Toplovodna razvajenost

Seveda se take stvari zgodijo v petek zvečer.

Ne vem kako sem lahko mislil, da se bo do jutra uredilo samo od sebe. Seveda se ni. Pomirilo me je, da nisva edina brez tople vode. Na mrzlem je ostal cel blok. V soboto dopoldne, kakšnih dvanajst ur po okvari, je zavladala panika. Toliko časa očitno človek 21. stoletja vzdrži brez tople vode. Skoraj smo ustanovili Facebook skupino. Zvonili so telefoni in zvonci. Edini, ki se ni oglasil, je bil vzdrževalec. Poskusili smo s kolektivnim pritiskom. Pol ure mu je telefon zvonil brez prestanka. Dobil je kakih sto sporočil. Vljudnih. Togotnih. Grozečih. Lisica je ubrala taktiko za otroke nam gre. Zlagala se je, da ima majhnega otroka in da je situacija kritična.

Hišnik jo je poklical že čez minuto. Z mamami se ne gre šaliti. Kot da bi drezal v medvedko z mladiči. Da bo prišel in preveril, je rekel. Takrat mi je bilo seveda že jasno, da smo dobri vsaj do ponedeljka. Kaj naj pa naredi drugega kot identificira težavo? Danes sem izvedel, da je crknila črpalka in da popravilo ni možno, ker so trgovine zaprte. V nedeljo lahko kupiš sto vrst jogurtov, ne moreš pa kupiti rezervnega dela za črpalko za toplo vodo.

Nikomur ni prišlo na kraj pameti, da bi se oprhal z mrzlo vodo.

Soseda se je preselila k sestri.

Lisica je razmišljala o segrevanju vode na štedilniku in polivanju z džezvo.

Potem je kupila nekakšen šampon za suho umivanje las. Še sreča, da so trgovine ob nedeljah odprte.

Najpogumnejši sosed se je umil v treh delih.

Jaz se pa sploh ne umivam.

Kot v srednjem veku.

Vsi smo mi toplovodarji.

Prejšnja objava Naslednja objava

13 komentarjev

 • Odgovori Roman Černigoj 19. 11. 2017 at 18:34

  Haha, zdaj si me spomnil na naše zadnje kampiranje (v bistvu je bilo “camper-stop” – iranje) letos za 1. novembra. Menda sem bil eden redkih, če ne edini bebec, ki se je kopal v morju, potem pa še stuširal kar pod tušem na plaži. Ja, smo razvajeni, ni dvoma.

 • Odgovori siggi 19. 11. 2017 at 19:08

  Malo za hec, malo zares.. to je razlika med vila blokom (oz. t.i nadstandardnim blokom) in navadnim blokom v jarsah. Ko sem bival privat v enem izmed jarskih blokov, sem bil prvi, ki je po 4 dnevih opozoril, da ni tople vode. Sosedom na kraj pameti ni padlo, da bi poklicali.. so bli pa prvi v vrsti za pljuvat po upravniku, poloznicah itd

 • Odgovori Matej Zalar 19. 11. 2017 at 19:20

  @Roman: Jaz sme se včasih redno tuširal samo z mrzlo vodo. Potem sem lepega dne ugotovil, da je prijetneje s toplo. Pet let po tem raje smrdim, kot da bi zmrzoval.

  @Siggi: Glavna razlika je v tem, da smo prebivalci nadstandardnih, s kamerami varovanih blokov bolj razvajeni 🙂

 • Odgovori Boki 19. 11. 2017 at 19:59

  Lahko se pohvalim…2 leti nazaj, pridem iz enotedenska smucarskega oddiha nazaj domov…plinski bojler ne zalaufa. Vedno je rabil kaksnih 15 minut ali pol ure, da je plin prisel do njega, to pot pac ni slo. Jutra so bila marca se vedno precej hladna (doma radiatorjev naceloma nisem odprl z izjemo dveh tednov letno, ko je blizu ali pod nulo), voda iz pipe pa je tu ogabno mrzla (pojma nimam, zakaj). Mislim, da je bilo kaksnih 5 dni…vsako jutro sem sel cez ta sok. Grozno, se zlasti prvih 10 sekund, ki se zdijo tako dolge. Je pa res, da sem se tiste dni cez dan pocutil izjemno dobro, prerojeno. Mikalo me je, da bi prakso nadaljeval se naprej….ampak mikavnost je minila ze naslednje jutro. Pocutil sem se nekako tako kot tisti norec, ki se je svoje case redno sredi zime namakal v jezeru Jasna ali kje je ze bilo.

 • Odgovori Matej Zalar 19. 11. 2017 at 20:30

  Haha, ampak vedno ko se vrneš s smučanja imaš neke težave. Enkrat ti zaradi umora vlomi policija, drugič crkne bojler …

 • Odgovori Boki 19. 11. 2017 at 20:37

  Ce ni bilo to celo isto leto! Vhodna vrata sem imel zaprta s podstavljenim stolom pa se s toplo vodo se nisem mogel tusirat. Grozno!

 • Odgovori Matej Zalar 20. 11. 2017 at 6:40

  Hahaha

 • Odgovori kekec 20. 11. 2017 at 8:22

  Idealna priložnost da bi naročil avtobus in cel blok peljal na izobraževalni izlet v Kočevje, po romskih vaseh. Vmes pa še survivor tečaj za mame dojenčkov, kako preživeti vikend brez tople vode. Do takrat pa kliči rešilca. Da poskrbi za mamo.

 • Odgovori jazsembog 20. 11. 2017 at 12:27

  Ni nekaj na tem, da je hladni tus koristen?
  Jst sem se dolgo tusiral z hladno vodo, zdaj pa imam spet dolgo mehkuzno obdobje.

  Gre se za to, da umiris um, in dihanje pod hladnim tusom. Ce se clovek nikol ne pocuti malce neugodno, in to sprejme kot del zivljenja, pol ni osebnega napredka in srece

 • Odgovori Seamus 20. 11. 2017 at 14:10

  @anonimna – zanimivo. Potem se le ne jezim zastonj, da nas hišniki in upravniki samo nategujejo, ko se vsak mesec dogajajo čudno unikatne napake. Zadnjič smo celo prejeli obvestilo, da bo vzdrževanje dražje, ker ni več navadnih žarnic. Bemti golazen udbomafijska.

 • Odgovori Boki 20. 11. 2017 at 15:21

  @anonimno: jaz sem pa mislil, da je za izpad tople vode kriv Jansa.

 • Odgovori miran 21. 11. 2017 at 15:44

  In kaj je narobe z gretjem vode na šporhetu? Do relativno ne dolgo nazaj za velik del prebivalstva druge tople vode, kot tiste, ki se je grela na šporhetu, sploh ni bilo. Namesto tuša pa en lavor in to je to.

 • Odgovori Matej Zalar 21. 11. 2017 at 20:19

  Absolutno je prhanje s hladno vodo koristno … mene predvsem moti, da sem v zadnjih petih letih postal čisti pezde kar se tiče takih zadev. Z gretjem vode na šporhetu ni sicer nič narobe, ampak zakaj bi to počel, če se lahko v eni minut oprham s hladno vodo? In ničelnim ogljičnim odtisom.

 • Komentiraj