Volčja druščina na paritvenem pohodu

Nov seksualni škandal v svetu cestnega kolesarstva! Moštvo Deceuninck Quickstepa1 je na prosti dan med dirko v Argentini ustreglo prošnji lokalne natakarice po skupni fotografiji, pri tem pa je Iljo Keisse zavzel neprimerno pozo.

wolfpack

Natakarica ga je nič manj kot … prijavila policiji.

Nogometaši posiljujejo, kolesarji ščipajo v rit ali nakazujejo spolni akt

Ko je Peter Sagan pred leti, še kot golobradi mulec, pošlatal hosteso, jo je odnesel kar dobro in celo požel simpatije, ko se je kasneje dekletu opravičil s čednim šopkom cvetja. Pet let kasneje pa so v histeriziranem svetu politične korektnosti standardi precej bolj jasni.

Natakarica je perverzneža zatožila, bojda pa ga bo celo tožila. Iljo Keisse je moral organom pregona plačati nekakšno kazen, potem pa so ga izključili z dirke. Angleški mediji so zapletu, kot se spodobi za družbo 21. stoletja, namenili disproporcionalno veliko pozornosti in val ogorčenja so zajahali tudi pri Specializedu in se od Keissevega ravnanja ogradili, kot da jih je kdo kaj vprašal.

Se je podrgnil ali ne?

V podrobnih analizah škandaloznega dogodka se zastavlja še vprašanje, ali je Keisse med poziranjem natakarico s spolovilom dregnil v zadnjico. Sam trdi, da ne, ona pa trdi, da jo je, čeprav je povedala, da je imela med aktom samim občutek, da se je je dotaknil ponesreči. Ob fotografiji se vseeno težko znebim občutka, da se je neprimerno nastavljala tudi gospa. Seveda, počepnila je zato, da bi se bolje videlo čudežnega dečka Remca Evenpoela, ki gospe na fotografiji pobalinsko kaže osle. Mimogrede, tovrstna razigranost ni predmet zgražanja.

Skratka, kolesarjem postreže s kavo in rogljičem, jih prosi za skupno fotografijo, dva od petih se malo pozabavata in ona se čuti tako razžaljeno, da fotografijo lansira v svet, kot neke vrste trofejo. Seveda se tega, kar si je privoščil Keisse, ne dela. Ne na delovnem mestu. Ne v delovni uniformi. In ne v 21. stoletju, ko človeka nabodejo za vsako figo tako temeljito, da o tem govori cel svet tako resnobno, kot da ni niti malo smešno.

 1. Za kolesarsko nepoučene: imenujejo se za Wolfpack. []
Prejšnja objava Naslednja objava

18 komentarjev

 • Odgovori gasper 2. 2. 2019 at 19:10

  Feminizacija druzbe. Sedaj bos se za osvajanje potreboval obrazec potrjen s strani notarja. Brezveze. Pravi dec in prava baba zmeraj najdeta en drugega. Recimo.

 • Odgovori gasper 2. 2. 2019 at 19:10

  Feminizacija druzbe. Sedaj bos se za osvajanje potreboval obrazec potrjen s strani notarja. Brezveze. Pravi dec in prava baba zmeraj najdeta en drugega. Recimo.

 • Odgovori Matej Zalar 3. 2. 2019 at 10:48

  @gasper: No, ja, ne bi rekel, da je Iljo Keisse prikazal primeren način osvajanja … ampak vem kaj misliš.

 • Odgovori Štruklji über alles 3. 2. 2019 at 13:03

  To ni nikakršna feminizacija družbe, temveč pobebavljanje na celi črti. Kot pripadnica bojda na vseh koncih zatiranega spola dobim pike ob cviljenju žensk za vsako figo. Zlate sredine skorajda ni več. Na eni strani so preobčutljive, ki jih tipi ne smejo niti pogledati, na drugi strani so težakinje, ki bi rade, da so vsi dedci vsaj Atila po pristopu in prezirajo moško vrsto, ker ji je družba z butastim političnim korektivizmom popolnoma zvezala roke. Keisse je res ravnal neokusno, ampak reakcija je pač globoko pretirana in kaže na snežinkico brez dovolj velike mere ženske samozavesti, v nasprotnem primeru bi to zadevo reševala brez policije in medijev. O mulcu, ki ji kaže osle, pa niti ne bi. Najbrž se mu je v tistem trenutku zdelo zabavno, bilo pa je predvsem nezrelo. Z oboževalci oz. navijači tega pač ne počneš, ker nista krav skupaj pasla od malega.

