Pregled bloga 2008 ob smrdljivem hladilniku

Počasi prihajam k sebi. Malo sem še prehlajen. In ni mi dolgčas. Na novega leta dan me je pričakal tako smrdljiv hladilnik, da se je kiselkast vonj uspel prebiti celo skozi kot arktični led debelo plast smrklja. Govorim o zares odurnem smradu, najhuje pa je, da nisem mogel ugotoviti, kaj je ta reč bila. Vse potencialne izvore smradu sem neprodušno zaprl v vrečko, to pa zadegal na dno kontejnerja. Ostalo sem zavil v vreče, ki sem jih po cigansko postavil na balkon. Izklopljen hladilnik sem potem dobro prezračil, seveda pri odprtih oknih, tako da je v stanovanju še zdaj svinjsko mraz.

Vrata hladilnika sem pustil odprta še čez noč, dopoldne pa ugotovil, da iz dela, ki je zamrzovalnik, nisem odsranil poličke, ki je bila prej vsa ledena, dobrih dvanajst ur kasneje pa vsa vodena. To sem ugotovil tako, da sem vse skupaj polil, k sreči le deloma po parketu, medtem ko sem moral ostalo izčrpat iz hladilnika.

Trenutno nimam za povedat nič posebnega, zato bom dan izkoristil za objavo lestvice najbolj branih prispevkov v minulem letu. Z zadovoljstvom sem ugotovil, da je blog v letu 2008 obiskalo le malo manj kot 366.000 unikatnih (hmmm?) obiskovalcev, kar praktično pomeni, da jih je dnevno prišlo na obisk slabih 1000. Večinoma ste me našli prek www.siol.net, zahvala gre urednikom, sledi pa iskalnik google in potem že direktni dostop. To me še posebej raveseljuje, ker mislim, da je to bistven podatek o priljubljenosti bloga pri stalnem bralstvu. Če pogledam trend, se je ta obisk v zadnjem kvartalu leta glede na prvega podvojil!

Največ obiskovalcev prek iskalnikov me je našlo pod pojmi nergač, nergac, chef, chef blog ipd., sledijo pa ikea, kolosej in cel kup potopisnih destinacij, med katerimi prednjačijo Črna gora, sledijo pa London, Benetke, Kenija … Mnogi so mi že rekli, da moj blog poskrbi tudi za izletniške ideje, menda me berejo tudi tisti, ki se s turizmom ukvarjajo poklicno. V deseterico najbolj pogostih pojmov se je seveda uvrstila tudi besedna zveza nage babe, seveda na račun zapisa o koledarjih. Fino se mi zdi, da tako zašijem masturbatorje, ki po kliku vlečejo dolge nosove …

Pa še obljubljena lestvica najbolj branih zapisov:

1.) Vozniško do 2015

2.) Prehitevalni pas je namenjen prehitevanju

3.) 13 evrov za štiri kilometre!

4.) Katschberg

5.) Razočarana gospodinja

6.) Izgubljeno zaupanje

7.) Projekt leta: pisalna miza

8.) Glupi Slovenci

9.) Evribadi, spredi zadi

10.) Prvič na Mölltalu

Prejšnja objava Naslednja objava

Brez komentarjev

 • Odgovori andraz182 2. 1. 2009 at 18:59

  Zanimivo. Če primerjam maš približno desetkrat bolj bran blog od mojega. Saj ne rečem, kul blog. Kar tako naprej, rad prebiram tale blog 😀

  Pa srečno 😉 !

 • Odgovori seamus 2. 1. 2009 at 19:11

  Za hladilnik pomaga umivanje notranjosti s kisom.

 • Odgovori krota 2. 1. 2009 at 23:27

  Zdravo zasmrajeni chef,

  nekoč sem brala, da je neka skupina študentov delala “znanstveno” raziskavo o intenzivnosti smrdenja prdcev. Testna skupina je jedla obroke, sestavljene samo iz jedi, po katerih se najbolj prdi, druga skupina pa je ocenjevala kvaliteto proizvedenih vonjav.

  Z veliko prednostjo je zmagal prdec po brokoliju.

  Moja prijateljica ima juvelirnico v centru mesta. Nekoč, bilo je poleti, je v soboto dopoldne za svoje tri mačke kupila kilogram rib in vrečko do odhoda domov položila pod pult.

  V ponedeljek zjutraj naju je pozdravil tako nepopisen smrad, da so me še oči zapekle. Bil je tako intenziven, da nisva vedeli, kje naj iščeva izvor, ker je povsod smrdelo enako močno.

  Šele proti večeru – da kupcev ni bilo ravno veliko, se razume – sva našli nekaj majhnih rib, ki so zdrsnile iz vrečke in se zagozdile med deščice pulta tako, da jih sploh ni bilo videti.
  Lokal je bil od sobote opoldne do ponedeljka zjutraj popolnoma zaprt, vanj pa se je ves čas veselo upiralo poletno sonce.

  Bilo je nepozabno!

 • Odgovori varvara 2. 1. 2009 at 23:58

  In si ugotovil kaj je tako smrdelo? Navada pač, ker so naši študentski hladilniki polni sumljivih stvari, ki bi lahko smrdele.

 • Odgovori chef 3. 1. 2009 at 9:52

  @andraz182: Hvala enako!

  @seamus: Mislim, da kis pomaga skoraj povsod. Dokazano odžene vsak vonj, razen seveda vonja po kisu.

  @krota: Ojej, ribe. Tudi na to sem pomislil, ampak riba je bila trdno zamrznjena.

  @varvara: Še zdaj ne vem!

 • Odgovori Darja 4. 1. 2009 at 12:08

  Hehe… Hladilniki so strašna stvar na čase, ko v njih crkne kak dihur, ja…

  Se veselim fotk iz Toscane. (ej, zakaj bi pa ti imel lepše vreme, kot jaz ;))

  Glede obiskanosti bloga… A daješ inštrukcije, kako doseči tako branost? 😉

 • Odgovori chef 4. 1. 2009 at 17:52

  Inštrukcije? Lahko, ampak stvar je zapletena, tako kot tvoje izvrstne fotke 😉

 • Odgovori perica 5. 1. 2009 at 13:49

  V nekem paralelnem svetu živiva.

  Ko si pisal o Ne parkiraj na mojem parkirišču, je meni najbrž en od sosedov zvil zadnji brisalec (ni dvignil, ampak zvil za cca 90°) in levo vzvratno ogledalo.

  Dva dni nazaj pa mi je crknil hladilnik, ki je teden-dva smrdel, čeprav v njem ni bilo hrane s pretečenim rokom. Bad news, torej.

 • Odgovori chef 5. 1. 2009 at 14:12

  Hm. Sem pa vedno govoril: “Kako se lahko zgodi to točno meni ?!?”

  Nisem ti nič fouš…

 • Komentiraj