Šoferska

Fenomen razburjanja na cesti je zanimiv, ne pa tudi nenavaden. Težko je še kje drugje in ob kakšni drugi priložnosti najti toliko nesposobnežev, egositov in primitivcev naenkrat. Zanimiv paradoks: ko v avtu pizdim na vse okrog mene, sem prepričan, da če že nisem edini normalen, sem pa prav gotovo v manjšini 25 odstotkov. Ostale tri četrtine sploh ne bi smele imet vozniškega izpita. Če nisem v avtu in udeležen v prometu, pa se mi zdi odstotek normalnih precej višji (a žal še vedno ne preseže polovice). Slabe voznike razdelim v zgoraj že omenjene kategorije: a) nesposobneži, b) egoisti in c) primitivci. Ker meje niso strogo ločene, se nekateri uvrščajo v dve kategoriji, marsikdo pa celo v vse tri. Izbral sem nekaj najhujših neumnosti, ki me vedno pogrejejo, ali pa se mi zdijo skoraj neverjetne.

a) Nesposobneži

 • Ko med vožnjo telefonirajo, ne znajo šofirat, a bi vseeno radi počeli oboje naenkrat. Tako ne znajo več vklopit smernika in ne morejo prestavljat. Večina tudi izgubi občutek za dogajanje okrog sebe. Tako npr. ne gledajo več na semafor, nekaterim hitrost počasi pade pod kritično mejo, pozabljajo preverjat desni bok (kar je v kombinaciji z ugasnjenim smernikom za kolesarje usodna kombinacija) in tako dalje in tako dalje. Ne prenesem jih. Če bi smel, bi stopil ven in mu (največkrat pa, oprostite, dame, a tako je, ji) vzel telefon. Podobno velja za tiste, ki tako zatopljeno poslušajo radio, da spet pozabijo vse naokrog. Prepevajo, migajo z glavo in jih boli patak.
 • Na avtocesti ne gledajo v vzvratna ogledala. Če so v avtošoli pretiravali in smo naravnost gledali samo četrtino časa, ostalo pa v ogledala, so to nekateri počasi zreducirali pod vsako mejo. Tako ti na lepem zapelje na levo stran in začne lepo počasi prehitevat tovornjak.
 • Po avtocesti vozijo 100 km/h. ??? Imajo pa čisto soliden avto s sto konji in več. In niso reveži in študenti, da bi čez vse meje šparali z gorivom. Ni mi jasno, kako lahko nekdo vozi tako daleč pod omejitvijo. O tistih, ki se pod omejitvijo vozijo tudi po ostalih cestah, sploh ne bi izgubljal besed. Zaradi takih so nesreče, ker ljudje za njimi izgubljajo živce, prehitevajo v škarje in podobne neumnosti.

b) Egoisti

 • Ko kaj iščejo, se čez celo ulico peljejo 30 km/h, ne glede na vse, kar se za njimi dogaja. Znorim. Išči peš, ali pelji vsaj približno normalno in nekje obrni, če fališ. Neredko se taki tudi ves čas ustavljajo na cesti in ravno ko bi jih prehitel, spet štartajo. Noro.
 • Na avtocesti se peljejo po levem pasu 130 km/h, ob tem, da je na desnem vse prazno. Češ, peljem se po omejitvi in me sploh ne smeš prehitet. Ha!
 • Te so pa najhujši: čez celo ulico se vleče, potem pa 50 metrov pred semaforjem stisne po gasu in se izmuzne čez rumeno. Zadaj lahko samo še noriš.

c) Primitivci

 • Na avtocesti se od zadaj zaletavajo in blendajo kot norci. Ne rečem, da res zamočiš in mu skočiš pred avto po neumnem. Ampak dogaja se, da cela kolona počasi prehiteva drugo kolono, od zadaj pa prileti nek prepotentnež s polnim plinom,. Ja jebela, če ga priganjaš dvesto na uro in več, potem računaj, da boš moral tudi bremzat na polno! Ne, taki so sposobni blendat tudi celo minuto. Če se kdo prepozna: prav gotovo se ti ne bom umaknil niti takrat, ko bom lahko.
 • Ne znajo trobit normalno. Tudi jaz potrobim, če kdo zaspi na semaforju. Ampak zelo rahlo in zelo na kratko. Eni pa stopijo po tisti hupi z vso težo, zraven pa še mahajo z roko kot zmešani.
 • Parkirajo vsepovsod. To počnejo predvsem tisti, ki so na hitro spacali za avto, zaradi katerega mislijo, da so pa res taglavni. Največ jih seveda nabašeš pod Globalom. Vse polno nekih starih beemvejev, morda kakšen tudi nov. Saj niso moteči, bolj kot to se mi zdijo smešni. Najbrž so tako prekleto potrebni, da morajo imet avto kar dva koraka od dvigala, da jo ja čimprej pobašejo. Ali pa cvikajo, da bo do avta že ugotovila njihovo omejenost, pa ga morajo imet zato parkiranega čim bliže.
 • Zjutraj se po Slovenski cesti v Ljubljani štulijo na rumeni pas za avtobuse, pičijo mimo s polnim plinom, na postaji pa tiščijo nazaj na vozni pas. Mešanica primitivca in egoista. Kravatar bi seveda rad prišel čimprej v službo, da bo več zaslužil. To popolnoma razumem. Ampak zakaj, za božjo voljo, morajo potem vsi ostali stat v koloni? Naj se zbudi petnajst minut prej!

