Pozor, policija!

Saj se spomnimo kako sta Riggs in Murtaugh v Lethal Weapon razsula pol mesta in se potem čudila, da so ju kazensko degradirali v prometnika. Češ, cilj posvečuje sredstva in če je treba, bomo za uspeh ogrožali življenja nič krivih. Takšne bizarnosti, bi si marsikdo mislil, so mogoče samo v Ameriki, in še to samo v filmih.

Odslej tudi v Sloveniji! V živo!

Slovenski policisti na voznike radi prežijo v grmičevju ali za vogali avtobusnih postaj in verjamem, da jim je pri opravljanju službenih dolžnosti dolgčas, sploh zato, ker je celo njim samim jasno, da so pri tem delu koristni prav toliko, kot tisti javni uslužbenci, ki cele dneve samo berejo časopise, razen, če za uspeh štejemo dodano vrednost, izhajajočo iz visokih glob. Med vožnjo še nikoli nisem bil tako sproščen, kot med policijsko stavko. Še več! Nič bolj nisem kršil prometnih predpisov. Vozil nisem nič hitreje, sem pa zato z lažjim srcem čez polno črto zavijal levo tam, kjer je to povsem logično in kjer je bilo še lani dovoljeno, potem pa si je Ministrstvo za promet izmislilo, da bo zajebalo pol Viča, fantje iz Tbilisijske pa veselo pišejo kazni – kar pomeni, da, preden zavijem levo, sredi ceste nekaj sekund oprezam, če name čaka zaseda, ali ne.

Skratka, en sam dolgčas!

Včasih se zgodi, da policijska patrulja sredi noči dohiti voznika, ki vozi nezanesljivo in s povečano hitrostjo. Normalno je, da vklopijo modre luči in normalno je, da voznik ustavi, razen, če je pijan in se mu zdi najpametneje policistom pobegniti oziroma s povečano hitrostjo nadaljevati vožnjo, kot verjetno zapišejo v zapisnik. V zadnjih mesecih sem bral o več podobnih pripetljajih, ki so izzvali policijsko lovljenje. Tako beži voznik vprašljivih vozniških sposobnosti, ki je povrhu vsega pijan, za njim pa vozijo policisti v starem avtomobilu z najcenejšimi pnevmatikami, kar jih je mogoče kupiti.

Tak podvig se je nazadnje pri Slovenj Gradcu končal s trčenjem v drevo in smrtjo ubežnika.

Razumem, ogrožal je sebe in okolico. Vozil je nezanesljivo in prehitro, zato je bil nevaren. Od kod torej komurkoli pri zdravi pameti zamisel, da bi nekoga, ki je definitivno pijan, spravil v še večjo nevarnost s tem, da ga lovi z modrimi lučmi, pri čemer v še večjo nevarnost spravi tudi okolico. Namesto drevesa bi bila lahko v tistem križišču mamica treh otrok, ki bi se vračala z nočnega šihta.

Po Sloveniji se vsako noč vozi ogromno pijancev, od katerih nekateri povzročajo tudi nesreče. Večina pa ne in če bi v zgoraj opisanem primeru policisti ravnali po pameti, bi bil zdaj verjetno živ en človek več. O tem, ali je preganjanje vedno najpametnejša izbira, lahko presodite po ogledu spodnjega posnetka, kjer me najbolj preseneča situacija med 30. in 40. sekundo, ko motorist, kot je navedeno v podnapisih, vozi krepko čez 100 km/h, policijsko vozilo pa mu sledi in med prehitevanjem avtomobila zapelje v škarje.

Prejšnja objava Naslednja objava

35 komentarjev

 • Odgovori vambomzepokazu 26. 6. 2012 at 18:42

  Dejmo kaznovat pijane Jerneje, ki vozilo ustavijo ko vidijo modre luči in dejmo pijane Jožkote pstit na mir, če hočjo zbežat.

