S sendvičem in termovko v ZOO Ljubljana

Kot sem že poročal, sva si s Pippo letos privoščila letni vstopnici za ljubljanski živalski vrt. V soboto sem imel nekaj več časa in sprehod sva spet podaljšala tudi pod Rožnik. Razmišljal sem, da bom v restavraciji Savana pojedel še joto ali kranjsko klobaso, da ne bo treba doma kuhat. Nisem pričakoval veliko, nisem pa niti računal na novo presenečenje tega javnega zavoda Mestne občine Ljubljana vsakič znova preseneča. Ampak pojdimo po vrsti.

Po novem imajo sajmiriji – in še ene čudne opice – nov dom.

Pippa se je tokrat spoprijateljila z morskima levoma …

… malo manj prijateljsko je bilo srečanje s hudobno sovo. Pippa je prijazen pes in ji niti na misel ne pride, da ji kdo hoče kaj slabega. No, ptič jo je tako prestrašil, da jo je odneslo sto metrov stran.

Tako sta drug v drugega buljila z jastrebom:

Meni je še vedno najbolj všeč tiger.

Pa še glede presenečenj. Ko sem lačen prišel do Savane … me je na oknu pričakalo obvestilo, da je do pomladi zaprto. Zahvaljujejo se mi za razumevanje. Ni za kaj! Pridem žejen in lačen, da bi kaj zapravil, oni imajo pa zaprto – s tem da je bilo z Živalskem vrtu kar precej obiskovalcev. Morda bi jih bilo še več, ampak če imaš družino z majhnimi otroki in jih med poldnevnim izletom ne moreš peljat niti na čaj, pač tam pozimi nimaš kaj iskati. Da bi me na to opozorili na spletni strani, jim seveda niti na misel ne pride. Ni panike, naslednjič bom kuhano vino prinesel v termovki, kot pred dvajsetimi leti Čehi.

Prejšnja objava Naslednja objava

6 komentarjev

 • Odgovori Stric Marč 16. 12. 2011 at 18:35

  Pa že res nisem bil dolgo v živalskem vrtu. Včasih ni bilo dovoljeno voditi s seboj psov, da ne bi vznemirjali živali v kletkah.

 • Odgovori Vizo 16. 12. 2011 at 21:22

  Meni se pa zdi, da so psi za živali dostikrat manj moteči kot nevzgojeni otroci. Moje mnenje …

 • Odgovori primoz 17. 12. 2011 at 8:42

  Heh, podobno kot v Kamniški Bistrici, kjer je bajta zaprta celo zimo, čeprav je ob lepih koncih tedna tam en kup ljudi. Pa razloži triletniku, da ne bo dobil obljubljenega čaja, če moreš

 • Odgovori Spela 17. 12. 2011 at 15:06

  Kolko pa košta letna vstopnica? I like the idea

 • Odgovori jelenček 17. 12. 2011 at 20:31

  Ravno danes kupila letne vstopnice za vse družinske člane, že 7.leto zapored. Letna za odrasle je 35eurov. In tudi jaz ne razumem kako je lahko lokal/restavracija zaprt. Ena izmed bolj profitabilnih lokacij, pa se take grejo.

 • Odgovori serdonja 18. 12. 2011 at 2:21

  o super; hvala za odgovor jelenček; lp, Špela

 • Komentiraj