Pri frizerju po treh letih

Že v svojih blogerskih začetkih daljnega leta 20061 sem se spravil na frizerje, ki so me takrat očitno precej živcirali. Težava je bila že to, da nikoli nisem hodil v isti frizeraj, kaj šele, da bi se naročal. Ampak bistven problem je bil v tem, da so me strigle punce in gospe, ki so se z menoj skušale pogovarjat o za moje pojme povsem nepomembnih rečeh kot so punca, morje, mrzlo vreme, Urška Čepin in podobno, tako da bi najraje videl, če bi ostale tiho in jaz s svojimi mislimi. Zato sem si vedno želel moškega frizerja, ki po možnosti ne bi bil preveč nadut ali preveč feminilen. Enkrat sem v nekem stajliš salonu sredi Ljubljane naletel na takega cepca, da sem mu hotel sredi seanse pobegniti, kar bi bilo verjetno tudi najbolje, saj sem imel iz minute v minuto gršo frizuro, ker je delal po svoje, kot je on najbolje vedel, da je moderno. Tako kot za natakarje najraje vidim, da so moški, za blagajničarke, da so ženske in za prodajalce oblek, da so geji, imam tudi najraje, da me strižejo moški, mogoče celo Turki.

Lasje v kopalnici

Od leta 2006 se je marsikaj spremenilo. Izgubil sem toliko las, da bi kakršnakoli drugačna pričeska od čisto kratke, izpadla smešno. Delo s strojčkom, sem si mislil, obvladam tudi sam in zakaj bi potem to plačeval preveč radovedni frizerki, ki me za dodano vrednost mori z raznimi trači.  Šel sem v prvo trgovino z elektroniko in kupil aparat, pa ne kakšnega plastik-fantastik Philipsa, ampak dobro uravnoteženega in privlačno dizajniranega Remingtona. Investicija se mi je povrnila vsaj v petih mesecih, ker se načeloma brijem bolj pogosto, torej na štirinajst dni ali še manj, celo prej, morda v dveh, treh mesecih.

To ni tako preprosto, kot se zdi, če živiš sam. Da bi kar tako spraševal prijatelje, če imajo čas, da bi me postrigli, se mi zdi rahlo neokusno, da bi težil ženskam, pa nespodobno. Zato sem delo opravljal večinoma sam in si po nekaj mesecih omislil še manjše ročno ogledalo, da sem lahko preverjal stanje na zadnji strani glave. Ampak osnovni problem je, da lasje ležijo po celi kopalnici. Če so dolgi, to še pometeš in posesaš, teden dni stara pričeska pa pomeni čisto kratke kocine, ki se zabašejo v vse mogoče špranje, tako da jih pobiraš še cel naslednji teden, potem pa tako ali tako spet na novo zasvinjaš.

To me je živciralo.

Pri frizerju v sosednji bajti

Rešitev zagate ni bila daleč, ampak v sosednji bajti, in to zraven hišne krčme. Še več, strižeta moška, ki nista niti naduvana niti feminilna in skupaj smo tudi že spili kakšen kofe. Tako sem včeraj med prvim in drugim pivom skočil še v sosednji salon (Loko Design na Viški 69c).

Vse štima. Danes je sodelavka celo izjavila, da, čeprav gre od frizerjev redko zadovoljna, je bilo tam opravljeno tako, kot si je predstavljala. Tudi prostor je simpatičen in končno so mi glavo umili v udobnem umivalniku z oblazinjenim delom, ki podpira vrat. Catch, da sem bolje postrižen, kot če bi se sam, je verjetno tudi v tem, da je fant glavo obdelal z dvema različnima strojčkoma. V čem je point, ga bom vprašal kdaj drugič.

Striženje pri frizerju je nobel

Poleg tega mi doslej še nihče ni postrigel obrvi. Že pred časom mi je Biba težila, da imam močne obrvi. Pravzaprav se je tudi meni zdelo, da precej sršijo, ampak tako pač je, sem si mislil, ne da bi se zaradi tega grizel. Resnici na ljubo po mojem niti niso tako sršeče kot je to videti zaradi kratke pričeske. Ko mi je omenil možnost pristriženja obrvi, sem že hotel panično skočit s stola, ampak je že pričel z delom. Kakorkoli, moško dostojanstvo sem ohranil, ob tem pa imam še urejene obrvi.

