V pisarni kot doma

Dolgo mi je kar dobro uspevalo, odkar sem po več letih službovanja od doma dobil možnost dela v pisarni, se mi pa doma ne ljubi več pisati niti bloga in že skoraj razmišljam, da bi monitorje in vso pripadajočo šaro prinesel kar tja, dom bi pa spet postal dom. Začel sem s podlogo za miško.

A ni zanimivo, da se v domači pisarni trudimo vse urediti tako, da bi bila videti čim manj domača, v službeni pa tako, da bi bila čim bolj domačna? Ni trajalo dolgo, da sem na mizo postavil fotografijo za spomin na Carigrad. Nalivno pero mi je podarila dama s fotografije. Pravi moški pišejo z nalivnim peresom.

Kasneje sem prebral, da sem bil dolga leta menda edini, ki je dajal vtis, da se mu to s slikami ne more zgoditi. Evo. Postajam samo še bleda senca nekoč ponosnega zagrenjenega samca. Ampak na mizi vsaj nimam fotografije svoje psice. Ker to bi bilo znamenje propada.

Prejšnja objava Naslednja objava

9 komentarjev

 • Odgovori Sabina 26. 12. 2016 at 22:47

  Ko pride ‘taprava’, ni ovir. Ob tebi tudi, ko nista doma.
  Bodita lepo.

 • Odgovori Luka 27. 12. 2016 at 0:31

  Lep Parker! Isti model mi sluzi ze leta in leta.

 • Odgovori jazsembog 27. 12. 2016 at 3:16

  Oh jaz pa mam ze od zacetka sliko svoje drage, na hrbtni stran imam napisano dont fuck around.

  Da se spomnem, kako pomemben je cas. Ker tam sam za ekrani, se mi hitro zgodi, da zacnem delati stvari avtomatsko in rezultat je bedna urna postavka.

  Slika me spomne, da bi lahko bil z drago, jo odpeljal v nek koticek sveta, kjer se nisva bila, in jo tam posteno kresno.

  Ko delam dobro in zbrano, je vec denarja, in vec casa za mojo in vec je tudi casa za zivljenje.

  Pa se babnica je cela medena.

  • Odgovori Seamus 27. 12. 2016 at 9:26

   @jazsembog – s tem odgovorom si zajel celoten problem Slovencev – prosti čas je zastonj in zato lahko stojiš v vrsti v štacuni, pri zdravniku, kjerkoli, saj to nič ne stane. Na šihtu pa odklamfaš svojih 8 ur k jih ravno moraš. Da ob tem ni dodane vrednosti nikogar ne zanima.

 • Odgovori filmoljub 27. 12. 2016 at 9:40

  Copata luzerska, a zdaj boš pa imel sliko drage na delovni površini. Kaj je narobe s psico? Bolj patetične so le še slike otrok. To vem, ker jim imam nad pisalno mizo v službi. 😎

  • Odgovori Matej Zalar 27. 12. 2016 at 21:02

   Ne vem no … psica je fajn, ampak sporočaš: to je edino bitje, ki me ima rado.

 • Odgovori Rok Potočnik Roky 27. 12. 2016 at 12:49

  Men je miška čist všeč 😉

 • Komentiraj