Raca Kresal

Matjaža Vizjaka trdi, da slovenski mediji ne rumenijo, ampak postajajo kvečjemu bolj in bolj preprosti, s čimer je branil odstavljenega Travna, ki je s Svetom na Kanalu A – jaz tega sranja nisem nikoli mogel gledat več kot minuto –  uspel resni žurnalizem spravit na raven kričaškega primitivizma. Da so ga odpustili, ni nobena tragedija, ne glede na politične pritiskov ali česar koli že. Z vidika gledanosti in verjetno poslovnih rezultatov je Traven delal odlično oddajo, kar je seveda bilo v delodajalčevem interesu, toda s stališča objektivnosti in resnosti je bil Svet totalen poden, ne glede na to, kaj si mislim o drugih slovenskih medijih.

Če je tudi včerajšnja raca o šoferju Katarine Kresal, ki je divjal po avtocesti, kvečjemu posledica popreproščanja in ne novinarske moralistične scalnice, lahko z novinarstvom po mojem kar zaključimo in se raje lotimo pisanja low-budget in low-intelligence fantazijskih zgodbic, s čimer bi v smeri infotainmenta naredili še korak naprej in poročanje spustili na raven prvoaprilskih šal.

Včeraj smo cel dan poslušali šokantno novico, da je “Katarina Kresal v službenem avtomobilu” (da je vozil šofer, je bilo omenjeno šele proti koncu novice, samo mimogrede) divjala več kot 200 km/h” (pojavljali so se namigi o hitrosti 230 km/h!), da so jo “lovili” (kar ni res, vozili so za avtomobilom in merili hitrost) “okoli trideset kilometrov”, na radiu pa je spretni moderator, to mu že moram priznati, izjavil, da “je šla na morje”. Poročanje slovenskih moralistov, ob katerih se zdi, da po avtocesti nihče ne vozi niti malo prehitro, je spodbudilo primerjave z ministrom Vlačičem, ki je brez prižganih luči vozil po odstavnem pasu pa spletne komentatorje, ki so pisali neumnosti kot recimo nek anonimnež jurij (“Mogoče je imela gospa sklonjeno glavo in polna usta, pa zato ni opazila da tako drvijo”) ali tedi9 (“to p.r.a.s.i.c.o. je teba UBIT”).

Ljudje so se predvsem zgražali kako da Kresalova ni vedela, da se peljejo tako hitro. Verjamem, da lastniki zjajcanih koret nimajo pojma, kaj pomeni hitrost v Audiju A8, vem pa, da sovoznik niti na sprednjem zicu v dobrem avtu hitrosti sploh ne čuti. Ko sva s kolegom v Nemčiji vozila 240 km/h (v skladu s prometnimi predpisi), on na sovozniškem sedežu sploh ni vedel, da drviva! Kaj šele ministrica na zadnjem sedežu, kjer je recimo brala časopis ali se pripravljala na sestanek! Seveda ne trdim, da voznik Audija ne more povzročiti nesreče, dejstvo pa je, da je vožnja z Audijem A8 pri hitrosti 166 km/h bolj varna (mislim za druge udeležence v prometu) kot 130 km/h s Polom letnika 1997, ki je obut v cenene nalite gume za 20 EUR, in kakršnih po naših cestah mrgoli.

In zakaj omenjam hitrost 166 km/h?

Ker se je navsezadnje izkazalo, da voznik sploh ni peljal 230, niti ne povprečno 200, ampak dokazano največ 166 km/h (najvišja izmerjena hitrost in ne povprečna)!

Kar sploh ni več drvenje. Vsak, ki se vozi z zmogljivim avtomobilom, vam bo povedal, da se to hitrost doseže s takšno lahkoto in tako hitro, da sploh ne moremo govorit o težki nogi in v tem primeru je najboljša rešitev tempomat, ki ga pa v anarhiji slovenskih avtocest skoraj ne moremo uporabljat. Za moje pojme najbolj sporno dejanje je premajhna varnostna razdalja (takoj na začetku posnetka).

Seveda je do prekrška prišlo in seveda so sankcije upravičene, čeprav me blazno čudi, kakšni so bili to policisti, da so šli oglobit lastnega kolega in celo vrhovno šefico – pa ne da bi se s tovrstno kolegialnostjo strinjal. Vse skupaj res smrdi po nekakšnem zamegljevanju resničnih svinjarij, ki se mogoče dogajajo nekje v ozadju, ali afer, recimo da cela Slovenija ve, kdo komu telefonira. Ni pa jasno, ali je Katarina Kresal kot sopotnica na zadnjih sedežih vedela, kako hitro vozita. Izjave predstavnika Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Bojana Žlendra so seveda čisto v njegovem puritanskem slogu in ob takih svetovalcih prometna kultura pri nas niti ne more biti drugačna. Meni se zdi najbolj verjetno, da je Katarina Kresal šoferju rekla, da se ji mudi in je fant pač vozil kolikor je v tistem prometu sploh lahko. Kar bolj ali manj počnemo vsi. Samo paranoik kot je Žlender je sposoben izjaviti, da bi morala ministrica šoferju čez ramo škiliti na števec.

Skratka, prehitro ali ne … Na tem primeru so v prvi vrsti spet padli novinarji in sploh nočem vedet, kako so o tem včeraj poročali na oddaji Svet. En kreten si pač izmisli številko 200 km/h, vsi drugi pa povzamejo, po možnosti zadevo še malo napihnejo in na koncu na internetu, kjer novice ves čas sproti popravljajo (beri: brišejo lastne neumnosti), zapišejo takole po hinavsko (Siol):

“Mediji so dopoldne sicer poročali, da so policisti avtomobil, v katerem je bila ministrica Kresalova lovili 30 kilometrov in mu v tem času namerili povprečno hitrost prek 200 kilometrov na uro.”

Čeprav je Siol poročal isto!

Počakajmo, da Katarina Kresal obesi naslednjo majčko.

Prejšnja objava Naslednja objava

110 komentarjev

 • Odgovori niko 3. 4. 2010 at 8:46

  Vse, kar je komentirano, je pač ravno v taki obliki tisto, na čemer pade pravna država – vključno z dogodkom in razmišljanjem o-b njem.

  Brez licemerja ali puritanstva ob hkratnem dejstvu, da voznikom ob 166 merilci kažejo 185 (tisti v omenjenem WW polu- omenjenem v komentarju, pa bi kazal malo nad 190 – če skala na armaturki seže dovolj visoko), še vedno drži, da mora predavatelj vedeti več kot slušatelji.

 • Odgovori j.dean 3. 4. 2010 at 10:05

  Je že tako: K.K. je očitno potrebno z vsemi sredstvi bombardirati. Da bo “takšna” ženska del oblasti, nak, to pa ne gre.Treba jo je vreči z oblasti, pa naj stane kolikor hoče-predvsem njo, seveda.Nato bodo pa en očenaš zmolili, skuhali govejo juho, končno brez slabe vesti na govejo muzko obrnili in nebesa hvalili.Pa je,čarovnica, pokončana.

 • Odgovori primoz 3. 4. 2010 at 10:24

  Tokrat sem pa prav čakal na tvoj komentar. Ampak nimam kaj pametnega napisat, ker si že ti vse. Vključno z dimno zaveso za zamegljevanje drugih svinjarij.

 • Odgovori DusanK 3. 4. 2010 at 11:06

  Nazadnje je imela www stran KK še modrc pa tangice na klinčkih. 🙂
  Iz posnetka je kar nekaj voznikov praktično vozilo z isto hitrostjo kot avto KK ampak so vzeli očitno tega audija v paco, ki je pač vozil prehitro.

 • Odgovori chef 3. 4. 2010 at 11:15

  Jasno: Če si povprečen slovenski policaj, boš šel med vsemi lumpi zjebat tistega, ki ima Audija A8. Tako kot se tudi povprečni slovenski pezdetje zgražajo predvsem nad tistimi, ki vozijo audije prehitro, ne pa nad tistimi, ki v starih jajcih izsiljujejo po krožiščih ali ne uporabljajo žmigovca.

  In tako kot mi na enem parkirišču en hinavski capin avto uničuje samo če pridem z volvom ali touaregom.

 • Odgovori niko 3. 4. 2010 at 12:18

  Chef, veš, kako jaz imenujem krožišča? KRŠIŠČA.

 • Odgovori cudno 3. 4. 2010 at 12:23

  Ti voziš prehitro. Ona vozi prehitro.
  Takšni povzročate žrtve.
  Jebi se

 • Odgovori chef 3. 4. 2010 at 12:38

  @Niko: Najbolj fletno je, če v kršišče pripelješ po vseh predpisih, potem ti pa trobi nekdo, ki vstopi na prvem izvozu in se do četrtega pripelje po zunanjem pasu.

  I na koncu vrešči, da taki kot sva KK in jaz povzročajo žrtve 😆

 • Odgovori cudno 3. 4. 2010 at 12:50

  Statistično dokazano, da taki povzročate žrtve. Od blizu sem videl.
  Nekomu, ki je govoril o petardah, si rekel, da mu boš potrgal ušesa, če ti poči bobenček.

  Predstavljaj si, da enkrat povzročiš invalidnost zaradi velike hitrosti, ter da te nekdo zato še pretepe. Sicer se zaenkrat še ne dogaja, a se bo.

 • Odgovori šuši 3. 4. 2010 at 13:13

  Dimna zavesa vsekakor, ker imamo banana republiko s podkupljivimi opicami in dinozavri na odločilnih položajih.