To je samo nekaj najlepših, najbolj tipičnih. Raznih izsiljevanj in prehitevanj ne bi omenjal. Se zgodi tudi najboljšim. Se pa zgodi, da kakšnega takega opozoriš, mu npr. posvetiš, potem pa ponori, kot da ni on nič kriv.

Vedno poskušam biti strpen. Občasno me pa ima, da bi se zjokal ali butnil z glavo v volan. Čez vse mere pa ne trobim nikdar, ker to je pa najbolj primitivno, kar lahko počnete na cesti. Raje se razburjam sam pri sebi. In pišem na blog.

O svinjarijah, ki se dogajajo kolesarjem, pa kdaj drugič, ko me bo spet kdo primerno razjezil.

Prejšnja objava Naslednja objava

Brez komentarjev

 • Odgovori kruhinmleko 13. 12. 2006 at 15:48

  pozabu si oment cincanje na semaforjih za katere je splošno znano, da se ful hitr ugasnejo.. to mene pogreje!!

 • Odgovori chef 13. 12. 2006 at 15:58

  Ja, to je kar folklora pri nas. Lepo počasi štartat, eden pa po eden, pa vsak prvo šele ko tisti pred njim štarta, pa ročno spustit in kaj jaz vem kaj še, nehat žensko šlatat… za znoret.

  Sicer pa je mišljeno, da nepišete, kaj pa vas zjezi in izlijete dušo tukaj, namesto da bi komu predelali ksiht 😀

 • Odgovori seamus 13. 12. 2006 at 16:13

  Ej CHEF kot bi bral moje misli. Sprašujem se samo koliko življenja se izgubi na račun živciranja. Mene je kr strah tega, mam saj to srečo da bom prej brez las preden bom orng siv 😆
  Zanimivo je tudi gledat vožnje avtomobilov ob nedeljh (gledat je namensko, ker če se le da se izognem vožnji) – po celovški pred obvoznico 50, pol pa še počasneje.
  Zanimiva je tudi tivolska zutri – smer proti železniški – smer naravnost. Jaz namreč zavijam levo na celovško, sam kreteni proti železnici se vrivajo po levem pasu vse do semaforja. Pol se pa zgodi ali zamudiš semafor, ker morš bremzat in seveda pol vsi počas spelejo ali pa tale tombola – tip se 20m pred semaforjem v koloni za zavijat levo ustavi in da žmigovc za desno – se bo vrinil za naravnost. Seveda uni za naravnost stojijo, ker je rdeča na semaforju, za levo se prižge zelena in un tip kr stoji. Posledica cela kolona desnega pasu (zavijanje levo je po dveh pasovih, tako kot vožnja naravnost) za zavijanje levo ne more nič. Men se kr strga, če bi bil direktno za temu tipom bi ga pomoje zrinu.

 • Odgovori spet jest 13. 12. 2006 at 17:05

  Ala ti vera, dobr si jih “zadel” hehe… Bi sicer lohk še par besed dodal ampak taglavno si trofnil…

  Zase morm rečt da sm še kr potrpežljiv kar se prometa tiče, glede na to jih mam podobno popredalčkane, tko me že u štartu ne presenečajo več tolk, ima pa vsaka stvar svoje meje…
  Najhujši so prepotentni primitivci, tisti ki začnejo trobit, mahat in blendat že če si za dve stotinki sekunde po njihovem zgrešil idealen štart na semaforju dobesedno. Ironija v vsem tem je, da so to navadno kaki suhljati, 1,65- 1,75m visoki tipi, ki grozeče grabijo za kljuko, kao da bodo vrata odprl in vn stopili… ccc big mistejk… Morm priznat(neponosno), da ene dva sm pa že vzgojno prtegnu sredi semaforja, in to čist tko saminicjativno, potem ko sta besno simulirala iztop iz avtomobila in grozeče žugala v spremstvu z zvočnimi in svetlobnimi znaki… V enem primeru je sledil tudi temu primeren vzgojni ukrep naših vrlih policistov in osebna tožba oškodovanega heroja… Si pač nism mogu pomagat, grožnje me najbl pogrejejo… Moj nasvet v tem primeru za vse prpotentneže – Dober avto še ne pomeni vsemogočnosti, torej če nista vsaj dva v avtu, če ne obvladaš borilnih veščin in če nimaš s seboj nikakršnega pripomočka za samoobrambo, potem raje ne izzivaj z takim nastopom, ker nikoli ne veš na koga boš naletel…

