Pritožba

Časa, da bi kaj pametnega opisal na blogu, je še manj kot volje. Kje vse nisem bil v tem času, bi se lahko vprašal, ampak pustimo to. Nergačevo elektronsko pošto preverjam zelo neažurno, ker se mi enostavno ne ljubi. Danes popoldne sem spet povohljal in bil nemalo presenečen, ko sem med elektronsko pošto našel citirano besedilo:

Pozdravljeni!

Oprostite da Vam pišem na to elektronsko spioročilo…vem da le opravljate svoje delo in imam svoje prijatelje policiste, za katere vem da mi ne morejo pomagati in vem da s tem e-mailom ne bom ničesar rešil, vendar: OPROSTITE!!!!!

Na Ižansli cesti ste že mene ustavili za 68km/h namesto 50 ob 23 uri ponoči v Nedeljo ko sem še s počitnic zelo utrujen in danes mojo punco točno ob 02:00 zjutraj!!!! Ne vidim razloga za to!!!! Ob tej uri na Ižanski cesti s TO hitrosjo ne povzročava nevarnosti, spoh ko prižgeš dolge lući, vidiva zelo daleč in se vidi vse kar leze in kar gre…zakaj je torej potrebna kazen 250 eur!!!! Na tej cesti sem videl na vsake 20min ljudi, ki vozijo vsaj 100kmk/h!!!!…Zakaj je torej potrebna kazen za 2 štidenta brez denarja !! resno…se strinjam da ustavljate ob 1:00 do 3:00 sredi popoldneva, ko hodijo domov šolarjki, ne pa ob tej uri…zelo sem užaljen in zelo slabo mnejne sem si ustvaril o vas ker vas zelo spoštijem, kakor sem že rekel, ampak OPROSTITE  TO NE BO NIČESAR SPREMENILO NITI NIMA UČINKA OB TAKI URI OPROSTITE, USTAVLJATI za tako male prekoračitve na praktično popolnoma ravni cesti!!!! ZELO SEM RAZOČARAN NAD VAMI!!! Hvala lepa !!!!

LEP pozdrav, lahko mi napišete še kazen za grdo besedo, ampak jaz nimam lepše za vas, ker si je danes ne zaslužite!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

!!!!!!!!!!!!!!!!!

Fant se je tudi podpisal in ppustil celo naslov in telefonsko številko. Domnevam, da gre bodisi za trapasto šalo bodisi da je mail poslal na Policijo, v upanju, da bo dosegel širšo publiko, pa še raznim blogerjem. Vse skupaj, od slovnice naprej, seveda, se mi zdi traparija brez primere. Jasno je sicer, da po Ižanki nihče ne vozi po omejitvi, ker je to praktično nemogoče, a pravila so pač takšna, policisti pa neomajni, tudi, če opazijo, da je nekdo izpustil obe roki z volana. Razburjeni avtor pisma, očitno je tako srborit, da niti tipkati ne more normalno, je pa tipičen slovenski voznik, ki bi se najraje pritožil za vsako figo. To je podobno, kot mestnim redarjem opravičevati v smislu: »Pa dajte no, samo za pet minut je bilo, moji invalidni babici sem pripeljal hrano…«

Ižanska cesta je nevarna. Poleg tega, da visi in da je luknjasta, je nevarna tudi zaradi divjadi, če ne zaradi tega, pa zaradi debilov, ki preizkušajo lastne in zmogljivosti avta. Na območju, kjer je omejitev 50 km/h, mrgoli fičfiričev, za katere smo nekoč pravili, da so z Ižanske 400, kar je bil v tistih hudih časih približen naslov begunskega centra. Pločnika tam ni, gostota poselitve pa skoraj kot na Japonskem, tako da me pravzaprav čudi, da ni smrtnih žrtev.

Ko sem bil še bolj nor, sem enkrat ponoči postavil osebni rekord 180 km/h, kar je kretenizem brez primere in tega danes nikakor ne bi ponovil. Takrat me je pač zanimalo, kako je. Za marsikoga se takšna oslarija konča tragično. Dobro se še spomnim čapca, ki je z zadnjim delom v graben parkiral BMW-ja 5 starejšega letnika, potem so pa njegovi koLegi nonšalantno zabarikadirali cesto. Ko sem zapametoval, naj se umaknejo, sem se slednjič raje usedel v avto, ga obrnil in šel domov naokoli, čez Škofljico, čeprav sem bil le dober kilometer od doma.

