Toaletni papir za pse

Bo že držalo, da so njene najboljše prijateljice tvoje največje sovražnice. Kaj vse si izmisli ženski um! Poznamo primere, ko ženske moškim prepovedo uriniranje v stoje, torej zadnjo dejavnost, s katero lahko v norem svetu brisanja meja med spoloma moški sploh še ohranja svoj ponos. Zadnjič pa sem slišal, da neka Lisičina prijateljica in njen mož kratkodlako psico ne le ekscesno pogosto prha, ampak ji tudi redno, po vsakem sprehodu, ki vključuje izločanje blata, doma obriše zadnjik. Domnevam, da to ni njegova zamisel.

Težava je v tem, da Lisica to razume kot primer dobre prakse, ki bi ga veljalo uvesti tudi doma.

V desetih letih, kar imam stik s psi, se še nisem srečal s tako prakso niti nisem o čem takem bral niti nisem slišal, da bi to predlagali veterinarji ali kinologi. Vseeno sem naredil manjšo anketno raziskavo med skrbniki psov. Od šestih sodelujočih psom ne briše riti nihče. Niti znanec iz ene najbolj pedantnih viških družin. Nekateri so dopuščali možnost, da je to dobra praksa pri dolgodlakih psih ali v primeru zdravstvenih težav. Vsi smo se tudi že srečali s fenomenom ritne travice – travice, ki obvisi na izhodu in jo je treba ročno izvleči, po Murphyjevem zakonu ponavadi pred občinstvom –, sicer pa psi iztrebke odrežejo brez sledi na zunanji strani telesa.

Prvi argument naj bi bil, da si rit brišemo – ali umivamo – tudi ljudje. Sam trdim, da smo v to prisiljeni zaradi s tega vidika nepraktičnih anatomskih značilnosti, zaradi katerih blato med iztrebljanjem drsi ob ritnicah, drugače kot pri psu, ki ima analno odprtino precej bolj praktično izpostavljeno, tako da blato sploh ne pride v stik z zunanjimi deli telesa. A osebe z diplomo iz medicine s tem argumentom nisem mogel prepričati in ugotovila je celo, da najverjetneje ne znam pravilno iztrebljati.

Potem je prišla na dan z zamislijo, da bi lahko psica, ki bi ji vsak dan brisal zadnjico – in jo tudi vsak dan oprhal –, ležala na kavču ali morda celo kjerkoli bi je bila volja. A seveda nočem, da psica leži na kavču, razen, če ji to izrecno dovolim, kar se pripeti redko, naj ima rit snažno ali ne.

Trdim, da se psica z zadnjikom sploh ne dotakne površine, na kateri leži ali sedi, saj ga razkriva le med hojo, ko rep moli kvišku, kot se za nemško bokserko tudi spodobi. Poleg tega si morebitno nesnago izmije sama z jezikom, česar ji ni mogoče preprečiti oziroma to niti ne bi bilo humano. S tem usranim jezikom potem doma pobira s tal komaj vidne drobtine ali te skuša celo polizati po obrazu – ne trdim, da so psi kaj posebej snažne živali, je pa tudi res, da so menda otroci, ki živijo v gospodinjstvu skupaj s psom, ne le precej bolj odporni na okužbe in zastrupitve, ampak tudi bolj zdravi, četudi, sodeč po rezultatih moje raziskave, 86 odstotkov skrbnikov pasjih riti ne briše.

Kaj bi si mislila psica, če bi ji s straniščnim papirjem kar naprej brisal rit, sicer ne vem, ampak meni se zdi to precej bolj nagnusno od misli na potencialne nevarnosti za okužbo in morebitno nesnago. Gabi se mi tudi brisanje pasje vagine, a se temu med menstruacijo včasih ne morem izogniti, ker material od nje leti še preden ga izliže sama.

Psi vendar niso otroci, da bi jim morali umivati ritke!

