat” folk na cesti. So med policisti tudi kakšni “težaki”, ampak sto ljudi sto….

 • Odgovori NoMercy 11. 5. 2010 at 12:46

  brez takih tipčkov bi ga bejbe, ki jih drugi ne povohajo, nikoli ne fasale 🙂

 • Odgovori Anonimno 11. 5. 2010 at 13:05

  Dvojček:
  Hočeš reči, da “zasede” postavljajo po točno določenm urniku in seznamu lokacij. Če je temu tako, potem bi bilo potrebno preveriti stopnjo kisloti možganov tistih, ki urnik sestavljajo – komandir postaje, dežurni, ministrica? Naj se enkrat že izve, kdo stoji za tem.

 • Odgovori Clementino 11. 5. 2010 at 13:05

  Chef:
  Dej ne nabijaj z takimi lažmi da so ti šli preverjat pritisk v rezervni gumi. Sej niso vulkanizerji. Prav tako pa nikjer v zakonu o varnosti cestnega prometa ne piše kolk pritiska moraš met v gumah.
  Nabijaj v mejah normale no.

 • Odgovori franjo 11. 5. 2010 at 13:09

  komisija se ustanovi zato,da se neka stvar skrije-zamaže in ne zato,da se kaj izboljša. to naši politiki dobro vedo,zato ne čakaj na neke komisije,ker za nas navadne državljane je dosti ceneje,če jih ni.

 • Odgovori marš na drini 11. 5. 2010 at 13:10

  jaz še vedno vztrajam, da bi bilo treba prisotnost policistov na cesti popolnoma ukiniti, ker dejansko k prometni varnosti prispevajo praktično nič. sicer baje da se je nekaj spremenilo v tej smeri, da za policiste ne obstajajo več norme, ampak kdo bi vedel. kako to deluje sem pa tudi na svoji koži občutil, ko mi je policist “pozabil” napisati zapisnik o testu alkoholiziranosti, ker se pač ni ozšlo v dobro njegove statistike.

  edina pot to varnosti na cestah je po moje stroga kaznovalna politika, ki pa se izvaja takrat, ko ima kršitev predpisov dejanske posledice, torej ko se neka prometna nesreča dejansko zgodi. recimo tvoj primer, na katerega linkaš. očitno je, da si kljub kršenju predpisov vožno tako priklagodil trenutnim razmeram, da s tem nisi nobenega ogrožal, tako da v čem je tu poanta kazni? v tem, da pač sili ljudi v to, da so na cesti bolj pametni od policajev, ne pa da vozijo čim bolj varno.

  in recimo, da bi se v tistem primeru kam zaletel, zaradi prevelike hitrosti. ja, morda bi plačal malo več, dobil kako piko več, ampak naslednji dan bi spet dirkal naokoli, kot da ni nič. če bi te pa za to recimo poslali na kak pol letni dopust za zapahe, ki bi ga financiral iz lastnega žepa in za naslednje pol leta ti odvzeli še izpit, potem, če ne drugega, bi vsaj za pol leta imeli mir pred tabo, da na niti ne omenjam dejstva, da bi potem na cesti bil veliko bolj zmeren a hkrati ne paranoičen glede tega, da te lahko za vsakim grmom čaka stric v modrem, ki je tam samo zato, da jeba v glavo. ker bistvo varne vožnje je samo v tem, da se prilagajaš razmeram na cesti in ne v tem, da do pikice slediš predpisom.

  glede tistega mačka pa bi jaz vsako povzročitev prometne nesreče s smrtnim izzidom, kjer je posredi kršenje predpisov, kategoriziral kot uboj iz malomarnosti in takemu vozniku po vsaj 5-ih letih zapora naložil še to, da ob povzročitvi naslednje prometne nesreče, ostane brez izpita doživljensko.

 • Odgovori Krajnc B. 11. 5. 2010 at 13:16

  He he he, zapis še nekako, ampak komentarji (ups komentatorji) pa trgajo he he he..lp

 • Odgovori primoz 11. 5. 2010 at 14:04

  in kolk so ti vseskupaj že zaračunali na tistem vogalu viške in fajfarjeve?

 • Odgovori chef 11. 5. 2010 at 14:09

  @berta: Sem bil nekaj časa poštar (sicer ne na biciklu) in je prav fletno. Raje sem moker kot da se ukvarjam s pijanci in lumpi.

  @darthvader: Ne, tako hudo pa ni.

