Stran od Ljubljane, stran od težav

NevaVerjeli ali ne, v zadnjem tednu sem shujšal za dobre štiri kilograme. Skrivnosti pri hujšanju seveda ni. Šteje samo disciplina: več gibanja in manj hrane, seveda na dolgi rok in brez pretiravanja. Naneslo je, da sem po nekaj mountain bike izletih med noge dobil špecjalko in tako sem v soboto pred Flandrijo na hitro pregural petdeset kilometrov, v nedeljo dobrih osemdeset in v ponedeljek celo sto. Luštno je, da sem še vedno sposoben solidno pospešit, obenem pa lahko zdaj v daljših vzponih vsaj nekaj časa držim hitrost, ki ni pod vsako kritiko. Če bi imel čas, bi se v enem mesecu po mojem vrnil na solidno raven. Ampak časa seveda nimam, zato za miganje izkoristim vmesna obdobja. Pomaga tudi Neva. Ta baba je super motivatorka!

Po divjanju na Kamniški vrh sva šla zadnjič po službi – cel dan je bila v pisarni uibr pridna – na Polhograjsko Grmado. Ta hrib je ravno prav dolg in dovolj blizu doma, da lahko skočim gor po službi, a obenem med tednom, za razliko od Šmarne gore, praktično neobljuden. Mislil sem si, da bom mimogrede preveril trenutno formo, ki bi morala biti zaradi nižje teže in vsesplošnega dobrega počutja dosti boljša. Nazadnje, ko sem še kot debeluh štopal, sem do vrha potreboval 44 minut, s tem da sem šel skoraj ves čas do filtra.

Neva pod GrmadoŽe spodaj je hotel Nevo, čeprav je sterilizirana, na vsak način naskočit nek vaški pes, ki je, bolj kot lastnico, ubogal na moje rjovenje. Neva je pa, kot naivna kurbica, čeravno malo prestrašena in navsezadnje že besna, kar nastavljala rit. Nadaljevanje poti je minilo v miru. Na vrhu sem kar debelo pogledal, ko sem videl, da nama je pot vzela samo 49 minut, s tem da sva šla v zmernem tempu in sem imel kar naprej telefone. Skratka, če bo šlo tako naprej, se me bo treba počasi bat.

Dol grede sem na tviterju čekiral, kako se folk razburja med gledanjem 24ur. Meni se zdi naravnost neverjetno, da sploh kdo spremlja te opice, me je pa prevevalo neizmerno zadovoljstvo, da sem daleč od teh odstopajočih in izstopajočih imbecilov in predvsem daleč od uredniških in novinarskih bebcev, ki iz politike ustvarjajo top topic, politike pa obravnavajo kot pop zvezdnike, resda ne najbolj priljubljene.

Žalostno je, da se moraš danes umaknit v hribe, sicer lahko še ponoriš.

Sv. Jakob Neva

Prejšnja objava Naslednja objava

19 komentarjev

 • Odgovori bole 21. 4. 2011 at 20:08

  Tudi jaz imam veliko raje bolj neobljudene poti, ampak ejga, kje je pa gostilna? :mrgreen:

 • Odgovori Sperk 21. 4. 2011 at 20:15

  Da ne bo pomote… Zapise na tem blogu z veseljem prebiram in se v marsičem strinjam z njimi, vendar ne morem mimo očitnega dualizma (namernega ali nenamernega). Po eni strani si vesel izletov v naravo, ko se lahko umakneš od novinarskih rac in poročanja o slovenskih politikih, po drugi pa še med spustom “čekiraš” tviter in se obremenjuješ s stvarmi oz. z osebami od katerih se poizkušaš distancirati.

 • Odgovori BigBoss 21. 4. 2011 at 20:48

  to Chef :Vidiš, meni pa (pa sem IT staff in po službeni dolžnosti povezan na vsemogoče) v naravi niti na misel ne pride, da bi čekiral kaj kdo počne.

  to bole : Gostilni sta pa ena na Katarini (Topolu), druga pa z Grmade v smeri proti Tošču (turistična kmetija).

 • Odgovori Biba 21. 4. 2011 at 21:18

  Najlepši pes. Vuf!