  166 km/h ni nič (še v avtošoli sem lahko toliko peljala). Sploh ne v kakšnem močnejšem avtu. Sploh pa ne, če si vsak dan na cesti in narediš milijone kilometrov. Taki ne povzročajo nesreč. Nesreče povzročajo bumbarji, ki niso sposobni predvideti, da so bumbarji na cesti. Če se človek skoncentrira na cesto, vožnjo in soudeležence, mu nima kaj bit. Če pa fura in nabija svoj ego, pa ga je treba preventivno vrečt v jarek.

 • Odgovori Nick 3. 4. 2010 at 13:14

  Nekaterim še vedno ni jasno, da ni vozila ministrica?

  In je ta blog prikrita reklama za nekatere avtomobilske znamke?

 • Odgovori Nick 3. 4. 2010 at 13:16

  Da še jaz dodam malo propagande – sinoči se je nekdo razbil v beemveju.

 • Odgovori brezimenko 3. 4. 2010 at 13:39

  Res je vse tole okrog divjanja mal preveč napihnjeno, ampak kot je nekdo že omenu, 166km/h po radarju pomen precej več po avtomobilskem števcu, se pravi bi lahko že zaradi tega voznik malce počasneje vozil. Sicer pa sem prepričan, da je bila najvišja hitrost precej višja od uradno izmerjene, ampak ker so se pred provido stalno vrivali drugi avtomobili, meritve niso bile veljavne.

  Me pa izredno čudi tudi to (kot nekatere druge), da je bila kazen dejansko vročena?? Mislim predstavljate si: policaj ustavi voznika in kot prvo pogrunta, da je njegov kolega, kot drugo pa je na zadnjem zicu njegova šefica. In on suvereno hladno napiše kazen? Ne verjamem 🙂

 • Odgovori niko 3. 4. 2010 at 15:35

  chef, tole z voznimi pasovi bi pa tako ali tako bilo dobro nekoliko drugače opredeliti, kajti sedanje zahteve so po svoje ravno dovolj nesmiselne, da so lahko nevarne (v manjših kršiščih zanesljivo), usposabljanje pa tudi glede krožišč zaključiti z uporabnimi praktičnimi zahtevami …

  … podobne vrzeli v znanju (bolj v zavedanju, da so situacije, kjer je edini temelj varne vožnje upoštevanje pravil) se kažejo pri sistemu zadrge.

  V četrtek sem šel iz “zaplank” v svet in “viš to miš, kaj se dogajamo”, pri nezmerni (seveda prehitri) vožnji v neprekinjeni koloni me je (in kolono pred mano) kar nekaj vozil (celo dva kombija) prehite(va)lo po desni strani. Za nameček eden od kombijev celo v predelu, kjer je bilo jasno signalizirano razvrščanje (in ustrezne oznake omejitev hitrosti) na prehitevalni pas. Cvetke, ki jih bi bilo res treba zaliti. Prehitevanj tovornjakov, ki hitrost (realno) s 120 km znižajo na 90 in manj kilometrov sploh nima več pomena beležiti.

 • Odgovori cudno 3. 4. 2010 at 16:46

  10

  Šuši, kaj ti veš.
  Še mnogo ti ima bit.
  Ko pride nepredvidljiva situacija, so refleksi in vse znanje premalo, fizika pa preveč.

 • Odgovori David 3. 4. 2010 at 16:48

  Kaj pa če je to spet ena podtaknjena afera iz strani ministrice. In zopet so se za višje interese “žrtvovali” mediji. Pomp in napihnjeni naslovi pa obvezen dodatek.

  Gospa nam je “spet dokazala” nekaj kar nikoli ni bilo in ni obstajalo: da smo pred zakonom vsi enaki. Tudi ona, ki se s super močnim A8 pelje samo 166 km/h, čeprav so jo gldi gldi mediji lažno obtožili drvenja 200 in več na uro. Yeah, right!

  Naj verjame, kdo more, JAZ NE!

 • Odgovori Simona Rebolj 3. 4. 2010 at 17:51

  Razpravljanje o zmogljivosti raznih znamk avtomobilov in podobne nepomembnosti nimajo zveze s poanto tega dogodka.

  1. Dogodek sam po sebi je ravno pri tej ministrici zanimiv izključno zato, ker gre za ministrico za notranje zadeve, ki je ustvarila posebno kampanjo borbe proti prekrškarski hitrosti in drugovrstnim nevarnim voznikom. Saj se še spomnimo populistično izrabljenih prizorov ministričinih solza,ali pač ne???

  Nekaj najslabšega, kar se lahko zgodi, pri interpretacijah kakršnih koli anekdot politikov, je, da se začne zlorabljat izgovor o tem, kako neki nekaj počnemo vsi, v stilu, tudi politiki so Samo ljudje. No, potem imamo takšne, kakršne si zaslužimo. Da od njih ne pričakujemo nič več kot od katerega koli prodajalca bureka. Pardon!!! Politiki pač niso Samo ljudje in kakršna koli primerjava z drugimi smrtniki na ne tako družbeno pomembnih položajih je neustrezna. Politik namreč mora bit in predstavljat mnogo večjo doslednost, pa naj gre za kršitev zakonov, predpisov ali etike in ocene sposobnosti, sicer mora v odtok, ker je preveč povprečen, torej preveč navaden smrtnik. Za to ni plačan, predvsem pa mu zato, da bi bl kot navaden smrtnik, niso položeni v roke vzvodi moči, ki drastično presegajo nivo vzvodov povprečnega smrtnika.

  1. Res je, kar je omenil David, da tak incident dela tudi v smer mišljenja, kako je policija neodvisna in dejansko ministrica nima nanjo nobenega vpliva. Tak medijsko spromoviran incident bi torej lahko služil v druge prikerite namene. Vendar zaradi druge možnosti te špekulacije raje puščam ob strani. Namreč popolnoma logično je, da tako široke sfere, kot so policisti po Sloveniji, ne more nihče obvladat popolnoma, kar pa ne pomeni, da si vpliva ne želi in da ne vpliva, kjer le lahko.

  Na začudenje enega izmed komentatorjev tukaj, kako je mogoče, da nek policist sploh ustavi ravno to vozilo in celo spiše kazen, se da zlahka odgovorit, da zelo verjetno celo s posebno pozornostjo in veseljem, v kolikor gre za policiste, ki ministrice pač ne marajo. Spomnimo se na fotko Baričeviča, ki je zajadrala na net in avtomatsko preprečila razširjanje podatkov v javnosti. Sumi se seveda zaradi varovanja območja stekajo ravno med policaje. In zakaj bi policaj kaj takega sploh naredil in tvegal glavo??? Mogoče ravno zato, ker je imel v želodcu morebiten ministričin vpliv na policaje in je hotel uporno preprečit pometanje pod preprogo samega primera.

  Brezigarjevi se očita, da skuša tožilstvo podredit svojemu vppliva, pa vendar ne more preprečit, da med tožilci ne bi bili tudi levici zavezani (npr. hrastar), pri čeer se vnema insajderska vojna. Enako se zelo verjetno godi ministrici Kresal med policaji pač.

 • Odgovori Dajana 3. 4. 2010 at 18:03

  Se strinjam s Simono. In tudi jaz mislim, da policisti svoje šefice ne marajo. Pravzaprav je ne mara nihče. Kako je to mogoče, da je še vedno ministrica za notranje zadeve?????

 • Odgovori janez bb 3. 4. 2010 at 18:04

  Vse se plača vse se vrača!

  Ne obtožuj ! ŽIVI!

  Zelo hitro jih dobiš nazaj,ali pa se znajdeš v podobni situaciji.

  Nič ni očem skrito.

 • Odgovori Nick 3. 4. 2010 at 18:15

  dajana, dajana …. zakaj ne govoriš le v svojem imenu?

 • Odgovori niko 3. 4. 2010 at 18:32

  Mislim, da je ministrica policajem povsem po njihovem okusu – le nedosegljivost želenega jih daje. Kot ji je lepota v korist pri moških in ženskah z zdravo osebnostjo, ji je napoti pri moških in ženskah z moteno osebnostjo. Saj ni zapleteno, le priznati si je treba kaj slabega o sebi.

  Zdaj bi pa že bil čas, da vsak sam pri sebi razčisti, za kaj pri njem gre, kajne Kalimeroti?

  :mrgreen:

 • Odgovori chef 3. 4. 2010 at 18:33

  Ne serite, ga fantje. Kako hitro je šel šofer po števcu, je absolutno vseeno. Če je njemu kazalo 185 – pa kaj potem? Vozil je 166 (verjetno res tudi hitreje, pa ga niso dobili), potem je vsako nadaljnje vriskanje odveč.

  @Niko: razvrščanje v krožišču ni noben problem za nekoga, ki je sposoben vrtet volan in obračat glavo. Žal pa bi ob usposobljenosti naših voznikov in splošni prometni kulturi pomagalo samo, če bi delali enopasovna krožišča.

  Tako pa sem zadnjič cel dan poslušal na radiu novico o prenovi (razširitvi) tomačevskega krožišča: v novicah so kar naprej poudarjali, da se bo treba po novem razvrstiti že pred krožiščem. Ti debili enostavno ne vejo, da je bilo to obvezno tudi doslej. Seveda smo vedno znova gledali, kako so se nekateri štulili sredi krožišča sem ter tja, v paniki tudi brez smernikov, ampak oni mislijo, da so varni vozniki, ker vozijo počasi.

  @David: Točno to je tudi meni šinilo v glavo.
  Sicer je pa s tem tako: noben policaj ne bo zajebal kolega policaja. To ni prav, ampak tako je. Če zadaj sedi ministrica, je pa to druga pesem, ker ona je vrhovna šefica.

