Prokrastinacija

Klasičen primer težje oblike prokrastinacije:

Seveda sem že dolgo vedel, da je treba hudiča odmrzniti, minila je zima, potem je bila lepa pomlad, potem pa prevroče poletje. In lepega večera je Lisica ugotovila, da je nekaj narobe. Od zamrzovalnika je kar kapljalo, potreba po energiji pa je bila očitno tolikšna, da se v hladilniku ni prižgala niti lučka.  Ko sem vendarle lahko odprl vratca, sem ugotovil, da je v tem praktično neuporabnem – in tudi skoraj nikoli uporabljanem – zamrzovalniku kakšnih 14 ali 15 litrov vode v trdnem agregatnem stanju.

Čez noč se je – tudi s pomočjo ostrega predmeta, kar vsi odsvetujejo, a verjetno počnejo prav to – stalila približno polovica ledenega telesa. Zakaj nisem postavil pod led lonca z vročo vodo? Ker bi čez noč, ko se je proces odvijal, prišlo do poplave. Zjutraj se mi je mudilo, zato sem izvedel še drugi manever, ki ga vsi odsvetujejo: aktiviral sem fen in s strateškim sumerjanjem vročega zraka led stalil tako, da sem ga lahko razlomil in situacijo dokončno rešil še pred začetkom delovnika.

Ko bom velik, bom imel velik hladilnik. Z ločenim zamrzovalnikom. S samodejnim odtaljevanjem.

Prejšnja objava Naslednja objava

11 komentarjev

 • Odgovori Tana 26. 8. 2017 at 19:00

  Kaj takšnega pa še nisem videla.

  Ne čakaj, da boš velik, čim prej nabavi novi hladilnik. Se splača, poraba el. energije bistveno nižja, nobenega dela pa še za oči je lepo. 🙂 V rdeči barvi so sedaj “in” 🙂

 • Odgovori Matej Zalar 26. 8. 2017 at 19:11

  To je podpultni hladilnik – ali kakorkoli se mu reče. Glavna težava je pa v tem, da imam zaradi bebca, ki je ploščice v tem nadstandardnem stanovanju – ki ima resda nadstandardno visok strop – položil točno za eno vrsto prenizko. To pomeni, da sem komaj dobil dovolj nizek hladilnik, da sem ga sploh spravil not (prvi je že pred leti crknil), je pa pač takšen, kakršen je.

  Ko bova opremljala stanovanje, pa prav gotovo ne bova upoštevala modnih smernic, ker bova notri živela dlje kot traja nek blesav trend, katerega edina posledica je, da veš, kdaj je kdo kaj opremljal. Rdeč hladilnik? To bo letnik 2017. Najprej sva se sicer šalila, da bi opremila stanovanje v slogu funky sedemdesetih, zdaj pa segajo ideje še par desetletij v preteklost 🙂

 • Odgovori Anonimno 27. 8. 2017 at 0:10

  Po hladilniku sodeč je oprema stanovanja še v časih bivše Juge .

 • Odgovori Matej Zalar 27. 8. 2017 at 10:05

  Seveda. Ni boljšega kot stanovanje v novem objektu opremiti v slogu naših babic.

 • Odgovori Trilc Vanilc 28. 8. 2017 at 10:31

  A nisem nekje zasledila, da si omenjal selitev? Sem čakala na zapis o iskanju in izbiri novega bivanja … 🙂

 • Odgovori Matej Zalar 28. 8. 2017 at 12:36

  Glede tega za zdaj uspešno prokrastinirava 🙂

 • Odgovori Anonimno 28. 8. 2017 at 14:31

  Temu se reče – zanikrnost!!

 • Odgovori Matej Zalar 28. 8. 2017 at 14:42

  Tudi lahko, ampak lepše se sliši, da imam težave s prokrastinacijo. Tudi za mladoletne lumpe rečejo, da so hiperaktivni.

 • Odgovori filmoljub 28. 8. 2017 at 20:42

  Saj veš, da je tole zanesljiv znak skorajšnjega crkota hladilnika, ne? Samo vprašanje časa je. 😎

 • Odgovori p 29. 8. 2017 at 11:52

  meni hladilnik z vsemi no frost auto defrost in kajjazvemkajše funkcionalnostmi vsake dva meseca spusti lužico. fo,

 • Odgovori Seamus 29. 8. 2017 at 22:47

  @P – nekje spodaj na notranji zadnji strani imaš luknjico in nato cevko. Ta zadeva je relativno neugledna od znotraj cevi pa totalno sranje. Vsake toliko (če odmisliš simptom iz naslova, enkrat letno, recimo) jo je potrebno oprati in najbolje posesati (uporabim vodni sesalec).
  Ker kondenz se po zadnji strani hladilnika, nato skozi luknjo in po cevki steka na kompresor hladilnika. Voda izhlapi vse ostalo pa ostane na motorju in v cevki. In če ne čistiš, oziroma čistiš samo s kratko plastiko, ki je bila pomoje zraven, se zadeva zabaše. Prej ali slej. Ker tadrenaža potem ne dela več dobiš lužico.

 • Komentiraj