Če bi bilo to nujno, bi prav gotovo prodajali toaletni papir za pse.

Prejšnja objava Naslednja objava

40 komentarjev

 • Odgovori Natasa 16. 11. 2017 at 18:18

  Tvojo damo popolnoma razumem in jo podpiram. Zato tudi moj pes (dokler sem ga še imela, naj počiva v miru v pasjih nebesih) nikoli si smel v notranjost hiše, kaj šele na kavč ali (bog ne daj!) na posteljo 😉

 • Odgovori Anonimno 16. 11. 2017 at 19:24

  Bravo Nataša. Pes je za zunaj, ne pa za v garsonjero.

 • Odgovori Katarina 16. 11. 2017 at 20:37

  Ko mas dolgodlakega psa, ki mu je driskoidno sranje pogost pojav je zadeva nujna….robcki, vrecke, listje, glancanje psa po travi…vse se je ze pocelo….

  V normalni situaciji mi pa na pamet ne pade…. je pa res, da jo skor vsak dan operemo, zdaj ko je vlazno zunaj, privlece sabo za lopato peska vsakic….

 • Odgovori Mmml 16. 11. 2017 at 21:37

  Matej, a veš katerega psa imam najraje? Sosedovega. In zakaj? Ker ni moj.

 • Odgovori Boki 16. 11. 2017 at 22:17

  Pri moji bivsi doma psu (pikinezer) vsakic ko pride od zunaj umijejo rit in luleka v banji. Ce mu ne umijejo riti si jo pes zacne brisati sam tako da se s sprednjimi nogami vlece razkrecen z zadnjimi nogami po tepihu v dnevni sobi. Ob takih zgodbah poante imetnistva psa razumem se manj kot ze tako ali tako.

 • Odgovori Trilc Vanilc 16. 11. 2017 at 22:18

  Mislim, da si naletel na novo tržno nišo. Kmalu boste lahko kupovali toaletni papir za pse. 😀

 • Odgovori Ph 16. 11. 2017 at 22:22

  Kot (sedaj že bivšo) lastnico psa me je sodelavka enkrat vprašala, če psu brišem rit po vsakem kakanju. Do takrat mi niti na misel ni prišlo, da bi kdaj to počela. Priznam, niti od takrat naprej. Če ima drisko, ajde. Če pa ne, pa… zakaj hudiča?!

 • Odgovori Boki 16. 11. 2017 at 22:28

  Drugace pa se en epski blog:))

 • Odgovori Seamus 16. 11. 2017 at 22:47

  @boki – se strinjam. Aja, BTW.. a kdo ne ščije v stoje (prosto po Floydih – Oh, BTW… which one’s Pink). Ker sedaj je že skoraj 10 let od tega posta in časi se spreminjajo – doma N. pravi, da že vsi moški ščijejo sede. Še dobr, da je Matej poobjavil link na tisti post, ker meni se ga ni dalo iskat. Bom imel sedaj naslednjih 10 let zopet mir glede te teme.

 • Odgovori Matej Zalar 16. 11. 2017 at 22:48

  @Katarina: Vidiš, zato jaz nimam dolgodlakega psa. Ampak to, o čemer pišeš, so izredna stanja. Normalno, da se posrano dlako očedi

  @Boki: Pes tvoje bivše ima po mojem resne težave z analnimi žlezami, ki jih je občasno res treba očistiti. Nekateri to počno sami, jaz bi jo peljal k veterinarju, ker je ogabno. Res imaš lahko s psom en kup težav, ampak jaz jih k sreči nimam. Je pa seveda stanovanje malo bolj svinjsko, ampak trdim, da je enako pri mačku.

  In če smo že pri mačku … zakaj ne bi riti brisali še njim? Kaj je pravzaprav drugače?