  @Simona: Imajo zvezo, ja, to pa zato, ke rje v Sloveniji vse preveč Čudnih, ki mislijo, da je vožnja s 15 let starimi jajci na enako starih gumah varna, če se pelješ po omejitvi – kar je zanje tudi edini imperativ varne vožnje. Jaz pa bremzam in rešujem situacije idiotov, ki jim multitasking težave povzroča že gledanje v vzvratno ogledalo, kaj šele prižiganje žmigovcev.

  Da ministrica hinavi, je bilo meni jasno takoj in če je takrat kdo verjel, da je njej toliko do žrtev prometnih nesreč, je pač osel. Zgodbe o hitrostnih prekrških njenega partnerja (iz katerih se izvleče enako elegantno kot je izvlekel pasjefukca) so menda zgodba zase, ampak ker so samo govorice, sem raje tiho.

  Da je njen šofer vozil prehitro, je seveda odlična zgodba – ampak iz nje lahko sestavimo kvečjemu vic spodaj desno. Pri nas pa tabloidni tepci iz tega naredijo prvovrstno zgodbo, vse skupaj seveda še potencirajo.
  Kakšne svinjarije se dogajajo pod krinko brezveznega prekrška, pa ne zanima nikogar.

 • Odgovori Vanja 3. 4. 2010 at 18:44

  Mni se zdi kar pomembena zgodba, ki je vrhovni glavar policije na primer, krši prometne predpise. Je pa res kar pravi chef, da Kresal ni vozila in, da sovoznik ni odgovoren za divjanje šoferja, še posebej, ker je resnično mpžno, da divjanja v dobrem avtu niti ne opaziš…No, jaz bi ga opazila amapk jaz sem med vožnjo v Sloveniji pač presrana zaradi nizke vozniške kulture in popolne brezvestnosti.
  Mi je pa semšno kako začenjo nekateri takoj kokodakati…le zakaj da je še vedno ministrica za notranje zadeve saj je menda nihče ne mara. Mene pred KK moti še ogromno ljudi, ki se pojavljajo na viskih političnih funkcijah.

 • Odgovori niko 3. 4. 2010 at 18:58

  chef: si imel kdaj situacijo, ko si bil na notranjem pasu, pa nisi mogel ven? In niso pomagali ne predpisi, ne pravila, ne žmigavci in ne dobra orientacija v prostoru? Na koncu lahko varno končaš le z dodatnim krogom, ki ga na koncu odvoziš proti pravilom, da ti ni treba še v enega dodatnega (ali več).

  Kultura vožnje – zato sem navrgel še zadrgo.

 • Odgovori Nick 3. 4. 2010 at 19:08

  Ja pa narediš še en krog, le v čem je tragika? Tudi v tem je prednost krožišč (ki jim nekateri še vedno pravijo krožno križišče).

  Spomnim se, kako sem naredil par krogov v verjetno prvem slovenskem krožišču (no, kje je to?), ker so otok ravno urejale prikupne dijakinje vrtnarske šole. Še bi se vozil, vendar jih nisem hotel zastrupljati s takrat še osvinčenim bencinom, da ogljičnega odtisa in hipertenzije ne omenjam.

 • Odgovori David 3. 4. 2010 at 19:20

  nick 😆

 • Odgovori Dajana 3. 4. 2010 at 19:26

  Pismo, če človek pride na Siol… kot da bi vsi Butalci dobili internet in prišli na Siol k Nergaču komentirat. 🙄 Gospa notranja ministrica pa je, če se ne motim, dobila 904 glasov na volitvah. In ona se bo lepo vozila še naprej. In naprej. 😉 Si misli: Kaj boste vi bebci Slovenčki, saj mi nič ne morete.

 • Odgovori David 3. 4. 2010 at 19:29

  …..jaz se samo sprašujem, kateri PR-tepec je KK sestavil izjavo, da smo pred zakonom vsi enaki in da je zdaj “prisiljena” to nam dokazovati v neskončnost. Meni izpade tako, kot tepec, ki kar naprej meče bumerang in ga vsakič bolj faše v glavo. Ne vem, kako to vidijo drugi, meni tako izpade.

 • Odgovori chef 3. 4. 2010 at 19:29

  @Niko: S to situacijo se srečujem dnevno. Gre za to, da se po krožiščih vozijo tudi pravičniki – če njih vprašaš, seveda po predpisih -, ki mislijo, da je vsaka menjava pasu tudi izsiljevanje. Ko daš desni smernik, da bi se počasi izključil, bo tak človek pohodil plin, samo zato da te zajebe in zvečer bolje spi.
  Tu pomaga samo, da si nesramen, greš na nož in se ne pustiš. Malo riskantno, ampak zabavno, ker ko jih v končni fazi nadjebeš, čisto znorijo za volanom. Seveda pomaga, da imaš SUV-ja – tak tip avta je dober samo za to in za nič drugega.

  @Vanja: Tis fejst baba, ti razumeš!

  @David: PR izjave so vedno ogabne za poslušat, če gre za politične in policajske, pa še toliko bolj.

 • Odgovori Nick 3. 4. 2010 at 19:33

  Vanja, meni bi bilo pa dobro, da opišeš, kaj je divjanje – pa za več kot NMS, prosim.

 • Odgovori Nick 3. 4. 2010 at 19:36

  Dajana, 904 glasov od koliko možnih? Kakšne, katere volitve?

 • Odgovori Dajana 3. 4. 2010 at 19:37

  Ja, zadnje, katere. A ti si tudi z Butal?

 • Odgovori Nick 3. 4. 2010 at 19:38

  Dajana, in kaj si ti? Slovenćkinja?

 • Odgovori Nick 3. 4. 2010 at 19:40

  Dajana, jasno sem te vprašal glede volitev in prosim, da mi jasno odgovoriš – ali pa molčiš za zmeraj.

 • Odgovori Dajana 3. 4. 2010 at 19:42

  Uhhh, Pikec, a si spet na drogah? Od teh 904 glasov je bilo sto od njene mame, očeta, sestre, seniced, bivšega moža – predsednika računskega sodišča (ali je še vedno poročena z njim – kdo ve), SB je gotovo tudi glasoval zanjo. Pa Golobič in kameradi. 😉

 • Odgovori Nick 3. 4. 2010 at 19:44

  “Gospa notranja ministrica pa je, če se ne motim, dobila 904 glasov na volitvah. “

  Slovenčki rečemo, da je (?, še ni dokazano) dobila 904 glasove, torej devetstoštiri glasove.

  (1 minuta za boljšo slovenščino press)

 • Odgovori Nick 3. 4. 2010 at 19:45

  2 sekunde za novo slovensko besedo: seniced

 • Odgovori Nick 3. 4. 2010 at 19:47

  … in novo kratico: SB

  Slovenska banka?

 • Odgovori Anubis 3. 4. 2010 at 20:45

  @ Nick: 2 »sekundI« za novo slovensko besedo…

 • Odgovori Simona Rebolj 3. 4. 2010 at 20:49

  @chef:

  “Imajo zvezo, ja, to pa zato, ke rje v Sloveniji vse preveč Čudnih, ki mislijo, da je vožnja s 15 let starimi jajci na enako starih gumah varna, če se pelješ po omejitvi – kar je zanje tudi edini imperativ varne vožnje. Jaz pa bremzam in rešujem situacije idiotov, ki jim multitasking težave povzroča že gledanje v vzvratno ogledalo, kaj šele prižiganje žmigovcev.”

  No, toliko časa in dovolj redno te pa že berem, da mi je jasna tvoja nadpovprečna zainteresiranost za prometna dogajanja in da veliko krat pišeš na to temo. Nič narobe. Ampak v tem primeru menim, da to nikakor ni prioriteten segment anekdote, da bi na to temo serviral prometni doktorat, če ti je še tako pri srcu. To sem hotela povedat.

  “Da ministrica hinavi, je bilo meni jasno takoj in če je takrat kdo verjel, da je njej toliko do žrtev prometnih nesreč, je pač osel. Zgodbe o hitrostnih prekrških njenega partnerja (iz katerih se izvleče enako elegantno kot je izvlekel pasjefukca) so menda zgodba zase, ampak ker so samo govorice, sem raje tiho.”

  Se strinjam, da je vsaj nekaj podobnega oslu vsak, ki je verjel, kar pa ne opravičuje dogajanj s strani tistega, ki brije osle iz ljudi. Človek ima pač večjo moralno pravico bit osel v primerjavi z moralno pravico do britja oslov s strani ministrov ali ministric.

  “Da je njen šofer vozil prehitro, je seveda odlična zgodba – ampak iz nje lahko sestavimo kvečjemu vic spodaj desno. Pri nas pa tabloidni tepci iz tega naredijo prvovrstno zgodbo, vse skupaj seveda še potencirajo. Kakšne svinjarije se dogajajo pod krinko brezveznega prekrška, pa ne zanima nikogar.”

