Ženske se razvajajo

V zadnjih časih je postalo moderno, da se ženske razvajajo. Da si vzamejo čas zase, kot rečejo. Obiskujejo kozmetičarke, frizerke, pijejo martinije in v trgovinah z oblekami grupno zapravljajo ogromno denarja. Potem se jim zdi blazno fino, ko se s kar je mogoče velikimi vrečami z napisi prestižnih znamk napotijo čez celo mesto ali skozi BTC. To ne bi bilo moteče, če podobnih užitkov ne bi odrekale moškim. Tip se doma zavali v kavč, odpre pivo in hoče v miru pogledat dirko formule ena, ženska pa podivja, da je to neumnost, ugasni, ne prenašam Ališiča – kdo pa ga?. Podobno je, če fant kupi nov gadget, doma jih pa sliši, kaj mu je treba kupovat te bedarije. Bog ne daj, da bi v gatah ležal na kavču, ker je to ogabno in neolikano, med tem ko si sme ženska s smrdečim lakom barvat nohte kar sredi dnevne sobe.

V časih feminizacije čez vse meje dobrega okusa so torej moške sprostilne navade okarakterizirane kot poneumljajoče ali ogabne nebodijihtreba, razvajanje sodobnih 24 ur dnevno zaposlenih žensk pa je nekaj nujnega, saj jih samo to ohranja pri življenju. Moški pravzaprav ne zahtevamo veliko. Mir na sekretu mir, družbo dobrih prijateljev in kozarec piva. Dama nas ima najbrž res za neumne, če za čisto preveč denarja kupimo nov mp3 player, toda, ko ga čez tri mesece potrebuje sama, je vsa sladka in prijazna.

S čim vse pa nategnejo sodobno žensko? Seznam bi bil predolg, začnemo pa lahko s kozmetiko. Sestra si je zadnjič že pred deseto zjutraj drugič navlažila roke in to kar sredi kavarne. Sicer ima menda suho kožo. Vse kreme še zdaleč niso enako dobre za vsako žensko oziroma vsaki ustreza določen tip žavbe, ki ga je mogoče najti samo s stalnim preizkušanjem, kar vključuje nakup kreme, dvodnevno uporabo in v končni fazi ugotovitev, da se pojavljajo mozolji. Sledi na ponoven neuspeh obsojen poizkus z naslednjo kremo. Zanimivo pri vsem tem je, da osebno ne potrebujem ničesar, pa imam kar solidno gladko kožo. Po kolesarjenju v mrazu sem se sicer občasno namazal po obrazu, a sem se tega vedno sramoval. Naslednja zanimivost je obstoj žensk, ki tovrstnih krem ne uporabljajo, njihova koža pa ni nič grša.

Višek kozmetične nategunske industrije so wellness centri s ponudbo čokoladnih kopeli, masaž s toplimi kamni in nege telesa z grozdjem in grozdnimi produkti. Mimogrede jo ožamejo za 50 evrov in več. Dober približek wellness centrov je domača kopel z raznimi smrdečimi svečami, paličicami, kopelnimi solmi, romantično glasbo in celim protokolom umivanja las, pilinga, manikure, pedikure in maziljenja različnih delov telesa …

Povprečen moški ima nenormalne težave, če hoče zvečer ven. Že družba da je neprimerna – “ne dovolim, da se družiš s temi idioti, ko prideš domov, si drugačen”. Domov da se bo vrnil pijan, druge ženske se bodo obešale po njem. Ko pa gre fina dama ven s svojimi prijateljicami, je vse v redu, ona potrebuje čas zase. Napedena se v nulo, da kar kliče po pozornosti (potem se ji zdi neznansko zabavno flirtat z natakarjem), njene praviloma ledig zafrustrirane prijateljice pa jo celo noč prepričujejo, da naj pusti tistega kretena.

Ženska gleda Seks v mestu in najhuje je, da se z junakinjami serije tudi identificira. Pri tem jih mora tip pustit pri miru, ker je to “edina nadaljevanka, ki jo gledajo”, kar je seveda debela laž. Ko hoče on gledat fuzbal, pa ves čas teži, se stiska in misli, da je neznansko smešno, če mu nepričakovano zamenja program.

Za vse razvade pravimo, da so škodljive, npr. prekomerno pitje alkohola, kajenje, nažiranje, gledanje televizije … Samo ženske razvade so nekaj pozitivnega, pa ne samo to, nanje so celo ponosne! Zaradi teh razvad se menda počutijo bolj ženske.

