Traktor. Kralj sostrskih ulic.

Pred časom sem se s kolesom miroljubno izgubljal po Sostrem. Na pot mi je prišel star traktor v tako obupnem stanju, da verjetno sploh ni dosegal norm za udeležbo v cestnem prometu. V bistvu me je malo izsilil, po mojem zato, ker somu slabo delovale zavore – ali pa sploh ne. Prevažal je balo sena, skoraj večjo od traktorja samega. Pravilno sem ga prehitel po levi, upoštevajoč možnost, da bo zavil levo, na dvorišče.

Izvedel je točno ta manever.

Situacija niti ni bila nevarna, kajti ta stroj tako ali tako ne more razviti niti hitrosti kolesarja, a voznik je tako pobesnel, da sem se najprej raje umaknil na varno razdaljo.

Žmigavec sem videl tudi jaz, a prepozno, ko sem že prehiteval. Prej ga nisem mogel, kajti pred menoj je bila le ogromna bala, ki se je premikala na nečem pokašljujočem. Žal kmetu tega nisem mogel dopovedati ne zlepa, ne zgrda, ko sva že vpila drug na drugega čez celo vas. Bizarnost dogodka me je spravila v dobro voljo, pa me je popadel smeh, kar je nesrečnik verjetno razumel kot posmeh, tako da je od besa skoraj zaribal.

Verjetno me ne bi razumel niti, če bi zlezel dol s stroja in si situacijo ogledal z zadnje strani.

Saj veste kakšni so ti kolesarji. Na njegovi cesti.

Prejšnja objava Naslednja objava

11 komentarjev

 • Odgovori HelgaG 11. 8. 2018 at 19:03

  Matej, daj napiši en lep, optimističen, pozitiven in vesel prispevek – o čemerkoli. Samo, da nam po dolgem času pokažeš, da znaš tudi nenergati. Hvala!

 • Odgovori filmoljub 12. 8. 2018 at 13:24

  Dej ženska, ne teži. Navsezadnje je naslov tega bloga NERGAČ. Odličen, zabaven prispevek. 😎

 • Odgovori seamus 12. 8. 2018 at 18:31

  @filmoljub – men se tud zdi prav zabaven 😀

 • Odgovori Jani 12. 8. 2018 at 19:45

  Ne bo zabaven ko se srečata naslednjič…

 • Odgovori Matej Zalar 13. 8. 2018 at 12:54

  @Filmoljub: Haha, saj za Marjana slišim, da ponori točno tako, če mu kaj ni prav.

 • Odgovori Rado 13. 8. 2018 at 13:26

  Ljudem je res marsikaj težko dopovedati. Včeraj se je nekdo pritožil kopalnemu mojstru, da sem ga udaril. He, he, res sem ga. Kravlav sem na vso moč (na označeni progi za plavalce), njemu se je ravno tisti hip zdelo vredno guncati na moji liniji na razmejitvenih plovcih. Fasal jo je z odprto roko v glavo. Za nameček ga je še pa kopalni mojster vrgel iz bazena. Revežu prav nič ni bilo jasno.

  • Odgovori Jani 16. 8. 2018 at 14:28

   Rado.. če si ga preje videl in storil kar napišeš si Osel.. ne Športnik.. ) :

 • Odgovori Matej Zalar 16. 8. 2018 at 15:21

  @Rado: Skratka, v njegovih očeh si ga najprej brutalno napadel, potem pa ga je še bademajster po krivici vrgel ven. To me spominja na zaplet vrhovnega sodnika Zobca s paznikom.

 • Odgovori Rado 16. 8. 2018 at 15:44

  Jani,
  če bi ti poznal plavanje, sploh ne bi repliciral. Pri športnem plavanju 1) predvidevaš da je proga prosta, oz. da soplavalci poznajo red plavanja z večimi plavalci na eni progi. 2) Pri kravlu gledaš diagonalno kakšen meter in pol naprej proti dnu. 3) Pri kravlu na vso moč vidiš in dojemaš še bistveno manj.

  Matej, he, he, hvala za primerjavo (upam, da v tvoji primerjavi igram vlogo varnostnika).

  • Odgovori Jani 16. 8. 2018 at 19:33

   Ti ne pišeš o Plavanju..pišeš o Sebi. Koja pravila? Ccc..

  Komentiraj