  Sicer me pa vedno znova navdušuje kako radi komentatorji komentirajo tisto, česar nisem napisal. Ni vprašanje ali psa imeti v stanovanju ali ne, ampak ali mu je treba brisati rit ali ne. Lahko pa drug drugega zmerjamo z butlji zaradi vseh vrst malenkosti. Kaj vem … morda bom čez tri mesece, ko bom imel domači pisoar, vse tiste, ki ga nimajo, zmerjal z barbari, ki imajo ziher poscano vse naokoli? Če nimaš pisoarja, ti ne pomaga niti življenje v elitni soseski.

 • Odgovori Spam 17. 11. 2017 at 3:58

  Kolega si je v novi hiši postavil pisoar. Žena pa mu je poturila na pisoar pokrov. Ko sem na obisku ga iz principa ignoriram in raje dvignem desko na školjki. Me tudi prime, da je iz protesta ne bi spustil in z malo sreče jezil njegovo ženo. Pa mi vzgoja tega ne dopusti. Morda so me že starši rahlo kastrirali?

 • Odgovori pika 17. 11. 2017 at 4:57

  Jaz sem mnenja, da imamo ljudje čisto faljene weceje.

  (Pustimo kužke pri miru, itak se bo drsal z ritjo po ročno izdelani perzijski preprogi. Pa če misli lastnik, da ima še tooooooooooook čist rinček, bo kšni tašči dvignil pritisk! )

  WeCeji niso dobra pogruntavščina. Ena sama muka, uscano, posrano…. pucanje. Itak od moških. Smrad.
  Ubogi, kdor nima okna.
  Uscano od tipov – ali pa menjaš vsaki dva leti dilo in ploščice pa še kšn navoj po umivalnikom!
  Nimate pojma, kako vam šprica!!
  In kdo puca? Vsak dan!! Če ne vse razžre!
  In res je najmanj, da dokler so taka stranišča, da lulate v sede!

  Kdor si bo izmilil en nov model sekreta, bo služil lepe dnarje!

 • Odgovori Natasa 17. 11. 2017 at 5:37

  Glede sedenja moških med uriniranjem. Dokler nisem spoznala svojega moža nisem imela pojma, da to moški sploh počnejo, ker se pri nas doma to (še) vedno počne stoje. Najprej sem mislila, da je edini na svetu ki to počne (čudak!) in da že ne mora biti kaj prida- moški. Pravi, da je to za njega enako kot pri ljudeh, ki hodijo v čevljih po stanovanju. Tisti, ki radi pucajo non stop ali pa jim je vseeno za čistočo na sploh hodijo obuti po stanovanju. Po petih letih mi ne pride več na pamet, da ne bi več z moškim, ki doma urinira stoje

 • Odgovori Boki 17. 11. 2017 at 7:43

  @natasa: tvoj verjetno tudi nosi oprijete majcke z globokim V izrezom?
  @pika: nismo ti mi, ostali deci krivi, ce je tvoj dec pacek in ce ne prevzame del hisnih opravil nase. Moja je zadnjic jamrala, zakaj moram scat v vodo in me v zid skoljke in da je to ful glasno in motece. In sem ji pac razlozil da voda curek absorbira, keramika ga pa razprsi na prafaktorje in usvinja vse naokoli. No potem je seveda prisla
  Z argument, da ce bi sedel, tega problema ne bi bilo. Zakljucila sva s komprisom (z moje strani, za njo to ni kompromis) da vrata zapiram ko scijem. Zenskih sekretov ne poznam ker tja ne zahajam prav pogosto. Moram pa reci, da tako svinjskih sekretov, kakrsne za sabo puscajo nizozemski deci, nisem videl nikjer (uporaba metlice zgolj v kaksnih 20 odstotkih primerov glede na moje grobe ocene). In delam v firmi, kjer te brez maisterija se kot zacetnika ne zaposlijo. Ampak…..govorili smo o psih ane? Niti pod razno ne bi imel zivali kateri bi moral brisat rit. Z izjemo ce bi bila kaj tako hendikepirana. Tudi macku ne bi. Je pa res da je macek bolj cista zival od psa. Mogoce je glede
  Riti isto ampak na splosno se macek celega prelize.

