Taksisti, dostavljavci ali možganski invalidi?

Posneto danes okrog 16.20 na Levstikovem trgu v Ljubljani, kjer je parkiranje dovoljeno le dostavljalcem, taksistom in invalidom:

Policaji invalidi

Ne bi rekel, da so policisti invalidi, čeprav včasih morda tako izgleda. Tudi taksisti niso, čeprav občasno koga pobašejo na zadnje sedeže. Pa tudi dostavljalci niso.

Prizor seveda ni nič posebnega. Še posebej veselo je pred sodiščem na Tavčarjevi, kjer je parkirna stiska sicer huda, vendar garažna hiša ni prav daleč. Ko sem še redno visel na Slomškovi ulici, so policaji nonšalantno parkirali na mestu, kjer smo sicer avtomobile puščali tudi ostali. A tu gre za zgled. In ko vidiš štiri policiste v bližnji krčmi in dva policijska avtomobila, parkirana na mestu, kjer naj bi bil prostor izključno za intervencijo (in to se je dogajalo redno!), si misliš svoje. Razen, če je bilo kofetkanje interventno. Iz prešernih nasmehov na njihovih policajskih obrazih tega ni bilo mogoče razbrati.

M. si je spomnila dobro finto: lumpom bi morala na šipo nalepit obvestilo policije, ki ga je dobila pred kratkim za napačno parkiranje. V ovojnici pa bi pustil listek z URL naslovom mojega bloga. Žal sta fanta sendvič do takrat že pojedla. Načeloma proti takim prekrškarjem nimam nič, a le dokler ne začopatijo mene ali kogarkoli drugega in naložijo kazen za okrog osemdeset evrov.

Prejšnja objava Naslednja objava

Brez komentarjev

 • Odgovori blitz 18. 6. 2007 at 20:15

  chef, mislim, da se motiš. Veliki P na modri podlagi zagotovo pomeni, da je to parkplac za policaje, pa še spodaj jasno piše, da na vsakega invalida, dostavljalca ali taxija lahko parkirata po 2 policaja

 • Odgovori Nina 18. 6. 2007 at 20:45

  Mistery solved… 😀 😀

 • Odgovori chef 18. 6. 2007 at 20:50

  O, jebentiš, to je pa tudi res! In barva znaka je enaka kot barva črte na vozilu!

 • Odgovori drmagnum 19. 6. 2007 at 11:12

  Znak za obvezno desno na parkirni prostor. Kaj je tukaj narobe?

 • Odgovori maky 27. 6. 2007 at 21:45

  če želiš še več takih, si poglej http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?t=23937&showall=1
  😉

 • Odgovori Shari22Hays 31. 7. 2011 at 20:34

  If you want to buy a car, you will have to get the personal loans. Furthermore, my mother always takes a commercial loan, which occurs to be really firm.

 • Komentiraj