  O tistih mečkačih k drobijo, berejo in telofonirajo za volanom niti nebi zgubljal besed, ponavad so to bejbe in stari ljudje, tko da se jim recimo pol oprosti…

  …in če fejst pomislš vse več takih ljudi srečuješ tud izven prometa, vsak tadrug misl da je sam, da se vse okol njega vrti in da mu noben nč ne more…

  Npr. če si opazu, tud v BTC-ju in podobnih kompleksih je približn ista kultura, folk hodi po sredini hodnikov, štirje vštric(se jih ne da niti zaobiti), z minimalno gibalno hitrostjo zabijajo prosti čas, vmes se ustavljajo(točno na sredini hodnika) in v nespremenjeni poziciji gledajo izložbe, če maš srečo imajo seboj še otroški voziček… matr bi jih prjel pa v izložbo zabrisal… Ko pa koga od njih rahlo odrineš da bi prišel mimo, se pa zasliši ogorčeno cmokanje…

 • Odgovori Matej 13. 12. 2006 at 17:36

  Ko se želiš razjeziti, v avtu v zgronjem primeru, preprosto izstopis iz telesa in se pogledas od zunaj kaksen idiot si k se jezis itd..
  cao

 • Odgovori pet-in-g-seks 13. 12. 2006 at 17:45

  meni pa so skorajda najhujši tisti, ki v mestu kar naenkrat – brez žmigavca – zavijajo na svoje dvorišče, parkirišče. sem imel že nekajkrat srečo, da nisem komu odnesel zadka …

 • Odgovori Lea 13. 12. 2006 at 18:15

  No še en ženski komentar!Tuki se morm pa prou pohvalt!Med vožnjo ne govorim po mobitelu, pa žmigovce tud uporabljam-jee!Se pa v avtu tok nasmejim kot nikjer drugje-mi tud na pamet ne pade, da bi živce zgubljala.Če me kdo izsili mu samo lepo zaploskam!To morte probat, reakcije naših norih šoferjev so osupljive;znajo biti tako šokirani, da se skoraj zaletijo!!!!!!!
  Aja, pa še nekaj ste pozabil!Bog ne daj, da so kje v bližini policaji, pa da kdo poblenda-noro-ne dolgo nazaj je gospa pred mano iz že tako skoraj 50 zbremzala na skoraj 35!?!?
  Tisti ,ki se je pa spravu tole ta šofersko gor dat, pa svaka čast!
  Lp

 • Odgovori zajec zajc 13. 12. 2006 at 18:17

  TAKO JA VOZNJA MORA BITI TEKOCA & PROMET JE ZIV ORGANIZEM TAKI SO KOT BACILI

 • Odgovori mjk 13. 12. 2006 at 18:33

  Aja in med katere ti spadaš? To da pizdiš na vsakega “počasnelo”, ki ne pelje toliko kot bi si ti žele je pa tumač.

  Varnost je pred “omejitvijo”. Kolikor hočeš je kdaj pa kdaj treba vozit tudi pod omejitvijo!

  Vsekakor živce zgubljat za take stvari je brez veze.

  P.S.: Dodatki tvojim definicijam:
  – primitivneži : največkrat stari pod 27 let, občasno nasilni in pripravljeni slediti avtomobilu tudi 30 min, samo da mu lahko na semaforju potrkajo na okno in se s pestmi pomerijo z voznikom, ki jih je izsilil / ignoriral/ prepočasi vozil oz. jih kako drugače razjezil (največkrat kategorije nesposobnež) … videl par primerov

  – to kar opisuješ pri primitivnežu je pa tako imenovani “road rage”, ker enostavno ne znaš pustit svojih problemov izven avta!

  tebe bi dal v kategorijo agresivc:
  – misli da ima vedno prav in misli da je edino njegov način vožnje pravi
  – pogosto vozi čez omejitev in ga ob živce spravljajo vozniki ki ne vozijo njegovemu avtomobilu in počitju njega samega po koži
  – povzročil bi tudi splošno ogroženost ostalih v prometu, če bi s tem dokazal svoj prav ( vedno misli da nesreče ne bo, ko pa se zgodi, on ni kriv, ker lahko zavira v sili, kadar hoče)
  – ko vozi gre skozi egotrip, ki mu samo dokazuje da je najboljši voznik daleč naokoli in da je potrebno vse poučit, kako se vozi pravilno

  —————————
  da bom kratek … agresivci in primitivci so tisti, ki bi jih bilo treba odstranit s cest, pa bi imeli veliko manj nesreč (nesposobneže bo pa policija s cest pobrala … upam da kmalu)

  vozi strpno in ne obremenuj se za minutke, ki ti jih semafor vzame razlika je največ 5-10 min pri 40min vožnji

 • Odgovori roberto 13. 12. 2006 at 18:33

  pozabu si še na tovornjakarje ki nevejo gdaj imajo za ritjo kolono

 • Odgovori adrian 13. 12. 2006 at 18:34

  Sploh pa… Ljudje se živciramo zaradi brezveznih stvari, zaradi drugih, pač delajo kakor delajo. Probajte se sami sprijaznit s tem, da ne boste oz. ne bomo mogli ničesar doseči na taki način, če se boste živcirali levo desno. Ipd.