 • Odgovori Boki 17. 11. 2017 at 7:48

  In pa mislim da ne odstotek kratkodlakih mackov vecji od kratkodlakih psov, kar posledicno pomeni manj problemov s sranjem mack.

 • Odgovori Matej Zalar 17. 11. 2017 at 10:27

  @PH: Če bi psu ritko obrisala, bi baje na papirju opazila rjavo črtico 🙂 Morda, ampak potem je bolje ne brisati in ne veš, da ta črtica lahko nastane.

  @Seamus: Temu, da čedalje več moških doma ščije sede, se ne čudim. Ne misli, da se ženske o tem ne pogovarjajo med seboj. In ne misli, da ne velja za največjo zmagovalko tista, ki je moškemu uspela odvzeti dostojanstvo, da mora zdaj revež počepati na tisto straniščno školjko, kar jaz naredim samo ponoči, ko niti ne prižgem luči, da se ne bi preveč zbudil.
  Zaradi tega bova vgradila pisoar. Ker ona je prepričana, da v stoje vse poščijem, jaz pa sedel ne bom in če bom imel sina, ga pa sploh ne bom vzgajal, da ščije sede, pa če moram za njim vsak dan čistiti svinjarijo. Edina rešitev je torej investicija 500 evrov plus, ki pa je seveda mogoča samo ob kompletni adaptaciji kopalnice.

  @Spam: Tudi midva greva ravno danes izbrat pisoar, ampak mi na kraj pameti ne pade, da bi bil brez pokrova. Saj gre vendar za mojo kopalnico in ne za javni sekret na železniški postaji!

  @Pika: Že zdavnaj so izumili pisoar.

  @Boki: Haha, taktika scanja v vodo, ja, to je osnova za higieno.

 • Odgovori Seamus 17. 11. 2017 at 12:28

  @Matej – s pisoarjem sigurno zmagaš. Na žalost ga v naši kopalnici nimaš kam dat, ker ni placa. Kako je možno, da novi blok (no sj ni več nov, je 11 let star) nima pisoarja je pa že druga zgodba.
  Kakorkoli, hvala za poobjavo linka, ker je poleg smeha včeraj, sedaj tudi mir za naslednjih 10 let (oz. do pisoarja, kar bo prej). In ja, itak je problem, kot si napisal v prvih dveh stavkih, ker zadnje pol leta je bil v zvezi s tem kar presing. Mogoče se je pa kreirala kakšna FB skupina – #MoškiNajSedeŠčijejo

 • Odgovori Boki 17. 11. 2017 at 12:48

  @seamus: ne daj se! Veliko nas je na istem. Treba se se naprej borit za nase pravice!:)

 • Odgovori Matej Zalar 17. 11. 2017 at 13:20

  Ko bom imel pisoar, bo prava priložnost za aktualizacijo tematike uriniranja v stoje. Stvari se res brutalno spreminjajo in to uklanjanje ženskim kapricam po mojem presega že vse meje. Zato se mi tudi ne zdi nenavadno, da v kopalnicah večjih stanovanj ni prostora za pisoar – zakaj bi pa bil, če tak in tak odstotek moških urinira po žensko. Tako je nekaj, kar stane mogoče 500 ali 800 evrov, še vedno znak nekakšnega prestiža, bide, ki ga večina sploh ne uporablja, pa nekakšna obvezna oprema vsake kopalnice.

  Moramo se pa zavedati, da smo poslednji mohikanci, ki to še počnemo po moško, in da bo čedalje huje.

 • Odgovori Spam 17. 11. 2017 at 13:23

  @Matej

  Kje je fora, da imaš na pisoarju pokrov? Razumem, če je strah smradu, ki bi nastal ob nečiščenju. Da pa vsakič v svojem pisoarju v wc-ju dvigaš in spuščaš pokrov. To je še huje, kot scati sede. Ok lahko imaš še vizualni aspekt, ki ga funkcija povozi.