 • Odgovori varvara 21. 4. 2011 at 21:52

  Luštna punca! Pa pohvala lastniku, da jo tako pogosto vzame s seboj tako na izlete kot v mesto. 🙂

 • Odgovori mumbly 21. 4. 2011 at 21:57

  4.Biba – pa še ta je kuzla.

 • Odgovori mojca h 21. 4. 2011 at 23:25

  to je pa super, da imas psicka lahko v pisarni!

 • Odgovori Profesor 22. 4. 2011 at 8:11

  Offtopic:
  Zjutraj, izvoz z LJ obvoznice: Zapeljem za Audija spodobne litraže in vidim, da ima vklopljen desni smerokaz – pohvalno. Nakar čez nekaj časa ugotovim, da si to ti Chefe.
  Pohvalno, sodiš med morda 2% ljudi z avtom te znamke, ki zna uporabljati palčko ob levi strani volana.

 • Odgovori buba švabe 22. 4. 2011 at 8:58

  Glede na to, da stalno pišeš, kako si (bil) debeluh in koliko kil si že dal dol, me zanima, če slučajno ni skrivnost, koliko dejansko vagaš, koliko si vagal in koliko bi moral vagat. Toliko, da vem, če jaz rabim shujšat za 15 ali 20 kil. 😛

 • Odgovori chef 22. 4. 2011 at 9:05

  @bole: Kjer so gostilne, tam je folk 🙁

  @Sperk: Moj problem je, da hočem biti ves čas na tekočem.

  @varvara: Če imaš psa, ga moraš pač vlačit s seboj.

  @mojca h: Spet se valj zraven mene 🙂

  @Profesor: Jaz že ves čas trdim, da sodim v zgornji majhen procent voznikov, ki spoštujejo prometne predpise – načeloma je moj edini prekršek prehitra vožnja.

 • Odgovori chef 22. 4. 2011 at 9:06

  @buba: Ko sem dirkal (sedem let nazaj) sem tehtal 59-60 kg. Maksimum je bil lani decembra (77,5 kg). Zdaj tehtam 71-72 kg, rad bi prišel na 68.

 • Odgovori Anonimno 22. 4. 2011 at 9:12

  4.mumbly – psica. 😀

  Chefe, na hvali se tok…

 • Odgovori Biba 22. 4. 2011 at 9:15

  Nisem hotla bit anonimna. Ma, če si počasen…

  Gleda psa mislim. Glede trebuha mirno. 😀

 • Odgovori buba švabe 22. 4. 2011 at 10:49

  Haha, jaz bom vesel, če kdaj spet pridem pod tvoj maksimum. 😆 Vse, kar je manj kot 70, je pa že nezdravo. 😛

 • Odgovori smoger 22. 4. 2011 at 11:04

  Pohvale za zdravo hujšanje! Pravijo, da je treba čekirat, poleg indeksa telesne mase, tudi obseg pasu.

 • Odgovori Matic 22. 4. 2011 at 22:32

  Audi, California, stanovanje, pes… izjemni dosežki za 28-letnika. Bravo!

 • Odgovori Nastja 24. 4. 2011 at 9:53

  Kako lepa psička! Zadnja fotka zmaga 😉

 • Odgovori David 24. 4. 2011 at 12:17

  Ampak nečesa pa res ne štekam oz. zelo težko. Greš ven v prekrasno naravo, potem pa dol grede bereš nebuloze ostalih in tvitaš. Tudi mene včasih prime, da bi med celodnevno turo na bajku pogledal maile, vendar potem se zdim samemu sebi bučman, saj vendar grem ven tudi zato, da se odklopim, ugasnem možgane in samo doživljam.

  Ali pač? Potem je ja bolje iti na valje, tako kot je Onyx napisal, pa lahko v miru surfaš po netu medtem ko se goniš/rekreiraš 🙂

  Tako da naslov “stran od težav” je res prava parodija na lasten račun, čestitke 🙂

 • Odgovori chef 24. 4. 2011 at 21:55

  Ma ja, žal psička ni moja 🙁 Kupnina žal nič ne šteje, hehe.

 • Komentiraj