  @Anonimnež: Gotovo za razporeditev ni kriv policist, ampak njegov komendant oziroma kdorkoli že razporeja delovne naloge. In če gremo še više – kriv je sistem, kje rje policist najprej težak, šele potem pomočnik.

  @Clementino: Preverjal je pritisk v gumi in pika. A si bil zraven?

 • Odgovori chef 11. 5. 2010 at 14:10

  @primoz: Niti evra, ker tam še nikoli nisem zavil desno.

 • Odgovori Ivan 11. 5. 2010 at 14:21

  Niso policaji krivi da stojijo na takšnih točkah, ampak so njihovi šefi, ki jih tam postavlajo. V policiji pa tut ne znajo dugega kot sam statiskitko prirejat “škoda da imajo excel :)” namest da bi se ukvarjal res z varnostjo v prometu

 • Odgovori Clementino 11. 5. 2010 at 14:42

  Chef:
  In kakšen je bil pritisk in s čim ti ga je izmeril? Daj nehaj no lepo te prosim. Sej imaš v določenih stvareh prav, samo nakladaj pa le v mejah normale no.
  Ni me bilo zraven, normalno da ne. Ravno zato pa lahko tako nakladaš.

 • Odgovori chef 11. 5. 2010 at 14:45

  A nisi še nikoli videl manometra? Od kje ga je potegnil, pa ne vem. Morda je to njegova osebna finta za podjebavanje. Med drugim je preverjal tudi profil vseh pnevmatik, tudi rezervne. Ne spraševat s čim je to počel.

 • Odgovori R 11. 5. 2010 at 14:47

  Dobro spisano. Celo nekaj komentarjev je OK. LP

 • Odgovori seamus 11. 5. 2010 at 15:12

  S čim? Mi smo zadnjič merili globino vode z metlo. Nato smo tako pridobljeno meritev primerjali s širino omare (ta je znana – 80cm) in potem smo dokazali, da primarna meritev ne deluje. Kaj vse se človek ne spomne.

 • Odgovori chef 11. 5. 2010 at 15:22

  Jaz profil na pnevmatiki merim s ključem. Ključ potisnem na gumo in skušam ohranit pravi kot glede na površino pnevmatike, potem pa z nohtom pritisnem na del ključa, kjer ta pogleda izza profila.
  Dobljeno razdaljo od konice ključa do nohta potem izmerim tako, da pomežiknem na eno oko, z drugim pa ocenim razdaljo.
  Za policiste sem pa slišal, da imajo dosti bolj sofisticirano orodje.
  Mogoče pa samo nakladam.

 • Odgovori dvojcek 11. 5. 2010 at 16:32

  Res je, komandirji oz pomočniki določajo kje stat ob točno določeni uri in seveda kaj delat.

 • Odgovori Ježetako 11. 5. 2010 at 16:52

  Pizda ste butli. Prometna patrulja ima manometer, no, vsaj pred 30. leti ga je imela. Hvla kurcu, da sem jim ušel še ta pravi cajt, ker bi kakega gobčnega kmeta prefukal ko prasca. Jebat ga.

 • Odgovori Clementino 11. 5. 2010 at 17:30

  Profil verjamem da ti je šel preverjat. Za to imajo ustrezen inštrument in tudi v zakonu je ustrezna sankcija v kolikor na gumah ni ustreznega profila. Za tlak v pnevmatikah pa še ni sankcije tako da me boš tukaj hudičevo težko prepričal. Za foro sem poklical še na Prometno policijsko postajo Grič, kjer mi je dežurni policist prijazno objasnil, da o merjenju tlaka v pnevmatikah ne ve ničesar in da so to zagotovo gostilniške debate.

 • Odgovori direktni 11. 5. 2010 at 18:27

  Policaji pač že dobrih 20 let niso v službi ljudstva, ampak proračuna. Da o raznih biserih, ki se dogajajo v njihovih lastnih vrstah, niti ne izgubljamo besed. Zdaj pa jih imamo, brihtne buče, ki nam pijejo kri, in iz denarnic pulijo bankovce, sodrga nemarna, gospod Goršek pa jim za evidentne kršitve zakona in njihovih internih predpisov izreče le opomin. Haloooo, radio Erevan???? Očitno res …

 • Odgovori chef 11. 5. 2010 at 19:40

  @Clementino: Ne morem verjet, ti si tako prfuknen, da si šel klicat lokalnega policaja, haha. Noro.

