Ušesni vsiljivci

Vsak pravi moški slej ko prej ugotovi, da se lahko vtisa zanemarjenosti znebi samo z napravo, ki se ji reče strižnik nosnih in ušesnih dlačic. Res pa je, da sem prvo srečanje s to napravo pričakoval nekje v poznih štiridesetih in ¸ne v zgodnjih tridesetih letih.

Človek se nekaj časa slepi, da so dlake v ušesih nekaj povsem običajnega, s čimer se sprijazni tako kot z dlakami na hrbtu. Kasneje, ko iz ušes silijo pogumneje, jih razume kot naravni sistem obrambe pred vremenskimi nevšečnostmi. Kako čudovita je narava, kajne? Kar sama poskrbi za zaščito ušes! Ampak potem pride dan,ko moški zvečer pred ogledalom opazi, da mu iz uhlja štrli nekaj dva centimetra dolgega. Postane mu jasno, zakaj so ljudje, ko je stal med njimi in virom svetlobe, tako zabodeno buljili nekam mimo oči. Ušesna kocina je približno tako moteča kot tiste ogabne dolge debele dlake, ki rastejo iz materinih znamenj sredi vratu ali čela. Stran ne moreš gledat, tja pa tudi ne.

Po nujni intervenciji puljenja še isti večer pri najcenejšem prodajalcu naročiš strižnik za nosne in ušesne dlake. Ob vpisovanju številke kreditne kartice izgubiš del mladostniške potence. To je pravzaprav nenavadno, saj se čez tri dni ob prvi uporabi počutiš kot ob prvi seksualni penetraciji, samo da te je še bolj strah in da traja dlje. Pri tem je zanimivo, da strižnik ušesnih in nosnih dlačic oglašujejo kot napravo za vlivanje samozavesti. V resnici je ravno obratno. Vsakič, ko ga pogledam, me preplavijo podobni občutki kot razdevičenega zapornika.

Če ga v kopalnici opazi ženska,se verjetno počuti enako kot moški na obisku pri ženski, ko gre pred seksom še odtočit, in na robu kadi opazi brivnik, na katerega žiletko je še ujetih nekaj črnih dlačic, še nekaj pa se jih je zalepilo ob rob kadi, kjer zaradi ne vem katerega fizikalnega zakona mirno čakajo, da jih bo dokončno odplaknil naslednji curek vode.

Naslednji mejnik je pregled prostate. Z nekaj sreče šele čez dvajset let.

Prejšnja objava Naslednja objava

14 komentarjev

 • Odgovori Beki 5. 2. 2015 at 18:12

  Dobra. Bravo! 🙂

 • Odgovori Ph 5. 2. 2015 at 18:30

  haha noro =)

  drugače se pa meni vedno poraja tale misel: a tipi uporabljajo ISTI aparat za v nos in za v ušesa? :blush: … please say it ain’t so …

 • Odgovori mmml 5. 2. 2015 at 18:38

  PH, even worse, če bi bilo “kosišče” malo širše, bi ISTI aparat uporabljali tudi na drugih predelih telesa. Ja kaj pa misliš, da imamo za vsako kurčevo dlako svoj brivnik?

 • Odgovori Matej Zalar 5. 2. 2015 at 18:42

  @PH: Tiste, ki pokukajo iz nosu, se izpuli med rutinskim vrtanjem.

  @MMML: To je razlika med ženskami in moškimi. Racionalnost. Ženske imajo celo brisače za različne dele telesa. Ni lepšega kot tisto za obraz uporabiti tam, kjer si najmanj želijo. In česar tudi nikoli ne izvedo.

 • Odgovori Ph 5. 2. 2015 at 21:22

  rutinsko vrtanje. noro 😀
  a z zobno ščetko si tudi za nohti spucate, tko lih, ko je že princip tam-tam? :p

 • Odgovori Matej Zalar 5. 2. 2015 at 21:34

  To pa z zobmi. V eni potezi se znebiš črnega za nohtom in zobnih oblog.

 • Odgovori katarina 5. 2. 2015 at 22:03

  20 let maš namen čakat na pregled prostate? mogoče bi bilo boljše kej prej poskrbet za to…

  …staramo se…z leti se pojavljajo dlake tam k jih prej ni blo 🙁 velja za vse…

 • Odgovori Matej Zalar 5. 2. 2015 at 22:38

  Če prav vem, postane kritično po petdesetem? V nasprotnem primeru … no, komaj čakam, da umrem. Življenje ni več zabavno 😀

 • Odgovori Tomaž 6. 2. 2015 at 8:25

  Pregled prostate tudi ni več to, kar je včasih bil. Sicer ne vem, kakšen je bil včasih v resnici, bolj po pripovedovanju, vendar danes je to bolj pregled krvi, ultra zvok šele, če so slabi krvni izvidi…

 • Odgovori primoz 6. 2. 2015 at 9:42

  Hmnja, po 35 je priporočljiva kolonoskopija….

 • Odgovori Matej Zalar 6. 2. 2015 at 9:53

  To sem dal skozi že okoli dvajsetega leta. Zabavno je tudi rektalno merjenje telesne temperature, sploh, če te od neke mamice, ki je prišla po napotnico za otroka, loči samo zavesa.

  To je tako kot s posilstvi. O njih je treba spregovorit.

 • Odgovori darja 6. 2. 2015 at 14:21

  Res smešno, kje vse dlake najdejo pot na površje. Samo tam ne, kjer bi bile zaželjene …. 😀
  Saj je dlaka ali las eno in isto? Ni? Je?

  In kako ste se moški razpisali o pregledu prostate. Kaj pa me – ginekološki pregledi? Toooo je muka! Cel lajf!

 • Odgovori Aleš 7. 2. 2015 at 17:36

  Haha… carsko! Prispevek in komentarji. Ste me nasmejali… 🙂

 • Odgovori Matej Zalar 7. 2. 2015 at 18:11

  @Darja: Lasje so za otroke in za ženske.

  @Aleš: Odlično.

 • Komentiraj