Poredni župan

Ob najbolj vročih prisluhih tega poletja je najbolj smešno, da so preiskovalci ugotovili nekaj čisto drugega in brez dvoma bolj zabavnega, kot so pričakovali. Si predstavljate? Pokvarjenemu županu prisluškujete zaradi suma, da pri vsakem občinskem poslu v žep pobaše deset odstotkov, ob tem pa mimogrede ugotovite samo to, da svoj davek pobira tudi pri obupanih fukarah. V najlepšem mestu na svetu zmagovalci niso najboljši, ampak tisti, ki v tlačijo kuverte v žepe v in kurce v usta.

Vsak bogati potrebnež bo za seks pošteno plačal, razen privilegirani izbranci političnih, intelektualnih in estradnih elit, ki so vajeni zastonjkarstva in pridobivanja poslov na lepe oči. Tem falotom je plačljivi seks verjetno pod častjo, ni pa jim pod častjo izmenjava uslug in verjetno se ob tem tudi dobro počutijo, morda se imajo celo za dobrotnike. Bolj zanimivo je, da ima takega capina za dobrotnika tudi tisti del ljubljanskega volilnega telesa, ki upravičene sume o podkupovanju odpravlja s krilatico, da ni to nič hudega, dokler se Ljubljana razvija v najlepše mesto na svetu™. Zakaj in čemu bi mu torej težili zaradi seksualnega kadrovanja na delovno mesto v občinskem javnem zavodu?

S priročnim izgovorom, da županu ni bilo nič dokazano, se dežurni dušebrižniki za zaščito ženskih pravic tokrat ne oglašajo, v medijih pa beremo samo skope novice o bizarnih sodnih zapletih v zvezi s to zadevo. Kako drugače kot takrat, ko je nekdo prejel podkupnino na neugotovljenem kraju in na neugotovljen način, a so ga medijsko križali že davno pred obsodbo. In kako drugače, kot na primer takrat, ko je Delo nasadilo kardinala Rodeta na podlagi vaških govoric.

Ampak zdaj je drugače, bodo rekli, zdaj se ščiti žrtev tega kadrovanja. Čeprav je seveda ni bilo mogoče zaščititi in zdaj vsa zainteresirana javnost že ve, kdo je in kakšna je. Najebala bo ona. Župan pač ne. In to je najbolj žalostno. Farmacevtka je naredila, kar je morala, da je dobila službo. Ženske se prodajajo tudi ceneje in prodajajo se tudi odvratnejšim prašičem.

Ob tem se sprašujem, ali je res žrtev ali morda zmagovalka? Saj je dobila službo in stanovanjski kredit! Kaj pa konkurentka za to delovno mesto, ki ni bila pripravljena plačati, resnici na ljubo visoke cene? Morda je žrtev ona. Še vedno v najemniškem stanovanju živi v strahu, da ji ne bodo podaljšali pogodbe o zaposlitvi. Nihče se ne sprašuje o njenih eksistencialnih stiskah. Punce, ki dajejo noge narazen v zameno za službe, niso nič bolj lojalna konkurenca od podjetnikov, ki pridobivajo posle z denarja polnimi kuvertami. Konec koncev morajo tudi oni nekako poskrbeti za delo, ki daje plačo desetinam zaposlenih, kajne?

Komu naj ga v zameno za kreditno sposobnost potegnem jaz?

Prejšnja objava Naslednja objava

20 komentarjev

 • Odgovori Mmml 14. 8. 2017 at 22:15

  Kapo dol… Maestro… sicer ne vem zakaj razmišljaš gejevsko. Lahko bi se vprašal: “Kateri naj jo poližem za kreditno sposobnost?”

  P. S. Se opravičujem za vulgarnost, ampak pisec me je prisilil v to 😉

  • Odgovori Boki 15. 8. 2017 at 6:53

   To se slisi predobro. Ni tako lahko.

 • Odgovori Matej Zalar 15. 8. 2017 at 8:08

  @MMML: Vsak ima svojo ceno, pri kateri počepne pred komerkoli. Tudi midva. Potem ostane samo še upanje, da ti ne prisluškujejo 🙂

 • Odgovori kren 15. 8. 2017 at 14:58

  Za kozlat… jaz našo politiko spremljam že tako kot neko mehiško žajfnico. En kup katastrof, zadev na meji eksistence (in čez mejo zakonitosti), konča pa se brez posledic z naslednjo epizodo, istimi akterji in še več izgubljenega denarja / investicij / korupcije / … vstavi kar želiš.