  @direktni: A so bili pred 20 leti v službi ljudstva?

 • Odgovori Marcos 11. 5. 2010 at 20:12

  Policija je, kar se prometne varnosti tiče, na cesti samo zato, da lahko ustavijo čimveč ljudi in jim nabijejo čimveč kazni, pika. Dandanes moraš na cesti bolj kot na vožnjo samo paziti, da te kakšen razbojnik v modrem ne ustavi in te zajebava ob cesti, tako da je vse to bolj kot ne samo sebi namen.

 • Odgovori Clementino 12. 5. 2010 at 7:40

  Prfuknen ti po mami skače. Ne ti men prfuknen če se pač pozanimam o nečem, ne pa tako kot ti ko brez podlage neumnosti kvasiš non stop. Ne trdim da so naši “modri angeli” pametni niti jih ne zagovarjam, samo se mi pa trapasto zdi da jih en tak kvazi pametnjakovič kateremu se sanja ne kaj govori blati na take fore. Res si talent. Kje spiš da te ne ukradejo ko si tako pameten. Ziher si predavatelj na kaki ugledni fakulteti z tvojo pametjo. Najbolj me razpizdijo taki butasti nastopači kot ti, kateri morajo nabijat v tri dni samo zato da pozornost zbujajo. Bil bi pa več kot primeren za politika to pa res. Če se boš kdaj odločil za kandidaturo te z veseljem podprem v kampaniji!

 • Odgovori KREN 12. 5. 2010 at 7:42

  Zanimivo, kako se na nekatere od vas spravljajo banditi policaji 😉 Sigurno ni kriv vaš način vozžnje in obnašasnja na cesti, mogoče avto sam? Jaz sem v enajstih letih kazen plačal enkrat, pa še takrat ker sem bil čist divji in sem prehiteval kolono čez polno črto tik pred policajem.
  Kar tako te policaj tudi ne ustavi, kot nekateri pišete. Glede na pisanje itak veste točno, kje in kdaj so. Kako lahko potem še sploh dobite kazen?

 • Odgovori Clementino 12. 5. 2010 at 8:26

  Kren: prav imaš popolnoma!

 • Odgovori kalbo 12. 5. 2010 at 9:40

  @clementino: Ampak bereš pa ga, to pomeni, da si v bistvu ti počen v čelado, ker zabijaš cajt za branje sestavkov nekoga, ki ti gre na jetra.

  Aja, pa če boš meni rekel, da počen po moji mami skače, ti kar povem, da je njena stvar, kdo po njej skače. 🙂

  Poznam par policajev in lahko rečem, da grem raj ceste pometat, kot pa da me za drobiž zajebavajo v glavo vsi od šefov do idiotov na cesti.

 • Odgovori chef 12. 5. 2010 at 9:43

  Jasno … verjetno se marsikateri policist samemu sebi zdi neumen, ko cele dneve visi na Peračici ali na Voklem in točno ve, da počne neumnosti, obenem se mora pa še vljudno držat, ko ga kakšen tepec nadira.

 • Odgovori hXc 12. 5. 2010 at 9:45

  @chef vs. clementino : I smell a bitch fight?
  🙂

 • Odgovori Clementino 12. 5. 2010 at 12:37

  hxc: Ah fight pa ne. To je za primitivce.

 • Odgovori hXc 12. 5. 2010 at 13:12

  mislim da ni bilo preveč kulturno da ti je Chef dejal da si prfuknen. Prav tako pa to velja za izjavo o skakanju po njegovi mami. 🙂

 • Odgovori Clementino 12. 5. 2010 at 15:28

  hXc:
  Res je. Se strinjam moja izjava je skrajno nekulturna. Samo vračam pač. Ne more mi kar nekdo govorit da sem prfuknen ker se pač pozanimam o stvareh.