  Je še tretja opcija – slabo izpogajanje. Če je konsenz, da je na školjki vedno spuščen pokrov. Potem te draga nedvomno diplomatsko zatre, da mora imeti pisoar tudi pokrov in ne samo to. Pokrov na njemu mora biti spuščen. 😉

 • Odgovori Boki 17. 11. 2017 at 13:27

  @matej: slisim tudi take stvari da statisticno gledano bi morala biti deska vedno spuscena saj je dvignjena samo v primeru scanja moskega, v ostalih treh primerih pa je uporabljena v spuscenem polozaju. Seved sem se uprl z argumentom da grem jaz scat tako pogosto da mora biti dvignjena skupno v vsaj polovici primerov. Potem sem hotel uvesti tvoj princip, tudi pokrov mora biti spuscen, nakar sem bil obtozen da samo oponasam tvoje ideje in da nisem izviren ter da to tudi ne bo v redu. Skratka, kakorkoli, v sedel scal ne bom in konec! Glede tega je pa se en argument…menda njen bivsi je scal v sede in ni bil prav nic pozenscen in na vajetih. Seveda da je bil, drugace ne bi scal v sede…

 • Odgovori Matej Zalar 17. 11. 2017 at 14:33

  @Spam: Jaz praviloma že od nekdaj dvigujem in spuščam desko na straniščni školjki (tudi, ko sem bil samski), čeprav sem se zadnje čase nekoliko polenil – in nisem več samski. Straniščna deska ima pokrov z namenom (sicer ga ne bi imela), to je, da ni treba gledati vsebine školjke takrat, ko si denimo umivaš zobe. Gre za funkcionalnost z vidika estetike in enako velja za pisoar. Ne želim gledati v luknjo, ko opravljam karkoli drugega kot uriniram. Domnevam pa, da lahko pokrov, če mi tako paše, pač pustim dvignjen, obenem pa uživam v pogledu na premiumski pisoar z dvignjenim pokrovom.

  Sem pa vsaj na tem področju pristaš kompromisa: ščijem stoje (v nasprotju s čedalje večjim številom moških), a zato spuščam pokrov – kar pa navsezadnje ustreza tudi meni.

  @Boki: Poglej, to, da “oponašaš moje ideje in nisi izviren”, ni noben argument proti takemu principu. Sicer pa, ta je lepa … vpletanje svojih bivših, kot da se zdaj blazno grizeš, ker je bivši izkazal kakovosti, ki jih ti ne. Zakaj je potem bivši? A si upaš ti njej razlagati kaj je tvoja bivša počela bolje od nje – in oba veva, da ničesar 🙂

  Jaz imam sicer kar srečo … Lisica nikdar ni eksplicitno zahtevala, naj ščijem sede, ker bi se ji to verjetno zdelo bizarno. Je pa res, da se ves čas razburja, ker domnevno poščijem vse naokoli. Odločitev za pisoar je logična posledica.

 • Odgovori Natasa 17. 11. 2017 at 17:04

  Vsak dela in se vede kakor mu je najbolj pase in kje ce ne doma. Moj moski urinira sede, ker je odrasel v druzini z 4 moskimi in ker njegova mati ni imela vedno casa za ciscenje, so to vlogo obcasno prevzeli njeni sinovi. Hvala Bogu za taksno tasco, pravim! Ce bi bilo po moje bi moj moski uriniral stoje, ker mi nebi padlo na pamet, da odraslega moskega v to prepricam, zato tudi vsaka cas zenskam, ki jim to uspe :)) Sem pa po preselitvi na tuje bila kmalu delezna pogovorov z obema spoloma kako se urinira po domovih in povem vam da najmanj 80% moskih to pocne sede in to povedo brez kakrsnegakoli sramu, ker kot je sklepati, je to tukaj ze norma. To pomeni samo, da moski tako urinirajo doma, v javnem wc-ju oz. tam kjer so pisoarji pac ne. Sem pa ze slisala moski argument, da ko gredo na veliko potrebo morajo tudi urinirati, tako da nismo vec dalec od poante, a ne?

