Slamica

Pohodi okoli Ljubljane me kar preveč spominjajo na tiste duhamorne osnovnošolske športne dni in praznovanje nečesa, za kar nam je bilo takrat prav malo mar. Zato sem si ob tej priložnosti v nahrbtniku zaželel sok s slamico, kakršne smo pili pred dvajsetimi leti, ko še nismo vedeli, da je sladkor škodljiv. Včasih, ko sta bila v vsakem razredu največ dva debeluha in se v šolo nismo vozili na zadnjih sedežih, ampak smo hodili, in država sploh ni imela izgovorov za bizarnosti, kot je davek na sladkane pijače, verjetno tudi v resnici ni bil škodljiv.

Težko je verjeti, da, tako kot Viki krema, Čunga Lunga in Eurocrem, še vedno obstaja tudi Pingo! Prodajajo sicer tudi nove izvedbe v modernejši, torej bolj infantilni embalaži, ampak hudobni tuji lastniki Fructala klasike še niso ukinili. Ostaja tudi Dvojni C! Žal ga ne prodajajo več v tisti skrajno nepraktični embalaži, ki nam je šla takrat tako na živce. Možnosti za uspešno predrtje vrečke s slamico so bile manj kot polovične. Tovarišice, ki so imele s to embalažo precej bogate izkušnje, so jih raje odpirale na dnu, kar pa je bilo nadležno, ker ni bilo mogoče odložiti še polne vrečke.

Potem sem na sosednji polici zagledal multivitaminski Capri-Sonne, napitek, ki vsebuje 12 odstotkov sadja in je obogaten s sedmimi vitamini, ne pa tudi z umetnimi sladili, okusi, barvili in prezervativi. Lisici sem kupil jabolčnega.

Privoščila sva si jih na Golovcu. Vbadanja igel vajeni Lisici je s kirurško natančnostjo uspelo, rezultat mojega poskusa pa so bili popasti prsti.

Ne spomnim se, kdaj sem nazadnje pil po slamici. Vem pa, zakaj tega ne počnem. Ker je pokreten moški, ki pije po slamici, videti kot bebec.

Prejšnja objava Naslednja objava

6 komentarjev

 • Odgovori Seamus 2. 2. 2016 at 19:06

  Hahaha, sj bi še nekako šlo, samo ko pa vidiš tiste prste, ki posrano držijo sok, da ja ne boš kaj polil, me je pa sesedlo. Res izgledaš, kot si opisal. Hahahaha

 • Odgovori Anonimno 2. 2. 2016 at 19:48

  Ha, ha. zaradi tega soka sem imel v moji daljni mladosti partizansko ime Pingo……

 • Odgovori Bostjan Herodet 2. 2. 2016 at 20:57

  Pozabil si na najboljso stvar, na koncu si ga napihnil in z nogo počil 😉

  • Odgovori slovon 3. 2. 2016 at 10:36

   Točno to! POK!!

 • Odgovori Tilen G. 2. 2. 2016 at 21:07

  Haha, Bostjan, tocnooo!!! 🙂

 • Odgovori Matej Zalar 3. 2. 2016 at 11:55

  Ha, točno! In to se izvede takrat, ko se ne sme.

 • Komentiraj