 • Odgovori Ema 3. 2. 2019 at 13:29

  Res smo ena čudna družba čudnih norm. Moški v današnjem času so res malce zapletenem položaju. Če pokaže moškost je skorajda preveč, če pa premalo, pa zopet ni prav, tako da… Gašper je kar prav napisal.

 • Odgovori Anonimno 3. 2. 2019 at 13:32

  Drugače pa tale natakarica si za moje pojme zasluži eno okrog kepe.

 • Odgovori Klemen 3. 2. 2019 at 16:43

  OK, dobro! Sem mislil, da sem edini, ki se zadnje dni sprašuje, kaj je bilo organizatorjem in javnosti. Pač, skupina moških v svojih najboljših letih, polnih testosterona (no pun intended)…seveda se bodo vedli neprimerno v družbi mlade kelnarce!

 • Odgovori gasper 3. 2. 2019 at 16:49

  Nikakor si ne zasluzi okoli kepe, nobena si jo ne. Gentleman se obrne okoli in gre svojo pot. Ni vredno svoje vesti mazati s tem. Verjetno ni sama kriva, morda je podpihnjena. Nikoli ne ves kaj se dogaja v glavi drugega cloveka, da bi ga lahko obsojal. Imamo vsi prevec za pomesti pred svojim pragom.

  Ema, mislim, da je to predvsem problem mlajsih generacij, mi med 30-40 imamo nekaj izkusenj, vemo, da ste zenske ravno tako seksualna bitja kot moski, morda se bolj. In da si zelite biti zeljene. Ko se poklopijo ostale stvari. Zenske rade flirtate in moski tega nikoli ne bi smel pozabiti. Kot voditi na zmenke, ko imata ze neko pot za seboj. Se zmeraj moras ji moras pokazati, da ti je seksualno privlacna, primes za stegno ali zadnjico v javnosti 🙂 na primeren nacin seveda. 99% gentleman v javnosti, za 4 stenami pa znati prebuditi zver v sebi. Uspeh zagotovljen. Pa ne vedno misionarca s stumfi na nogah.

  Ema moski smo zadnja leta pravzaprav v prednosti kakorkoli se ze cudno slisi. Ironicno morda. Ampak toliko copat in apatije na dveh nogah, s ticem med nogami kot jo vidis sedaj… lahko izbiramo na veliko. Saj imate igro, le pobudo moramo dati. 😀

 • Odgovori gasper 3. 2. 2019 at 16:56

  Pozabil odgovoriti na Matejevo sporocilo. Ja, ni bil primeren nacin izrazanja, ker je bil v sluzbi in predstavljal delodajalca kot takega. Bi tudi sam hitro letel s taksno razigranostjo in pretirano sproscenostjo.

 • Odgovori Matej Zalar 3. 2. 2019 at 17:08

  Gre za butasto liberalno prepričanje, da je mogoče moško nrav spremeniti, zatreti, če jih bo javnost dovolj vneto jahala zaradi vsakega neokusnega štosa in če bodo ukinjali in prepovedovali vsako malenkost, ob kateri bi nekdo slučajno pomislil na fuk. No, saj jim uspeva … kam bo to pripeljalo, bomo verjento vedeli šele čez nekaj deset let, ampak za zdaj militantne feministke slavijo delni uspeh, ki je v tem, da so moški zmedeni, prestrašeni, impotentni, karikature samih sebe. In spet … bolj ko greste na zahod, v razviti svet, huje je, manj je zdrave pameti, obenem pa več najbolj neokusnega razvrata kar si ga lahko zamislite. Civilizacija se razkraja, grešni kozli so pa neki zajebanti, ki nakazujejo fuk – pri čemer je šlo, kolikor poznam moški svet, za čisto brezvezen štos, ki je imel še najmanj opraviti s poniževanjem ženskega spola. Kot da ima vsak delavec, ki z gradbišča žvižga za ženskami, v ozadju nek kredo, da torej to počne zato, da bo malo zartl tisto žensko v mini kikli, ne pa zato, ker je primitivec in mu je v danem trenutku nekaj poskočilo v gatah.

 • Odgovori Matej Zalar 3. 2. 2019 at 17:12

  Pa še to, če se osredotočim na kolesarstvo: bolj ko se vanj mešajo tisti, ki jih vodi protestantska etika, huje je. Napredek, marginal gains … to že, super, šport napreduje … ampak romantika pa usiha.

 • Odgovori Borut 3. 2. 2019 at 18:44

  Baje bodo na Touru prepovedali lulanje ob cesti in pripravili “pee stations” z dixiji vsakih 10km.