  Samo jaz ne dam roko v ogenj, da Jožko kljub temu da ga pstijo na mir, ne bo treščil v kakšno mamico, ki se vrača iz nočne.

 • Odgovori blitz 26. 6. 2012 at 18:42

  Bravo, chefe, napisal si tako, da še jaz razumem argumente. Česar ni bil sposoben nobeden od novinarjev, katerih poročila o tem dogodku sem prebral.

 • Odgovori željko 26. 6. 2012 at 19:27

  Ja in kaj naj naredi policaj, ko pred seboj opazi očitno pijanega voznika? Se lepo pelje za njim do njegove garaže in ga tam kaznuje?? Jaz pravim da je edino pravilno da vklopi luči in sireno in za njim, ker če je ta voznik normalen bo ustavil, tudi če je pijan. Tisti, ki pa v takšnem slučaju začne bežati, pa tako prevzame vso odgovornost za svoje početje, pa tudi če se pri tem ubije. Mislim da bodo tile zadnji slučaji dali poduk pijanim bedakom, da ne bodo več pijani sedli za volan. Upam vsaj, čeprav ne verjamem. Ker veliko teh pijanih idiotov ne izuči ne kazen, ne policija, mogoče bi pomagalo da jih policija na star način pošteno premlati!

 • Odgovori seamus 26. 6. 2012 at 20:12

  Tole na Jesenicah je bilo čisto pretiravanje. Saj so vedeli za registracijo motorja. Postavili bi blokado in to je to. Dejansko so pretirano ogrožali vse udeležence, sploh na Lipcah (tista vas na koncu) bi se lahko zgodilo karkoli.

 • Odgovori Urška 26. 6. 2012 at 20:20

  Na tej cesti Dravograd – Slovenj Gradec je bila ene pol leta nazaj podobna situacija, mlad pijan voznik ni ustavil, se zabil nekam, a ostal živ. S hudimi posledicami, nikdar več ne bo takšen, kot je bil.

  Nevem, jaz ne morem obsojati policistov. Kaj pa, če bi voznik kljub temu, da ga ne bi lovili, povozil koga? A jih naj kar pustijo, da se odpeljejo domov oz. v kakšno drugo gostilno?

  Rahlo neumestna, Maček, ki je pijan zakrivil smrt 3 ljudi, je dobil koliko, 10 let? In 5 let prepovedi vožnje, potem pa bo lahko spet vozil. Kako lahko kaj takšnega dopustijo?

 • Odgovori spookymulder 26. 6. 2012 at 20:36

  Seveda je lepo in prav, da se sprašujemo o legitimnosti (nevarnega) ravnanja policije, toda dajmo hkrati spregovoriti tudi o vprašanju neinteligence ali pa kar objestnosti voznikov, ki slušajo zbežati!

  Je mar res tako normalno in običajno, da greš izvajat samomor, namesto da bi sprejel posledice za svoja napačna dejanja? Tudi pijanost pri tem ne more biti neko koherentno opravičilo, saj bi morali tudi pri zmerni opitosti možgani nekega kolikor toliko mislečega Homo sapiensa ločiti med popolno neumnostjo in sprejetjem neizbeženega.

  Takim objestnežem, kot je motorist na tem posnetku, ki policijsko zasledovanje razumejo kot poziv na dirko, pa bi tako ali tako morali doživljenjsko odvzeti vozniški izpit in naložiti nekaj let družbeno koristnega dela. Ker takim ljudem očitno preprosto manjka osnovna presoja med neumnostjo in razumom in tega se pač ne da prevzgojiti ne nekaj tečajih varnje vožnje. Taki ljudje bi potrebovali življenjsko resetiranje, da bi se jim izbrisalo spomin in na novo vzgojilo osnovne življenjske principe. Ampak taka postaja sodobna družba … vsi bi samo hoteli neke pravice, noben pa ni pripravljen za to sprejeti tudi kakšne dolžnosti ali uporabljati najbolj osnovnih pravil preživetja.

