Pravico imate, da ste kreteni

O zmenetih, ki parkirajo počez, po pločnikih, celo tam, kjer je prosto parkirno mesto, in se potem še usajajo, kot da je pravica do kršitev njihova človekova pravica, smo povedali že marsikaj. Seveda jim ni mogoče priti do živega. »Če te kaj moti, pojdi naokoli,« vam bodo zabrusili.

Pravica do parkiranja

Pravica do parkiranja je nad pravico dveh pešcev, ki se želita vzporedno sprehoditi po pločniku in nad pravico mame, ki naj z otroškim vozičkom obide opičjakov avto po cesti in nad pravico voznikov, ki se na cesti ne moreta srečati, ne da bi eden ustavil. Vedno me zamika, da bi se enostavno sprehodil čez avto, kot da ga ni.

parking

Na Vegovi v nekem križišču že par dni stoji neki avtomobilček na poti pešcem, a očitno v tem času mimo še ni prišla uradna oseba, ki bi bedaka oglobila oziroma odredila odvoz avtomobila s pajkom. Res je zadnjič tam celo popoldne postopal policist, a očitno z drugačno nalogo, zato mu ni prišlo na misel niti, da bi prekršek javil kolegom. Bolje je globiti pešce.

Pravica do smetenja

V isti koš kot primitivce, ki parkirajo na pločnikih, mečem kadilce, ki odmetavajo cigaretne ogorke na tla. Slovenci smo kolikor toliko kultivirani vsaj kar se tiče odlaganja smeti. Zato me bega, zakaj nekdo, ki nikdar ne bi odvrgel na tla ovitka čokoladice, brez pomisleka odvrže cigaretni ogorek. Ne samo nekdo. Nebroj je teh ljudi, verjetno še več kot idiotov, ki parkirajo na pločnikih ali na parkirnih mestih za invalide.

Šele zadnjič sem ugotovil, da imajo koši v Ljubljani tudi pepelnike. A to nekega genialnega telebana ni prepričalo, da ogorka ne bi odložil na drog, le dvajset centimetrov stran od pepelnika.

ogorek

Psici bi ukazal, da se mu poserje pred vhod. Če ga kaj moti, naj gre naokoli.

Prejšnja objava Naslednja objava

15 komentarjev

 • Odgovori Tina 12. 5. 2019 at 20:02

  Svetujem v branje Dan Ariely- (Poštena) resnica o nepoštenosti.

 • Odgovori Boki 12. 5. 2019 at 21:21

  Si napačno parkiran avto morda prijavil policiji?

 • Odgovori Fotr 12. 5. 2019 at 21:53

  Ja no, a niso lastniki starih črnih bemflnov posebna nadpasma šoferjev?

 • Odgovori Matej Zalar 12. 5. 2019 at 23:16

  @Boki: Ko sem nazadnje nekaj prijavil policiji, šlo pa je za precej resno zadevo, me je do nadaljnjega minilo in zdaj res ne mislim klicariti zaradi nekega bedačka, ki me v resnici ne moti. Hočem reči, ne moti me on osebno, ampak me principielno moti, da takšna ignorantska, egoistična, primitivna golazen sploh obstaja. In da jih je celo čedalje več. In neka prometna kazen tega seveda ne bo spremenila (glej primer telebana, ki je narobe parkiral, potem pa redarjem težil, ker naj ne bi izvajali postopka po kaj vem kakšnih praivlih, ki si jih je bil zamislil). Pa kaj misliš, da bo zato, ker so ga enkrat usekali s palico, naslednjič konformno parkiral slabih 100 metrov stran na plačljivem makadamskem parkirišču, kjer bi sicer morala stati knjižnica?
  Ne, ne bo.
  In kaj naj? Prijavim tudi vsakega bedaka, ki odvrže čik na zelenico?
  In zakaj bi na policijo prijavljal nekega prekrškarja, ki so ga morali v treh dneh sami opaziti?

  @Fotr: Tisti drugi ignorant vozi Peugeot 306 starejšega letnika.

  @Tina: Hvala za predlog. Se pa bojim, da je na Slovenskem to vendarle precej resnejši problem.