 • Odgovori mikis 13. 12. 2006 at 18:35

  sama pamet, kaj ti pomaga smernike(žmigavce) uporabljat če pa ne gledaš v ogledalo…in še mnogo teh glupih for, ko misli kako je pameten, v logičnem smislu pa zajebe na začetku!

 • Odgovori Pec 13. 12. 2006 at 18:49

  Z vsem naštetim se stinjam, poleg tega pa niste omenili kadilcev v avtu med vožnjo, žal je tudi zakon pozabil da se cigareta ne kadi prostoročno, traja okoli 5 minut, zastira pogled zaradi dima,….

 • Odgovori kr en 13. 12. 2006 at 19:06

  Ja chef, ti si pa res ena nestrpna budala, samo tako te lahko označim glede na to, kar si napisal. ja, precej stvari imaš prav, ampak tako hudo pa spet ni. Tako zelo počasne vožnje kot ti trdiš enostavno ni v taki količini, da bi se moral tako zelo jezit.
  Predvidevam, da si ravno ti tisti, ki večkrat besno trobiš in žugaš tistim, ki po tvoje prepočasi vozijo.
  Da še malo pojasnim z mojega stališča: rad vozim hitro, tam kjer lahko in kjer nikogar ne ogrožam. Ko mi kdo na AC zapelje na prehitevalni pas se ne jezim in mu ne blendam in trobim, ampak počakam da se zbaše nazaj na vozni pas, saj ni on tisti ki ovira, če vozi s primerno hitrostjo. Sicer ne maram, če vozi po prehitevalnem pasu, če je vozni prost, takim poblendam ampak na rit se ne lepim, počakam da se umaknejo.
  Po drugi strani pa opažam, da večina vozi po omejitvi in čez in ne pod omejitvijo, tako da tukaj si močno zgrešil, da večina vozi prepočasi, prej bi bilo res, da večina vozi prehitro. So dnevi, ko opažam, da vozim počasneje od večine, pa že jaz grem čez omejitev, takrat se mi zdi, da je folk ponorel, ko vsi tako divjajo, le kam se jim mudi … mimogrede pa telefonirajo. Telefoniranja med vožnjo pa res ne odobravam, kazni za to bi morale biti najmanj 60 jurjev.
  Na koncu pa še nasvet: jeza škoduje zdravju in lepoti … a ni škoda lastnega zdravja … lepota ni tako zelo pomembna, vsaj tista zunanja ne.
  Manj se jezite pa boste lažje živeli …

 • Odgovori joc 13. 12. 2006 at 19:11

  Ja,kaj naj rečem,ko sem to bral sem vse skupaj kar lepo podoživel.Imam srečo,da živim v manjšem kraju in teh vseh problemov niti nimam toliko kot vi v Ljubljani.Imate pa res štalo s prometom.Sploh si neznam predstavljati jutranje špice in sebe v njej.Nekaj časa sem živel v enem milionskem mestu ,ki je na srečo imelo metro.Super zadeva,še naspiš se med potjo v službo,tako,da avtomobila sploh nisem rabil.Tudi sicer nisem tip,ki se pripelje do vrat.Velikokrat v Ljubljani parkiram pod maximarketom in grem peš po mestu.Nekaj bi pa vendarle pripomnil,in sicer to,da nihče ne vidi sebe in vsak misli,da je v redu voznik.Sicer pa se res pokaže osebnost za volanom.V avtu se človek počuti močnega in varnega pa še z veliko mrcino zelo pomemben faktor na cesti.

 • Odgovori pepa 13. 12. 2006 at 19:46

  Ironija je v tem, da verjetno tudi tebe kdo drug zbaše v eno izmed naštetih katogorij. Vsi za koga nekaj ne delamo pravilno.
  P.s. pozabil si na tiste, ki namerno prevozijo rdečo, ampak namerno, se vozijo brez čelad, pa po Tivolski na zadnjem kolesa svojega motorja, ah pa tiste, ki vzratno vozijo na avtocesti, ker zgrešijo izvoz, …, ne spomnem se več kaj še sem videla,…., za njih bi tudi moral dati kategorijo. Nezavedni samomorilci, kaj vem.