 • Odgovori Aleš 17. 11. 2017 at 18:47

  Se spominjam, da sem nekoč davno bral knjigo Milana Kundere, kjer je zapisal, da je bila v povojnem času(?) v praških bolnišnicah “normalna praksa”, da so zdravniki (lahko) scali preprosto kar v umivalnike :-).
  .
  Saj konec-koncev gre, po pol metra cevi, naprej itak vse po isti “lajtujgi” :-).

 • Odgovori Boki 17. 11. 2017 at 19:00

  Scalina je tako ali tako sterilna in jo lahko tudi pijes. Voda od pranja rok pa definitivno ne.;)

 • Odgovori NatasaPr 17. 11. 2017 at 19:14

  Mi na kraj pameti ne pade, da bi svojima dolgodlakima psoma brisala rit. Se pa zgodi, da malo bolj na mehko sračkata in takrat gre pes po sprehodu pod tuš, oziroma potem operem dlako okrog riti. Človeški tuš je to, haha, da bo kakemu tvojemu komentatorju zdaj postalo slabo, ker vidim, da imaš vse sorte klientelo 🙂

 • Odgovori Matej Zalar 17. 11. 2017 at 23:17

  @Anonimno: Spremenil sem pravila. Dolgočasne idiote tvoje sorte sem začel brisati. Rahlo creepy je opazovati psihopate, ki jim prihaja ob bebavem anonimnem drkanju nekega osebka, ki se predstavlja z imenom in priimkom. Moj blog, moja pravila. Ne boš svinjal po mojem dvorišču in žalil mene ali ostalih komentatorjev. Če mi imaš kaj povedati, ne bodi pička in mi povej v živo v obraz. Če mi imaš kaj povedati na blogu anonimno, kar, a se vzdrži žaljivk – ad personam anonimno, tako pač ne bo šlo. Anonimneži me ne bodo imeli za tepca.

 • Odgovori Tamara 17. 11. 2017 at 23:19

  Ljudje smo ena taka idiotska bitja, da me čudi, da v stanovanjih še nimamo vsak svojega sekreta, seveda v ločenih prostorih. Da bi vsak svojega pucal, po možnosti vsak dan. Očitno sem navadna packa, ker WC školjko spucam dvakrat na teden. Pa ni posrana in poscana :). Hm…mogoče so pa nekateri večji packi haha.
  To, da bi pa psu po vsakem kakanju brisala rit, pa še nisem slišala. Bog nam pomagaj. Edino kaj je obvezno, je tuširanje tačk po vsakem sprehodu (pa tudi to verjetno za psa ni zdravo), sicer je v stanovanju kot v peskovniku. In tukaj se moja snažnost konča.

  V življenju je še kaj drugega kot pucanje vsega po vrsti non stop.

 • Odgovori Matej Zalar 17. 11. 2017 at 23:25

  @Nataša: Morda jih 80 odstotkov to počne sede, 20 odstotkov jih pa ne prizna 🙂 In kakšen je zdaj to argument, da kdor kaka, tudi lula. Seveda. AMpak kaka enkrat do trikrat dnevno, lula pa večkrat. Takrat pač ne počepa.

  @Aleš: Menda obstajata dve vrsti ljudi: tisti, ki ščijejo pod prho in tisti, ki lažejo, da ne. Jaz ne.

  @NatasaPr: Klientela je na tem blogu res neverjetna. ampak tako je to … ne da bi bil na pse res nor, ampak iz leta v leto opažam, da imam večino psov raje od večine ljudi.