Glavni generatorji teh idej so ženske revije s članki v smislu enkrat tedensko si privoščite cel dan samo zase in vaše male razvade. Ob tem ne pogruntajo, da je vsa ta periodika v službi kozmetične in modne industrije in da so v bistvu nategnjene na celi črti. Mislijo, da si z razvajanjem izboljšujejo kakovost življenja, v resnici pa nevede tekmujejo druga z drugo, kar jim bivanjski problem seveda še otežuje. V tekmo lahko vstopajo le z investiranjem v kozmetiko in najmodernejše škornje, vse to v funkciji zapeljevanja. Je že res, da lepoto opazimo prej kot pamet, res pa je tudi, da povprečnega moškega bolj kot vlažnost kože obraza zanima vlažnost kakšnega drugega predela ženskega telesa.

Konec koncev pridemo do ugotovitve, da je šmarjenje in razvajanje brezpredmetno. Ženska mi je najbolj všeč zjutraj, ko se zbudi, pa se je vseeno ne ustrašim. Ljuba so mi dekleta, ki se razvajajo z izleti v okoliške gore, všeč so mi tiste, ki radevolje razveseljujejo z najboljšimi ocvrtimi jajci. Take bodo vedno našle pravega, ker pošten moški to še vedno najbolj ceni. Napedenane prasičke na drugi strani pa bodo vedno nesrečne, saj privlačijo izključno enkratne podiralce, ki se gibljejo na relaciji fitnes – Global – postelja.

A se torej splača?

Prejšnja objava Naslednja objava

125 komentarjev

 • Odgovori Dinozaver 5. 2. 2007 at 8:22

  Chef, zadnji odstavek je vreden zapisa z zlatimi črkami na marmorno ploščo primerne velikosti.

 • Odgovori sonny 5. 2. 2007 at 8:32

  o ja, se splača, ker potem imaš tudi ti mir in lahko greš s frendi na pir, zapeljat natakarco. Lahko pa žensko povabiš kar zraven s frendi, če se seveda zna vklopit v družbo in ne teži, da smo dedi norci, ko obujamo spomine na vse stare “grehe” in bedarije, ki smo jih počeli in jih počnemo 😉

  Jah, moj pogled na ženske je popolnoma drugačen (lepši), če POSPLOŠUJEM po svoji 🙂

 • Odgovori Keda 5. 2. 2007 at 8:36

  oj, čisto slučajno mam preveč časa. Na kratko, moram rečti da si kar zadel bistvo. Upaj samo da te katere babnica ne namlati. Drugače pa zadnji stavek si res dobro napisal.
  lp

 • Odgovori nada 5. 2. 2007 at 8:37

  Uh kako si strog, a nekaj resnice je na tem….zato sem jaz očitno brez opisanih tretmajev še vedno srečna (že 40 let) v istem objemu.
  Sva si pa z soprogom v rani mladosti določila, torek je moj ,četrtek pa tvoj,vikendi pa za družino.
  A kakšna romantična kopel v zdr.Laškem še vedno paše v dvoje.

 • Odgovori Grampy 5. 2. 2007 at 8:41

  @sonny: Nikoli ne moreš posploševati zgolj po “svoji”. Izjema, ki potrjuje pravilo, je ravno ta “svoja”. Tako gledam na te reči.

  Je pa tale chef zadel, vsaj po mojem mnenju, zadevo v samo bistvo. O tem bi v prihodnje lahko govorili kot o “Chefovem aksiomu”. Zdaj pa se potuhnimo in čakajmo, da ubogega chefa doletijo kritike s strani žensk, ki se rade razvajajo ker-si-to-zaslužijo.

  Upam, chef, da ti ne bo treba zamenjati identitete in si omisliti plastične operacije ali pa vsaj liposukcije, in da ne sledi pogrom.

 • Odgovori tomas 5. 2. 2007 at 8:43

  Ej , bravo za ta članek. res postajajo ženske vse bolj čudne, vidijo zgolj sebe in zgolj svoj videz ter kaj bodo doživele, kam bodo šle, kaj bodo kupile it.. družina in otroci pa v drugem planu. Ni čudno, da gre ta družba k vragu. Pa niso ves take. Še sreča, da imam ženo, ki ji tudi družina in skupno preživljanje prostega čas nekaj pomeni. Kljub temu da je lepa ni domišlava in napacana, kot veliko ljubljančank in drugih, ki živijo zgolj na relaciji butik – coffe in pa razni saloni za lepoto. Fantje, izogibajte se takih bab, te niso ustvarjene za življenje v dvoje. Samo zagrenijo ti življenje. Ampak na srečo niso vse take- Hval bogu. Pa brez zamere vseem namišljenim lepotičkam.