 • Odgovori kruhinmleko 13. 12. 2006 at 20:15

  @ mjk in kr en … ne vem kaj človeka zdej flejmata če je sam napisu kako po njegovem folk voz? jz se strinjam z njim, vrjetn se kdo ne.. sam se mi zdi pa da je kr neumn določat vozniške lastnosti človeka, ki ga vrjetno ne poznata samo prek tega teksta. dokaj na ravni imbecila imo..

  drgač pa jz še nism vidu kakih zajebancev da bi folku težil pa sledil zato, ker jih pač niso jebal.. vem pa da so chefa skor 3x razbil k je preveč po omejitvah vozu pa se je unmu v uzad zdel da je to prepočas.. 😀

  aja, zmagovito je še neupoštevanje znakov. v soseski kjer živim praktično poznam vse znake itd. in se enkrat peljem, ko mi iz stranske ulice (trikotnik, narobe obrnjen), ki je bila primerno označena vn prpele en ata in mi začne trobit zakaj ne upoštevam desenga pravila. edinkrat takrt sm ustavu sred ceste, stopu vn iz avta in ga vprašu kaj un znak pomen.. ni za rečt da je bil sam tih in se lepo mirno odpelju naprej.. ;p

 • Odgovori Fuga 13. 12. 2006 at 21:37

  Ja, na cesti te kakšna stvar tako pogreje, da bi najraje kakšnega z_raketiral. Radio do konca, telefon na ušesu pa na ovinku “s prvo” sto na uro. Ampak, če pa le smrdi po policajih, pa vsi zlo fletno vozijo. Samo, kaj ko jih ni, imjo vsi previsoke šole. Če pa že merijo hitrost, bo pa tisti nasedu, ki pele 42 namesto 40 na uro.

 • Odgovori buci,buci,buc ! 13. 12. 2006 at 22:11

  Posluži se ti sa…!: znaš onog Peru…onaj Pero…
  na brzom vozu…itn…in tako nastavi – dok te volja in
  ne projde glavobol-ja.

 • Odgovori pepin somisljenik 13. 12. 2006 at 22:12

  Kok si ti en zanimiu.
  Sam si sebe stlacu v kategorijo “Primitivci”.
  Na zivce ti grejo ljudje, ki vozijo 130km/h po prehitevalnem pasu, tut, če je desn prost, očitno ti vozš več? Drugače res ne vidim razloga, da bi te to motilo. In potem si ti tist prepotentnež ki prileti z dvesto na uro in misl da bo kej naredu.
  To da so nesposobneži tisti, ki vozijo 100km/h na cesti je pa ena bedasta izjava. Obstaja določena meja pod katero ne smeš na avtocesti, upam, da se zavedaš da je 100 krepko čez to mejo. Če ima nekdo slabši avto, ne zaupa v svoj avto, rad porabi manj, ne mara hitrosti, ali pa tudi ima močen avto, a se ne počuti dovolj športno za hitrejšo vožnjo, mu bo teh 30km/h zelo pomagal, če bo moral kej refleksno narest. In sej maš dva pasa, pa prtiski svojih dvesto konjev, če hočeš.
  Z nekaterimi stvarmi se strinjam, a moram rečt, da si o teb ne bi mislu čist nč boljšga kot “Primitivc” ko bi mi pokazal da je 100 km/h premalo za na desni pas avtoceste, 130 km/h pa za na levi. In 30 km/h premalo za cesto, kjer je omejitev 50km/h, ali 40km/h (in kjer se je konec koncev dovoljeno tudi USTAVITI ob desnem robu ceste – in kaj takrat? Butneš z glavo ob volan in se jokaš, ker je nekdo naredil nekaj, kar lahko).

 • Odgovori andrej 13. 12. 2006 at 23:30

  Niste še omenili idiote, ki imajo prižgano zadnjo meglenko, kadar se stemni ali pada dež itd. Bolj ko jim kažeš ( z raznimi signali naj ugasnejo to bleščečo stvar bolj butasto se vozijo naprej ) Ta naprava se uporablja ob slabi vidljivosti in se jo ugasne vsakič ko te za teboj vozeči voznik ( ki te je dohitel ) opazi, posebej če nato vozi za teboj.

 • Odgovori POHANSIR 14. 12. 2006 at 0:30

  @kr en pravi, da rad vozi hitro! z mopedom mogoče… ti si en navadn butl!

 • Odgovori POHANSIR 14. 12. 2006 at 0:35

  @pepin somisljenik, takoj ti je treba izpit uzet! za use večne čase! wosu..

