Zabavna elektronika za 19,99

Decembra sem bil živčno razrvan kot še nikoli, bilo pa je tudi nekaj svetlih trenutkov radosti. Tako sem enkrat drugo za drugo spil nekaj dvojnih viljamovk in v danem trenutku me je prijelo, da bi telefon utopil v kozarcu redbullvodke, ki je prav tako stala pred menoj. Končalo se je slabo, zame in za telefon. Takrat je bil problem v mojem statusu. Bil sem štirinajst dni pred začetkom poslovanja kot s.p. Sicer brez vezave na enega od ponudnikov mobilne telefonije, tako da bi lahko brez težav sklenil kak Orto ali Džabest paket in dobil zraven telefon za evro ali dobrega za dvajset. Ampak tega nisem hotel, saj sem želel naročnino skleniti kot pravna oseba.

Rešitev se je v Big Bangu – v Javna skladišča sem šel dan po utopitvi samo zato, da sem se opravičil prijateljici, ki me je prejšnji večer pričakovala, pa me niti na telefon ni dobila – ponudila sama od sebe. Nisem si mislil, da je mogoče dobiti telefon brez vezave že za 19,99 evrov. Oziroma, zdaj vidim, da so ga še pocenili na 16,99 evra.1 Samsung E1080 W.

V zadnjih nekaj letih – razen pred kratkim Garminovega pohodniškega GPS-a – v roki nisem imel tako slabega aparata.

In že dolgo se nisem tako zabaval.

Poglejmo.

Odlikuje ga 3,6-centimetrski zaslon s 128 krat 128-imi slikovnimi točkami, ki premore tudi nekaj barv. Med drugim lahko spreminjate ozadje zaslona. Telefon ima šestnajst polifoničnih melodij, za mp3, ki jih obljublja Big Bang, pa nisem prepričan. Sem pa odigral nekaj partij igrice Luxor Quest, ki me je uspešno spravila ob živce.

S tem telefonom lahko tudi telefonirate in lahko pišete kratka sporočila. Ne morete pa pošiljati slikovnih sporočil ali fotografirati. Ima tudi računalo, pretvornik valut in različnih merskih enot, štoparico, možnost odštevanja in celo »torch light«, ki je pravzaprav osvetljeni zaslon: snop svetlobe nese približno centimeter daleč. Lahko si nastavite do šest različnih alarmov, cel kup profilov in pozdravno sporočilo, ko telefon prižgete. Ima tudi koledar in beležko.

Big Bang ga hvali kot robustnega in kompaktnega. Kompaktnih mer je vsekakor, robustnost pa sem si predstavljal drugače, manj plastično. Piše tudi, da so tipke komfortne – prijetno gumijaste na otip – in dobro odzivne. Razumem, da se zdijo odzivne tistim, ki so vam že prodali zaslone na dotik, ki so v teh mrzlih dneh uporabni toliko kot kopalke, pa tega nočete priznati, ampak jaz sem vajen qwertz tipkovnice in sem se težko spet naučil tipkat esemese.

Seveda ima tudi dobre lastnosti. Lahek je in priročno majhen. In če ga zabrišete po tleh, se vam ga sploh ne zdi škoda. Ali če ga utopite v kozarcu redbull vodke.

Baterija?

Mislim, da sem jo v enem mesecu napolnil trikrat!

 1. Ob doplačilu 39,99 evrov ponujajo dodatno zaščito – oziroma garancijo – za pet let, haha. []
Prejšnja objava Naslednja objava

16 komentarjev

 • Odgovori bubašvabe 6. 2. 2012 at 18:37

  Haha, pa ti maš še slabš telefon kot js. 😆

 • Odgovori tyschew 6. 2. 2012 at 18:48

  :mrgreen:

 • Odgovori Klaus 6. 2. 2012 at 20:12

  Imaš tako nezanimiv telefon kot jaz. Lahko ga pustiš v polni gostilni na mizi in greš, ko prideš nazaj bo še zmeraj tam.