  No, spet sem zabluzil in bom verjetno spet okaran, zato se samo še na hitro vrnem na osnovno dilemo zapisa: kaj naj torej stori policist, ko vozi za vidno opitim ali objestnim voznikom. Pelje lepo za njim in upa, da ga voznik ne bo opazil in kljub neuporabi signalov za ustavljanje vseeno skušal pobegniti? Kaj pa, če torej dejansko policist samo spremlja takega voznika, ta pa ob tem povzroči nesrečo in nekdo umre? Bi bila smrt ob policijski neintervenciji bolj sprejemljiva, kot bi bila smrt “zaradi” policijske intervencije? S tem da je ta “zaradi” v zelo velikih narekovajih, saj je beg pred policijo še vedno svobodna izbira voznika in njegova osebna (slaba) odločitev, ne pa neposredna posledica policijskega ustavljanja.

  Moje vprašanje je torej: bi bila policijska neintervencija s tragičnim izidom bolj smiselna in bolj legitimna od policijske intervencije, ki bi se končala s smrtnim izidom? Oziroma povedano drugače, ali bi s tem, da ne naredimo nič, čeprav vidimo, da je nekaj narobe, dejansko storili manj škode, kot da skušamo nekaj ukreniti in pri tem tvegamo, da gre kaj morda tudi narobe?

  Pač, na žalost v življenju ni dovolj, da bedake samo opazuješ in nato zamahneš z roko in pogledaš v drugo stran, temveč je potrebno nekako ukrepati in pri tem tudi nekaj tvegati. Drugače bomo slej ko prej tudi sami postali žrtev nekega bedaka, ki ga nekdo drug ne bo skušal ustaviti, pa čeprav bo vedel, da počne nekaj narobe. Pa s tem sedaj niso mišljeni zgolj prometni prekrški, temveč na splošno taki in drugačni bedaki, ki jih srečujemo vsak dan.

 • Odgovori seamus 26. 6. 2012 at 22:10

  @spookymulder – sj ne narediš nič. Bisatvo je, da so imeli registrko številko. S tem imajo vse potrebne podatke. Naredijo zaporo cest v okolici / patrulje pošljejo v tisto stran in poiščejo debila.

  Sam sem mnenja, da so policaji, potem ko so videli reakcijo, pretiravali in izzivali nesrečo, ki je bila tokrat na srečo brez žrtev. Videli so, da je za krmilom bolnik, ki ne bo nehal, dokler ga lovijo.

 • Odgovori Spam 26. 6. 2012 at 22:42

  @seamus

  Imel je fake papirnato tablico…

  Sicer pa samo dva izseka:

  “Kršilec je tudi večkratni povratnik kršitev cestnoprometnih predpisov, saj je bil od leta 2009 naprej obravnavan že skoraj 40-krat,” so sporočili s PU-ja.”

  “20-letnik je februarja letos z osebnim avtomobilom povzročil tudi hudo prometno nesrečo, kjer je bila udeleženka v nesreči hudo poškodovana.”

 • Odgovori chef 26. 6. 2012 at 23:11

  Poglejte fantje, vi ste pač kavbojci in ne razumete bistvenega. Če pijanec ubije samega sebe, je tudi meni precej vseeno. Drugače bi si mislil, če bi mu med begom nasproti namesto drevesa prišel jaz ali kdor koli od vas. Potem to ni več hec, saj gre za prometno nesrečo, ki jo je izzvalo divjanje zaradi pregona policistov.

  Pijan človek pač večinoma pride domov živ – seveda pa svoje sposobnosti bistveno pretera takoj, ko začne bežat. Takrat samo upajte, da se ne boste znašli ob napačnem času na napačnem mestu za nepreglednim ovinkom.

  Kolikor vem, smejo policisti s pištolami opletat po precej točno določenem protokolu, kar je seveda normalno. Enako bi moralo veljat pri lovljenju takih norcev.