  Ne strinjam se, da lahko sestavimo kvečjemu vic. Konec koncev sam praviš, da bi lahko naredili tudi triler na podlagi svinjarij pod krinko brezveznega prekrška. In … hmmm … ti si konec koncev ustvaril iz tega behavioristični traktat o vožnji z različnimi znamkami avtomobilov … hehe …

 • Odgovori Nick 3. 4. 2010 at 20:51

  anubis – to je bila vaba ;;;)

 • Odgovori Nick 3. 4. 2010 at 21:09

  “Imajo zvezo, ja, to pa zato, ke rje v Sloveniji vse preveč Čudnih, ki mislijo, da je vožnja s 15 let starimi jajci na enako starih gumah varna, če se pelješ po omejitvi – …. “

  sem si pa danes skuhal frišna jajca

 • Odgovori Mr 3. 4. 2010 at 21:29

  cudno – 3.04.2010 ob 12:23 in kaj je prehitro zate… BOLJE MALO PREHITRO KOT NEUMNO in POČASI… hitrost ne ubija pametnih ampak neumneže in skrajneže, da se razumemo.. vi komentatorji pa kakor hočete.. naj vam bo srečno tudi pri vaših 10 km/H

 • Odgovori ZORRO 3. 4. 2010 at 21:36

  CHEF..in kaj tebi sedaj ni jasno? Po tvoje je treba ukinit vse tiste medije oz. tistega ki kar koli pove ali napiše čez trenutno socialistično oblast. Golubiću to zadnje čase lepo uspeva, internetne strani blokirajo, mediji se priklanjajo vladajočim samovšečnim slijem ki narekujejo kaj naj objavijo. Država se spreminja v policijsko diktaturo, ljudje ostajajo brez dela, sredstev za preživljanje itn. In kaj je narobe če se pove kaj vladajoča elita počne, kako zapravlja naš denar.Kaj tebi tukaj ni jasno, kaj je sporno? Ko so mene nedolgo policaji dobili na radar, na ravni suhi cesti, omejitev 50km/h, pripeljal sem 64km/h. Kazen 250€ in tri točke. Meril me je na 580m kar je zelo sporno iz stoječega stanja. Pritoži se..je zasikal policajček ko sem mu omenil to.Seveda sem plačal, kdo se bo pa z udbo preganjal. Ti boš sedaj pa pameten in boš razlagal o gumah, audijih itn. Halo..si kdaj slišal za ZAKON o cestnem prometu. A misliš da bi mene z to hitrostjo v Ferarriju spustili??? Kaj je sedaj, smo vsi ostali razen tebe budale ki plačujemo in se cjazimo po predpisih. Na tiskovkah pasja princeza pa zrežirano cvili kot psica. Imel sem te za malo bolj razgledanega in korektnega pa si se pokazal kot….?? Ko so Ruplovo metlo gonili eno leto po medijih ti je to pasalo in si podpiral medijsko gonjo, sedaj pa nekaj pametuješ da si enim všeč. mislim no..

 • Odgovori mumbly 3. 4. 2010 at 21:56

  Naj prvi vrže kamen tisti ………………ki se je držal omejitev. In. Kar je dovoljeno bogovom, ni dovoljeno volom. Ministri se bodo pri nas še vedno furali s čez 200 na uro, raja se bo pa čisto lepo držala omejitev, če ne pa kazen.@chef, mene v zvezi tega incidenta bolj zanima, kako je posnetek iz provide prišel v medije. Posnetek je namreč dokazni material, ki se ga pokaže kršitelju in shrani v arhiv, kjer počaka do končanja postopka. Mislim, da nekje hudo pušča in to po politični liniji.

 • Odgovori Mr 3. 4. 2010 at 21:57

  ZORRO – 3.04.2010 ob 21:36 najbolj na k.. mi gredo ljudje, ki ne povedo nič pametnega ampak žalijo sodržavljane… res me ne zanima katera opcija ti je naročila tvojo izjavo, vendar očitno nisi nič boljši kot ostali pa tudi če cviliš kot pasji kojun še dalje… si pa primerek SLO žalosti… pa brez zamere..

 • Odgovori storitve 3. 4. 2010 at 21:58

  KAtarinca je zakon, hitra al pa počasna

 • Odgovori losko 3. 4. 2010 at 21:59

  CHEF….tudi ti si eden od spletnih komentatorjev in tale tvoj prispevek je čista neumnost.Tudi stil tvojega leporečenja ni zadovoljiv. V mojih očeh si padel nizko.

 • Odgovori kalbo 3. 4. 2010 at 22:00

  Ko so peljali Janšo in Rupla na Hrvaško so pičili s polnim gasom z rdečeplavo lučjo seveda po sredi dvopasovne dolenjke, sem se skoraj usral, ko sem iskal plac po bankini. Big deal, tako državnike vedno vozijo, sam v Janšo se noben ni nikoli vtaknil, kar je prav, samo on bi lahko pa vsaj v tem primeru priznal, da tud njegov šofer ne vozi ravno 130 po avtocesti, ne pa da moralizira preko svojih jurišnikov.

 • Odgovori Kodr 3. 4. 2010 at 22:07

  Zorro, tebe so pa ziher doma namesto z Bav Bavom strašil z UDBO ko si biu mejhn
  Kašna socialistična oblast??? Kva ti dogaja? To kar počnejo levi in desni (da ne pišem rdeči pa beli, socialisti/komunisti pa domobranci/belogardisti) je tok daleč od obeh “ideologij” da ni ničemer več podobn. To u naši politiki ostajajo sam orodja za drkanje drug druzga.

  ON TOPIC!!! : par tednu nazaj sta me kolega pobrala za sestanek z takim audijem in sm sedu zadaj desno. Nism brou časopisa al se pa prpravlu za sestank, ampak spremlu promet pred nami ob debati z kolegoma in dejansko razn drugih avtov za primerjavo nism vedu kolk hitr se pelemo. Števcev zaradi OBLIKE ARMATURE nisem videl. Reku bi med 70 in 80 po občutku, ampak glede na gostoto prometa smo šli sigurno po omejitvi ali pa celo nekaj čez. To je klasa avtomobilov A8, serija 7, S klasa, LS president itd. ki je za to narejena in ima prilagojeno podvozje da čim manj ruka in ima odlično zvočno izolacijo. Pri službeni seriji 7 sem učasih še za volanom zgubil občutek za hitrost če nisem več čas spremlov števcev. Majo pa tej avti iz dobrega razloga AKTIVNE TEMPOMATE.

  Lahko da se je šofer izživljal, poznam nekoga iz Kučanovih časov, ki je vozil pri njemu in to nikol niso bli nedelski vozniki…z dobrim razlogom, ker mora bit sposoben npr. predsednika odpeljat iz nevarnosti in se po možnosti tudi znebiti zasledovalcev.

  AMPAK kadar ni teh okoliščin, MORA voziti po predpisih in je čisto prav, da je dobil kazen. VERJAMEM pa da Kresalova ni vedela s kakšno hitrostjo se pelje.

  LP

 • Odgovori igo 3. 4. 2010 at 22:09

  Se strinjam z ZORRO-m.
  Zakon velja za vse enako (No, ja, za ene bolj enako, za druge malo manj enako).
  Sploh ni pomembno, kakšni so občutki hitrosti pri 166km/h z R5 (Renault), RS5 (Audi), C5 (Citroen), M5 (BMW), RX5 (Mazda),… in kako varno je takšno početje glede na znamko avta!
  Vsi uporabniki cest smo po zakonu dolžni voziti največ toliko, kolikor je na nekem odseku dovoljeno !!! Da je bil voznik profesionalec, je njegova oteževalna okoliščina (vsak neizkušen mladi voznik mora gledati na števec, profesionalec pa sploh). Nekaznovano lahko hitreje vozijo samo vozila s prednostjo, ki so na nujni vožnji (prižgane modre luči), vsi ostali so v prekršku. Tako pravi zakon. Zgledi vlečejo.
  LP,
  Igor

 • Odgovori Dajana 3. 4. 2010 at 22:12

  Se strinjam z Zorrom, da vlada Sloveniji socialistična oblast. Gre za najhujšo obliko stalinizma, povezanega z mafijstvom. Zaslepljenci, ki ste volili komuniste… izvlečite nas zdaj iz sranja, ki so ga naredili vaši rdečkarji! Jaz nisem volila Pahorja in Kresalko, ki je dobila 904 glasov! 👿

 • Odgovori igo 3. 4. 2010 at 22:17

  Nekoč (se ne spomnim več točno, kdaj) je v Delu v Pismih bralcev en napisal, da so takratnega predsednika Hišnika vozili s 190km/h in je on na sprednjem sedežu sedel neprivezan. Vozniku bi morali, poleg prekoračitve hitrosti, soditi tudi za poskus atentata na pedsednika, pa mu niso.

  Sicer pa, kje se da videti cel (cca 9 minut)posnetek, da bomo lahko videli, kako hitro so vozili. Baje ni bila gneča na celotnem odseku.
  LP,
  Igor

 • Odgovori samokodela 3. 4. 2010 at 22:21

  Čeprav je v osnovi dejstvo, da bi morala biti ministrica vzgled državljanom, pa dejansko sploh ne vemo, če je vedela, da voznik vozi prehitro, poleg tega pa se v takem avtu na avtocesti res zelo hitro preseže dovoljena hitrost in voznik je malo preveč pritisnil na plin, zato bo plačal kazen in to je vse kar je želel chef povedati v zvezi z hitrimi in dobrimi avomobili. Ni pa želel reči, da če ima nekdo dober avto, lahko dela prekrške, kot so razumeli nekateri.Bi pa po tem dogodku pomembneži v politiki morali razmisliti o natančnem naročilu svojim voznikom, sploh če so vozniki policaji, naj se stoodstotno držijo vseh predpisov!! Kljub temu pa ne vemo, če je Kresalova naročila, naj voznik vozi hitreje!!

