Priprave na priprave #2

Priprave na priprave na Majorki potekajo celo bolje od pričakovanj. Lahko bi celo rekel, da sem za ta letni čas nenavadno zagnan. V soboto smo se, kot očitno vsaj polovica slovenskih kolesarjev, vozili po Istri. Sploh prvič sem vozil Bianchija. Pri teh majhnih biciklih je simpatično, da je kompaktna gonilka videti, kot da bi bila prava.

Posebej toplo ni bilo včeraj niti v Istri, danes pa sem se po odpovedi izleta na Veliko planino zapeljal kar po Ljubljanski kotlini. Samo popoln kmetavz je sposoben sredi zime, ko temperature sploh niso presegle 3 stopinj Celzija, tako lepo kolo pokvariti z 0,75-litrskim bidonom.

Verjetno ne bi šel, če ne bi imel na testu Specializedovih čevljev Defroster. Oblekel sem še vse, kar imam – našel sem celo kakšnih petnajst let stare dolge hlače z Windstopperjem, ki sem jih verjetno nosil samo nekajkrat v življenju. Ne samo da so grde, ker so od kolena navzdol zgubane, torej preširoke, ker sicer sploh ne bi bilo mogoče poganjati, ob vsakem obratu pedal sem jih prekinjal, jebeno neraztegljivo šaro. Neverjetno se mi je zdelo tudi, kako slabe so bile podloge pred petnajstimi leti.

Izkazalo se je, da je mogoče kolesariti tudi v polarnih razmerah, večino časa sem celo užival. Srečal pa samo še enega na specialki. Mislil sem, da ne bom vzdržal več kot dve uri, a sem potem podaljšal in se domov vrnil tik pred mrakom. V čevljih je bilo še vedno prijetno gorko.

Zaklinjanje, da ne bom nikoli več kolesaril pri temperaturah, nižjih od 10 stopinj Celzija – čeprav v resnici prijetno postane šele nad 15 stopinj Celzija –, ni prav nič pomagalo. Zajebano službo imam.

Prejšnja objava Naslednja objava

8 komentarjev

 • Odgovori Seamus 18. 12. 2016 at 20:54

  Jest sm pa danes lagano sportski šibal proti Krvavcu v samo dveh švic majcah (temepratura med 0 in 4°C). In ne morš verjet, da je gor zapadlo 5cm snega, ki mi je pokvarilo spust. Sploh se ne spomnim, da je v zadnjem tednu kaj deževalo…

  • Odgovori ataštrumf 20. 12. 2016 at 14:32

   rekreač+ ????

 • Odgovori Matej Zalar 19. 12. 2016 at 9:18

  A dol si šel po Muciju?

 • Odgovori Klemen 19. 12. 2016 at 14:27

  Zimski čevlji res popolnoma spremenijo izkušnjo kolesarjenja v mrazu. Mi na kraj pameti več ne pade, da bi si kadarkoli še navlekel galoše!

  Sicer pa je na Krvavcu v zadnjem času še vedno kup kolesarjev. Prejšnja leta sem bil bolj ali manj edini norec, ki se je še decembra vozil tam gori, letos pa srečujem vse živo; MTB, cestarji, CX…

  @Seamus: V četrtek zgodaj zjutraj je nekaj malega naletavalo.

 • Odgovori Seamus 19. 12. 2016 at 17:17

  @Matej – do asfalta nad Ambrožom, pol pa proti Sidražu.

 • Odgovori ataštrumf 20. 12. 2016 at 14:31

  Samo popoln kmetavz je sposoben sredi zime, ko temperature sploh niso presegle 3 stopinj Celzija, tako lepo kolo pokvariti z 0,75-litrskim bidonom.

  izjava za v okvir….kaj pa servisni bidon…un ta odrezan…:):)

 • Odgovori Matej Zalar 20. 12. 2016 at 20:17

  Se mi nekje valja in bi ga tudi v resnici natlačil z neko šaro, ampak je na biciklu samo en bidonhalter, kakršnega pa nimam.

 • Odgovori Francl 21. 12. 2016 at 19:08

  Se pravi, da moram Dedku Mrazu naročiti zimske čevlje, saj me v galošah vedno zebe, čeprav so debele. Mogoče bom lahko dobil celo take z grelci?

  Ali pa če začetek poskusim kar s čevlji za tek na smučeh 🙂 Videti so precej podobno.

 • Komentiraj