 • Odgovori Repar 14. 12. 2006 at 1:30

  hud blog…
  sam vem da spadam med bolj agresivne voznike, velikrat vozm čez omejitev, rd prehitevam itd… a še zmeri sm pa ugotovu da je zarad ostalih voznikov,ki delajo napake v prometu(in mislm da jih delamo usi, brez izjem) brezveze zgublat besed. če ti kšn začne trobt al pa kej pa živčn bit zarad tebe, mu pač sam nakažeš, ker car je on. Sj kot je že edn prej napisu so ponavad najbl živčni pa pametni eni mejhni pokovci u avtu k misljo, oprostite izrazu, boga za jajca prjel, k furajo fotrovga bemfla. k pa stopš vn iz avta, pa doskrat kr u avtu ostanejo. če kšn fura prepočas, ga pač prehitim pa si rečem nej fura človk kokr hoče.Zdi se mi še zmeri prou, da če enmu paše na avtocesti vozt 150, se mu rade vole umaknem in mu pač omogočem da bo pršu tisto minutko prejt(če bo pršu) na cilj. edino kar ne maram da se ti folk uriva al pa počne u avtu use drugo sam vozi ne. ponavad prvih nikol ne spustim umes in se jim začnem še smejat, kaj a se boš zaletu u avto (nimam bogve kaj dobrga avtomobila, zato si lahk to prvošm:). Uni z mobiteli pa podobnim se mi zdijo pa od ush najbl nevarni, še clo bl k mulci, k gonjo pa so agresivni. Na te pa probam najbl pazt k ponavad ne vejo niti kje je cesta, kaj šele ostali udeleženci. Sj ne rečem da nikol ne uzdignem telefona med vožnjo, sam vedno kdr mam možnost ustavm in se pač pol zmenm kar se morm.

  na konc bi rd povedu sam to, da je zarad drugih brez veze zgublat živce, k jih bomo rabil za kšne bl pomembne zadeve kokr za ene par prepotentnih voznikov, ki misljo da so uso učenost požrl. aja pa še to. Lea se čist strinjam s tabo s tistm da mu zaploskaš, k če pizdiš nazaj, ga sam še bl podžgeš in še sam živčn rataš. Glavno brezveze.

 • Odgovori zajec zajc 14. 12. 2006 at 1:46

  ima mjk prehlad ? bacile

 • Odgovori chef 14. 12. 2006 at 7:43

  @mjk: takole ti bom rekel: preberi moj tekst o komentatorjih. Potem pa še enkrat preberi ta blog. V avtu se razburjam izključno sam pri sebi, trobim takorekoč ne, blendam pa izključno tistim, ki naredijo kakšno svinjarijo, pa še to samo na kratko. Blendam tudi tistim, ki nimajo prižganih luči. Seveda pa mislim, da imam vedno prav. Hkrati se pa zavedam, da isto mislijo popolnoma vsi udeleženci v prometu.

  @kr en: tudi ti preberi tekst o komentatorjih, potem pa še enkrat zadnji blog.

  @pepa: bravo, te ironije se popolnoma zavedam 😀

  @pepin somišljenik: tudi ti še enkrat dobro preberi tekst. Ja, občasno vozim več kot 130. Če pa ne vozim več, se lepo držim desne špure, gledam v vzvratno ogledalo in NE GREM na levi pas, razen v primeru, da je popolnoma prosto. Zato moram seveda ves čas spremljat, kaj se zadaj dogaja. Ne moti me folk, ki po AC vozi čez omejitev.
  In če boš dobro prebral, boš videl, da drugo so pa primitivci, ki blendajo recimo prehitevajoči koloni. Evo, tu pa jaz nisem popolnoma nič kriv, če vozim za nekom, ki prehiteva 130 km/h enega tipa, ki vozi 129. Upam, da razumeš.
  Moje mnenje je, da tipi, ki po AC niso sposobni vozit z eno normalno hitrostjo, tudi niso docela usposobljeni za vožnjo avtomobila. Oprosti. Ampak danes lahko vozi že vsak, s čimer se ne strinjam. Zadnjič sva s kolegom nabasala ateja, ki je vozil po odstavnem pasu!

  Živcirat se je pa res brezveze, ampak kaj čmo.

 • Odgovori spet jest 14. 12. 2006 at 8:37

  Matr, polovica vseh k so komentiral tole temo je celo stvar narobe razumelo, nekateri so celo pričeli z razčlenjevanjem in avtorjevo psihoanalizo…
  Po tem bi lahko sklepal da večina njih spada med opisano skupino egoistov, pa glede na kritike v izjavah bi reku(ugibam) da je med temi par budistov, vegetarijancev in somišljenikov hare krišne…

  Logično je da ne razpisdi vsakega ista stvar, mene recimo kot sem že omenil pogreje neorganiziranost, nesposobnost in mečkanje (sm pač bl dinamičen), nekatere od vas pacifistov in zagovornike umirjenosti pa recimo lahko na obrate spravi že npr. slaba postrežba v lokalu, zvišane cene živil, al pa nedelujoč internet… Vsak ma svojo netilno kapico, enim se pač glih ta sproži v prometu…

 • Odgovori heros 14. 12. 2006 at 8:47

  ja dns zjutri je ena ženska na križišču topniške in vojkove oplazila avtobus, ki je stal na semaforju… neki je rikvercala ne vem kam… najprej je prijelo malo, potem malo bolj in še kr ni dala mira – s polnim gasom je olupla polovico svojga blatnika, hehe voznik avtobusa je samo roke držal v luft… nadvse smešno. ko ji je viselo pol blatnika stran se je prižgala zelena in odkolesaril sem naprej.