 • Odgovori Boki 13. 5. 2019 at 9:56

  Ja, saj. Mene najbolj moti to, da takim naceloma sploh nic ne mores. Mislijo, da si to lahko privoscijo in pika. Oni ja, ostali pa pac ne. So primitivci in proti primitivcem najbolj zaleze prav primitivizem ali pa ustrezno delujoci organi pregona. Npr. verjetno bi zaleglo, da bi mu z bejzbolskim kijem razbil luci. Ali pa vcasih se je npr. kaksnemu za namerno napacno parkiranje spustila guma. Ampak tega seveda ne bomo poceli. Zaleglo bi tudi, ce bi mu 2x pajek odpeljal to skatlo in bi jo moral tja iskat in stati v vrsti ter bi ga tam malce tretirali kot bedaka. Amapk to se v treh dneh tudi ni zgodilo. Ampak o vsem tem smo ze v prejsnjem podobnem prispevku..

  • Odgovori Winston Wolf 14. 5. 2019 at 9:36

   “Ustrezno delujoči organi pregona”. 🙂
   Guspod a vi ste pa nou tukej?
   .
   Saj drugače ne more biti.
   Poglej samo koga Ljubljančanini vsakokrat izvolijo za đupana.
   Ogledalo naroda.
   Viva primitiva :-/.

   • Odgovori Matej Zalar 14. 5. 2019 at 11:13

    Boki že deset let ne živi v Sloveniji in je že skoraj pravi Evropejec 🙂

   • Odgovori Boki 15. 5. 2019 at 14:25

    Samo omenil sem, kaj proti takim pomaga. Ce organi pregona niso ustrezno delujoci, potem ta moznost tako ali tako odpade. Ne vem, kaj je tukaj tezko razumeti.

 • Odgovori Bučman 13. 5. 2019 at 12:43

  Kaj si lahko šele misliš o teh kretenih, ki s svojimi ropotuljami in provokacijami buzerirajo polovico okolice Brezovice, Vrhnike in Horjula?
  https://www.youtube.com/channel/UCXslS997yoJ1w9ZZTCh0Img

 • Odgovori Branko B 13. 5. 2019 at 13:17

  Mi smo vsi takšne kamilice, razjezimo se na blogu ali v komentarjih. Kaj pa Rusi?
  https://www.youtube.com/user/Lomak1581

 • Odgovori Matej Zalar 13. 5. 2019 at 14:12

  Haha, usešno si mi zjebal 20 minut, ki bi bile sicer produktivne. Zelo dobro. Sploh Čečena v tem videu sta dobra 😆

 • Odgovori Matej Zalar 13. 5. 2019 at 16:58

  Miha Mazzini se je potrudil in klicaril vse, od Poncija do Pilata, dosegel pa to, da je dobil telefonsko številko dežurnega pajka: 01 306 16 20. To naj bi klicali in dosegli svoje. V to sicer nisem čisto prepričan, lahko pa ob priliki poskusim.LINK

  • Odgovori Danijel 13. 5. 2019 at 19:35

   Po moje bo kar delovalo. Jaz sem kakih 10 let nazaj s sprednjim delom parkiral na zebro v LJ (no, ob tem je še vedno ostalo cca 9 metrov gigantske zebre), čez slabo uro avta ni bilo več. Kar shrani cifro.

  • Odgovori Boki 14. 5. 2019 at 17:13

   Iz Mazzinijevega prispevka razberem to, da si menda “mala pi*kica”, ne pa tudi tega ali je pajek dejansko prisel ali ne 😀

 • Odgovori Matej Zalar 15. 5. 2019 at 14:43

  Razlika med Mazzinijem in malo pi*kico je v tem, da on verjetno še nima izkušenj s tem, kaj se zgodi, če na internetu javno izpostaviš nekoga. Kot mala pi*čkica sem na primer javno in z imenom izpostavil barabo, ki nam je skušala ukrasti naš denar in bi tudi ga – kot ga je marsikomu -, če ji ne bi v pisarni grozil kot kak kreten. Kasneje mi je njen partner zaradi objave grozil s tožbo in tudi s fizičnim nasiljem. S tožbami se mi žal ne ljubi ukvarjati, neglede na to, da je baraba verjetno ne bi mogla dobiti niti v Rapubliki Sloveniji, kjer so barabe načeloma zaščitene bolje kot male pi*kice, ki objavljamo fotografije z zabrisanimi tablicami ali pa kličemo pajka za katerega tudi sam malo dvomim, da pride v doglednem času.

 • Komentiraj