 • Odgovori seamus 12. 5. 2010 at 15:47

  Torej je fight … 😈

 • Odgovori kr en 12. 5. 2010 at 16:02

  @KREN

  ja res sem kriv, da sem zadnjič parkiral pred službo, kjer je sicer znak za pajka, potem pa spodaj piše dovoljeno za našo stavbo. Parkiral sem en meter naprej od tega znaka. Kesam se! Popoldne dobim kazen in se urno odpravim na policijsko postajo.
  Na srečo sem dobil v pogovor starejšega policaja z glavo na mestu – razložil mi je, da enostavno vsem dajo kazen, potem moramo pa mi dokazovati, da smo tam zaposleni. Se vam to zdi morda policijska država? No potem berite naprej, to ni še nič – zapletla sva se v pogovor pred vrati policijske postaje in povedal mi je, da je enak postopek, če dajejo listke na mestih za invalide. Res, da je zame invalid vsak, ki tam parkira – eni telesni, drugi v glavi, no problem je v tem, da policaji enostavno vsem potalajo listke, saj “ne morejo vedeti ali so modre nalepke za invalide originalne ali ponarejene”. potem morajo pa invalidi dokazovati, da so res invalidi (!!??!!??). Smo že pri policijski državi? No, za konec sem ga vprašal še nekaj, o čemer že leta tečejo naše gostolniške debate – ali lahkop policaj ustavi avto z lučkami, čeprav ni naredil prekrška? Pravi da lahko, čeprav bi raje, da ne bi smel (ne vem sicer zakaj).
  No na koncu sva se menila še o ustavljanju na cestninskih postajah – rekel je, da lahko komentira po 19h, ko bo slekel uniformo, da pa on nikdar ni napisal kazni, če ni bilo res ogrožanja zaradi hitrosti.
  No, za konec pa še neodvisen primer od zadnjič (= 4. stopnja policijske države). Zadnjič stojim na semaforju iz Brezovice proti Ljubljani pri priključku za avtocesto in sicer za naravnost (po stari cest v LJ). Pred mano policijski avto poln policajev. Zelena – potegnemo, 50km/h jaz, policaj vsaj 90, 70 jaz za njim (bo že tako prav, kajne), še vedno mi beži) – več nisem mogel, ker je bil še en avto vmes. Na semaforju pri Dolgem mostu smo ga v gneči ujeli, postavim se na vzporedni pas pri semaforju, odprem šipo, pomaham, odpre šipo policaj. Vprašam: “mi lahko poveste, koliko je na tej cesti omejitev?”. Mrtvo hladno: “50”. Rekel sem “Hvala” in odpeljali smo naprej.

  Res so revčki…

 • Odgovori hXc 12. 5. 2010 at 16:04

  Clementino: Popolnoma se strinjam, s to izjemo da menim da je izjava Chefa skrajno nekulturna, saj je namreč pravica državljana da se pozanima o takih stvareh, prav tako pa so policisti v službi državljanov (kot vsi dobro vemo).
  http://tinyurl.com/37dtyp2

 • Odgovori direktni 12. 5. 2010 at 17:04

  Chef, glede na to, da sem rojem 101 leto po ustanovitvi pivovarne “Union” in sem imel opravka s policisti, pardon, z ljudsko milico, pred 20 in več leti, lahko mirno zagotovim, da so bili to prvo ljudje, ti današnji pa so Robocopi, inkasantje, z edino nalogo, človeka orubit in izpolnit plan.Žalostno, a resnično ….

 • Odgovori primoz 12. 5. 2010 at 17:17

  Kva pol, Chef, a si si zmislu tist od manometra al ne ?

 • Odgovori chef 12. 5. 2010 at 17:53

  @Primož: S čim je meril pritisk, tudi jaz ne vem, ker mu nisem gledal pod prste, dejstvo pa je, da sva iz prtljažnika vzela rezervno kolo in da je brkljal po ventilčku, češ da preverja zračni tlak. To je sicer počel šele potem, ko sem ga vprašal ali je gladek, ker sva se z dokumenti, alkotesti, rezervnimi žarnicami, prvo pomočjo, trikotniki, vprašanji, kje sem dobil avto (zdaj bo Clementino klical na policijsko postajo in vprašal, če to smejo spraševat čeprav so videli prometno, in trdil, da se to ni zgodilo, ker ni po pravilniku) ukvarjala že kakšnih 15 minut in sem ga imel poln kufer. Verjetno sem lahko še zadovoljen, da mi ni pregledal telesnih odprtin.

 • Odgovori Clementino 12. 5. 2010 at 18:23

  Chef: tudi če bi klical nebi tle več povedal, ker me boš spet za prfuknenega označil. Tako, da si pač naredim svojo sliko o tebi v glavi in s tem ne bremenim tvojega bloga, da boš še vedno lahko naprej heroj izpadal z svojimi objavami. Verjemi pa, da sem se to te mere prepričal, da vem kako zadeve stojijo. Sem pač človek, ki ne nasede vsakemu govorjenju in se raje prepričam iz prve roke. Če sem pa zato prfuknen naj pa kar bom.