 • Odgovori tomo 5. 2. 2007 at 8:58

  To Chef, znova špica blog. Napisano je vedno dobro, le tista Ema, kar se tematike tiče, ni bila na tvojem nivoju.

  Ni kaj dodati, na sfrizirane, upedenane, kvazi intelektualne babnce samo kreteni padajo.

 • Odgovori chef 5. 2. 2007 at 8:58

  Sploh nočem posploševat, najdejo se tudi ženske, ki jih modna industrija še ni deformirala.
  Ja, nekatere res vidijo samo še sebe, poleg tega, da same sebe razvajajo čez vse mere, pričakujejo, da jih bo razvajal še fant. Kar bi počeli z veseljem, če ne bi dobili nazaj očitkov “ne bom ti kuhala, to ni moje delo”. Mogoče res ni (samo) to njeno delo, je pa lepo.

 • Odgovori hedonist 5. 2. 2007 at 8:59

  to glede Globala je pa res ,da se vse vrti okoli zadovoljevanja nenasitnih spolnih potreb pri katerih zenske prostovolno igrajo vlogo smetnjaka za moske telesne odpadke .moski pa v njih vidijo samo priloznost za izlivanje . na videz uspesna druzba je v resnici razclovecena in skrajno odurna …vse bi jedle zrezek ,nobena pa nebi hodila z mesarjem …

 • Odgovori pirx 5. 2. 2007 at 9:04

  Ej, svaka čast 🙂 Upam, da katera od tistih “wannabe” žensk to prebere :))

 • Odgovori spet jest 5. 2. 2007 at 9:04

  Ni nam lahko, ne… Tale urbani feminizm res počas presega tolerančne meje, zgodil se bo, da si bodo tipi začeli pristna kmečka dekleta začel iskat, mestnih avš pa se bodo izogibal, razen v primeru moških večerov(t.j. harmless hunting nights)… Sej je fajn če ženska lepo diši in je urejena, ampak ne za tako ceno…

  Pred kakim letom je kolega ravno zaradi zgoraj naštetega vedenja naredu “zamenjavo” in prešel z mestnih modelov na podeželski tip bejb, pravi da je srečn kot še nikol, lajf je dost bl simpl… Od takrat je njegov moto “rajš mal manj lepo(zrihtano) pa prijetno, kukr pa spedenano pa naporno”…

  Fantje imamo dost rajš iznajdljive bejbe z smislom za humor(mešanca črnega, sarkazma in imitiranja), tehniko, take s katero se da tud plejstejšn špilat, punce, k znajo na glavo v vodo skakat, se ne branjo adrenalina in imajo rade(sprejmejo) tvoje prijatelje že zaradi tega ker vejo, da te osrečujejo…

  Morm rečt, jest mam v tem primeru(z manjšimi popravki) blazno srečo ;), je pa res da sm dolgo izbiral:)…

 • Odgovori LJILJA 5. 2. 2007 at 9:07

  No ja takole bom rekla veliko je res od tega kar si napisal zgoraj. Res je da smo ženske padle na vse te fore, ki nam jih prodaja cosmopilitan pa eva pa viva itd. razne revije, ki so baje inn, da naj si vzamemo čas zase in si privoščimo to in ono. Ja tudi to je res da si čas zase pač vsak mora vzeti saj drugače ne moreš več “zdravo” funkcionirati. Je pa odvisno kaj kdo pojmuje pod terminom “vzeti čas zase” tko da….. Jaz se ne bi spuščala v vse tiste ženske ki menijo da to pomeni wellnes center in razne masažce in manikurce in pedikurce vsak teden dvakrat. Nič pa ne rečem da to ne paše vsaj enkrat na mesec pravzaprav sta zadnji dve stvari enkrat na mesec celo potrebni pa ne zaradi razvajanja ampak zaradi zdravja. No pa pustimo to. Kakor se vi moški razvajate s ogledom kakšne dobre tekme in enega pivca čez tako se me razvajamo s kakšno dobro knjigo in kavico s kolegicami. No kakorkoli tvoj zadnji stavek nad katerim sta tako navdušena Keda in Dinozaver pa je z moje strani brezpotreben in celo žaljiv saj tako se ne obnaša dragi nergač. Ne vem kaj ti je katera žanska naredila ampak s tega tvojega zadnjega stavka se da razbrati, da si bil revček enkrat zelo razočaran da sedaj sovražiš vsako žensko ki nekaj “nase da” in ti se žensk pravzaprav bojiš. No mislim da se boš moral malo “vzeti v roke” pa bo. Saj ni vse zlato kar se sveti in ni vse slabo kar ni zlato. Tako da …. Isto svetujem tudi ostalima dvema. Zgledujte se po Sonny-u, ki ima te stvari poštimane.
  Lp. vsem pa brez zamere

