Pomagaj si sam

So pač ljudje, ki iz takšnih ali drugačnih razlogov ne sodijo nikamor drugam kot v totalno institucijo. Z njimi si ne bi želel imeti opravka niti sem ter tja, kaj šele, da bi jih moral gledati in krotiti vsak dan. Od policistov bi pa vseeno pričakoval, da norce obvladajo, če že pride do špetirja, ne pa da se morajo z nevarnimi osebki ukvarjati običajni ljudje, medtem ko policijska patrulja čaka na okrepitve.

Tako policisti eno noč strokovno obvladajo neškodljivega pijančka, ki zaradi pretresa možganov kot kup nesreče sedi v lastni krvi. Nekoč drugič pa potencialnega morilca, ki se vede nenavadno, in nekaj skriva za hrbtom, spustijo nazaj v lokal, poln gostov, in pokličejo okrepitve. V bifeju ga obvladajo prijatelji, tako da mu organi pregona samo še nataknejo lisice in ga odpeljejo na terapijo.

Incident v Tomačevem

Razumem, da policisti nekoga ne obvladajo s prisilnimi sredstvi, če to ni nujno. Je pa nenavadno, da ga spustijo v lokal, kjer bi lahko s tistim nožem za limone nekoga precej neprijetno porezal ali popolnoma izgubil razsodnost, kot se mu je zgodilo nekaj mesecev kasneje.

Prejšnja objava Naslednja objava

1 komentar

  • Odgovori Kriza plačevanja rtv 5. 5. 2018 at 16:02

    To pa je raziskovalno novinarstvo. Bravo.

  • Komentiraj