Letos pozimi sva se po Ižanki vozila s Krofom. Snežni metež, fant je cijazil, ker kaj drugega v teh razmerah niti ne pride v poštev. Na lepem naju je vseeno tako zaneslo, da mi je ritnice skupaj potegnilo od strahu.

Kakorkoli, omejitev 50 km/h je na odseku ceste v bližini Ljubljane nadve smotrna, sploh ponoči.

Prejšnja objava Naslednja objava

Brez komentarjev

 • Odgovori piskec 14. 5. 2009 at 8:51

  He, he, jaz sem šel Ižanko enkrat celo posnet. 🙂 http://www.krtina.com/Blog/2007/06/15/Ižanka.aspx

 • Odgovori romeno 14. 5. 2009 at 8:56

  Ta študent si pa ni izbral prave taktike 😀 Če si v prekršku se ni treba zraven še pametnega delat in policistom govorit, kako naj opravljajo svoje delo. Mogoče bi bila kazen malo nižja.

  Verjamem pa, da se bo naslednjič tam mimo peljal 50 pa če se mu bo še tako mudilo

 • Odgovori teoo 14. 5. 2009 at 9:37

  Chef, jaz bi se usmilil modela in mu vsaj kako liziko ali kaj podobnega poslal, da se potolaži. Poglej no koliko klicajev je napisal:)

 • Odgovori primoz 14. 5. 2009 at 9:45

  Tista punca, ki je spustila roke z volana, si zasluži še vse kaj več kot 300 eur in tri pike. In, če bi se lepo obnašala, bi kasirala ustni opomin.

 • Odgovori chef 14. 5. 2009 at 11:45

  Smešno se je pritoževat, če je očitno jasno, da si kršil zakon. Vsi vozimo prehitro, občasno pa pač plačamo. Kar se mene tiče, to spada v stroške avta. Jasno je seveda, da ni kasiranje na Ižanki namenjeno ničemur drugemu kot polnjenju proračuna,a vendar… saj vemo, kakšni so.

  @teoo: To je pa zelo dobra ideja. Mogoče mu pa kaj pošlje policjska piarovka.

  @primoz: Jasno. Po mojem si je mislil, da, hej, punca je luštna, se bom malo pozabaval z njo, naletel je pa na zmaja.

 • Odgovori Gozdar 14. 5. 2009 at 14:28

  Pomislite, model naj bi bil študent. Faks, ki sprejme take polpismene tepce, bi bilo potrebno podreti do tal. Pa srednjo šolo tudi…

  Kazen je pa povsem pravilna. Ko imaš enkrat otroke, postaneš alergičen na vse, kar gre hitreje od 50km/h.

 • Odgovori laufar 14. 5. 2009 at 21:54

  Chef, hecno, ampak vedno, ko pišeš o šofiranju, se spomnim kako je en omladinac enkrat prav pomembno pripeljal čez enega ležečega policaja……..

 • Odgovori laufar 14. 5. 2009 at 21:55

  Ford mondeo, če se ne motim…..

 • Odgovori chef 14. 5. 2009 at 22:05

  Ha! Ni ga lepšega kot povozit policaja!

 • Odgovori pijanec 21. 5. 2009 at 3:25

  Na Zahodu bi na takšni cesti zagotovo bila omejitev vsaj 70 km/h. 50 bi kvečjemu bilo ob urah, ko gredo otroci v šolo.

  Ne razumem pa, zakaj bi bila omejitev po tvoje smotrna ponoči? Takrat ni pešcev, kolesarjev, je malo prometa, morebitni trk z divjadjo pri 70 km/h pa za voznika ni posebej nevaren.

  Kazen je pa povsem pravilna. Ko imaš enkrat otroke, postaneš alergičen na vse, kar gre hitreje od 50km/h.

  Najboljše, da daš otroka še v kakšno polivinilasto vrečo, da se ne bo znašel v realnem življenju. Pa ne pozabi ga do 15.leta voziti v šolo do vrat. Pa še dobro, da tvoji otroci skačejo po Ižanki ob 2.uri zjutraj…

 • Odgovori chef 21. 5. 2009 at 7:36

  Zato ker se ob 2h zjutraj po tisti cesti poja vse sorte folka – tudi kolesarji. Pločnika ni, kresničk tudi ne, razsvetljava je slaba. Človeka nabašeš kot da ni nič. Pa še nekaj: na zahodu je nemogoče, da bi imeli tako sesuto cesto!

 • Komentiraj