 • Odgovori filmoljub 3. 2. 2019 at 19:40

  Saj imamo te primere tudi pri nas. Še ne dve leti in pol je tega, kar je s položaja prestižne organizacije Pen odstopil Evald Flisar, torej eden tudi v tujini najbolj znanih slovenskih pisateljev (Čarovnikov vajenec), ker se je zafrustrirana kvazi-intelektualna socialno-pravičniška bojevnica, za katero še nihče nikoli ni slišal ne prej ne pozneje (neka Anja Radaljac, če se še kdo spomni), čutila užaljena. Če bi bila ženska brihtna, bi izkoristila publiciteto in nerodno opazko spremenila v kompliment. Ampak od nevrotične nezadovoljène militantne feministke tega seveda ne gre pričakovati, kot tudi ne od celotne svetohlinske butalske okolice. Fak mi, kje jaz živim, si vse pogosteje ponavljam.

 • Odgovori Matej Zalar 3. 2. 2019 at 20:33

  @Borut: Hehe … vidiš, zame je ena lepših stvari pri kolesarstvu to, da je sprejemljivo sredi belega dne scati ob cesti, česar sicer ne bi naredili nikoli.

  @Filmoljub: Točno! Tudi tisto je bilo iz istega koša. Del korespondence, ki dokazuje, kako malo je danes treba … Tudi “pustimo to” in kup smeškov ni bilo dovolj, da ga ne bi nabili. Če hočeš v teh krogih kolikor toliko uspeti, moraš potem pisati ritolizne članke v tem slogu. Mislim – nisem pa čisto prepričan -, da sem se s to “feministiko, borko za pravice živali, veganko, prozaistko in opazovalko družbe” enkrat zapletel v zvezi s teorijo spola. Ena tistih je, ki uporabljajo politično korektno obliko zapisa moško/ženskega spola: “vegankami_i in nevegani_kami”.

  Ob takih zblojencih ni nenavadno, da prosperirajo desni populisti najnižje sorte. Ljudje so morda neumni, imajo pa vsaj zdravo pamet in toliko jim je jasno, da take ideje vodijo v zaton civilizacije.

 • Odgovori gasper 4. 2. 2019 at 18:49

  Ravno moska nrav je bistvo ohranjanja clovestva in zaradi katerega so lahko tudi najbolj zagrizene feministke vesele, da se rod nadaljuje kot se. Sicer ne bi nihce seksal s tricetrt zenskami. Nas nagon in “fury” je tisto kar clovestvo ohranja in prava dekleta, zenske znajo to spostovati in ohranjati. Tudi v svoj prid. Love her like a gentleman, make love to her like a beast.

 • Odgovori Matej Zalar 4. 2. 2019 at 20:14

  No ja Keissejev Blietzkrieg na Argentino morda ni ravno primer gentlemanskega pristopa. Ženo je po moje uhvatil na precej bolj prefinjen način. Cipe, ki se po bifejih guzijo pred kolesarji, so lahko seveda druga zgodba.

 • Odgovori Boki 6. 2. 2019 at 10:26

  Klasika, eni ste ze dobro opisali situacijo. Od decov se dandanes pricakuje, da niso vec deci (scanje v sede, enakost glede vsega, itd.), po drugem pa takoj ko je treba prileti opazka nazaj “ali si dec ali nisi” (meni osebno se to ne dogaja ampak videno vsepovprek). Ter, ko bi omenil, okej, enakopravnost in enakost…naj gre baba nasekat drva, bom jaz dec pazil na otroke ali pa dajmo v imenu enakosti potem zdruziti sportne kategorije skupaj, naj se zenske merijo z moskimi v isti kategoriji…ooo neee, to je pa spet macisticno in seksisticno! Taprau dec naseka drva, ne pa baba, kako si upa dec sploh kaj takega omenit! Zanima me tudi, koliko zensk bi v primeru vojne prijelo za orozje in slo na bojne linije. Dece bi se nagnalo da se grejo borit, kot pred 80 leti. No saj, mislim da bi ravno za casa kake ornk vojne spet prislo do popravka v teh razmerjih in brisanjih spola. Vsaj za nekaj casa. Ce baba deca v lokalu uscipne za rit ni nic narobe, ko pa dec babo pa problemi. Seveda se deci glede tega ne pritozujuemo ampak ce smo politicno korektni, potem se dajmo vsi drzat istih pravil, ane?

 • Odgovori Matej Zalar 7. 2. 2019 at 11:33

  Mene je enkrat ena pošlatala, pa se mi je zdelo kar bedno, ker je potem blefirala, da me ni. A si dec ali baba, madona!

 • Komentiraj