Tramvaj WC ekspres

Ob 4:42 me je prebudila nevsakdanja napetost v zadnjem delu prebavnega trakta. Zaradi zgodnje ure sem se odločil še malo potrpeti, toda živahno brbotanje, klokotanje in nezmožnost izenačevanja pritiska z izprdevanjem plinov ne da bi ob tem izločil tudi vsebino v trdnem agregatnem stanju, je zahtevalo blietzkrieg akcijo, v kateri so odločale stotinke. Ob slovesnem zvoku fanfar sem ugotovil, da agregatno stanje vsebine ni bilo trdno, temveč tekoče, smrdelo pa je točno tako kot v Tramvaju na Trgu mladinskih delovnih brigad, kamor nas je prejšnji večer prignala pivska lakota, ob kateri sem lahko malo pred polnočjo ugotovil samo, da čevapčiči niso bili kaj prida in da je bila prodana nam lepinja v resnici običajna, resda precej velika bombeta z nekakšnimi semeni po vrhu.

Nekaj podobnega se mi je v sosedovem hitro prehranskem obratu zaradi čevapčičev zgodilo pred nekaj meseci, ko sem jutro po večerji skoraj zamudil letalo, snažilkam na ljubljanskem letališču pa povzročil nemalo umazanega, a še kako častnega dela.

Dopuščam možnost, da so moja prebavila skozi leta izgubila nekoč skoraj neverjetno učinkovitost presnavljanja vseh vrst svinjarije in da jih še posebej hudo obremenijo prav čevapčiči. Ob hitri hrani z ulice se mi po novem vzdiguje želodec že samo če jo zavoham, kaj šele, da bi si to svinjarijo privoščil. Zadnjič me je sicer prepričal falafel, ki sem ga tudi uspešno prebavil, je pa res, da sem v le nekaj minutah tako zasmrdel po olju, da bi me lahko zaradi tega pustila punca.

Drago Bulc nam je pred leti, ko smo se v neki zakotni mariborski ulici basali s kebabom, razkril zanimivo stališče, da na cesti v stoje jedo samo primitivci in bil sem eden redkih, ki se je z njim strinjal, čeprav sem bil potem tega dejanja kriv še kar nekajkrat. Zdaj pa sem s temi prasci, ki očitno ne morejo preživeti drugače, kot da svoje lastne stranke zastrupljajo s sestavinami vprašljive kakovosti in porekla, dokončno opravil in do njih ne gojim več niti osnovne empatije. Malo mi je mar, da v smrdljivih beznicah garajo cele dneve in noči. Tistim, ki mi pokvarijo jutro s tem, da dve uri izmenično serjem in pod prho spiram drek, vsak dan znova privoščim preglede najelitnejših odredov sanitarne, tržne in davčne inšpekcije.

Prejšnja objava Naslednja objava

8 komentarjev

 • Odgovori Seamus 14. 3. 2016 at 19:06

  Ti a sem tebe dons srečal na kolesu. Pri Petrolu med Mostami in Vodicami? Sem skor prepričan, da si bil ti 😆

 • Odgovori Harlock 14. 3. 2016 at 19:13

  Uvedi v dnevno prehrano sveže sadje, zelenjavo, kefir, kislo mleko in polnozrnat kruh. Slednjeg dobiš za smešen denar (0,5 kg rženega, narezanega iz Nemčije za cca. 0,6 eur v Lidlu).

  Kebaba nisem poskusil že skorj 10 let. kebab=paštete=čevapi=pleskavice=hrenovke=odpadki mesnopredelovalne industrije

  Anekdota št.1: Pred nekaj leti se mi je mudilo in nisem utegnil kositi. Zato sem na hitro skočil do znanega pordajlaca bureka v večjem slove. mestu. Plačam,… itd. odprem ‘omot’ in burek…zažgan na eni plati. Ampak to ni tisto rahlo zažgan tu pa tam. Šlo je prav za zoglenelo plast. Takoj sem se vrnil in ga lepo prosil, naj mi vrne denar. Človek se je ustrašil, javkal, se upiral na nek svojevrsten način in potem se dobil denar nazaj.

  Anekdota št.2: Prijateljica je nekoč delala v znani restavraciji na sloven.obali. Nekaj minut pred zaprtjem se na vratih pojavi precej okajen tujec (Z Evropa), ki se začne dreti, da je lačen. Zaposleni naredijo hiter ‘scan’ pomij (en tak velik koš z ostaki hrane je bil) na stranskem vhodu v restavracijo (vhod za kuhinjsko osebje) in hopa (mikrovalovka, malo začimb) in vrhunska večerja je tu. 😉

  V bistvu (ne leti nate) je hecno, da ljudje imajo čas za 100 in eno neumnost, a časa, da si sami, kaj lepo skuhajo pa ni.

 • Odgovori Harlock 14. 3. 2016 at 19:18

  ‘Uvedi v dnevno prehrano sveže sadje, zelenjavo, kefir, kislo mleko in polnozrnat kruh. ‘

  Tole je nasvet za krepitev lastne mikrobne flore (v prebavnem traktu).

 • Odgovori Matej Zalar 14. 3. 2016 at 22:34

  No, jaz redno kuham polnovredne obroke, zato pa sem mogoče razvadil želodec in te svinjarije ne vzdržim več.
  Tale zastrupitev je bila očitno bolj resna kot sem mislil in zdaj, ko komaj stojim na nogah, mi sploh ni več smešno.

 • Odgovori miran 15. 3. 2016 at 12:08

  Si prijavil? Nazadnje, ko mi je en šalabajzer uničil vikend s sumljivimi čevapčiči, sem ga lepo brez razmišljanja zatožil in je po hitrem postopku fasal izredno sanitarno inšpekcijo. Nisem sicer dobil povratne informacije o izsledkih in na koncu ti tudi nič ne pomaga, ampak vsaj nekaj malega zadoščenja pa je. In malenkost izboljšana verjetnost, da jo bo naslednja žrtev bolje odnesla.

 • Odgovori Tjaša S. 15. 3. 2016 at 15:31

  V znanem gostišču Grof na vranskem sem jedla lignje z žara, hčerka pizzo, mož pa špagete z bolonjsko omako. Z možem sva takoj po obroku letela na njihov WC, hčerka se pa ni nič pritoževala.
  Mi je med vožnjo domov bilo kar žal denarja, ki sem ga plačala za prehrano, ki sva jo potem itak pri njih pustila. Eh.

 • Odgovori Roman Černigoj 15. 3. 2016 at 20:15

  Matej mi je obudil en neprijeten spomin…..
  Da ne dolgovezim: v hribe – pa magari če je to samo Šmarna gora – vedno vzemi sekret papir!

 • Odgovori abashidze 16. 3. 2016 at 10:22

  Harlock
  nehaj nabijat a v nemškem kruhu je pa vse ok , daj daj……

 • Komentiraj