 • Odgovori chef 12. 5. 2010 at 18:29

  Kul.

 • Odgovori smoger 12. 5. 2010 at 19:37

  Sedaj pa sledijo reklame…

 • Odgovori pikica 12. 5. 2010 at 21:53

  Jasno je, da so nekatere omejitve in znaki postavljeni popolnoma skregano z logiko. Ne razumem pa tega, da nekateri govorijo, da policaji samo denar pobirajo od voznikov. Pelji se 50 km v naselju, imej prvo pomoč, rezevne žarnice, čiste tablice, ne telefoniraj itd. Pa ti ne bo noben policaj dal položnice. In ne bo nobenega razburjanja:)

 • Odgovori Marcos 12. 5. 2010 at 21:55

  Clementino, ti lahko kličeš na postajo kolikor hočeš, pa ti nihče ne bo povedal, kako stvari dejansko stojijo. Dejstvo je, da lahko tisti klovni v modrem s teboj počnejo praktično kar hočejo, ko te ustavijo. Če pa ne izpolnjuješ njihov navodil, te bodo pa pridržali za 24 ur ali pa še kaj hujšega.

 • Odgovori Antipat 13. 5. 2010 at 0:03

  Ja izgleda da so policaji res najhujsa cloveska (pod?)vrsta. Samo ne vem zakaj jih po vase sploh potrebujemo, ce imamo samo sozitje, ljubezen in kolegialnost po cestah, lokalih, tekmah, ulicah,… Potemtakem bi pricakoval, da naslednjic ko se vam zgodi kaj neprimernega ali vas bo kdo ogrozal, poklicete namesto policistov svoje mamice – one bodo takoj resile vse vase probleme, ostele huligane, okregale divjake po cestah, zazugale roparskim narkomanom, pa se lupcka za pogum boste na koncu dobili.

  Zato namesto da svoje frustracije pucate na policistih, se raje spravite na birokrate, ki pisejo taksne zakone in omejitve, dolocajo pravila in dajejo kvote, saj verjetno ne mislite, da kaksen policist postavlja znake in rise polne crte po cestah?! On pac le opravlja svoje delo, med njim pa ima to nesreco, da dnevno veckrat ali vsakic naleti na nekoga, ki misli, da na cesti sam kot voznik postavlja pravila igre.

  In da pokazate, da je vasa inteligenca res svetlobna leta nad policistovo, me prav zanima kaj in kje bi vi kot policist poceli, da bi npr. Ljubljano spremenili v kulturno, neagresivno in varno oazo za vse voznike, pesce in seveda prebivalce.

  Naj tu le dodam, da ni moj namen svetnisko tuliti, kako naj kdo vozi. Ce nekdo ne zeli dosledno upostevati vseh pravil, ki veljajo, se pac mora sprijazniti tudi s sankcijami, ce te dobijo. Tudi sam velikokrat naredim prekrsek. Hote ali nehote. Pa naj bo to, da vozim 10km/h vec po mestu, da kdaj parkiram na plocniku ali kdaj peljem hitreje po avtocesti,… Tudi na tej cesti za progo, ki je narisana na zgornjem zemljevidu, sem ze nestetokrat zavijal. A zavedam se, da ce me bodo “dobili” bom za kazen kriv sam. Vseeno pa se do mene, se nikoli ni noben policist obnasal kot opisujete. Verjetno zato, ker sem se tudi sam vedno do njih vedel spostljivo. In tak odnos me je velikokrat pustil le z opozorilom ali nasvetom za naprej, ne glede na visino predpisane kazni.

  Ce pa se vedno mislite, da so nasi policisti drek in jim to brez tezav tudi poveste v obraz, potem vas vabim, da naslednjic ko se peljete cez mejo k nasim sosedom, taisto hrabrost in odnos ohranite tudi do tamkajsnjih policistov. Nepozaben dopust zagotovljen.

 • Odgovori Clementino 13. 5. 2010 at 6:38

  Antipat: se strinjam s tabo. Tudi sam nimam težav z policisti, ker se znam normalno obnašat kadar me ustavijo. Prav tako kadar naredim prekršek ga priznam. Pravila konec koncev so z nekim namenom verjetno napisana. Je pa res zanimivo zakaj ko gredo vsi ti pogumni uporniki čez mejo tudi pisnit ne upajo. To je po mojem mnenju samo zato, ker se policija pri nas še preveč prijazno obnaša očitno.

