Strast. Švic. Odločenost.

Ture čez Jamnik, Pokljuko, Soriško planino, Stari vrh in Črni Vrh se pri zdravi pameti ne bi lotil, če ne bi vedel, da me čaka še težja zadeva. Pravi kolesar vabila na granfondo, ki poveže Mortirolo in Stelvio, ne zavrne, čeprav ve, da bo trpel kot pes. S tem promo filmom sicer pretiravajo, navsezadnje je samo kolesarska prireditev, je pa očitno dovolj navdušujoč, da me bo na terenu s svojo prisotnostjo počastila tudi Lisica.

Nazadnje sem se nekakšne dirke udeležil jeseni 2015, a je bila Merckxova klasika precej manj zahtevna in, če bo šlo jutri vse po sreči, tudi za kakšno uro krajša. Zdaj mi je skoraj žal, da sem len in da se moj racionalni sistem upira vsakršni misli na srčni utrip nad 180 udarci na minuto. Ne vem, če sem tak pulz držal več kot pet minut … v celi sezoni. Tisoči kilometrov kolesarjenja nič ne pomagajo takrat, ko se začne kolesarstvo in odpadeš kot pač odpademo tisti, ki smo poleg vsega za resno vzpenjanje še kakšnih pet kilogramov pretežki. In čaka me 4.058 metrov resnega vzpenjanja.

Oprema je odlična. Tale vesoljska ladja za visokogorsko akcijo morda ni najprimernejša izbira. Lahko vam je všeč ali pa ga sovražite, a treba je priznati, da je eno najatraktivnejših serijskih koles vseh časov in to tudi nekaj šteje. In navsezadnje niti ni težak.

Opremljen je bil še z nekakšnim ultramaratonskim počivalnikom, ki mi je najbolj prav prišel pred bifejem, da sem se lahko prijetno naslonil med pogovorom z nevoščljivimi znanci, sicer pa je nekoliko motil ergonomijo za vzpone.

Ko sem ga odvil, sem takoj prihranil 280 gramov.

In pridobil na fajfi prostor za mini road book.

Start je ob sedmih, kar se mi zdi brutalno, a je treba vzeti v ozir, da je zadnjeuvrščeni lani vozil skoraj deset ur in pol, kar je v bistvu precej hujši dosežek kot je bil zmagovalčev. Najpočasnejši se je na kolesu udinjal kar pet ur več od najhitrejšega.

Prejšnja objava Naslednja objava

6 komentarjev

 • Odgovori Seamus 10. 6. 2017 at 19:28

  Kolo je pa res čisti SF. Še dobr da zdrži teh 5kg preveč.

 • Odgovori Matej Zalar 10. 6. 2017 at 22:22

  Saj ta je za močne fante.

 • Odgovori Seamus 10. 6. 2017 at 23:57

  Sem sedaj pogledal še video. Odlično izbran datum 😉 Fajn ga goni!

 • Odgovori Harlock 11. 6. 2017 at 12:21

  A lahko napišeš za katero kolo gre? Res je paša za oči.

 • Odgovori Harlock 12. 6. 2017 at 8:58

  Imel sem težave z brskalnikom. Zdaj vse dela. Hvala.

 • Komentiraj