 • Odgovori marelca 5. 2. 2007 at 9:12

  Dobro si spisal. Ugotavljam, da nisem moderna ženska? Hmm..:( 😉 Je pa res, da vsa ta razvajanja dosti stanejo, mogoče v tem grmu tiči zajec.
  Da vam pa lak za nohte tako smrdi, mi pa nikoli ni bilo jasno. Kaj pa moške noge sredi dnevne, a to je pa ok? 😉

 • Odgovori boZZon 5. 2. 2007 at 9:12

  bravo ! zadel si bistvo – predvsem v zadnjem odstavku.

 • Odgovori chef 5. 2. 2007 at 9:12

  @LJILJA: končno užaljen komentar, kot sem jih pričakoval 😀 Go on!
  Zanima me, zakaj sem kljub temu, da ne hodim na manikuro in pedikuro še vedno zdrav?

  Nič nimam niti proti, če zapravljate denar za to sranje, ampak zakaj se potem zganja tak cirkus med svetovnim prvenstvom v nogometu, ko bi se radi razvajali moški? Ženske pa po njih, da to ni normalno ipd.

  Kar se tiče zadnjega odstavka pa ne vem kje si videla žaljivost. K sreči nisem imel tako velike smole z ženskami, ker sem vedno izbiral manj komplicirane 😉 Iz realnega življenja je samo tista o F1 !

 • Odgovori tomo 5. 2. 2007 at 9:17

  Imam dobrega prijatelja, ki je vedno hotel imeti tovrstne ženske, ki “nekaj dajo nase”.

  Poba je jamral, da punca z njim noče na piknik, ne pusti, da bi jo v rit gledal, noče v hribe … samo šminkarijo bi se šla. Napol v hecu sem mu svetoval, naj gre nekam v loške hribe na kakšno gasilsko veselico – polno lepih deklet, ki imajo malo bolj gor “podstreho pospravljeno”. Imel je še ene par keš babnc, pred letom ali dvema ga je končno pamet srečala.

  Sedaj ima eno s Štajerskega konca, preprosta, dobro zgleda, v redu deklina, ki ima rada čevapčiče in hribe. Prijatelj je srečen in zadovoljen.

 • Odgovori LJILJA 5. 2. 2007 at 9:29

  Ok prav če iz vsega tega zgleda da sem užaljena. Ne nisem ker jaz namreč ne počnem vsega tega kar si napisal ampak se mi ne zdi pošteno do tistih žensk, katere pač revce mislijo da je to pač to kar jim manjka. Ni namreč lepo da jiih zmerjaš s prasičkami. ker to pač ni res. Kaj pa ti veš kaj in kakšno uteho in zaradi česa pač mislijo da delajo to kar pač delajo in da je to prav. No mislim da bi o tem lahko oba filozofirala v neskončnost. Če že katera ženska misli in pa to počne se pač strinjam s tabo da je nekaj z njo hudo narobe oz. po moje ji full manjka samozavesti. In zato pravim da ni lepo od tebe da te uboge revce imenuješ tako grdo kakor jih. Po moje bi bilo bolje da bi jim spodaj napisal namesto tega kar si jim pač napisal, da naj se poglobijo vase in se vprašajo zakaj to počnejo!!! Kar se pa tiče pedikurce na nogah pa mislim da je zelo priporočljiva no ja pa če že ne zaradi zdravja pa ti jo priporočam že zaradi tega da ko boš naslednjič tvoji dragi malo iz strasti seveda:) podrgnil nogo ob nogo ti bo zelo hvaležna če tvoje pete ne bodo podobne “šmirgl papirju”.
  Lp. Ljilja