  Predvsem pa je iz tega nastala butasta tračarska zgodbica, kjer je iz 166 km/h nastalo 200 km/h, kar povzroči med ljudstvom dodatno dramatičnost, avtomatično se je sklepalo, da je ministrica vedela, da vozijo hitreje in mediji so pisali, da so avtomobil lovili, kar je čista neumnost, ker gre za avtomobile Provida z radarji in kamerami, pri katerih se ne vidi, da gre za poliste in le ti nekaj časa vozijo za avtomobilim in snemajo, ter merijo hitrost preden ustavijo avtomobil!!

  Pa še posebej butasto je bilo izrazoslovje v smislu, ministrica je divjala, ker to pri zafrustrirancih in primitivcih na raznih forumih
  prinese reakcije v stilu:da se elitistična drhal izživlja, tudi na cestah, tako kot povsod.

  Kar se pa tiče rumenih medijev tipa Svet, je pa to katastrofa, z njihovim senzacionalizmom, iskanjem nemogočih povezav,nenehnim populističnim igranjem na strune ‘malega človeka’, ki mu nenehno poročajo kdo mu kaj krade in poleg tega še vse tiste butaste animacije in risbe s puščicami!!Katastrofa!!

 • Odgovori Mr 3. 4. 2010 at 22:24

  Zanimivo kako nekateri zaredi prehitre vožnje že blatite rdečkarje… – SD in zakaj niste to počeli pri SDS… malo se zresnite… Dajana a ti pa vedno voziš po predpisih ker si desna opcija… vem da ne zato nehaj nabijat z neumnostmi (rdeči in črni)… jaz nisem volil pahorja samo tudi neumnosti ne pišem … ker voziti prehitro ne pomeni da si to dovolijo samo levičarji ampak vsi.. malo se zresni…

 • Odgovori Kodr 3. 4. 2010 at 22:24

  zanimivo na posnetku da A8 ni bil edini avto, ki je vozil prehitro (bel ford s max; pod klancem pri stacionarnem radarju pa je audi ena gajbica celo prehitela)

 • Odgovori Kodr 3. 4. 2010 at 22:27

  no tistga gajbica je mislm da toyota corolla, ki je sigurno manj sposobna za to hitrost kot audi in je lep čas vozila med audijem in provido in potem ko je audi odvil se lepo odpeljala 160+ naprej.

 • Odgovori skrivnost 3. 4. 2010 at 22:31

  In NERGAČ verjame “Kresnici” in policiji, ki si je prizadevala zadevo prikriti. Vendar vsaka, prav vsaka laž ima zelo kratke noge. Ta je prikorakala na dan v pičlih 16 dneh.
  Tudo ostale bodo tako z leve kot z desne, tiste od spodaj, pa tudi tiste z vrha.

 • Odgovori Slavko 3. 4. 2010 at 22:35

  kodr, mr in samokodela, vi trije ste točno takšni “pacienti” na katere računa KK.

  ta aferica je pasja bombica pasje princese

 • Odgovori Kodr 3. 4. 2010 at 22:40

  @Dajana

  http://www.youtube.com/watch?v=QYimbZ4jb38&feature=related
  Lej tok hitr se pa UDBA pele k take k si ti lovi hehe

 • Odgovori Gorenc 3. 4. 2010 at 22:41

  A se je kdo vprašal, kaj je ministrica delala v nedeljo na poti proti Italiji s službenim vozilom in službenim šoferjem. A je imela kakšen sestanek,ali mogoče kakšen govor na kakšnem srečanju ali pa je čisto preprosto med neslužbenim, torej prostim časom si sposodila službenega šoferja z službenim vozilom. naj mi kdo to odgovori. A je to vse v redu ali pa se ministrica KK lahko privošči, kar si želi , na stroške davkoplačevalcev. Glede hitrosti- jaz tudi vozim precej hitro – seveda po avtocesti in ostalih cestah izvena naselja.Glede na komentarje zgoraj to sploh ne bi smel biti problem, če imaš vsaj avto višjega srednjega razreda, vendar zakaj nas vedno opozarjajo, da HITROST UBIJA, na žalost tudi g. Haiderja.

 • Odgovori Zdravko Pamet 3. 4. 2010 at 22:45

  Katastrofa z eno besedo. Če ne bi bili tu kjer smo, bi pomislil da se nekdo šali brez smisla za humor. Po dolgem času se povsem strinjam z Chefom.
  …”sklonjena glava..” “…je treba ubit”
  Taki ljudje-komentatorji pa so zelo nevarni, navidez normalni, v resnici pa prikriti control freaki z nerazrešenimi poglavji v odnosu do žensk.

 • Odgovori Tommyboy7 3. 4. 2010 at 22:57

  Tudi če je raca in če so Audiji nevemkako varni in če čutiš hitrost 200 km/h kot 80, je takšna vožnja ogrožanje sebe in vseh ostalih udeležencev v prometu ter je kazniva. Če to počne voznik ministrice je gotovo, da ne po svoji presoji.
  Saj vemo, da politikom ni mar za karkoli drugega kot zase, kar jim konec koncev ne gre zameriti, ampak pri božji volji naj se vsaj potrudijo da javno ne počnejo tovrstnih neumnosti, če seveda še hočejo biti kdaj izvoljeni:)In ta vlada je sama sebi najboljša opozicija:) lpt

 • Odgovori Andy Jr. 3. 4. 2010 at 23:15

  Heh, natolcevanja in vlečenje špage vsak na svoj konec, otročjim argumentom in ‘zarotam’ navkljub. Poglejmo dejstva: na kameri je jasno vidno da je policijsko vozilo v nekem trenutku doseglo hitrost 173 km/h, glede na to da se je avto KK večkrat zelo oddaljil, je dosegel nekoliko večjo hitrost (če bi imel isto, potem bi mu policija vozila tik za ritjo, ne?) Poleg tega nihče ne zna računati – ob predpostavki, da oba koeficienta držita seveda – v 9-ih minutah vožnje so naredili 30 km kar pomeni da je audi vozil z povprečno hitrostjo točno 200 km/h, to pa pomeni da je tudi presegel to mejo, ker nihče ni vozil 9 minut z isto brzino.
  Avtorju članka očitam dve bedastoči: prvo, 200 km/h na nemški ali slovenski avtocesti ne moreš primerjati. Nemčija je znana po prometni kulturi, avtoceste imajo več pasov (ponekod), boljši vozni park in t.i. ‘pametne’ avtoceste. 200 plus v Sloveniji pa je le redkokje varno, in nepomembna malenkost, za razliko od Nemčije ni v okviru predpisov. Drugo, Če Katarinca ni ravno buljila v števec, je verjetno gledala čez okno – kam pa drugam? Če je že gledala čez okno, je poleg prelestne slovenske pokrajine lahko opazila še nešteto upehanih avtekov, ki so vsi po vrsti vozili tam nekje 60, 70 km/h po avtocesti, glede na to da je sklepala da se sama pelje po predpisih (130 km/h). Dokaj čudna morala ženske, ki zna tudi pojokcat za žrtvami prometnih nesreč. Dvojni standardi? Presodite sami.

 • Odgovori Mare1000 3. 4. 2010 at 23:19

  Končno en zapis v blog s katerim se popolnoma strinjam. Če je bila v tem primeru kriva tudi ministrica, potem bi policaji ob vsaki prehitri vožnji morali napisat kazen vozniku in vsem sovoznikom.
  V včerajšnjih odmevih je Pahor delno tudi na to temo povedal par krepkih, preko ljudi, ki se bolj ukvarjajo z napakami slavnih, kot z izboljšanjem sebe http://tvslo.si/#ava2.64972391;;

 • Odgovori ezzy 3. 4. 2010 at 23:22

  En voznik je naredil prekršek…big deal

 • Odgovori Dejc 3. 4. 2010 at 23:31

  Matej, CHEF al karkoli že si… Se strinjam precej s tvojim zapisom, ampak kar se tiče (tudi) tvojega norenja po AC, magari s Tuaregom, ki je sicer super avto, ni kaj… Na kratko: JEBI SE!