 • Odgovori spookymulder 26. 6. 2012 at 23:22

  @seamus: Registrska številka ni noben garant, da boš dejansko dobil človeka, ki je vozil. Kvečjemu boš dobil lastnika (če ne bo papirnata ali ukradena tablica), ki bo seveda zanikal, da je on vozil, ali pa bodo vozilo preprosto skrili in bo lastnik trdil, da so mu ga ukradli. Voznik pa se bo smejal, kako fino je prinesel okrog policaje in drugič še bolj izzival usodo.

  In kdo pravi, da bi pri takem vozniku, ki beži, kakorkoli pomagale cestne zapore. Bo pač poskušal iti naokrog in končal v drevesu ali kakšnem naključnem mimoidočem.

  In od kdaj se bolnike in psihopate pusti, da še naprej delajo, kar pač slabega počnejo? Če vidiš nekoga, da strelja naključno naokrog, naj ga policisti pustijo, da še naprej strelja, da ne bi slučajno zaradi njih začel še bolj streljati, ali pa ga poskušajo ustaviti?

  To je narobe svet, ko imajo tisti ki kršijo pravila in ki nočejo sprejeti posledic za svoja napačna dejanja, več pravic in zaščite kot tisti, ki imamo toliko soli v glavi, da če že naredimo neumnost, ne gremo delati še večje.

 • Odgovori spookymulder 26. 6. 2012 at 23:30

  @Chef:

  Razumem tvojo dilemo, toda mar ni še bolj sporno, da bi policisti videli pijanca, pa ga ne bi skušali ustaviti, nakar bi on potem naredil nesrečo v kateri bi ubil sebe in še koga drugega. Potem bi bili vendarle tudi policisti soodgovorni za smrt, ker niso poskušali ustaviti pijanca, čeprav bi lahko poskusili.

  Kakolikorat pride pijan voznik domov živ in kolikokrat umre zaradi divje vožnje ob pregonu, pa vendarle mislim, da je statistika bolj v prid policistom, kot pa v prid pijanskim bratcem.

 • Odgovori David 26. 6. 2012 at 23:32

  @spooky, ti imaš ponavadi kar dobre komentarje, ne razumem, kako lahko takšne sekaš. Poglej si še enkrat filmček, kako policaji drvijo čez naselje sredi belega dne! Samo en otrok ali kdorkoli, ki bi stopil na cesto, bi bil mrtev. Samo eno vozilo, ki bi iz stranske ceste zavilo na glavno in bi spet bilo vsega konec. In v paniki ljudje velikokrat odreagirajo narobe. Tole policijsko zasledovanje je bilo neverjetna sreča za nekaj 100 ljudi, ki so se takrat znašli na tisti cesti. To je idiotizem in ne policijsko delo.

  Policija naj začne opravljat delo policije, tako kot je to npr. v Nemčiji, ne pa da opravljajo službo cestnih ravbarjev-inkasantov.

 • Odgovori David 26. 6. 2012 at 23:33

  *nekaj 10 ljudi (popravek)

 • Odgovori David 26. 6. 2012 at 23:41

  p.s.

  če pogledaš že takoj na začetku filmčka…. bi lahko izza stoječega avtobusa na koncu rondoja, ki je stal na postajališču na cesto stopil kakšen pešec. Pregona bi bilo že po 16 sekundah tega filma KONEC!

 • Odgovori darja 27. 6. 2012 at 1:21

  @ David Točno to. Patrulja je s to gonjo ogrozila 100 (ne samo nekaj 10, kot si se popravljal) ljudi, ki so se/ali bi se slučajno znašli na relaciji.

  Policisti imajo cel spekter drugih ukrepov in možnosti ustaviti lokalnega dirkača. O vsaki akciji mora biti takoj obveščen OKC, ki koordinara in na relacijo ‘postavlja’ patrulje, ki ga že ‘čakajo’. Magari s stingerjem!
  Za vsako ulico ima policija načrt varovanja!

