Slovenija, odkod lepote tvoje

Opažam, da zadnje čase našo malo državico čedalje bolj pogosto obiskujejo svetovni zvezdniki, ki jih naši mali mediji pričakajo skoraj tako pompozno kot papeža, samo da uredniki na teren ne pošljejo kakovostnih novinarjev, ampak pisure, ki se ob teh visokih obiskih vedejo skoraj tako bebavo, kot objokane najstnice na koncertih fantovskih skupin.

Tudi mene je precej zabavalo, da je v Slovenijo prišel Chuck Norris, a bolj kot to, da je bil navdušen nad Bledom – ali kjerkoli je že bil – me je navdušila insajderska informacija, pravzaprav resničen vic, da ima Chuck Norris varnostnika. To je recimo informacija, ki si jo želim izvedeti o tem človeku, ne pa kaj in kje je jedel. Pravzaprav bi mi bilo vseeno, da je bil tu, če ne bi bil ravno Chuck Norris.

Tako kot bi moralo biti vsakemu normalnemu človeku popolnoma vseeno, da je v Slovenijo prišel Bill Murray. Morda bi ga z vsemi častmi, promocijskimi kosili, sprejemi pri županih, ne le bulvarskim medijskim pompom sprejeli tudi denimo v Münchnu ali v Londonu. In morda bi ga tudi tam spraševali kaj si misli o Bavarkah, Bavarcih, Angležih, Angležinjah in tamkajšnjih lepotah.

Morda …

Kot otrok, ki sprašuje starše: »A sem bil pliden?«

In je potem vesel, ker starši rečejo, da je bil res priden.

Prejšnja objava Naslednja objava

6 komentarjev

 • Odgovori Seamus 9. 6. 2017 at 21:42

  No, tole pa ni čisto res. To ni bilo enostavno – here comes Bill. To je bilo zato, ker je delal reklamo za Fructalovo vodko. Dobro izpeljana promocija. Un ga je pa fajn žgal.

 • Odgovori RTM 10. 6. 2017 at 11:45

  Bolj po nesreči kot namenoma sem naletel na prispevek potomke plastične Miše Molk, afnaste Ule Furlan.

  Osladno. Še 5 sekund pa bi pisunki prišlo na suho, govorni organ raztegnjen do uhljev, zobovje pa kot pri igralcu Fernandelu.

  Bljak.

 • Odgovori Matej Zalar 10. 6. 2017 at 22:21

  @Seamus: Ja, zakaj potem nisem slišal ničesar o vodki? Samo omembo, da ga je povabil izumitelj te zadeve.

  @RTM: Točno na to mislim. Televizije pa k sreči ne gledam.

 • Odgovori Blaž 11. 6. 2017 at 6:19

  Katera koli tuja znana osebnost pride v SLO so glavna vprašanja novinarjev: kakšna se vam zdi Slovenija? Kakšni so Slovenci/Slovenke? Kaj vam je najbolj všeč? S tem, da od letos naprej še z Melanijo utrujajo.
  Kaj če bi kdo kaj vprašal tisto osebo o kakšni zadevi, ki se tiče njih? Ne pa da se išče bebavo odobravanje, kjer je itak jasno, da bodo vse samo hvalili, kot bi pred kamerami vsak naredil.

 • Odgovori filmoljub 11. 6. 2017 at 9:53

  Največkrat je namen teh obiskov predvsem (samo)promocija. In ti ljudje so itak že vse življenje vajeni odgovarjati na najbolj bebava mogoča vprašanja, to je pač cel njihov lajf in smoter. Kar zadeva hvaljenje: saj poznate kakšno oddajo o zakulisju filmske industrije tipa Hollywood: Na snemanju (na HBO), ki zdaj že deseto sezono prinaša intervjuje z zvezdniki, ki že kar mučno osladno hvalijo drug drugega. Promocija in selfiji, to je vse, kar šteje. Kar vprašajte Borata Poharja, Damjana Murka ali Iztoka Gartnerja.

 • Komentiraj