  Marcos: ja kar na suho pa tudi ne zapirajo no. Ta je pa tudi že mal močna.

 • Odgovori chef 13. 5. 2010 at 9:18

  A je kdo od vas opazil, da tudi jaz nimam nobenih problemov? Če naredim prekršek, plačam.

  Za popizdit s kakšnimi idioti imam opravka vedno, ko napišem črko o prometu.

 • Odgovori Clementino 13. 5. 2010 at 11:28

  Imaš pa zelo bogat besedni zaklad žaljivk Matej. Če ti kdo pač oporeka ga ne označuj za idiota. Če pa ne preneseš komentarjev, kateri v celoti ne hvalijo tvojega pisanja pa to že v predstavitvi bloga napiši in ti nasprotno misleči pač ne bomo komentirali.

 • Odgovori Vizo 13. 5. 2010 at 19:42

  “Za popizdit s kakšnimi idioti imam opravka vedno, ko napišem črko o prometu.”

  Hehehe, samo da ne govorimo o vidrah in pižmovkah 🙂

 • Odgovori Antipat 13. 5. 2010 at 21:14

  “A je kdo od vas opazil, da tudi jaz nimam nobenih problemov? Če naredim prekršek, plačam.

  Za popizdit s kakšnimi idioti imam opravka vedno, ko napišem črko o prometu.”

  In potem se sprasujes zakaj ti merijo tlak rezervne gume, hehe. Res cudno ja…

 • Odgovori kruhinmleko 15. 5. 2010 at 23:17

  za popizdit smešn kreg!!

  @ Clementino : poznam par ljudi k so jih fukal zarad pritiska v zračnicah, prav tako kot zaradi napolnjenosti kanistra za čiščenje šip ter raznih pregledov olja itd.

 • Odgovori seamus 16. 5. 2010 at 8:30

  Na konc je vedno isto – “model samo pizdi, ko pa pride čez mejo pa pisnt ne upa.” Pa od kje vam takšne ideje. Za to je res potrebna prava Slovenska miselnost zahojenega kmeta. A vam spomin ne seže do Chefove prigode s policaji na Peračici? Sj vam je v pomoč zadevo še linkal.

 • Odgovori Antipat 17. 5. 2010 at 8:12

  Seamus – mentalno frustracijo je zaznati tudi pri osebah, ki se doma na pamet nadrkajo vse odstavke ZVCP, iscejo “luknje” med vrsticami, potem pa se odpeljejo na primerno lokacijo in cakajo, da se lahko zmasturbirajo na prvem tacenskem pripravniku, da kako je nepismen idiot, ker ne ve kje je pogojna vejica za sedmo besedo, tretjega stavka, osmega odstavka, nekega clena.

  In ne, ni problem v delanju prekrskov v tujini. Problem je v tem, da se kot tujec cez mejo nikoli nihce ne obnasa tako kot pri postopku pred domacim policistom. Ker pri nas ga pred placilom kazni sciti se sodnik za prekrsk in nestete moznosti ugovorov, tam pa je policist, ki zazna prekrsek, hkrati tudi v vlogi pobiralca kazni. In vsako zmerjanje bi privedlo le se do hujsih posledic in strozjih kazni. Zato s(m)o vsi modro tiho in se prijazno smehljamo. Ko se taisti junak vrne nazaj v domovino, pa seveda hitro spet kaze vso svojo “moc”.

  Vsem, ki govorijo o tem kako policisti merijo nivo tekocine za vetrobranska stekla in olje, pa lahko le zazelim lahko noc, pravljic za otroke smo namrec slisali dovolj.

 • Odgovori clementino 17. 5. 2010 at 11:38

  Sam res no. Pa kere mate. Še malo pa boste rekli da vam je policist na cesti tehničnega naredil. Malo imate pa že res lovske. Na podlagi česa pa no. Lepo in prav če ste jezni na njih, sam pretiravat pa ni treba če se česa pametnega za pluvanje ne spomnite.

 • Odgovori chef 17. 5. 2010 at 14:23

  Vidva masturbatorja ne bosta nehala, a?