  Res bo zanimivo, kaj bodo dali v javnost (za ta lov na Jesnicah, za povoženega fanta na njivi in zadnji smrtni primer…)
  Ker vsaj nekaj ne morejo in ne smejo zatajit!
  Lovili so znance, prekrškarje – NISO se zapodili za mafijozotom na podlagi mednarodne tiralice, težkim kriminalcem…

  In res je – ko je bila stavka, je vse teklo normalno. Kdo so šefi policijskih postaj, da pustijo/dovolijo tako delo?

  A se policijska postaja piše z veliko začetnico?

 • Odgovori spookymulder 27. 6. 2012 at 2:31

  @David, najprej hvala za začetno pohvalo. Filmček sem si pogledal in seveda vidim nevarno vožnjo policije, ampak veš kaj vidim poleg tega … enega zelo nevarnega bedaka na motorju, ki nič manj ne ogroža svoje in tuje varnosti, kot policisti. Kvečjemu jo ogroža še veliko bolj, ker nima sirene in modrih luči, kajti če spremljaš video se ljudje in vozila umikajo policistu in motoristu ravno zaradi policijskih siren, ki pri normalnih ljudeh pomenijo znak za neko nevarnost pri neuravnovešenih cestnih bedakih pa je to očitno poziv na cestno dirko.

  In kdo pravi, da ne bi ta motorist delal take kozlarije na cesti tudi brez policije za vratom? Očitno mu pač brezglavo divjanje, nevarno prehitevanje in splošno ogrožanje javnosti ni ravno tuje početje. Ali pa me res hočete prepričati, da bi brez policije za hrbtom, ta motorist vozil po pravilih in ne bi ogrožal sebe in drugih?!? Jaz na cesti vidim malo morje takih objestnih voznikov, ki jim ne sledi noben policist, pa delajo točno take in še hujše prekrške. In ker nimajo sirene za hrbtom jih praktično ne opaziš do zadnjega trenutka oziroma ko je že prepozno.

  Seveda je pri tem zasledovanju obstajal velik rizik, toda to prelaganje krivde na ramena policije, se mi zdi podobno temu, da bi me nek ropar, ki bi vdrl v mojo hišo in bi ga ugriznil moj pes, tožil zaradi poškodbe.

  In če bi se dejansko zgodilo, da bi policist nekoga povozil pri tem pregonu, bi bila to zares dejansko zgolj krivda policista, ali pa bi bil za nastalo situacijo vendarle primarno kriv motorist, ki se ni ustavil in je zakuhal celoten pregon? In kaj če bi tega motorista pustili, da divja naprej in bi v naslednjem križišču nekoga povozil? Mar res ne bi bilo prav nič moralno sporno, da ga policisti niso poskušali ustaviti?

  @darja: Ti bi motorista ustavljala s stingerjem?!? 😉 To pa bi res bil garantiran invalid.

 • Odgovori chef 27. 6. 2012 at 7:11

  Ropar, ki bi vdrl v tvoj flat, pes pa bi ga ugriznil, bi te definitivno lahko tožil, ker bi rekel, da ni ničesar ukradel, ampak je samo vstopil v tvoj flat, ti pa nisi imel na vratih nalepke pozor, hud pes.

  Ja, je bizarno, ampak nima nobene zveze s tem, o čemer se pogovarjamo.

  Situacija med 30. in 40 sekundo v filmu je bil POPOLN idiotizem, ker policist ni mogel 100-odstotno oceniiti, ali ima dovolj prostora. Za pijanca, ki se je ubil, sem pa prepričan, da bi ga lahko ustavili na bolj primeren način. Konec koncev ga je bolj pametno prehitet in šele potem prižgat modre luči, ne pa, da na ravni cesti pač upa, da bo ustavil.