 • Odgovori lana 5. 2. 2007 at 9:43

  Hmm..vecinom se strinjam s teboj nergac, samo kaj ko moski vecinoma spregledate sele takrat ko zacnete ziveti z zensko in vsak dan gledate beauty dogajanja.Moj prijatelj je tudi hotel imeti zenske, ki so lepo urejenje in res dajo dosti nase, ko pa je zacel ziveti z eno je po sedmih mesecih skoraj znorel.
  Osebno nimam nic proti ko se moj fant zlekne na kavc z daljincem v roki in njegovo legendarno navado da sezuje svoje smelly nogavice in jih zatlaci nekam v kavc in se potem par dni kasneje sprasujemo, kaj je ta smrad:)..nasprotno, veckrat se mu tudi pridruzim in skupaj kaj pogledava…nogometa glih ne, rokomet pa:)
  Glede kremic itd…obcasno si kupim kaksno naravno zadevico in moram rect, da niti malo ne pogresam vseh krem in losionov ki ti kao vlazijo kozo in ne vem kaj se.Tako da puncam svetujem, naj raje malo vec hranijo mozgane in notranjost ne pa sam zunanjost.Stara sem 24 let, zgledam prekleto dobro in pri tem mi ni pomagala nobena kremica, ampak dobra volja, se boljsi sex:) in prostovoljno delo, ki ga trenutno opravjam s fantom na Slovaskem.

  lep pozdrav vsem pa cim vec zdrave pameti

 • Odgovori g 5. 2. 2007 at 9:49

  dobr napisano! pa bolj al manj kar drzi.
  js sm tut za simpl!

  “urbano pleme” je se ena taka cvetka kot ga prodaja shity magazin.

 • Odgovori packomacko 5. 2. 2007 at 9:58

  LJILJA: na kmetih imajo moški in ženske močne in kot ti praviš “šmirglaste” roke, ker delajo in to fizično! Narava naredi na delih roževinasto oblogo zato, da varuje stopalo in roko pred obremenitvami! Mestni folk si lahko prvošči met na nogah in rokah svilenkasto kožo sam draga moja, če bi na kmetih delala kot moja nona vse življenje nebi imela časa razmišljat o tem, da je tvoje nežno stopalce grdo na pogled, ker ima na robu petke malce več belega in ni rožnato kot dojenčkova ritka! Moja nonota in oče pa imajo itak take roke da bi te zmrazilo! Nekak se mi zdi LJILJA, da tebe v lajfu žulj še ni srečal!?!

 • Odgovori ćuna 5. 2. 2007 at 10:05

  ejej Chef, zelo dober članek.. spet čisto v tvojem stilu:)
  kar nekaj jih poznam(žensk), ki upam da bojo tole prebrale.:)
  vidim, da ti gre tako pisanje dobro od rok, zato imam en predlog zate.. začni spet kolesarit oz. tekmovat, ker takrat pa še nisi takih sekal.. kar precej zanimivih stvari bi se dalo napisat (o mtb “kuhinji”). prav škoda da si nehal.
  lp

 • Odgovori Mlekarca 5. 2. 2007 at 10:11

  Zelo dober post. Sem prav uživala ob branju.
  Vsaka ima svoj način lova.

  Lepo, da se najdemo taki, ki ljubimo naravo, naravno, bose noge na kavču in pivo ob nogometni ali kakšni drugi tekmi in na drugi strani taki, ki ljubijo blišč, dobre avtomobile in zamaskirane obraze.

  Večino pa nas druži želja po druženju, združevanju in morda na koncu celo razmnoževanju.

 • Odgovori LJILJA 5. 2. 2007 at 10:17

  Dragi packomacko! Ni noben problem če tako misliš seveda dopuščam tudi to. Saj vsakdo ima svoje mnenje ampak gleda na to da je govor potekal o malo bolj pretirani negi. Kar pa kakor zgleda ti nisi dojel, sem mnenja da tale tvoj komentar o tvojem nonotu in nonici in vseh ostalih stvareh semle pravzaprav ne spada. Se pa strinjam da je bilo včasih malo drugače ja. danes veš dragi prijatu pa so na “kmetih” če jim ti tako rečeš ljudje vse bolj osveščeni kaj je dobro in kaj slabo. S tem da si verjetno oni pač pomagajo z raznimi domačimi pripravki mi pa gremo h kozmetičarki. Kakorkoli že menim da je tvoja pripomba brezpotrebna. Kar se pa mojih žuljev tiče dragi fantič pa ne bom komentirala.
  Lp. L.

 • Odgovori Bratranec 5. 2. 2007 at 10:19

  Bistroumna opažanja, spretno pero. Ena A.

 • Odgovori Veljo 5. 2. 2007 at 10:20

  Ej Ghef,bravooo za članek,sam škoda,ker ga te dame ne bodo prebrale.
  Nimajo časa:)))…..so po nakupih in fitnesih.

