Telekom ceneje. V katerem grmu tiči zajec?

Slovenske železnice, LPP in Pošta Slovenije so podjetja, kjer si bržkone lahko privoščijo čisto vse, še posebej dobro pa jim gre norčevanje iz svojih strank. Za državne monopoliste v državi, ki ji gredo različne prepovedi državljanom bistveno bolje od rok kot nadzor nad institucijami, je to seveda normalno. Zato pa se mi je vedno zdelo neverjetno, da se enako kot državni monopolisti obnašajo tudi telekomunikacijska podjetja. Vzrok je bržkone to, da je bil telekom še do pred kratkim prav tako monopolist, kultura podjetja, še posebej, če je v državni lasti, pa se spreminja počasi. Šibkejša konkurenca pa navsezadnje nima razloga, da bi ravnala dosti drugače kot največji operater.

Doslej sem bil pri Telekomu vajen zavajanja pri oglaševanju, podražitev in kazenskega zaračunavanja, zato me je konec delovnega tedna toliko bolj presenetilo obvestilo, da bom odslej za isto ceno dobil več.

Screenshot_2015-08-28-16-10-08

2014 enot nikdar nisem presegel že do sedaj, je pa res, da sem varčeval, ker nikdar nisem vedel, koliko sem jih porabil za različne storitve, iz principa pa nočem zapraviti niti centa več kot je potrebno. Še vedno pa se mi zdi neverjetno, da prenos podatkov ni neomejen že v osnovnih paketih.

Ne morem drugače kot da ne bi tuhtal, v katerem grmu tiči zajec …

Prejšnja objava Naslednja objava

7 komentarjev

 • Odgovori Feri Naf 31. 8. 2015 at 22:30

  Saj si že sam odgovoril. Za isti denar si dobil več nečesa, česar itak ne (po)rabiš. In za večino naročnikov velja enako. Zdaj par mesecev ne boš razmišljal o Simobilu, oni pa ohranijo prihodke za zanemarljiv vložek. Morda celo kaj prihranijo, ker jim ni treba štet vseh teh minut in sporočil…

 • Odgovori Seamus 31. 8. 2015 at 22:47

  Tuš je imel pred kratkim akcijo, ki je na prvi pogled obljubljala skoraj nemogoče.
  Seveda je zadeve na svoje mesto postzavil drobni tisk, ki ga človek komaj uspe prebrati – namreč vse to velja v Tuš omrežju, medtem ko se gostovanje v Mobitel omrežju šteje, kot poraba v tujem omrežju, ki pa je jasno v drugi tarifi.
  Do sedaj je bilo gostovanje v Mobitelu ali pa storitev v lastnem omrežju izenačeno.

  Seveda ta noviteta pomeni bistveno pocenitev za Tušmobil, koliko to pomeni podražitve za stranko ne vem, je pa odvisno kje si doma in koliko se giblješ tudi drugod po Sloveniji. Sam nimam želje testirati, ker paket se potem ne da nazaj zamenjat, ker stare ne tržijo več, ker se jim to ne splača. Vsekakor tista njihova pokritost s signalom ne drži, oziroma pride zelo pogosto do preklopa na Mobitel v skladu z omejitvami:
  Na področjih z nižjo jakostjo signala oziroma področjih brez signala, je zagotovljena uporaba storitev Tušmobil v nacionalnem gostovanju, skladno s pokritostjo omrežja operaterja, ponudnika nacionalnega gostovanja.
  Kar po novem računajo kot klic v tujem omrežju.

 • Odgovori Matej Zalar 31. 8. 2015 at 23:31

  @Feri Naf: Seveda, ampak po drugi strani si bom zdaj brez slabe vesti ogledal tudi kakšen filmček na youtubu.

  @Seamus: Mislim, da so telekomunikacijske firme mostri drobnega tiska. Mobitel je nekoč uspel nategnit celo mene, čeprav sem vrhunsko pismen. Da me nategujejo,s em opazil zadnji trenutek pred podpisom.

 • Odgovori Karmen 1. 9. 2015 at 10:23

  Verjetno je to odgovor na SPAR akcijo, ki nudi za samo 7€/mesec 1500 enot, ki jih lahko porabiš za pogovore, sporočila ali prenos podatkov v vsa slovenska omrežja.

 • Odgovori Enej 1. 9. 2015 at 10:54

  Tušmobil oz. Telemach je še vedno najcenejši operater in zdaj je dobil tudi nadgradil svoje omrežje in postavil LTE omrežje. Se mi zdi, da je to “nobrainer”. Če živiš kje na podeželju lahko tudi malo potestiraš in pol kupiš, drugače pa po Ljubljani nonstop deluje LTE. Dobiš isto kvaliteto za pol cene Telekoma.

  • Odgovori Alec 5. 9. 2015 at 18:55

   Ali ni poanta mobilne telefonije v *mobilnosti* ? Jebeš operaterja, kjer moraš razmišljati o tem, kam greš in koliko boš plačal glede na to, kje se giblješ. Takšen debilizem lahko funkcionira samo v Sloveniji, kjer so ljudje pripravljeni sprejeti vsako sranje, samo da je 5€ ceneje.

 • Odgovori Imon 5. 9. 2015 at 16:18

  Porabo bi lahko spremljal s SMS-om na 1919: ‘Poraba k’

 • Komentiraj