Naučil me je tudi, da so vlažni lasje v vlažnem zraku idealni za razvoj prhljaja, ki da ga sicer nimam2, ampak da ziher je ziher, zato mi je tisti milimeter las skrbno pofenal.

Ugotovil sem, da je striženje pri frizerju nobel.

 1. Oh, kako hitro gre čas! []
 2. Včasih sem ga imel. []
Prejšnja objava Naslednja objava

22 komentarjev

 • Odgovori saily 22. 2. 2011 at 18:04

  Fotka za grande finale tegale teksta bi bla čist perfektna. 😀 😛

 • Odgovori smoger 22. 2. 2011 at 18:36

  Ja, res…pogrešamo dokazno gradivo. :mrgreen:

 • Odgovori primoz 22. 2. 2011 at 19:34

  Hiuh, tale link na pet let staro objavo (mimogrede, čestitke k stažu) me je prepričal, da postajaš star zatežen prdec.

 • Odgovori NordStar 22. 2. 2011 at 20:20

  A nisi ti bos po glavi?

 • Odgovori Manca 22. 2. 2011 at 21:28

  Pictures or it didn’t happen! 😀

 • Odgovori buba švabe 23. 2. 2011 at 7:10

  Kako smo si različni. Jaz sem pa nabavil točno tistega plastik fantastik Philipsa, ki je po enem letu šel v smeti, zdaj sem pa nabavil še novega plastik fantastika. Mislim, da je Grundig ali nekaj takega. Sem imel idejo, da bi se strigel na dva tedna, ampak nekako ne znese in potem hodim okrog s čisto predolgimi lasi (več kot 1cm, že blizu 2). Se pa strižem sam, mi ni noben problem. Pa če zadaj slučajno kaj ostane, se tudi ne sekiram preveč. Itak ne vidim… 😛

 • Odgovori canman 23. 2. 2011 at 7:33

  Najbolj komot je če se sam porihtaš… Hint – ROWENTA TN9210 ima vgrajen sesalni sistem za sesanje las. Nikjer nobene “svinjarije”, vse kocine sproti posesa. Pa še rezilo je keramično. Že več kot leto deluje brez problemov…

 • Odgovori majki 23. 2. 2011 at 9:16

  opažam, da ima velik moških pri nas (če le niso zadovoljni z jebivetrnimi frizerkami in vedno enakim striženjem z mašino in zabritjem zalisc v nulo, tud če si ji reku, dejte tm prosim pustit pa lepo oblikovat okol ušes) traume, ko mora v frizeraj; tko sm sam (predvsem zarad bujnih las in želje po normalni frizuri) že v srednji šoli našel frizeraj na drugri strani meje (Italija) pri zamejcu, ki pa striže po drugih manirah in brez prekletih mašin in ti nardi konkretno frizuro, brez da te zabrije in lepo oblikovano, tko da zadeva lepo zgleda tud par mescev in potem potrebuješ sam manjše korekture (ki ti jih ponavad nit ne računa, ko te vid da si pršu popravit sam mal okol ušes in še odlično kafe ti luštna sodelavka skuha)..tko da še enkrat, slovenski frizerji so eni šalabajzerji in morš res met srečo, da najdeš koga, ki obvlada svoj posel…pa še ta se po par obiskih, ko vidi da je lahk bol domač ponavad sfiži 😉

 • Odgovori seamus 23. 2. 2011 at 9:25

  @majki – tipično slovensko!

  Na srečo sem tudi sam vrgel v smeti plastik fantastik Philipsa in si omislil keramičnega Remingtona. Zadeva je prvovrstna.

  @buba švabe – mene sicer brije Nataša sam glih tko mi ne uspe. Glih včeri sm se na pivu v enmu špeglu vidu, da imam absolutno predolge lase

 • Odgovori Seba 23. 2. 2011 at 10:06

  V Lokodesign tudi sam hodim in je res super frizeraj. Sicer mene ne striže Goran, ampak Blaž in tudi on obvlada.

 • Odgovori Anonimno 23. 2. 2011 at 10:22

  Še kaj več bo treba, kot samo postriči obrvi, vse pride ščasoma, pa zaradi lišpanja ne boš nič bolj gej zgledal, samo ostal boš moški, brez tega bi pa postal orangutan.

