Ženska in telefon

Potem, ko zaradi nekakšnega nerazumljivega kavlja 22 več mesecev (!) ni mogla dostopati do elektronske pošte, si je Lisica v petek vendarle kupila nov telefon. Zaradi tega, ker je zapravila celo premoženje za telefon tvrdke, ki je pred kratkim prodajala smrtno nevarne izdelke, trditve o vodotesnosti aparatov pa so navaden nateg, ji nisem utrujal več kot pet minut. Z njim je nadomestila nek neverjetno počasen drek, ki bi ga jaz že zdavnaj razbil, ker po mojih merilih sploh ni bil uporaben.

Skratka, nov telefon ima že drugi dan … pa ga še niti prižgala ni. Kaj takega lahko naredi samo ženska. Še vedno uporablja tako rekoč nefunkcionalen star telefon, ker se ji z novim ne ljubi ukvarjati, ker pravi, da je s tem preveč dela.

Vendar ima po svoje prav.

Prav ima zato, ker je Android popolno sranje. Tako slabe sinhronizacije podatkov si ne bi mogel izmisliti nihče pri zdravi pameti, a najbolj noro je, da tega nočejo izboljšati, zato sistem ob vsaki menjavi uvozi vse mogoče zaželene in nezaželene stike, nekatere tudi po dvakrat, trikrat ali morda še večkrat. Kolega informatika, ki se ukvarja z resnimi zadevami in ne z aplikativnimi otročarijami, je Android tako razpizdil, da ga je v nekaj dneh – ali morda urah – zamenjal z iPhonom.

Priznam, da me je to napeljalo k misli, da bi nekoč morda res poskusil z edino resno konkurenco Androidu, a sem ravno pred kratkim od kolega izvedel, da ne more uveljavljati garancije, ugotovil je namreč, da ohišje ob pritiskanju na gumb škripa, zato, ker – se mu je ohišje zvilo. Kriv naj bi si bil sam, ker ga je nosil v hlačnem žepu – kje pa naj bi ga?

P.S.: Pravkar ga je vendarle usposobila in se poslovila od starega: »Adijo, bivši telefon, rada sem te imela, dokler si delal … eh, kurc te gleda … pa še na bivšega me spominjaš.«

Neverjetne so.

Prejšnja objava Naslednja objava

13 komentarjev

 • Odgovori Sabina 25. 12. 2016 at 20:35

  ;))))
  Samo, da je zadovoljna.
  In ker nismo prezahtevne, bo služil. Ne glede na minuse, ki jih ima in katerih se zavedamo.

 • Odgovori Seamus 25. 12. 2016 at 23:19

  Ja, za navadnega uporabnika je res sranje. Če pa se vzdržiš in ga ne vržeš v steno in odinštaliraš/izklopiš vse kar ima v imenu google, potem pa lahko dela kot bi si želel. Seveda ob tem mislim tudi vse storitve *google*, tudi sinhronizacijo. Samo kot rečeno, tega ne bo počel skoraj nihče.
  Zadeva potem postane uporabna in aplikacije postanejeo celo koristne. Jaz sem zelo zadovoljen – tako s programsko opremo, kot z izdelkom samim. Zaenkrat dela kot obljubljajo. Recimo moti me samo to, da Firefox nima RSSja.

 • Odgovori Spam 25. 12. 2016 at 23:30

  Stock Android imajo samo Google telefoni. Vsi ostali imajo še dodano programsko opremo, ki zna delati sranje. Samsung je bil včasih tudi precej problematičen. Od verzije S6 pa je oklestil svoj bullshit in zadeva deluje dobro.

  Mi je pa popolnoma neznaka ta, da ima lahko nekdo probleme s sinhronizacijo kontaktov. Sam od nekdaj uporabljam Google in deluje odlično.

 • Odgovori Matej Zalar 26. 12. 2016 at 11:58

  Verjetno nimaš več Googlovih računov.