 • Odgovori suum 27. 6. 2012 at 7:32

  No ja, ne vem, kako lahko za zaustavitev pijanca najdeš primernejši način, če je pa pripravljen bežati. Za 99% ljudi zadostuje znak z roko, loparčkom, ali pa kratek pisk sirene na policijskem avtu, ki pripelje od zadaj. Pri kontroli prometa se res dogajajo marsikatere iracionalnosti, od katerih so bile ene tu naštete, a vseeno bi rad videl komentarje, ko bi pijanec povzročil nesrečo, pri tem pa bi se ugotovilo, da je policija že opazila njegovo vožnjo, pa ni nič storila, da bi ga zaustavila. tako da, zelo prav je, da se kritizirajo neustrezni postopki, a za čisto vse pa tudi ni mogoče pripisati krivde policistom.

 • Odgovori tecnoba 27. 6. 2012 at 10:26

  tole je mal bl zakomplicirano. in jest nisem zadosti pameten, da bi rekel kaj je prav… še vedno pa tudi ti šefe nisi povedal, kaj po tvoje narediti, če pijandura stegne… ker vsi scenariji vodijo k temu, da jon na koncu kar pustijo pri miru. … nisem prepričan, da se strinjam..

 • Odgovori chef 27. 6. 2012 at 11:24

  @tecnoba: Vzemiva za primer klasičen gostilniški pretep, kjer pojejo motorke in žižgajo sekire, noži. V teh primerih imajo policisti zanimiv protokol posredovanja: počakajo, da je konec. Jasno je, da niso dovolj nori, predvsem pa so preslabo plačani, da bi zadevo reševali takrat, ko se še kaj da rešiti in na koncu samo še pokličejo 112, poeberejo mrtve in napišejo zapisnike.

  Seveda, ko so v avtomobilih, se pa kot večina Slovencev in pijancev počutijo bolj varne kot v gruči nažganih Štajercev in očitno je takrat njihovo življenje manj vredno.

  Na primeru motorista bi bilo definitivno bolje, če bi ga preprosto spustili in ga kot starega znanca policije (ki bi ga morala ta država že zdavnaj zapret!) potipat naknadno. Če dohitijo pijanca, naj ga pa najprej prehitijo in šele potem ustavijo, ker če bo nasproti pripeljala noseča ženska, pijanec pa pri prekomerni hitrosti ne bo obvladoval avtomobila, bodo debate na forumih in blogih dosti bolj enostranske. Jasno, sledil bo linč pijanca, kot v primeru Mačka, ki so ga mediji razsuli na prafaktorje in ljudje še zdaj mislijo, da je desetletna kazen premalo, kako s ebodo spravili na policiste, pa jaz sploh nočem vedet.

  Kaj šele, če zajebe policist, ki mora prometne predpise spoštovat tudi, ko ima prižgane luči. Na kakšnih gumah se kotalijo naši policaji, si pa lahko prebereš v polinkanem članku.

  Je pa res, da bi se na tak način najlaže znebili pijancev na cestah. Eden manj, pač.

 • Odgovori seamus 27. 6. 2012 at 19:18

  @spookymulder – tole:”@seamus: Registrska številka ni noben garant, da boš dejansko dobil človeka, ki je vozil. Kvečjemu boš dobil lastnika (če ne bo papirnata ali ukradena tablica), ki bo seveda zanikal, da je on vozil, ali pa bodo vozilo preprosto skrili in bo lastnik trdil, da so mu ga ukradli. Voznik pa se bo smejal, kako fino je prinesel okrog policaje in drugič še bolj izzival usodo.”

  je natepavanje brez česarkoli. Lastnik motorja je znan in če on ne dokaže, da ga je vozil nekdo drug je kriv lastnik. Pika.

  Če lastnik prijavi krajo, se ve kdaj jo je priijavil – pred ali po begu. Pika. Tukaj ni nikakršne dileme.

  Če je tablica ponarejena je križ. Dejansko. Samo kot si napisal je to večkratni povratnik – imajo opis motorja in vse povezano okrog tega. A to ne bo zadosti, da ga umirijo???