 • Odgovori Cita 16. 8. 2017 at 1:29

  Točno to. Peterleti, Zveri, Cviklni, pa ta muzlar……… Kacin, Fajonka, Ropi – da ne omenjamo teh pajacov na rodni zemlji. Ni glih mehiška žajfnca. Je hud triler – neprimeren za gledalce s slabim želodcem.

 • Odgovori Uroš 16. 8. 2017 at 8:37

  In če je pri medijih pristranskost nekako pričakovana (čeprav ne tudi upravičena!!!), je nesprejemljivo, da je sodstvo precej bolj učinkovito ko gre za 100€ podkupnine pri tehničnem pregledu.

  “Ne šraufe, je tovarne treba krast!” (da me ne bo kdo obtožil plagiatorstva, avtor navedenega verza je Adi Smolar).

 • Odgovori Tecnoba 16. 8. 2017 at 9:48

  Na žalost je sodstvo v obeh primerih enako učinkovito. Edina razlika je, da so pri ‘tovarnah’ bolj učinkoviti odvetniki.

 • Odgovori Rado 16. 8. 2017 at 16:06

  Cita,
  razsvetli me. Kaj pa je Cvikl konkretno slabega ušpilal?

 • Odgovori Cita 17. 8. 2017 at 17:17

  @ Rado – kaj pa je dobrega ušpilal?

  Pa ne mi posamezne tipe naprej metat, češ: “Ja kaj se ti je pa on zameril?”
  Ptiči iste sorte skupaj letajo.
  Poguglaj, kaj vse ima na vesti. Pa jasno je, da to ni niti desetina vseh barabij. Ščitijo se med sabo, saj veš. Lahko ti dobiš dobro plačano službico v tujini? Kjer špilaš gospoda? Pa malo te umaknejo, da narod ‘pozabi’ na svinjraije.
  Lahko ti dobiš kredit/e za sanjsko vilo sredi LJ? Je tip zapufan čez glavo. Občasno razmišlja o stečaju.
  Za kaj konkretnega se pri nas vleče po 10, 15 let. Ne ti meni o konkretnosti.

  Starec že več kot 25 let molze narod z gobcanjem! Dost je! Dost ima! Ni novih, mladih, razgledanih, poštenih, neobremenjenih? In tukaj se kaže s tsto lisičjo Jerco (sorry Lisica 😛 ) po rumenih cajtengih. Za bruhat!
  Pa ti še komu zaupaš? Povej enega.

 • Odgovori jazsembog 17. 8. 2017 at 22:11

  Bolano, na kitajskem se ne bi nikoli zgodilo, da bi sef fukal svojo tajnico. Ker noben sef ni tako cheap. Kdo bo delal seft s takim clovekom? Vsak bo pokazal, da ima denar, peljal parnetje v karaoke bar in placal posteno ceno za zabavo. Ponavadi imajo kitajci, ki so kalibra jankovica profesionalne lubice, jim kupijo stanovanje in dajo mesecni budget. Ker oni so poslovnezi in tako pokazejo svojo moc. Nasa postsocialistna elita pa bi se fukala zastonj. Verjetno so tak cheap da hcejo blow job na wc-eju pisarne.

 • Odgovori Rado 18. 8. 2017 at 12:22

  “Bolano, na kitajskem se ne bi nikoli zgodilo, da bi sef fukal svojo tajnico. ”
  Bolano! Da katerakoli ženska ne bi kdajkoli smela seksati s kateremkoli moškim.

 • Odgovori Matej Zalar 18. 8. 2017 at 12:55

  A to je spet nekakšen poskus vica?

 • Odgovori Anonimno 18. 8. 2017 at 13:06

  Joj, daj že nehaj poveličevati te Kitajske no :). Pač si tam in ti tam ugaja, super. Eni pa lepo živimo tudi v Sloveniji ;).

