Tigrica

Tista 30 do 50 let stara afna, ki je videti, kot bi bila stara med 40 in 45 let. Ne razume, da ni lepo telefonirati med plačevanjem blaga, ne glede na to, ali ima opravka s človekom ali strojem. Ne razume, da ni sama na svetu. Ne razume, da se drugim mudi. Ne razume, da nas s svojo ignoranco žali. Ne razume, da s tem še najbolj škodi svoji integriteti. Malo ji je mar!

Kasneje sem jo srečal še enkrat.

Parkirala je na invalidskem parkirnem mestu. Ne s Porschejem. Z Opelnom. Tigro.

Ko je odpeljala, je še vedno telefonirala.

Težko se zadržujem. Čedalje bolj težko.

Prejšnja objava Naslednja objava

9 komentarjev

 • Odgovori Anonimno 27. 10. 2017 at 18:17

  Mene v takšnih primerih zanima kdo je revež, ki ga imajo doma in jo mora prenašati. Pa prijatelji … pa v bistvu vsi ljudje, ki so v njenem vsakdanjem okolju. Kako se takšni zadržijo?

 • Odgovori Roman Černigoj 27. 10. 2017 at 18:56

  Golazen. Verjetno je bila ista baba kot v prispevku.
  http://val202.rtvslo.si/2017/10/reakcija-95/

 • Odgovori filmoljub 27. 10. 2017 at 19:13

  Pravzaprav ni bistveno to, da je ženska — tipi niso nič boljši. Včeraj zjutraj se v službo po gužvi mimo Trzina peljem za enim, ki je v temi avtomobilske kabine že od daleč svetil z zaslonom telefona. Človek je, resda med počasno vožnjo, vendar v strnjeni koloni, med šofiranjem mirno pošiljal SMSe ali brskal po Facebooku. Začnem trobiti za njim in signalizirati, ker taki kreteni mi res dvignejo pritisk, se v križišču zapeljem mimo njega desno proti Črnučam in za hip celo ustavim vzporedno z njim, ker me zanima, katera opica je za volanom. Tip me gleda kot tele v nova vrata. Niti sanjalo se mu ni, kaj hočem in zakaj pizdim. Take bi bilo treba evtanazirati.

 • Odgovori Matej Zalar 28. 10. 2017 at 11:26

  @Anonimno: Ker gliha vkup štriha. Saj jih srečuješ na vsakem koraku.

  @Roman Černigoj: Ker take invalide redno opozarjam, da so možganski invalidi, zelo dobro tudi vem kako antipatična je njihova taktika obrambnega napada. Takim nič ne pomaga. Samo batine na licu mesta.

  @Filmoljub: Seveda moški niso nič boljši, ampak od moškega nekako bolj pričakujem, da bo popoln kreten. Zadnja leta pa imam občutek, da gre emancipacija predvsem v smeri čedalje hujšega primitivizma žensk, češ, tudi me znamo biti čisto navadne prasice.

 • Odgovori Uroš 28. 10. 2017 at 14:22

  Ne vem, zakaj bi bilo drugače če bi bila s porschejem?
  Morda si spregledal, da je na parkirišču za invalide dovoljeno parkiranje tudi mentalnim invalidom. Ali pa ni in je to zgolj utečena praksa.

 • Odgovori Stane Debevec 28. 10. 2017 at 14:45

  Dober dan g. Zalar,

  zdrži še malo, zdrži še malo…..takih situacij je pri nas toliko, da te bo jeza spravila v Polje….

  Kaj naj rečem jaz, ko naletim na parkiran avto na kolesarski stezi…ali ko mi pešec zleti z mestnega avtobusa naravnost pred kolo in seveda niti slučajno ne pogleda desno ?
  Najbolje je spiti en viski in gremo naprej.

  Pozdrav,
  Stane Debevec.

 • Odgovori Matej Zalar 28. 10. 2017 at 19:23

  @Uroš: Gre za neko bedasto prepričanje, da na pločnikih in invalidskih parkirnih mestih parkirajo predvsem lastniki avtomobilov višjega cenovnega razreda, kar je popolnoma neumnost. Seveda tudi oni, ampak ne edini.

  @Stane: Tako … in slejkoprej človek postane pijanec 🙂

 • Odgovori Igor 29. 10. 2017 at 11:11

  Jaz sem se parkrat ze vzgal, ko sem na blagajni v sparu takole zapravljal cas. Reakcija pa zalo podobna kot si jo opisal v enem prejsnjih zapisov. Se posebej hudo je, ce v rokah drzim le en artikel in si zelim samo cimprej ven. Me pa blazno motijo tovrstni imbecili in imam tezavo z zadrzevanjem gneva. Eno tovrstno druzinico sem potem zadnjic srecal na nedeljskem kosilu v mekdonaldsu. Gora junka, starsa vsak na svojem telefonu, otroka pa … tam nekje okoli. Vcasih clovek pac ne zdrzi in eksplodiram. Ali je to dobro ali ne, ne vem.

 • Odgovori Jani 30. 10. 2017 at 0:07

  Matej, mogoče pa je potrebno zadevo pogledati z drugačnega kota. Danes se uči otroke na hitri blagajni pritiskati zelene in rdeče gumbe, da bodo lahko oni že jutri nas učili naslednjo (r)evolucijsko stopnjo nakupovanja. Nekakšna naložba v prihodnost pač 🙂

 • Komentiraj