 • Odgovori JMarko 3. 4. 2010 at 23:41

  Zelo se strinjam z zgornjim komentarjem. Novinarji kar tekmujejo kdo bo bolj in večkrat očrnil levičarje in to jim je v dokajšnji meri že davno nazaj tudi uspelo, trudijo se, da jim uspeva tudi vsakodnevo še danes in jutri. Vsak, ki se vozi (razen voznikov, ki bi bilo boljše, da bi sedeli doma na kolmkišti, kot v avtu), ve da se brez problema doseže taka hitrost in tega, če nisi pozoren na števec, ki prikazuje hitrost, niti ne opaziš. Še celo v povprečnem avtu, ki ga vozim sam (Clio), je hitrost hitro nad dovoljeno, brez da bi pri tem tišal na gas do daske. Da pa množice voznikov drvijo tudi čez 200km/h je pa tako vsakdanji pojav. Imam občutek, ki me ne vara, da desničarji ustvarjajo klimo, da je zdaj vse od začetka do kraja zanič in pišejo ter poročajo le o tem. Kaj desničarji ta čas počnejo mimo zakona, ne zanima nikogar. Potrebno je ustvariti klimo (ki je že ustvarjena), da je levica totalno nesposobna in se komaj čaka da odpeketa s prestola in tega prepusti JJ, ki bo rešil državo s pomočjo darovanja naše lastnine Vatikanu in ostalih neumnosti. Torej, potrebno je napadati levičarje za vsako ceno, bolj pogosto, bolj bodo državljani verjeli, da je res izključno njihova krivda, da smo v takem zosu. Da sami ne dajejo nobenih rešitev in usmeritev, kako izboljšati stanje, a ne, to pa ne. Potem bodo levičarji pridobili na simpatiji, kar pa je nesprejeljivo za desničarje. Po drugi strani pa levičarji vedo, da jih čakajo na vsakem koraku tako pri novinarjih kot ostalih, kdaj bo le prilika, da se na široko in dolgo piše o njih v negativnih zapisih, pa se vednar dajejo s svojim nespametnim ravnanjem vedno znova in znova v zobe desničarjev. Tega ne bom nikoli razumel. Še ko si pod drobnogledom, danes pač vsakogar, pa si še privoščijo take bizarne stvari, ki niso nič posebnega, ampak so vzrok in jih znajo desničarji napihniti, kot nekdo, ki kupi balon in piha vanj ter piha da se mu 10 ali 20 kratno poveča volumen. Skratka desnica je že na več kot polovici uspeha, da je levico potlačila globoko v brezno, če pa sami desničarji niso sposobni niti nimajo namena narediti nobene pozitivne stvari, pa to nikogar ne zanima. Ustvariti je potrebno klimo, ki bo prišla prav, ko bodo prišli na oblast in bo situacija bistveno boljša že po defaultu, ker skoz pa le ne more biti tako hudo, zato bodo pisali le o pozitivnih stvareh (kar danes ne želijo na noben način) in bodo že v pol leta izpadli rešitelji Slovenije. Seveda jih v tej današnji bizarnosti podpira cerkev (zato so tako tiho, ker je mogoče delovati tudi iz ozadja) saj si obeta s prihodom desnice na oblast, večjo veljavo in več premoženja. Katarino je potrebno na vsak način odstraniti, že zato ker je levičarka in jim gre v nos in r.it., ter je ženska, ki je brezkompromisna in zna tudi veliko pametnega povedati, ter se ne pusti zaj.eb,avati.
  Za vožnjo izven zakonskih predpisev pa je odgovoren vsak voznik (tisti, ki upravlja in vozi avto), pa naj bo to policaj ali navaden delavec ali privatnik. Če te dobijo pač plačaš.

 • Odgovori Anonimno 3. 4. 2010 at 23:48

  MOJ REKORD NA SLOVENSKIH AVTOCESTAH JE 305 KM/H

 • Odgovori Anonimno 3. 4. 2010 at 23:50

  PRAVIJO, DA TISTA ŽENSKA, KI SE RADA HITRO PELJE Z AVTOM, TUDI DOBRO F…, NE DVOMIM V TO PRI KK. AKCIJA

 • Odgovori Harry 4. 4. 2010 at 0:05

  Ujej. Verjetno sem že vse zamudil pa vendar ne morem, da ne bi… če se za kom ponavljam se opravičujem.

  1. Res je da povprečno dobra vozila brez težav razvijejo hitrosti, ki presegajo vse omejitve v Sloveniji in je edini indikator števec.

  2. Res je da gre za banalno zadevo, medtem ko se poglablja družbena kriza v državi.

  3. Ni pa res, da gre za malenkost. Ministrica za notranje zadeve bi morala biti vzgled in bi se morala v osnovi držati omejitev – ne glede ali sama vozi ali pa to delo zanjo nekdo opravlja.

  4. Glede na to, kako je vozila – posredno – in glede na to za kaj se zavzema, bi morala zaradi objektivne odgovornosti odstopiti – v nasprotnem primeru so njene solze ob treh mladih na Celjskem zlagane. Saj ne, da je bilo dan prej objavljeno poročilo, da je za največ smrtnih žrtev na slovenskih cestah kriva prevelika hitrost.

  5. Nekatere njene pobude v preteklem obdobju ministrovanja so bile pozitivne, vendar pa tako ravnanje meče slabo luč na vse skupaj in ji jemlje verodostojnost. Glede na to, da sem preveč na cesti in glede na to, da se z nekaterimi omejitvami ne strinjam, me tovrstne zadeve silijo k temu, da jo preziram kot politično osebo.

 • Odgovori mustang 4. 4. 2010 at 0:39

  Jest bi pa reku, da so pokazal sam tisti del posnetka, na katerem je pač 166kmh. Če bi v roke dobil cele pol ure, bi bla resnica povsem drugačna, bi reku jest. Verjetn pa posnetka sploh ni več?? Je pa res, da se v A8 166 čuti ka 100 v Golfu…

 • Odgovori chef 4. 4. 2010 at 2:00

  @Simona: Behavioristični traktat gor ali dol, to so dejstva. Vozil sem najhujša možna jajca in vozil sem avtomobil, ki je po mojem nekje v bližini vrhunca tehnike, tako da mi je približno jasno kakšna so razmerja (seveda je jasno, da je hitrost 200 km/h v še tako dobrem avtu nevarna zaradi psihofizičnih lastnosti voznika in fizikalnih zakonov) in v idealnem svetu bi bilo edino normalno, da so za različna vozila predpisane različne omejitve – kar je seveda nemogoče. Ampak to res ni point.

  Point je, da Kresalka v takem avtu ni mogla vedeti, kako hitro se pelje (kar postavlja na laž tiste, ki menijo, da bi morala ona šoferju gledat čez ramo na števec), ker je vožnja bolj udobna kot v piđoju 207 pri 100 km/h – koncept hitrosti se enostavno dojema drugače.

  Jaz seveda ne dvomim, da je to stalna praksa ali da je celo Kresalka šoferju ukazala, naj vozi hitro, ker se ji je mudilo (nikakor pa to ni dokazljivo!!! in je kot tako lahko kvečjemu dober material za Svet). Zato novica verjetno res ni samo za obrobni vic – ampak da se iz tega dela afero meseca, je pa absurd, sploh zato, ker je meni kristalno jasno, da tudi Pahorja gotovo vozijo po cestah krepko čez omejitev – in verjetno še vse druge ministre. Je pa smešno, da vedno dobijo ministre, ki bi morali najbolj skrbeti za dober zgled. Najprej Vlačiča (njegov šofer je po mojem storil bistveno hujšo svinjarijo) potem ša Kresalova. Ampak ne glede na ves moralizem – prekrška ni naredila ona in, ej, ne me jebat: če bi bil jaz minister in bi se vozil na zadnjem zicu, potem ziher ne bi gledal na števec.

  @ZORRO: Glede na to, da tako neženirano omenjaš izraz “udba”, te imam za kretena, ki mu ni vredno odgovarjat.

  @mumbly: Dejansko je s stališča prometnega udeleženca absolutno vseeno, ali vozi prehitro šofer ministrice ali XY – oba ogrožata okolico v enaki meri. Še kako je pa tudi res, da se bodo ministri (in to vsi) pri nas še naprej vozili 200 km/h. Tako kot tudi vsi obrtniki in čefurji in mulci in še kdo.
  Provida posnetki so bili pri nas že objavljeni tudi ko ni šlo za ministre. Se pa strinjam, da nekje nekaj pušča. KK je sicer lahko glavna policajka, ampak tudi ona ima nadrejenega …

  @losko: Who the fuck wants to know what you think?

  @kalbo: Word!

  @samokodela: Neverjetno, ti si dejansko inteligenten komentator, ki zna nekaj prebrat do konca in tudi razmišljat. Če se kdaj srečava, častim pivo.

  @Kodr: Točno tako. Ampak nasadit je treba ministrico, čeprav je tehnično za soudeležence v prometu njen voznik absolutno enako (kvečjemu manj) nevaren od drugih prekrškarjev.

  @Gorenc: Tako debilnega komentarja pa še ne.

  @Andy Junior: Mogoče je ministrica gledala v časopis, v dokumente, v laptop, mogoče je dremala …
  In ti, ki izključiš vse te možnosti, si upaš imet mene za kretena? Svaka čast!

  @Harry: A ti še vedno ne veš, da ni vozila ministrica?

  @mustang: Kakšne pol ure? Za njo so vozili 9 minut.

 • Odgovori Ziga 4. 4. 2010 at 2:10

  Res ne vidim nič posebnega pri 170Km/h. Takrat je vožnja še čisto udobna. V Alfi 159 sopotniki niso opazili, ko smo šli okoli 200Km/h, da gremo čez omejitev, v A8 se pa to opazi še manj (če ne drugega že zaradi teže).

  Smešno je bilo, da je bilo teh 166Km/h narejeno v hitrosti kolone, vsi na prehitevalnem pasu so šli s takšno hitrostjo 🙂

  Harry – torej hočeš reči, da so sopotniku v avtu vedno so-odgovorni za vse napake voznika, tudi če za njih ne vedo? Pri mojem avtu sopotnik ne vidi števcev za hitrost in obrate ter pritisk turbine, kako naj on ve, če gremo 100Km/h ali 200Km/h?

 • Odgovori chef 4. 4. 2010 at 2:15

  Hehe, ministrica bi morala vedeti vse!

  @Ziga: joj, zdaj ko si napisal, kako divjaš, te bodo ozmerjali z morilcem!

 • Odgovori Ziga 4. 4. 2010 at 2:25

  Najbrž sem res jaki morilec. Dosedaj sem imel 2 krizni situaciji na AC, obakrat je neki počasneš iz voznega pasu (vozil je med dvema tovornjakoma po voznem pasu) nenadoma brez prižganega smernika zavil pred mene na prehitevalni pas.
  Ampak, nekateri redno menjamo zavorne ploščice in diske (na 3 leta nekje), smo pozorni na cesto in tisti bedak v Cliotu je lahko vesel, da imam dober avto z ABS, ESP in vsem ostalim, da ni prišlo do nesreče.
  Vsekakor bi morala pa biti omejitev na naših AC 160Km/h, na tujih AC (ki so dosti manj “tresoče” od naših) pa 180Km/h.