 • Odgovori nada 14. 12. 2006 at 9:17

  Zelo dobro ste vsi opisali stanje na naših cestah, dopolnila bi še možicljne s klobukom ha,ha in starejše nad 70 let ki imajo hudo veliko časa, toda ne toliko da bi se pozanimali kako se vozi v rondoju in zakaj ima semafor puščico drugi pa ne !!! Želim vam vsem varno in previdno vožnjo.Pa ne cincat pred semaforjem v Ljubljani !!

 • Odgovori seamus 14. 12. 2006 at 10:16

  a sj res rondo. A je kdo tolk korajžen in bi napisal pravila za vožnjo v rondoju – predvsem mislim na dvo in več pasovne, ker pr enopasovnih itak nimaš nč samo žmigovc, ko greš vn 😉
  OK moje pravilo gre tkole:
  Desni notranji pas se uporablja izrecno samo, če nameravaš pri naslednjem izvozu zapustiti rondo. Isto velja pri dvopasovnih uvozih v rondo – vedno moraš jt na desni pas, edino zopet, če ne misliš takoj na naslednjem izvozu zapustiti rondo.
  Pri tvojem predzadnjem izvozu, ko si na notranjem pasu, daš žmigovc za spremembo pasu in greš na levega zunanjega in zapustiš rondo.
  Predvsem pomembno je da v primeru, če neki zamudiš ali si ugotovil, da bi moral zapustiti rondo se ne ustavljaš temveč naredi še en krog in v naslednjem krogu izvedeš proceduro zapuščanja, vmes si vedno na notranjem pasu, da ne oviraš drugih pri vključevanju in zapuščanju rondoja.
  Če se kje motim me popravite 😀

 • Odgovori tomo 14. 12. 2006 at 11:05

  Scena v kateri je bil akter dober prijatelj (tudi Chef ga pozna):

  Tip se pelje po Celovški. Izsili ga drugi tip. Prvi tip iztegne fakiča in se pelje za izsiljevalcem. Eden za drugim se ustavita na semaforju. Užaljeni izsiljevalec stopi iz avta in se odpravi do prvega. Potrka na okno. Adrenalin šprica v žile. Prvi stopi iz avta, pozdravi in bum ena kepa čez peso. Izsiljevalec je bil čisto šokiran. Prvi pa nazaj v avto in naprej. Prižgala se je zelena luč.

 • Odgovori pepa 14. 12. 2006 at 11:19

  p.s.na p.s.: resnici na ljubo, vsi udeleženci prometa avtomobilisti in motoristi mislijo/mislimo, da naša vozila obvladamo v nulo. Vsi smo najboljši vozniki, najpametnejši in brez napak. Nišče se ne zaveda lastnih omejitev in neznanja, pa če to hočemo ali nočemo priznati. Če se kdaj znajdete v lokalu, kjer spremljajo dirko F1, boste kaj kmalu slišali kakega “pametnega”, ki bo trdil, kako bi bil on najmanj tako dober kot Schummacher, pa dečko ne bi znal niti zagnat kaj šele speljat to vozilo. Da se razume nič nimam proti hitri vožnji in ja v nekaterih avtomobilih niti ne čutiš hitrosti, razen če seveda neprestano gledaš na števec, vprašanje je samo če ti vozniki te konjičke in zadnje pogone tudi ovladajo.

 • Odgovori Denki 14. 12. 2006 at 11:26

  Se popolnoma strinjam. najbolj me razf….. tisti egoisti, 15 km/h ko nekaj išče. Al pa tisti parameciji, ki se ti na vsak način skušajo vrinit, kot da se jim moraš umaknit. Spustim skoraj vsakega, če vidim, da čaka in je za mano kolona ampak takega, ki bi ga pa kao a priori moral pa za nalašč ne bom. Al pa tisti, ki se ti prilepijo na rit kljub temu, da ne vozim počasi in vedno nad omejitvami (ne povedat policajem). Me prime, da bi enkrat krepko zabremzal.

 • Odgovori Grampy 14. 12. 2006 at 15:50

  In tak blog napiše eden največjih kolerikov med mladinci, kar jih poznam!

  Me prav zanima koliko kazenskih točk si mi po svojih kriterijih prisodil v ponedeljek, ko smo iskali saj-veš-kaj saj-veš-kje!

 • Odgovori fotr 14. 12. 2006 at 17:56

  Evo, takole različni tipi, kot je po odgovorih soditi, šofiramo drug ob drugem, po istih cestah.

  Največji nesposobneži se pa izločijo kar sami. Na veliko žalost in obup, hkrati ubijejo še koga poleg sebe.

  Dober šofer mora znat troje: obvladati avto, promet in sebe.

  Prepričan pa sem, da gre na bolje. Počasi le spoznavamo, da nas je preveč na cestah in da se veriga pomika tako hitro, kot najpočasnejši člen.