 • Odgovori chef 27. 6. 2012 at 23:41

  @seamus: Seveda ne. Teoretično lahko jaz z masko na glavi mimo stacionarnega radarja na avtocesti pičim 250 km/h in trdim, da pojma nimam, kdo od mojih sosedov, ki jim posojam ključ avtomobila, je sploh vozil. Na papirnati tablici pa piše “LJ*FUCKOFF”. Lahko poskusiva že jutri zvečer.

 • Odgovori darja 28. 6. 2012 at 0:41

  99,9% vsega hudega neredite moški!

  Ženske smo res carice, da vas gledamo!

 • Odgovori tecnoba 28. 6. 2012 at 8:24

  @chef.
  barski pretep je seveda nekaj drugega.. počakajo pred vrati in jih poberejo, ko se privaljajo ven. uredu.
  če motorista poznajo, se strinjam… ga mal tkole posanmejo in ga pohopsajo doma. ampak to so izredni primeri. Če naletijo na psihiča z masko in lj*fakof, model uide. nimaš kej. in ne zgodi se nič. dobr zgled tudi druge poldivjake, ki jim jajca dodatno zrastejo. torej je lovljenje vseeno najbrž upravičeno. dobro, da je malokrat in da malokrat nasrka nedolžni. kar se pa pijancev tiče. dobro, lahko bi bil standardni protokol, da te najprej prehitijo in te potem ustavijo. ker kdo pa ve, kakšen heroj je za volanom. ampak vseeno se meni, ki največkrat ne delam kakšnih konkretnih prekrškov to zdi malce pretirano. že to, da mi za ritjo bingljajo s svojimi lučkami in mi blendajo naj ustavim, četudi me želijo samo vprašat, če sem kaj spil, mi včasih leži na meji normalnega…

 • Odgovori seamus 28. 6. 2012 at 10:06

  @chef – teoretično ja. Zakon pravi takole:

  1. člen

  (odgovornost lastnika vozila)

  (1) Če je prekršek zoper varnost cestnega prometa storjen z vozilom, pa ni mogoče ugotoviti, kdo je storilec, se kaznuje za prekršek lastnik ali imetnik pravice uporabe vozila, razen če dokaže, da tega prekrška ni storil.

  Sodna praksa pa je potem stvar kolk denarja boš dal za dokazovanje.

  V zgornjem primeru za motororista je stvar nedvoumna in bi s pregonom lahko prenehali.

 • Odgovori seamus 28. 6. 2012 at 10:07
  1. člen je, ne 1. kot je samodejno spremenilo
 • Odgovori seamus 28. 6. 2012 at 10:20

  j*****mu sunce …
  osmi člen …

 • Odgovori chef 28. 6. 2012 at 13:00

  @darja: Ta je pa bosa! Za vsakim moškim stoji tudi ženska.

 • Odgovori Simon 29. 6. 2012 at 10:12

  Pa saj če zapeljejo pred njega, kje pa piše, da jih ne bo prehitel, obrnil, zapeljal na pločnik, njivo, … Po mojem način ustavljanja nima veze, ko se zblojena pijana glava odloči, da je beg najboljša rešitev, ga je treba po mojem čimprej spravit s ceste. Za tega motorista se pa celo strinjam… ampak, ko enkrat nehajo lovit take prekrškarje, se noben več ne bo ustavljal… Tko da bit pameten v teh situacijah je zelo težko.

 • Odgovori blablabla 3. 7. 2012 at 14:47

  Neverjetno, vi še zagovarjate take norce?