 • Odgovori Boki 18. 11. 2017 at 0:58

  @matej: dobro da si pri scanju pod prho omenil ljudi in ne samo decov. Ker sem preprican da se pod prho poscije tudi marsikatera zenska ki zna po moznosti istocasno mozgane prat svojemu moskemu za to isto pocetje.

 • Odgovori Aleš 18. 11. 2017 at 10:25

  Nedavno sem nekje v vsej medijski brozgi zasledil članek, da je scanje pod prho dejansko najbolj “ekološko” in ga(?) priporočajo.
  Kao, ker se ne porabi dodatna pitna voda za splakovanje WC-ja.
  Je bil resen prispevek na to temo – ne kakšna satira.

 • Odgovori katarina 18. 11. 2017 at 12:55

  glede na to, da je debata zašla v straniščne deske….rešeno imava z 2 WC….v enem (mojem) je deska VEDNO dol, da se ne zgodi, da grem sredi noči v temi lulat in padem v wc….v njegovem pa lahko počne kar na svetu hoče…problem solved…

 • Odgovori Boki 18. 11. 2017 at 15:53

  @katarina: fantasticna ideja! V ponedeljek zacnem planirat kam v svojem 50 kvadratov velikem kurniku vmestiti se drugi sekret! 🙂

 • Odgovori mojchka 18. 11. 2017 at 21:45

  Nisem brala komentarjev, tako da ne vem, kam se je debata razvila. Namerno, priznam, pri psih se debate vedno razvijejo v nekaj čisto petnajstega in na koncu prideš do tega, da psi ne sodijo nikamor, ne v gore, ne v mesto, ne na travnike, ne v stanovanja.. nikamor! (mogoče v živalski vrt???)

  Sem se pa nasmejala, res; nikoli (razen kdaj ob kaki driski) mi ni prišlo na misel, da bi morala psoma brisat riti!

 • Odgovori Matej Zalar 19. 11. 2017 at 19:30

  @Aleš: Ja, ta članek na Siolu sem prebral tudi jaz. Odličen.

  @Katarina: Fak, ta filing, ko se v temi ponesreči usedeš na keramiko … to je vredno ene črtice!

  @Boki: Zdaj veš, da bosta na novi lokaciji iskala 5 kvadratov večje stanovanje, da bosta imela en sekret več. Že zdaj vem, da boš obsojen na manjšega.

  @Mojchka: Ja, te debate, v katerih ljudje izražajo prepričanje, da so psi pravzaprav volkovi in ne bitja, vzrejena po meri človeka.

 • Odgovori pika 19. 11. 2017 at 23:27

  Džek bo tist, ki bo izumil en sekret, ki ga ne moreš zapacat!
  Zakaj pisuar? Čemu?
  Če bi bila čisto dovolj ena cev. Seveda primerno ozaljšana.

  (pišuka, če nism jaz zdaj izdala top idejo – in bo en drug kasirou!)

 • Odgovori Boki 20. 11. 2017 at 15:58

  @Ales: ravno zato so mi tisti pisoarji brez vode in kemikalij zelo pri srcu. Ko sem bil enkrat v vip-sotoru na Dirki po Flandriji pa je kmet, ki je oddal tisto zemljisce, odtok od improviziranega skupinskega pisoarja speljal kar na sredino svoje njive. Ce po njivi ponavadi zlivajo kravjo gnojnico, zakaj pa nebi se cloveske scaline!

 • Odgovori Pasji lastnik 22. 11. 2017 at 22:00

  Mi smo našemu občasno brisal. Bolj zato, ker očitno ni pravilno dovajal in smrdel.

 • Odgovori Seamus 22. 11. 2017 at 22:39

  @Boki – https://en.wikipedia.org/wiki/Night_soil

 • Odgovori Matej Zalar 23. 11. 2017 at 6:42

  @Pasji lastnik: Ja, razumem, to so zdravstvene težave.

 • Komentiraj