 • Odgovori ata štrumf 27. 12. 2016 at 9:44

  @matej
  veš zakaj dela Iphone noro dobro (sam imam Droida)…zato ker je delan za neumne Amerje…za katere pač mora vse delat na…touch of a button…ufffffffff….

 • Odgovori Rok Potočnik Roky 27. 12. 2016 at 12:46

  Hmmm sem se kar mal zasekiral he he. Namreč uporabljam Samsung S3 že od leta 2012 in mi še kar lepo služi. Sinhronizacijo sem tudi jaz enkrat izključil ke rje bil čisti absurd! Ampak moram rečt, da je sedaj mir. Bo delal dokler bo, potem pa novim zmagam na proti!

 • Odgovori Anja 27. 12. 2016 at 14:38

  hihi. Mislim, da bi za tvojo drago bil kak malo cenejši telefon, tam do 300€. Jaz spadam med tiste, ki ga prav veliko ne uporabljajo, mi pa prav pride navgacija, aplikacija za kartice, dm, evernote, budilka, ki se vklopi četudi je aparat izklopljen…Pa sem pograbila Lenovo K6, zatem preklela odločitev, ker telefon ni popularen in je bilo treba malo čakat na neugleden ovitek, ki je podoben avtomobilski gumi in ker stekla še vedno ni možno dobit, ne preostane drugega kot amazon. Juhej. Mati ima xperio Go 3-4 leta menda? in še kar ne rabi menjat. Mi je pa android celo kar všeč. Vsaj navajena sem ga. Z lumio se nikakor ne znajdem.

 • Odgovori Matej Zalar 27. 12. 2016 at 21:08

  @Ata: Mislim, da je tudi Android narejen za popolne idiote.

  @Roky: Tisto je bil verjetno še trpežen telefon. In takih verjetno ne delajo več.

  @Anja: Po mojem si pa ona vseeno zasluži samo najboljše. Pa četudi je sranje.

 • Odgovori Mmml 27. 12. 2016 at 21:15

  Pravi moški pišejo z nalivnim peresom, imajo fotografijo svoje družine na pisalni mizi poleg nje pa… se opravičujem… iPhone. Thats the way the story goes. Res, ampak čisto zares ne moreš telefonirati s felefonom na katerem se prikazuje zelen robotek in se imenuje po slaščicah.

 • Odgovori Katarina 28. 12. 2016 at 10:01

  Od spomladi imam s7 edge in ga ne morem prehvaliti…tudi sinhronizacija ni problem – 2x Google + lotus…no problem.

  Uspelo mi je tudi razbiti zaslon….na servisu so mi ga zamenjali v garanciji…očitno imajo tudi garancijo za storaste ljudi…

  Kako lahko pa gleda telefon in ga ne uporabi je pa beyond me….jaz sem ga naročila prek ne ta…na pošti sem ga že zmontirala

 • Odgovori Anja 28. 12. 2016 at 10:25

  Mene pa čudi, da ljudje tako veselo razbijate telefone in to ne najcenejše, talepe, pobrandane, ki stanejo 600e in več. Ovitek in zaščitno steklo je za večino ljudi zadosti…Za nekatere mora biti pa Cat.

  • Odgovori Oskar Sever 3. 1. 2017 at 9:01

   Namen teh ovitkov oz bumperjev mi ni nikoli bil jasne. Ja, telefon ti lahko pade. Pa naj, jaz sem njega kupil, ne on mene. Še nikoli ga nisem imel in ga tudi ne bom.

 • Odgovori Matej Zalar 28. 12. 2016 at 18:18

  @MMML: Delno imaš seveda prav, ampak dvomim, da je iPhone videti dosti manj infantilno, sploh, ko ga poserješ še z vsemi mogočimi aplikacijami, ki bi bile rade tvoje blazno dobre prijateljice. Dejstvo je, da je moškim odklenkalo.

 • Komentiraj