  Statistika mogoče pravi, da je največji problem prevelika hitrost vožnje, ampak kdo pa je že videl nesrečo zaradi prevelike hitrosti vožnje?
  Jaz sem videl nesrečo zaradi nepravilne smeri vožnje, zaradi nepravilnega prehitevanja (kolone, v ovinek,…), zaradi prekratke varnostne razdalje, zaradi slabega vozišča,… Mogoče edino prevelika hitrost pri vstopu v ovinek, ampak to je bolj posledica neznanja vožnje z avtom.

  Hočete reči, da če grem 150Km/h na avtocesti pri omejitvi 130, se bo moj avto sam od sebe implodiral? Ker v tem primeru pa bi lahko rekli, da je nesrečo povzročila prevelika hitrost vožnje.

 • Odgovori Dinar3 4. 4. 2010 at 5:28

  In točno to povzame logiko tega za lase privlečenega inkvizicijskega obreda. Zanemarjanje dejstev in plasiranje polresnic. Seveda bo avto implodiral pri 150km/h, ravno tako kot naj bi kazen ,polno odgovornost pa še morda kakšno majčkeno grmado, morala nositi oseba, ki sploh ni vozila.

 • Odgovori Anonimno 4. 4. 2010 at 6:51

  Vsa ta jara kača komentarjev je samo dimna zavesa, da bi ljudje pozabili na edino pomembno vprašanje, ki se tiče Metine metle: kaj je ministrica počela V NEDELJO V SLUŽBENEM AVTU na poti V ITALIJO?! Baje na poti na BENEŠKI KARNEVAL NA STROŠKE DAVKOPLAČEVALCEV. To mi povejte!

 • Odgovori chef 4. 4. 2010 at 8:28

  @Anonimnež:
  Jazsno, da ti težko verjameš, da se nekateri ob nedeljah vozimo tudi službeno v Italijo ali na morje, ker si verjetno eden od tistih intelektualnih omejencev, ki delajo od ponedeljka do petka od 7. do 15. ure v kakem skladišču, v Italijo pa greš enkrat na leto, pa še to samo do Trbiža po poceni leder.
  Ampak to še ne pomeni, da lahko kot jebeni anonimnež kvasiš neumnosti o beneškem karnevalu, ki se je zgodil točno en mesec pred inkriminiranim dogodkom. Taki kot si ti, ste kolektivno, ker vas je žal preveč, dosti večji škodljivci za družbo od KK, pa magar če ona krade, se prehitro vozi in z železno roko vodi policijo.

 • Odgovori Dajana 4. 4. 2010 at 9:07

  Anonimnež: Mislim, da jo je nekdo izdal, ker v policiji pač nima zaveznikov. To dokazuje prvi policaj, ki je imel živčni zlom na nekem spraševanju za novinarje in sploh ni hotel odgovarjati na vprašanja. Jasno, če je resnica nekaj, navodila, kaj odgovarjati pa druga stvar! Kaj dela v nedeljo v službenem vozilu??? In zakaj se vozi v Italijo? Vprašaj se raje, kaj zaboga dela na mestu notranje ministrice, če je dobila na volitvah samo 904 glasove, madona! 👿

 • Odgovori Žogca 4. 4. 2010 at 9:21

  Jaz Kresalove nisem volila in nisem njena fenica, čeprav jo pri določenih projektih podpiram, ampak tale hajka nanjo se mi zdi pa že mlo tu mač. Žal je šibanje po avtocesti 160 na uro prej pravilo kot izjema na naših cestah, plus to, da ni vozila ona in da verjetno ni dolžna svojemu šoferju špegati ves čas na merilec hitrosti.

 • Odgovori chef 4. 4. 2010 at 9:39

  Nisem vedel, da so ministri v Sloveniji voljeni od ljudstva. Dajana, bravo! Z leti se ti samo še bolj trga.

 • Odgovori Dajana 4. 4. 2010 at 9:40

  Pajade Žogca. Ni dolžna špegati? A je sploh komu kaj dolžna? A gre za kakšno nedotakljivo boginjo ali kaj? A jo je mogoče slovenski narod izvolil??? Dobila je 904 glasove. Od njene mame, pa od rdečih kameradov. In zato moramo zdaj prenašati tiranijo in cenzuro?

 • Odgovori Dajana 4. 4. 2010 at 9:42

  hahahaha chef… še eden od prestrašenih, ane? 😉 Saj ne moremo nič naredit, lahko napišemo na blog, da je njen šofer vozil prehitro, to je pa tudi edino, kar je narobe naredila.

  Madona, slovenskemu narodu res ni pomoči. 🙁 Lahko mu prodajo Hitlerja za ministra in bo rekel: Saj je vse v redu. Saj je vse po zakonu. Izvoljena je bila in čao. 🙁

 • Odgovori TONĆI 4. 4. 2010 at 10:12

  Ni mi jasno, kako se ne najde človek, ki bi osmešil policijo z njihovim podatkom o 166 km/h. Sami so objavili, da je policijski avto vozil za A8 9 minut in pri tem prepeljal 30 km. Z osnovnošolskim znanjem izračunaš (v=s/t), da je pri manevru 30 km v 9 minutah izračunana hitrost 55 m/s, kar ob pretvorniku 3,6 pomeni točno 200 km/h povprečne hitrosti. Kar pomeni, da je bila polovica vožnje (4,5) minut s hitrostjo 170 km/h, druga polovica pa 230 km/h – kar daje povprečje 200 km/h.

 • Odgovori niko 4. 4. 2010 at 10:24

  Tale Kresalova je pa res razburkala ženski svet: vse zavrte nedofukanke so v akciji.
  Hehehehe, kot da bi zetorji ponoreli zaradi ferarijev.

 • Odgovori mustang 4. 4. 2010 at 11:20

  Chef, prvo so rekl, da so “lovil” avto Kresalke vrle pol ure. Zato sm tko napisu. Kokr vem, te morajo met posnetega najmanj 1km v kosu, da je dokaz veljaven pred sodiščem. Osebno sem navajen, da TAKOJ, ko vidm nekoga, ki mi sledi z isto hitrostjo, zabremzam in ga pustim naprej. Sam v SLO folk ni navajen v retrovizorje gledat, ampak to je že druga štorja.

 • Odgovori ZORRO 4. 4. 2010 at 11:50

  MR-zaradi takih degenov kot si ti je tako v državi kot je. Jaz v nasprotju s tabo razmišljam s svojo glavo . Sicer je pa vsake sekunde namenjene tebi škoda zato uživaj naprej v ,,demokraciji in svobodi govora,,!
  KODR- ko bi bil PUDELJ bi te še kdo nategnil, tako pa …
  CHEF; Ti kao razgledan nebi smel zmerjati ljudi z kreteni četudi ti niso po volji. Po tvoji seljački logiki lahko tisti ki ima A8 in še huje lahko nori po AC in ogroža druge ,,normalne,, voznike v prometu, ostali ki imamo pa korete , npr. A6 pa ne smemo. Meni je jasno da pač pišeš in kozlaš kar ti nekdo naroči in plača da imaš za pufe vračat, vendar ne delaj idiote iz ljudi ki znajo seštet 2+2 kar ti očitno ne znaš. Poglej kje je pristal tvoj idol Markeš in ostali ritolizniki ki jih oblastniki ala Golubić kličejo in jim narekujejo kaj naj pišejo.UBDA, za tebe vesolje in nepoznano-žal. Malo povprašaj druge ker sam si prpotenten da bi uvidel kdo nam vlada, kdo v ozadju vleče niti.. A Borat..mislim da preveč gledaš Discovery! Taki ki podpirajo lumparije skorumpirane vlade pa to ni važno njena barva da ti bo jasno, ni vreden da ga sonce obsije..in ti si že eden takih.

 • Odgovori pepi 4. 4. 2010 at 12:12

  Veš nergač,da sem tvoj prispevek prebral samo del pa mi je bilo jasno, da ti nekaj ni všeč in da spadaš med tiste, kot chef.
  Chef,uporabljaš besedo”hinavski capin”, ki ti uničuje avto. Ni si se pavprašal kdo je to? Morda je delavec kateremu si dodelil minimalno plačo, sebi pa dal miljone v žep …

 • Odgovori Blazz 4. 4. 2010 at 13:28

  Mah, ne verjamem, da je šlo sam 166. Nevem no, provida ponavad lovi une, k so LIH mal bolj hitri. Sicer pa audi 4.2 quattro..nevem, pomoje je kr šlo lepo ene 200..Sicer meni tu kamen spotike ni kolk je vozu, zarad mene lahk 2jurja/kmh ampak neki druzga…

 • Odgovori Hrk 4. 4. 2010 at 14:25

  Drvenje na avtocesti ni problem, če človek obvlada avto. Naj se moralisti raje zaletijo v ljubljanske dirkače, ki ogrožajo pešce in kolesarje in pa v same kolesarje, ki ne upoštevajo rdečih stez in težijo pešcem, ki se jim komaj izognejo.
  Kultura udeležencev v ljubljanskem mestnem prometu je na psu, mi pa se ukvarjamo s hitro Kresalkino vožnjo, ki ne more nikogar ubiti. Bedno!!!!!!