 • Odgovori hXc 17. 5. 2010 at 15:01

  Upajmo da ne (boste) prenehali, saj je namreč izredno zabavna diskusija. 😆

 • Odgovori seamus 17. 5. 2010 at 21:12

  😆 Antipat – smeh, pa ti nisi normaln no 😆

 • Odgovori Antipat 17. 5. 2010 at 22:26

  Midva masturbatorja? Ja ni kaj, enim pastirjem je izgleda najbolj po godu ce imajo okoli sebe le ovce, ki mu pridno beketajo in brez kritike dvoma pritrjujejo vsaki (pa cetudi izmisljeni) besedi. V takem primeru res raje masturbiram, kot da se drzim za tujega lulka, hehe.

  Pa da zakljucim debato (?!) pri tej temi, saj je enim zmanjkalo argumentov in nima smisla, da naslednji komentarji nadaljujejo osebno prepucavanje, ki z njo nimajo nic.

  Uzivajte se naprej v vasih policijskih prigodah, glede na vse izreceno, vam jih ne bo zmanjkalo.

  @Seamus
  Pa ne da si tudi ti uzaljen? 😉

 • Odgovori chef 18. 5. 2010 at 4:31

  Ne vem kaj brbljaš. S teboj se sploh ne spuščam v debate, ker že dovolj dolgo opazujem fenomen komentatorjev, da mi je jasno, da si zgolj dolgočasen in povprečno inteligenten provokatorček. Seveda si med tistimi, ki nikoli ne odnehajo, tudi če jih pustiš pri miru. Verjetno boš zdaj še enkrat z velikim veseljem repliciral. Škoda, da se ne lotiš pametnejšega dela.

 • Odgovori Nergač » Pozor, človek na cesti! 18. 5. 2010 at 7:32

  […] Policija bi verjetno ugotovila, da je bila za nesrečo kriva neprilagojena hitrost, da ne rečem objestna vožnja. […]

 • Odgovori seamus 18. 5. 2010 at 8:07

  :X Seveda sem užaljen. Če si me pa poslal v grmole stat … Jest grem drgač raj kr direkt na policijo in tam počnem nečednosti 😀

 • Odgovori Clementino 19. 5. 2010 at 6:57

  Chef: a ti se imaš za nadpovprečno intelegentnega provokatorčka? Sam vprašam no. Tolko da vem s kom se imam sploh čas pregovarjat.

 • Odgovori Nergač » Komanda je komanda 1. 7. 2010 at 7:31

  […] kariere. Na cestah pa vlada kaos, ker možje postave delajo po befehlu: danes ustavljamo tiste, ki zavijajo desno, jutri bomo poostrili nadzor nad telefonisti, pojutrišnjem merimo hitrost, enkrat vmes zašijemo […]

 • Odgovori Policaj 5. 11. 2010 at 15:22

  Tale Blog je že malce star, pa vseeno se bom malo razpisal, ker sem – kolikor se prebral komentarje – edini, ki dejansko nekaj ve o policijskem delu.

  Torej radarji in postavitev le teh: tudi Policija kot ustanova in njeni šefi ter policisti vemo, da javnost mesta kontrole vudite kot nepomembna. Vendar radar postaviti ni kar tako. Nemogoče ga je naprimer postaviti (ker vas veliko pozna odsek) radar v Kačje ride pri Planini pred Postojno, kjer (recimo) divjajo motoristi Ne gre.

  Patrulja potrebuje za kontrolo hitrosti z radarjem razmeroma raven odsek ceste (ker laser okoli ovinka pač še niso iznašli), ki mora biti dolg vsaj toliko, da ima policist, ki je opravil meritev, čas tudi ustaviti izmerjeno vozilo.

  Poleg tega mora biti mesto, kjer se opravlja kontorla primerno, da lahko policist ustavi to vozilo. Takih mest je malo.

  In če gremo k psihologiji prometne kulture oziroma voznikov, potem naj bi, pri normalnih voznikih, kazen za prekoračitev na katerem koli mestu oz. cesti, pri vozniku (normalnemu) dvignila stopnjo pričakovanja, da bo zaloten pri prekršku, tudi na odsekih, kjer ni radarja. Se razumemo?

  OK. Naprej. Dokazano je, da vsaka kontorla hitrosti, deluje še med 500 do 1000 metrov v obe smeri. Vozniki namreč prilagodijo hitrost pred radarjem in s tem tudi vozila za seboj “prisilijo”, da prilagodijo hitrost. Ko pa peljejo mimo, pa večina nadaljuje z omejeno hitrostjo.

