Priprave na priprave

Lani smo bili z gorskimi kolesi v Maroku ((Letos gredo marca.)), letos pa grem v začetku februarja na zimske priprave na Majorko. Če bi se mi radi pridružili in mi ne boste kar naprej viseli za vratom,ste lepo vabljeni zraven – v sedmih dneh bomo kolesarili petkrat, vztrajnejši šestkrat, in prevozili 465 kilometrov, vztrajnejši še kakšnih 50 ali 80 več. Bicikel si sposodimo tam, zajtrki in večerje so obilne, temperature pa prijetno pomladanske.

Težava je v tem, da je bil odmor po lanski sezoni, ki se je pravzaprav končala že sredi poletja, ne samo dolg, ampak tudi sila sproščen, da ne rečem hedonističen.

Pogled na život ni več nič kaj obetaven, zato je res že skrajni čas za priprave na priprave. In začel sem ravno zdaj, ko je vsebnost delcev PM10 menda na rekordnih ravneh. Mogoče tam spodaj, ja …

Tu zgoraj pač ne.

Med nogami sem imel Specializeda Epic Hardtail Expert Carbon World Cup, po dolgem času kolo – nazadnje se je zgodilo maja –, ki mi vzbuja res sladostrastne občutke. Nič ni narobe z bicikli, ki bi bili radi vse po malem, ampak strast pa prebudijo brezkompromisne rakete. Za tak stroj sem zdaj preslab in preneroden.

Prejšnja objava Naslednja objava

5 komentarjev

 • Odgovori AtaŠtrumf 12. 12. 2016 at 11:24

  cccc…pa zakaj ravno na Majorko….sj je v Istri tud fino…ni pa šmensi…??

 • Odgovori Matej Zalar 12. 12. 2016 at 12:41

  1.) Ker sta vozniška kultura in odnos do kolesarjev nekaj stopenj boljši kot v slovanskih deželah.

  2.) Ker ni čisto nič narobe z odkrivanjem drugačnih terenov.

  • Odgovori AtaŠtrumf 12. 12. 2016 at 13:29

   glede kulture na Slovenski strani alp…sigurno…ampak…ko greš pa bolj južno proti Kupi…pa se niti ne bi strinjal…ko je poznana biciklistična skupina imela prvi Gent’s ride http://www.bicikel.com/forum/42867/?p=43#comments so bili komentarji glede odnosa voznikov (beri: HR voznikov) za moje začudenje zelo zanimivi in pozitivni…

 • Odgovori Matej Zalar 12. 12. 2016 at 18:18

  Odnos voznikov je KJERKOLI boljši kot v osrednji SLoveniji, kjer je gostota popolnih idiotov res skoraj neverjetna. Ko sem dober teden dni kolesaril po Štajerskem, skoraj nisem mogel verjeti.

  • Odgovori Ataštrumf 13. 12. 2016 at 10:26

   lepo…mogoče odmisliš še registrske tablice z CE- ….

  Komentiraj