 • Odgovori smoger 6. 2. 2012 at 20:57

  Eden najboljših tvojih zapisov. Prikažeš kako neumna je večina folka (smoger included) glede zapravljanja denarja na precenjene telefone.
  Klici, smsi in dobra baterija. To je vse, kar v končni fazi potrebujemo. Ampak…

 • Odgovori David 6. 2. 2012 at 22:29

  tipka Mobilni sledilnik – če vaš telefon izgubite ali vam je ukraden in je zamenjana SIM kartica, mobilni sledilnik samodejno pošlje
  kratko sporočilo s številko, ki je v uporabi v vašem telefonu na vašo številko.

  Tole je zelo praktična zadeva. Sploh pri takem telefonu 🙂

 • Odgovori StMatic 6. 2. 2012 at 23:51

  Seveda sem pričakoval komentar tyschewa. HAHAHA!

 • Odgovori darja 6. 2. 2012 at 23:55

  @smoger – točno to. Klic, sms, dobra baterija in dober signal.
  Pa da ga imaš pri sebi samo v ekstremnih, nujnih situacijah. Saj nismo ‘precedniki’, da bi moral bit ves čas nekomu na razpolago.

  Kako jaz sovražim te male aparatke! Ker 99% klicev je brez veze – ali pa lahko počakajo.

 • Odgovori Anja 7. 2. 2012 at 8:59

  Welcome to the club! 🙂

  Pred letom dni sem imela fensi šmensi touchscreen aparatek z miljardo funkcijami. Ker sem ga ponesreči razbila, mi je tast po sili razmer posodil svojega praaaaastarega Samsunga (je še na preklop), dokler si ne bi kupila drugega.

  Leto je naokoli, jaz pa še vedno vztrajam pri malemu fosilu. Še več, sploh ga ne nameravam zamenjati, ker ima vse kar potrebujem, baterija pa ob normalni uporabi brez težav zdrži sedem dni. Pravzaprav sem tako zadovoljna, da sem kar podaljšala naročnino za dve leti in vzela raje bonus kot nov telefon.

  GPS-a ne rabim, ker imam Garmina. Fotoaparata ne rabim, ker imam Nikona. Aplikacij ne rabim, ker me samo spravljajo ob živce. Ostalih neumnosti s prejšnjega telefona se sploh ne morem več spomniti, kar kaže na to, koliko jih pogrešam.

  BTW, a se kdo spomni Nokie 3310? Legendaren telefon 🙂

 • Odgovori chef 7. 2. 2012 at 9:01

  Brez skrbi, fantje, odkar sem spet na Mobitelu, imam Nokio E6. Ne, nočem imet touch screen telefona brez tipk z androidom. In ne, telefona ne uporabljam samo za klice in sms. In vseeno mi je, če baterija ne vzdrži več kot 24 ur. Itak jo lahko kjer koli napolnim.

 • Odgovori Retema 7. 2. 2012 at 17:44

  ne me basat ):

  Nokia E6 za cca. 370 € ❓

 • Odgovori Urskhan 9. 2. 2012 at 0:35

  @cheg “OK, razumem, da se zdijo odzivne tistim, ki so vas nategnili s touch screen zasloni, ki so v teh mrzlih dneh uporabni toliko kot kopalke, pa tega nočete priznat”
  Njet, ne priznam 🙂 Check this out http://bit.ly/rpGrIm

 • Odgovori chef 9. 2. 2012 at 11:17

  @Urshkan: Ja, super, še 13 funtov naj dam za rokavice, ki so verjetno popolnoma zanič? Noro, hehe.

  @Retema: A ti hočeš bit zdaj kao pameten, češ, ahaha, kakšen idiot je Chef, ker je kupil Nokio?

 • Odgovori Retema 9. 2. 2012 at 13:09

  @chef (12),

  sam si si dal vzdevek “idiot”, zato ne podtikaj !

  moja Nokia E6 je koštala 229 € in zgolj zato sem začudil ceni pri telerayu 🙂

  peace brother 😉

 • Odgovori chef 9. 2. 2012 at 13:19

  No, mene je koštala evro + 12 evrov naslednjih 24 mesecev.

 • Odgovori seamus 9. 2. 2012 at 15:02

  Ne menjam Nokie za nič drugega. Odkar imam še Nokia zemljevide in navigacijo pa sploh ne več.

 • Odgovori sam 13. 2. 2012 at 6:57

  … prenese tudi let do 30 m , dvakrat preverjeno, preprosto skorajda neuničljiv :=) plavat ga pa še nisem naučil.

 • Komentiraj