  Dolžnost voznika je, da ustavi. In vedno ko je vozilo na nujni vožnji, je pač nevarnost ogrožanja okolice, ampak to je pač narava interventne vožnje. Je pa res da je policaj na enem delu slabo ocenil, če lahko zapelje na levo…ampak tako pokaže kamera, lahko da je on bolje videl..dvomim da bi napamet zapeljal na nasprotni pas, saj madona tudi ceni svoje življenje poleg ostalih

  In sedaj po vaše naj se pobeglih voznikov ne preganja, ampak naj si policaj zapomni tablico in ga počaka doma…ma naravnost smešni ste, res.
  V kolikor nkekateri živite v idelanem svetu brez kriminala, ljudje se peljejo z ukradenimi tablicami…in to motoristi radi počnejo, če ne želijo, da se jih ujame

  In če bi to bila situacija, kjer je motorist oropal pošto, ubil uslužbenko, in zbežal na motorju…kaj, naj ga ne lovijo zaradi ogrožanja okolice

  lepo vas prosim no…na žalost se tekom lova tudi take stvari dogajajo in vi sedaj policijo obtužujete…narobe svet!!!

 • Odgovori chef 3. 7. 2012 at 18:43

  @blablabla: Mogoče ti ne veš, da so tudi vozniki na intervencijski vožnji zavezani k spoštovanju prometnih predpisov, s sireno in lučjo pa samo prosijo za prednost. V primeru nesreče je kriv policist, reševalec, gasilec, intervencija gor ali dol. Tako je tudi prav.

  Kot slišim, reševalci v bolj razvitih države Evrope na intervencijskih vožnjah vozijo bistveno počasneje od naših, ker se držijo načela, da je bolje priti prepozno kot sploh ne priti. Jaz naše reševalce sicer spoštujem, se mi pa občasno vseeno zdi, da pretiravajo. Še bolj kot oni pa zelo pogosto pretiravajo policisti in kar smo gledali na tem filmu, je točno to. Najbolj moti vožnja skozi naselje. Kaj vse bi šlo tam lahko narobe, je jasno vsakemu normalnemu vozniku.

  Je pa očitno v tej državi res treba počakat, da bo policist povozil med inetrvencijo otroka, ki bo stekel za psom ali da bo celo zaradi slabih gum zletel v skupino otrok iz vrtca in potem bomo končno začeli razmišljat o prioritetah.

  Mene taki šerifovski pristop pač motijo in za policista na posnetku mislim, da pač ne ceni svojega življenja. Pač … kreteni so tudi med policisti, čeprav seveda ne moremo posploševati.

  Seveda ne trdim, da bi se morali odpovedat intervencijskim vožnjam. Sem pa prepričan, da bi lahko marsikdaj dvakrat premislili, ampak tega ne naredijo, ker jim seveda paše malo divjat.

 • Odgovori blablabla 3. 7. 2012 at 22:57

  šefe…na vsaki intervencijski vožnji se kršijo prometni predpisi, na vsaki. Tako je pri nam, tako je drugod.

  Seveda intervencijska vožnja ne pomeni da ima policist pravico noreti kot neki kreten čez mesto, še vedno mora npr. na križišču previdno zapeljati čez, in ne 100 na uro….ampak da bo pa spoštoval prometne predpise

  Na intervencijski vožnji naj se prometni predpisis kršijo toliko, kolikor dovoljuje stanje na cesti..ne moreš pa spoštovat prometnih predpisov…to potem ni več intervencijska vožnja

 • Odgovori blablabla 3. 7. 2012 at 23:01

  Pa še nekaj

  Nekateri klele pravite kaj če bi policist koga povozil….zakaj se ne vprašate tudi kaj če bi motorist koga povozil

 • Odgovori blablabla 3. 7. 2012 at 23:07

  Evo šefe, en predlog s katerim bi se pomoje tut ti strinjal. Policija naj drastično poveča število motoristov na cesti, in naj potem policaji na motorjih preganjajo motoriste

  Teli pa naj preganjajo samo tiste, ki bežijo z avtomobili

 • Odgovori Tihi 4. 7. 2012 at 7:41

  Tale jeseniški filmček sem si že nekajkrat pogledal in se ne morem znebit občutka da je policaj za tistim norcem vozil motor. A se kdo spozna na to in ali imajo tudi policaji kamere na motorjih. Če je pa policaj vozil avto je pa res isti idiot kot tisti na motorju.

 • Komentiraj