Pregled bloga 2009

Če mi je blog sprva pomenil edini kanal, skozi katerega sem lahko izražal svojo željo po pisanju, mi zdaj, ko imam dovolj prostora drugod, pomeni predvsem sprostitev, medij, ki je samo moj, neodvisen, kjer lahko povem absolutno vse. Ker počnem tudi pametnejše reči, mi je prejšnje leto za blog občasno zmanjkovalo časa. Izdajanje revije z obupno majhno skupino sodelavcev je zahtevno in včasih tako zagusti, da štirinajst dni ne misliš na nič drugega. To je glavni razlog, da je trend obiskanosti v zadnjem letu krivuljo prvič obrnil rahlo navzdol. Če sem se lahko lani pohvalil s slabimi 366 tisočimi obiskovalci, jih je letos na blog prikolovratilo 346 tisoč in še nekaj. Kdor ve, kako težko je na blogu zadržat bralca, verjetno bolj ceni podatek o povprečnem trajanju obiska, ki je za leto 2009 pri meni znašal 2 minuti in 15 sekund, kar je pravzaprav precej, če vemo, da je mnogo tistih, ki ob iskalnem geslu nage babe naletijo na prispevek, ki ne premore niti ene fotografije joškov. Jasno je, da drkači spletno stran zapustijo v ne več kot treh sekundah.

Če izvzamem iskalna gesla nergač, chef, chef blog in podobno, me je največ firbcev našlo prek gesla porniči, kar je seveda še ena moja zmaga proti drkačem, saj v prispevku Porniči za krajši čas ni objavljena niti ena fotografija. Ireni se moram zahvalit, da me mnogi najdejo prek gesla irena sirena, ki je osmo najbolj pogosto. Sledijo bolj ali manj gesla, ki bralce usmerjajo na potopise: o Črni gori, Plitviških jezerih, Benetkah, Firencah

Ker je moderno, objavljam še lestvico desetih najbolj branih prispevkov prejšnjega leta:

1.) Martin Strel kot Damjan Murko … jasno, zapis v naslovu omenja obe največji slovenski opici.

2.) Kebab na bone … dokaz, da študirana oseba ni nujno inteligentna.

3.) Masaža v tangicah … ali kako je bila maserka oblečena, klient pa si je moral nataknit tangice.

4.) Zob za zob … slovensko razumevanje pravice.

5.) Porniči za krajši čas … je mogoče porno revije brat?

6.) Trgovanje z Masaji … o ekonomiji, ki deluje na principu ničnega povpraševanja in neskončne ponudbe. Priporočam še There is no such thing as a free piss.

7.) Gola resnica … še o tretji slovenski opici.

8.) Izognite se gneči z Urbano. ?!?!? … z vsako uporabo famozne Urbane mi je bolj jasno, da je nepotrebna.

9.) Vsak vaški škandal ni za v medije … ali kako mi je neka nula v komentarjih očitala, da so moj publicistični domet brezplačniki.

10.) Nazaj v AD 394 … o zgodovinskem spektaklu leta.

Prejšnja objava Naslednja objava

Brez komentarjev

 • Odgovori Luka 6. 1. 2010 at 10:35

  Kašne,..

 • Odgovori irena 6. 1. 2010 at 11:46

  jst sem tudi razmišljala o lestvici najbolj branih in najbolj komentiranih zadev, pa je bilo tu mač vsega in se mi ni dalo preverjati :mrgreen:
  no, mogoče še bom 😳

 • Odgovori chef 6. 1. 2010 at 15:15

  Meni je tole vse skupaj vzelo kakšnih deset ali petnajst minut :mrgreen:

 • Odgovori Blaž 7. 1. 2010 at 8:10

  Razumem, da si postal very beasy ampak pogrešam objave pod biciklizem 🙂 Ne iščem ali pričakujem, da boš pisal o svojih dogodivščinah na kolesu,ker vem, da nimaš čas čeprav je tudi zaželjeno. Verjetno bi lahko napisal kako kritiko ali pikro besedo, glede na trenutno aktualno temo. Mislil sem, da kar bo v kolumni napisano, revije bicikel.com se bo dalo tudi tukaj najti. Kot sem rekel pogrešam biciklistično tematiko. Ostale teme pa sem z zanimanjem preletel ali celo podrobno prebral in celotna zadeva je zabavna in všečna.

  lp Blaž

 • Odgovori deejay 7. 1. 2010 at 19:04

  Chef kje si zbiral vse te podatke na Google Analytics al Statcounter … ?

 • Odgovori chef 10. 1. 2010 at 10:19

  Google Analytics. Vklopljena imam pa oba.

 • Odgovori Nergač » Pregled bloga 2010 2. 1. 2011 at 18:02

  […] letos je Statcounter zabeležil skoraj 430.000 (unique) obiskovalcev oziroma dobrih 80.000 več kot lani. Na mojem blogu so v povprečju vzdržali 2 minuti in 7 […]

 • Komentiraj