 • Odgovori chef 14. 12. 2006 at 20:56

  @pepa: strinjam se, vsak zase misli, da je taglavn šofer v vesolju.

  @Grampy: 0 točk. Nikogar ni bilo za tabo. tem primeru lahko zaradi mene stojiš sredi ceste.

  @fotr: če bi vsak obvladal samo avto in promet, potem bi tudi sebe lažje, a to je seveda utopija.

  Najhuje je, ko skupaj nabašeta nesposobnež in primitivec: največkrat bo kdo mrtev, po možnosti nek tretji. Žal.

 • Odgovori Grampy 15. 12. 2006 at 11:07

  Najbolj butasta se mi zdi “filozofska” izjava:

  ” Za tri pametne je zmeraj dovolj prostora na cesti! ”

  Mišljena je seveda nekoliko širša cesta, recimo magistralna oz cesta rezervirana za motorna vozila a la Dolenjka, na kateri eden prehiteva v škarje in se tako srečajo tri vozila vštric.

  Ne! Če se trije najdejo hkrati v taki situaciji, potem vsaj eden izmed njih definitivno ni pameten!

  Moram povedati še to, da sem se danes kar malo zasekiral, ko sem videl, da vozim zgolj 100 km/h po AC. Še dobro, da me ni chef videl!

  Priznam, kesam se, a ne morem zagotoviti, da se to ne bo ponovilo!

 • Odgovori janez 18. 12. 2006 at 20:25

  Po vsem tem sem mnenja , da sem kar v redu šofer!

 • Odgovori chef 19. 12. 2006 at 20:35

  Saj mogoče je izpadlo, da mislim, da so vsi slabi. Ampak bo že držalo, da samo slabe opazimo. Mislim, tiste res katastrofalne!

 • Odgovori Nergač » Blog Arhiv » Kolesarji smo drugorazredni prometni udeleženci 17. 1. 2007 at 7:20

  […] Najbolj žalostno pri vsem tem pa je, da so se na forumih pojavile ostudne debate (npr. tukaj), v katerih vozniki-primitivci vso krivdo valijo na kolesarje, češ, da so si sami krivi, da so itak vsi po vrsti norci in malodane, da je čisto prav, če občasno koga naložijo na havbo. Tudi tega smo vajeni. Avtomobilistom gre seveda najbolj na živce to, da se kolesarji po cesti vozimo vštric po dva in dva. Konec koncev je to res prepovedano, morali pa bi se zavedat, da je to ena od najbolj butastih prepovedi v slovenskih cestno prometnih predpisih. Zakaj? Odgovor je podal najuspešnejši slovenski trener, Milan Eržen: […]

 • Odgovori Brihta 17. 1. 2007 at 17:32

  [quote]Ja jebela, če ga priganjaš dvesto na uro in več, potem računaj, da boš moral tudi bremzat na polno! Ne, taki so sposobni blendat in se zaletavat od zadaj tudi celo minuto. Če se kdo prepozna: prav gotovo se ti ne bom umaknil niti takrat, ko bom lahko.[/quote]

  da teb na zobe kresnu 😉 sicer je res, da jim ne bi bilo treba bledat non-stop.. saj se boš verjetno umaknu, ko boš lahko in prehitel željenega penzionista… če pa ne si zaslužš pa sam na zobe, ker mislš da ker peleš 120 po prehitevalnem pa da si nevem kaj pomemben
  drugače pa imaš po večini kar prav…

 • Odgovori Whiskey 25. 1. 2007 at 12:01

  Bi še nekaj dodal k Chefovim Egoistom in Primitivcem. Zadnje čase se po mestih furajo še TroubleMakerji – zaenkrat sem videl samo čapce. Ti z namerno izzivalno vožnjo iščejo naključno žrtev za fizični obračun. Verjetno imajo v svoji gajbi tudi kakšen kos orožja v primeru, ko jim ne gre vse po načrtu.

 • Odgovori Nergač » Blog Arhiv » Avto za vse?!? 22. 3. 2007 at 7:32

  […] Osebno zelo rad šofiram, to moje navdušenje pa se stopnjuje z zmedo v prometu. Več ko je akcije in improvizacije in manj ko je strogega sledenja predpisom, bolj uživam. Najlepše mi je bilo v Črni gori, kjer sem po dveh dneh navdušeno nehal uporabljat žmigovce. Popolnoma. Neverjetno, kako je kljub temu vse potekalo brez težav. V primeru nesporazuma je edino orodje troblja, a ne na način, kot jo uporabljajo naši primitivni nestrpneži, ki jo kar pohodijo. Zatrobi se na kratko, malo pomaha skozi odprto okno in gremo naprej! […]

 • Odgovori Faca 23. 3. 2007 at 10:04

  Tako dirkanje, na naših cestah vidiš kar velikokrat. Še dobro da se je vse tako dobro končalo.

 • Komentiraj