 • Odgovori cudno 4. 4. 2010 at 14:30

  Mr – 3.04.2010 ob 21:29
  Mr, kje so ti argumenti. Zakaj bi bil ti pameten, ko niti argumentov ne znaš našteti. Kje si videl 10 km/h???
  1. Statistika govori svoje. Največ nesreč povzroči velika hitrost.
  1a. Videl sem primere nesreč, ko je bila kriva ravno hitrost. (p.s.Zato Chef ne ti meni, kako rešuješ situacije)
  2. Pri velikih hitrostih so največje sile na vozilo in najmanjši časi na razpolago za reakcije.

 • Odgovori kunta brez kinte 4. 4. 2010 at 14:45

  Povzetek komentarja na poarreportu osebe Tonci:

  tonći

  04.04.2010 10:10:00

  Ni mi jasno, kako se ne najde človek, ki bi osmešil policijo z njihovim podatkom o 166 km/h. Sami so objavili, da je policijski avto vozil za A8 9 minut in pri tem prepeljal 30 km. Z osnovnošolskim znanjem izračunaš (v=s/t), da je pri manevru 30 km v 9 minutah izračunana hitrost 55 m/s, kar ob pretvorniku 3,6 pomeni točno 200 km/h povprečne hitrosti. Kar pomeni, da je bila polovica vožnje (4,5) minut s hitrostjo 170 km/h, druga polovica pa 230 km/h – kar daje povprečje 200 km/h…

  Pomoje so podatki prirejeni na neko približno še sprjemljivo normalno hitrost 166km/h, kjer lahko situacija z kresalko dejansko izpade kot zgodba o pravičnosti – kazen doleti neposredno tudi njo oz njenega šoferja – enakost pred zakonom, KAO!!! Formula kako iz slabega povleči najboljše…

 • Odgovori beach_boy 4. 4. 2010 at 18:32

  Žalostno in smešno je, da bi najbolj ekstremni komentatorji diametralno zamenjali mnenje, če bi v A8 sedel Janša ali kdo drug iz desnice.

 • Odgovori Ziga 4. 4. 2010 at 18:35

  Žalostno in smešno je, da bi najbolj ekstremni >>komentatorji diametralno zamenjali mnenje, če bi >>v A8 sedel Janša ali kdo drug iz desnice.

  Žalosto je, da bi VSI komentatorji zamenjali stran. Tisti, ki sedaj kritizirajo bi potem branili in obratno. To pokaže nizki nivo našega političnega razmišljanja. Našivaši.

 • Odgovori NoMercy 4. 4. 2010 at 19:15

  ojej … a ni nikomur potegnilo, kaj se dogaja med policaji 🙂
  malo so jih premešali – one iz časa JJ so dali na cesto, cestarje pa za voznike in varnostnike 🙂
  Itak je vsakdo, ki je vozil prejšnjo garnituro sumljiv, da bi kaj odčivkal na napačnem mestu 🙂
  Skratka imamo malo vojno med političnimi poli na cesti 🙂

 • Odgovori Dajana 4. 4. 2010 at 19:37

  Joj, chef: Da ne bi slučajno jaz tebe tožila zaradi žaljivk. 🙁 Pa… res je škoda tvojega dragocenega časa???? Madona, kako si primitiven. Jaz s svojim kozlanjem???? Ta ženščina je žalila 16 ljudi, umetnikov. In še enkrat ti povem, pazi, da ne bom JAZ TOŽILA TEBE zaradi žalitev. Vse, kar sem povedala o Dragici Štokelj Novak je namreč čista resnica. Čista resnica. Torej… Mene ne more nihče tožiti, ker sem povedala resnico. Ti pa… se odloči, ali boš imel svoj dragoceni čas, ali me boš prenehal žaliti, ker te lahko tožim!

 • Odgovori cudno 4. 4. 2010 at 20:58

  Če malo pozabiva na hitrost, kot povzročitelja prometnih nesreč.

  Enkrat si pisal o ženskah, ki se razvajajo, sedaj pa zagovarjaš žensko, ki se bolno razvaja in daje slab zgled tudi ostalim.

  Ali mar podpiraš to žensko?

 • Odgovori vlatka 4. 4. 2010 at 21:24

  Chef,

  glede same ministrice: ona ni vozila in dejansko se v takem avtomobilu ne čuti razlika v veliki hitrosti. (Sama, ministrica gor ali dol, ni dolžna gledati na števec. A ker je šofer za=bčkal, naj plača. Njena odločitev je samo v tem, ali bo še naprej imela tega šoferja ali ne.) Torej: ni kriva. Kriv je šofer, pa če je od samega Boga poslan. Voznik mora voziti po predpisih. Ker je tak zakon. (Pa se s tem ne strinjam!!)

  Druga stvar je ta, da se tudi po naši avtocesti da peljati hitreje, kot so omejitve, kar pove tudi ta primer, torej so omejitve brez veze – kar od vedno pravim. (Vozim že preko 30 let, vsa vozila sem že vozila…, kar se po cestah da voziti – po kategorijah, od tega 10 let profesionalno. Za sabo imam čez milijon kilometrov…)

  Omejitve bi si morali določati sami: glede na svoje šoferske sposobnosti, glede na sposobnosti vozila in glede na same pogoje ceste in dogajanja na cestah.

  Ko normalno potisnem stopalko na volvotu 2000, dobim takoj 200. A z istim pritiskom v “ševroletu” 1200, dobim tistih bogih 100. Čeprav gre ta mali ševrolejček tudi preko 165, kar sem preizkusila. (Več nisem mogla, ker je bilo že konec avtoceste, hehe…) Kar pomeni, da so lahko tudi mali avtiči hitri. In varni.

  Varnost je 100 % odvisna od voznika. Če upošteva vse to, kar sem zgoraj napisala.

  In še enkrat bom potrdila to, kar sem rekla: omejitve hitrosti so brez veze. Sama vest in logika človeka, pove, kje se lahko pritisne in kje se ne sme.

  In to je to.
  Moje mnenje.

  P.S.

  Pa morda še to: naj ljudje ne mešajo greha Kresalinega šoferja z “divjo” (???) vožnjo – z njenim delom ministrice. Pa tudi naj ne mešajo zraven pasjih zgodbic.

  Vsaka stvar naj se obravnava posebej. ker je eno osebno in drugo službeno.

  Moje mnenje.

 • Odgovori hxc 4. 4. 2010 at 22:21

  In pa še modelu z vzdevkom: Čudno, ki je dejal “ali mar podpiraš to žensko” :
  Kot bo tebe seveda presenetilo in to bo povsem nedoumljivo (ter je vsakomur ki razmišlja o dejstvih, ne o fikciji, jasno):
  Ne. Ne podpira je, vendar mu je verjetno enako dovolj vašega ogabno prozornega sranja kot še marsikomur, da se zanemarja dejstva, ter plasira polresnice-laži.

 • Odgovori mustang 5. 4. 2010 at 9:10

  Vlatka, hehe, nisi še kakega taprauga Ševroleta vozila…

 • Odgovori chef 5. 4. 2010 at 10:12

  Včeraj popoldne in danes zjutraj smo imeli na mojem blogu izredno stanje, ker se je Dajani spet odpeljalo in je moj blog izkoristila za popolnoma off topic klevetanje z navedbami določenih imen in dejanj teh oseb.

  Vse skupaj je šlo v smer vsesplošnega prerekanja kdo je s kom brusil, čeprav ne bi smel, kdo je komu kratil pravico govora in kdo je zrel za umobolnico (kar je po mojem v tem primeru jasno).

  Zato sem prvič v življenju izbrisal večje število komentarjev, ki niso bili v zvezi z zgoraj opisano problematiko. Dajani sem prepovedal komentiranje na mojem blogu za vse večne čase. Ne dovolim ji več komentirat niti o ptičkih in rožicah. In upam, da se boste zadržali tudi vsi drugi – v nasprotnem bom komentarje seveda brisal.

 • Odgovori David 5. 4. 2010 at 12:45

  …vsega so krivi zetorji in ferrariji, oz. kako enostavno nekateri stopijo na mino, hehe

  (hec) 😀

 • Odgovori niko 5. 4. 2010 at 13:37

  David, saj ravno ta post je poskrbel za nemir v ribniku.

  😛

 • Odgovori vlatka 5. 4. 2010 at 21:15

  muatang,

  res ga nisem… 🙁

 • Odgovori vlatka 5. 4. 2010 at 21:17

  ups,

  sem te prekrstila…. 😀

  mustang,

  sorči. 🙂

 • Odgovori Življenje ni paradižnik » Arhiv Bloga » Raca Kresal 2 12. 4. 2010 at 18:55

  […] uvodoma povem, da objave z naslovom Raca Kresal nisem napisal jaz, kar bi se lahko sklepalo iz naslova te objave, zatorej, prvega dela […]

 • Odgovori Nergač » O razvrščanju na avtocesti 12. 10. 2010 at 20:07

  […] Mene skrbi predvsem rutinizacija nečesa tako nevarnega kot je vožnja avtomobila oziroma udeležba v prometu. Danes se ljudje usedejo v avto, vžgejo in odpeljejo s telefonom v roki, potem pa nekje do prvega semaforja zapnejo varnostni pas, prižgejo luči (ali pa tudi ne), dvakrat med menjavo pasov pozabijo prižgat smernike, vzvratna ogledala pa uporabljajo kvečjemu občasno, kaj šele, da bi jih pravilno nastavili. Zame so ti ljudje v tehnično komaj izpravnih avtomobilih z nalitimi pnevmatikami, ki povrhu vsega ne vejo, ali je avto opremljen s sistemom ABS in se bojijo pritisniti bodisi zavoro bodisi plin, dosti bolj nevarni kot recimo profesionalni šofer ministrice Kresalove. […]

 • Komentiraj