  Dobro – za CHEF-a vemo (ker je tako sam zapisal), da takoj, ko je mimo kontrole, stopi pogasu in divja naprej. Zaradi slednjega mislim, da CHEF, ti nisi poklican, da bi sodil o policijskem delu, saj:

  LE ČEVLJE SODI NAJ KOPITAR.

  Pa lep pozdrav.

 • Odgovori chef 5. 11. 2010 at 21:00

  A si ti ravnokar naredil policijski šnelkurs in še nisi pogruntal, da delaš v sistemu, ki je zanič?

 • Odgovori TehNoobzPwnx0r 5. 11. 2010 at 21:40

  lmao, Chef jaz se ne bi zajebaval s policaji, a si že gledal kdaj Reno Rainesa, Odpadnika?

 • Odgovori chef 5. 11. 2010 at 22:46

  Ena od mojih najljubših serij. Če bodo to začeli spet predvajat ob doglednih urah, bom mogoče kupil TV in priključek.

 • Odgovori TehNoobzPwnx0r 5. 11. 2010 at 23:03

  torej ne sedim sam za računalnikom v petek zvečer. če bi bil na sporedu še Reno, bi bil večer popoln! No homo

 • Odgovori TehNoobzPwnx0r 5. 11. 2010 at 23:18

  ja ja
  http://tinyurl.com/34s9bhd
  He was a cop and good at his job
  but he commited the ultimate sin!
  he testified against other cops gone bad
  cops who tried to kill him
  but got the woman he loved insted
  framed for murder
  now he prowls the badlands
  an outlaw hounting outlaws
  a bounty hounter,
  a Renegade!

  yeah!!111
  http://tinyurl.com/22thxr8

 • Odgovori Policaj 6. 11. 2010 at 4:06

  Chef o sebi:

  “Opravka imate z……leta 1983 rojenim, včasih nergavim dobrovoljnežem, ki misli, da se morajo vsi okrog njega smejati. Zato ga nimajo le za sitnega, ampak tudi za nepopravljivo otročjega. Mali fenomen se je priučil čitanja že pri dobrih štirih letih, kasneje pa ugotovil talent za pisanje, a se za blog odločil šele v letih, ko so začeli lasje neusmiljeno zapuščati prednji del glave.
  Bivši soliden tekmovalec v MTB se zdaj usede na bicikel samo še občasno, takrat pa zagrize resno.
  Prepričan, da bi zmogel napisati knjižno uspešnico, ima le en problem: ne ve, o čem pisati.
  Ena od slabosti: len za študij. Ampak tisto sociologijo na FDV bom enkrat že spacal!
  Edina prednost: nikoli, ali vsaj redko zavisten.”

  Ja, …jaz sem ravno končal študij.

  Si sposoben reči – “jebiga, imaš prav”?

  najbrž nisi…. iz komentarja se da to prebrati.

 • Odgovori Policaj 6. 11. 2010 at 4:08

  CHEF o sebi ali na kratko: – “sem otročji in stvari sprejemam in razumem zelo subjektivno in čustveno”

  I rest my case.

 • Odgovori chef 6. 11. 2010 at 22:09

  A ti misliš, da se bom s policajem kregal? Saj nisem nor. Prav imaš, popolnoma.
  Zdaj mi moraš po pravilniku še zaželet srečno pot!

 • Odgovori Policaj 7. 11. 2010 at 20:30

  Oj, ste revčki…. in pol pravite, da so policaji tisti, ki so vzvišeni in arogantni….

 • Odgovori cobalt 2. 12. 2010 at 15:07

  Policaji so zakon http://www.prostipad.si/

 • Odgovori Brain 13. 12. 2010 at 13:30

  Sedaj vsaj ne boš imel več razloga za razburjanje, saj je po novem tudi zavijanje levo iz Viške na Fajfarjevo prepovedano 😉

 • Odgovori chef 13. 12. 2010 at 13:39

  O tem idiotizmu moram še napisat sestavek. Zaradi kretena, ki je potegnil črto še nekaj metrov proti Tržaški, jaz sploh ne morem več v službo!

 • Odgovori chef 13. 12. 2010 at 13:45

  Katera služba je odgovorna za te traparije, a kdo ve?

 • Odgovori Nergač » Pek 6. 3. 2012 at 18:01

  […] Primitivec naredi prekršek, me napizdi in na naslednji zebri izsiljuje nove prestrašene pešce. Policisti med tem na debelo pišejo položnice tistim, ki so se ujeli v njihovo past, postavljeno na bizarnih inkasantskih mestih. […]

 • Komentiraj