 • Odgovori jazsembog 18. 8. 2017 at 15:38

  Pardon, ne samo na kitajskem, vsepovsod po svetu folk z dnarjem placuje za fuk. Sploh poslovnezi. Pri nas pa bi zastonj jebali studentke, diplomirance pa se pse po vrhu.
  Ti kr uzivaj v sloveniji, za drugam itak nisi. V tujini ne mores jebat za dzabe. In to dobro ves

 • Odgovori Anonimno 18. 8. 2017 at 21:46

  Pa kaj me briga, kje se zastonj al pa za keš fuka . Za drugam itak nisi, ta ga zmaga . In ti misliš, da si blazni frajer, če si izven Slovenije al kaj? Rajši živim urejeno v svoji državi, kot pa da sem nomad v tujini. Je pa res, da se ne pritožujem nad vsem, kot vas je kakih deset tu, na tem blogu. Že leta trobezlate eno in isto, povozil vas bo pa čas .

 • Odgovori Matej Zalar 19. 8. 2017 at 10:31

  Mislim, da hoče Bog v trumpovščini povedati, da je odnos do plačljivega seksa v tujini precej bolj liberalen kot pri nas, obenem pa v nekaterih kulturnih okoljih razumejo seks s podrejenimi kot nekaj nedostojnega in ne kot nekaj normalnega, s čimer bi se nekdo utegnil po vogalih celo hvaliti. Češ, imam tak vpliv in moč, da mi ga vlečejo 30 let mlajše punce.

 • Odgovori Rado 19. 8. 2017 at 14:18

  Vsak človek, moški ali ženska je individualno bitje. Od rojstva do smrti lahko preživi tudi samo. /seveda je ob tem vprašanje kvalitete preživetja/. A smislu obstoja človeške vrste sta nujno potrebna oba, tako moški kot ženska. Le moški in ženska skupaj sta polnovredno človeško bitje.
  Nekaj milijonov let od kar so predniki sodobnega ćloveka na svetu sta moški in ženska sledila naravnim zakonitostim, prilagajanje spreminjajočem se okolju in hormonom v sebi. Za nadaljni obstoj človeka je najbolje tako tudi vnaprej. Mar dopustimo tem ali onim družboslovcem, da bodo odločali o tem? Ne hvala.

 • Odgovori Cita 19. 8. 2017 at 22:58

  Če fukaš, fukaj za svoj dnar!

 • Odgovori Cita 19. 8. 2017 at 23:25

  A je nedostojno, če vprašam, kako takim tipom laufa doma?
  Gre direkt v svoj kabinet? Laka? Zanalašč ne gre drug dan po sveže žemljice v bližnjo pekarno?

  Ali jih vseeno prinese, Mija pa jih popljuva in gre v svoj butik, s katerim preživi 100/h brez moža.

  Sam jaz temu Zokunu vseeno dam en plus. Cela familija – lastni sinovi – so ga spravl že ob par milijonov, kšno bajturino…. pa cel trop krimičev, NPU, KPK….. vse mu visi na puklu. Plus mafija ob Ljubljanici. Stošce…..
  Pa se še kar smeji.
  Celo fookat hodi k en tajfel v nočnih urah!

  No kdo, kdo od nas bi to zmogel?

 • Odgovori Cita 21. 8. 2017 at 20:14

  Nimate nobenih idej?
  Koliko je stara ta velebanda na položaju po letu ’91? Vsi okol 60 + let.
  Nabasani z denarjem, bajtam, parcelami…. Njihova mladina in žlahta in ritopiki v varnih službah.

  Zakaj ne nehajo? Kaj jih žene? Pa če spremljajo mnenja – jih nihče ne mara. Zafurali so. Samo znebit se jih ne da.
  Ali mislite, da oni mislijo, da so dobri? Kakšna Ljudmila zdaj… pa pejt že obdelovat vrt in merkat vnuke. Pucat vaško cerkev. Kakšna predsednica?
  To moraš bit res ubrisan. Da o moški populaciji ne govorimo. Roza?

  Ne vem! Jaz bi šla (na njihovem mestu) na en otok, obalo. Živela od ribolova, zvečer kotajl x 5 😛 in spala v viseči mreži, zjutraj pa kšna masaža, potapljanje…. Pozimi smučanje…..

  A mislite, da ne smejo nehat? Ker bi se podrli kot domine….. Zakaj se tako ‘trudijo’?

 • Komentiraj