Rinofaringitis

Bradač se hitro privadi na kolikor dostojno prehranjevanje in če si že zapaca brke, je brisanje hrane precej nezahtevno. Drugače je s smrkljem in še v četrtek me je med vsemi simptomi najbolj motil nosni izcedek. Potem je šlo samo še na slabše. V petek zjutraj sem še nekako opravil obveznosti, okrog enajstih dopoldne pa me je tako sesulo, da odtlej nisem več sposoben niti za rutinska opravila in po dolgem času počnem tisto, kar včasih pogrešam. Nič.

Prehlada včasih sploh nisem doumeval kot bolezni, kvečjemu kot manjšo neprijetnost, ki me je skoraj gotovo doletela enkrat letno in sem jo premagal brez resnejšega vpliva na miselne in fizične aktivnosti. Po tridesetem je šlo počasi na slabše in sem prehlade že doumeval kot nekakšen poraz, v Kristusovih letih pa to očitno ni več šala. Ne vem ali je huje to, da me boli glava, da ne čutim nog, da ne morem dihati ali da ne morem razmišljati. Za to, da sem spravil skupaj ta zapis, sem porabil več kot pol ure.

Med drugim sem si pogledal hongkonška filma Infernal Affairs in Infernal Affairs 2. Dogajanju sem komaj sledil, ne samo zato, ker ne razumem kitajsko in je bilo moje razumevanje dogajanja omejeno na podnapise, ampak tudi zato, ker Kitajcev ne ločim niti po imenih niti po videzu. Niti, ko sem polno opravilno sposoben.

Zahvala: Pippi za potrpljenje in Lisici za prežganko in čaj. Fajn je imeti pri hiši boginjo v belem. Čeprav trdi, da to sploh ni bolezen. Po njenem je bolezen, če skoraj umreš.

Prejšnja objava Naslednja objava

14 komentarjev

 • Odgovori Luka 12. 11. 2016 at 18:18

  Vse prav, dokler se gospodicni le steje v tistih 40 delovnih ur tedensko. O milijonskih placah si pa najbrz tudi jasno obvescen. 🙂

 • Odgovori Anonimno 12. 11. 2016 at 20:45

  A to pomeni, da zdaj cel teden ne bo kritično angažiranih tem za podlago tistim, ki “opozarjajo na probleme”? Kje bodo zdaj elite brale, kaj delajo narobe? V enem tednu brez opozarjanja na probleme lahko zavozijo celo državo!

  • Odgovori Luka 12. 11. 2016 at 21:02

   Zdaj si pa cel teden ne bos delal sramote po spletu. 😉

 • Odgovori darja 13. 11. 2016 at 3:24

  A Lisica ne štrajka?

  • Odgovori Lisica 13. 11. 2016 at 8:07

   Štrajka, štrajka! Zaradi nevzdržnih razmer za bolnike, razočaranja nad plačilom, ki ga dobimo za svoj resničen trud, in tudi zaradi cehovske pripadnosti poklicu, ki je danes dežurni krivec. Recimo tudi za to, da inštalaterji zamešajo medicinske pline – ker bolnik z rakom ne more prestopiti čakalne vrste, pa si zdravnik sploh zasluži kroglo v trebuh.
   Ampak nujne primere sem dolžna oskrbet in Matej je tako slab, kot da so mu dnevi šteti 😉

 • Odgovori filmoljub 13. 11. 2016 at 7:03

  He he, razni anonimni kreteni še kar vztrajajo. Eh ja, Slovenistan. Glede omenjenih filmov si pa drugič (oz. kar nasploh) raje poglej Scorsesejev The Departed (2006), ki je pravzaprav zahodnjaška priredba te hongkonške zgodbe. Tam boš zanelsjivo ločil obraze in like, film je pa odličen. 🙂

 • Odgovori razočaran 13. 11. 2016 at 8:42

  Cehovska kolegialnost in boj za plače in ne bolnike – indoktrinacija MF uspešna.

 • Odgovori Boki 13. 11. 2016 at 9:58

  Tam med 18. In 26. Letom se zelo dobro spomnim, da nisem bil niti enkrat samkrat bolan razen parih dni prehlada na leto. Vrocine prakticno nisem poznal. Zadnjih nekak let je drugace, bolezen vsaj dvakrat na leto, pomavadi kratka nekak dni, to pot me je pa zvilo za vec tednov. Dohtarca pravi, da je to cisto normalno.

 • Odgovori Matej Zalar 13. 11. 2016 at 12:16

  @Filmoljub: Tako, vem in poznam, je pa zdaj res primeren čas, da si ga pogledam še enkrat. Čeprva mi gre Di Caprio strašansko na živce (bplj verjetno samo še Clooney in Cruise).

  @Razočaran: No, omenila je še marsikaj drugega, tudi nevzdržne razmere za bolnike, dejstvo pa je, da so razlog vseh štrajkov vseh cehov nizke plače.

  @Boki: Meni je rekla, da je normalno kašljat tri tedne.

 • Odgovori filmoljub 13. 11. 2016 at 17:53

  @Matej: Tudi meni je šel (beri: Titanic), ampak daj mu možnost, ti ne bo žal. What’s Eating Gilbert Grape. Django Unchained. The Revenant. Shutter Island. The Aviator. Blood Diamond. Leonardo nikakor ni slab igralec, samo pravi film in pravo vlogo potrebuje. Je pa res, da bo vedno zgledal kot adolescent in to mu sčasoma ni več v prid. Cruise gre tudi meni, Clooney pa že manj (sploh kot režiser je pravzaprav zelo dober).

 • Odgovori Sabina 13. 11. 2016 at 22:44

  Upam, da je že bolje. Prehlad bo minil, tvoja boginja pa bo še vedno ob tebi.

 • Odgovori Simon 14. 11. 2016 at 13:37

  Priporočam ti kakšen old timer film (v črno-beli tehniki ali pa barvi). Samo,da se ne boš še bolj starega počutil 🙂
  npr.: Vertigo (1958), Citizen Kane (1941), To Kill a Mockingbird (1962), North by Northwest (1959)

 • Odgovori Matej Zalar 14. 11. 2016 at 21:04

  @Filmoljub: Evo, Aviatorja moram pa res še pogledat. Saj vem, odličen igralec je, ampak mi gre vseeno na živce. Precej iracionalno, vem.

  @Simon: Vse to sem tudi će videl 🙂

 • Odgovori Harlock 15. 11. 2016 at 0:40

  Anthropoid, leto izida:2016, režiser: S.Ellis

 • Komentiraj