 • Odgovori NatasaP 23. 2. 2011 at 10:43

  Kje je fotka?

 • Odgovori tyschew 23. 2. 2011 at 10:46

  a te loh pobožam po glavi?

 • Odgovori chef 23. 2. 2011 at 11:05

  Kar se tiče fotke. Bi jo objavil, ampak se mi je na že tako zmahani glavi naredil oduren mozolj. Ker sem estet, res nočem kvarit internetov s tako svinjarijo. Razen tega mi bodo komentatorski pizduni spet očitali, da je moj blog nekakšna ženitna posredovalnica, kjer se oglašuje samo lastnik bloga. Kar seveda ni res, ker vse nespodobne ponudbe, ki jih dobim na mail od neznanih žensk, elegantno zavrnem še preden povprašam po merah itd.

  @buba švabe: Ti, mislim, da že imaš rešen problem življenjske sopotnice, mi se pa še borimo. Že tako mi ni lahko, povrhu menda postajam star prdec, vsi mislijo, da sem star 35 let (in temu primerno že ločen), in si ne morem privoščit še površnosti.

  @canman: Noro, to je zame izum, ki bi ga postavil ob bok kolesu.

  @Seba: Meni je kul že to, da smo vsi mulci. V svetu, kjer smo ga mladi totalno najebali, ker je uspelo tastarim v 20 letih zavozit čisto dober projekt, sem začel izbirat ponudnike storitev, ki so nekje mojega letnika. Najsposobnejši so praviloma tudi boljši od starih prdontarjev.

  @Anonimnež: Seveda, potem pridejo na vrsto še ušesa, nos, liposukcija …

  @tičev: Prav bi prišla masaža lasišča.

 • Odgovori buba švabe 23. 2. 2011 at 11:33

  Ha! Tyschew je zamenjal polariteto! 😆

 • Odgovori tyschew 23. 2. 2011 at 12:47

  😆

 • Odgovori Safet Alibeg 23. 2. 2011 at 18:17

  Hehe, ugotavljam, da veliko mojih blogerskih sosedov goji kulturo samostriženja. Tudi sam jo. In to počnem na največ štirinajst dni, brez ogledala in drugih pripomočkov in vedno je brez napak. Res pa je, da imam tudi nekaj več let kot moji blogerski sosedje in so v tej razliki skrite tudi izkušnje.

  Uporabljam pa Philipsa. S samoostrenjem in brez podmazovanja. Brezžičnega, seveda. Že dve leti deluje perfektno. Mogoče ni ravno najbolj “in” oz. je plastik fantastik, a jebiga, tudi vsi ne vozimo Mercedese, pa vseeno vozimo avte. 😉

 • Odgovori sfra 24. 2. 2011 at 23:56

  .

 • Odgovori sfra 25. 2. 2011 at 0:08

  Jaz pa se od l.93 dalje vsaki drugi dan brijem z klingico. 🙂

 • Odgovori Stave 25. 2. 2011 at 1:20

  Ja, še vedno čakamo kakšno fotografijo 🙂

 • Odgovori Anti Seba 11. 3. 2011 at 10:18

  Studio, ki ga omenjaš, je super, lično zrihtan. Sam sem že nekaj časa Goranova stranka. Nasrečo me je narava obdarila z gostim lasiščem tudi po 30tem letu.
  Ampak ima studio par črnih pik. In prva je zagotovo drugi frizer – Blaž. Kako lahko pride frizer v salon z mastnimi in neurejenimi lasmi? Če ima nekdo neurejeno svojo “glavno izložbo”, mi res ni jasno, kako bi mu naj zaupal svojo glavo.
  Kar je verjetno tudi eden glavnih razlogov, da ima Goran poplne roke dela, medtem kot Blaž “obdela” kakega padalca iz ulice. Ne vem no, škoda salona. Izgublja na image-u zaradi malenkosti.

 • Odgovori Nergač » Remington 2.0 19. 9. 2011 at 18:02

  […] ugotavljal, da sem nakup upravičil v le nekaj mesecih. Vmes sem sicer ugotovil, da je čisto fajn hodit k frizerju. Žal se mi ne ljubi in ponavadi se na frizuro spomnim ob najbolj nemogočih urah. S frizerjem raje […]

 • Komentiraj