 • Odgovori ukapuka 5. 2. 2007 at 10:26

  fak ej… kakšna ženska pa sem… sploh ne uztrezam zgornjim ženskim stereotipom… ok roke si pozimi maežem, ker se mi drugače koža kar lušči – pa še to s standardno niveo…
  in veste kaj? super se počutim! in nikoli se ne počutim manjvredo ob svojih napedenanih prijateljicah, ki mi govorijo kaj se dogaja pri american next top model al pa pri razočaranih gospodinjah in podobnih serijah…
  meni je dovolj, da grem na sprehod na sončen dan…

 • Odgovori krof 5. 2. 2007 at 10:30

  Hmmm, strinjam se z napisanim, a ne povsem. Ne maram opisanih deklet, ki se “afnajo”, ki živijo za svoj izgled…
  To se mi zdi neumno. A ne morem mimo popolnega zaničevanja “kozmetičnih izdelkov”. Ne razumem, zakaj se tega ne bi uporabljalo ali pa vsaj, zakaj bi se sramovali uporabe izdelkov, kot so kreme, geli za čiščenje obraza…
  Mislim, da je uporaba le teh v normalni meri koristna in se mazanja rok, obraza, poleti telesa nikakor ne sramujem. Sam si dnevno mažem roke in po izpostavljenosti soncu ali mrazu tudi obraz. Ne vem, kaj je s tem narobe, saj ne maram suhih rok in tudi za kožo na obrazu ni dobro, če je popolnoma izsušena. Kar pa je definitivno posledica sončnih žarkov in mraza. Tako, da se mi tovrstna uporaba ne zdi neumna in sramotna marveč koristna in prijetna.

 • Odgovori Grampy 5. 2. 2007 at 10:30

  @ukapuka: če ti bo v tolažbo: čist okej si.

 • Odgovori Grampy 5. 2. 2007 at 10:31

  @krof: pozabil si povedat, da si tudi noge depiliraš
  @chef: pozabil si povedat, da si tudi noge briješ.

  Ha, pa smo vaju našli, lepotca! A Cosmo tudi bereta?

 • Odgovori chef 5. 2. 2007 at 10:36

  @Ljilja: besedo “prasičke” sem uporabil ljubkovalno in s tem ne mislim nič slabega. Malo pojdi po LJ in boš povsod po vogalih slišala “u, lej to prasico, kakšna je”, kar načeloma sploh ni zaničevalno 😉

  @Grampy: to je res. Kolesarji smo pač taki…

 • Odgovori Grampy 5. 2. 2007 at 10:37

  @chef: prasičke tudi.

 • Odgovori nada 5. 2. 2007 at 10:43

  Fantje ne se sekirat, zaradi nekaj avš……malo si oglejte okolico čez planke……moj nečak je oženil zelo pridno, brihtno in pravo lepotico iz Rusije.Zelo lepo se je uklopila v našo sredino.Ja, za vsako metlo se štil najde, le poizkati ga je treba.

 • Odgovori chef 5. 2. 2007 at 10:45

  Nada in to naj bi bila tolažba 😆 Tip je moral vse do Rusije, da je našel eno primerno, haha.
  No, saj je res, iz sestavka morda izpade da so vse take… pa ni res, samo večina 😛

 • Odgovori krof 5. 2. 2007 at 10:46

  @Grampy: Ja, na to sem popolnoma pozabil :D, kaj češ, vsaka radost ima svoj davek :D. Priznam, da to ni neka obveznost pri kolesarjenju, a je priporočljivo, če je dokaj velika možnost padcev. Da, priznam, všeč mi je videz zagorelih, definiranih in pobritih nog 😀 A če se ne bi ukvarjal s kolesarstvom tega zagotovo ne bi počel :D!

 • Odgovori ironking_x 5. 2. 2007 at 11:00

  Chef, odlično napisano. Tole moram dat Nastygirl za prebrat 🙂

 • Odgovori mici 5. 2. 2007 at 11:56

  krof: kar se tiče britja nog pri kolesarjih… ko enkrat na lastni nogi občutiš razliko med celjenjem rane pri obriti in neobriti nogi, ne razmišljaš več o tem ali bi se pobril ali ne

 • Odgovori krof 5. 2. 2007 at 14:30

  @Mici, zakaj misliš, da to počnem? 😀

 • Odgovori katarina 5. 2. 2007 at 14:38

  super blog in se boljsi komentarji 😉

  edino mi ni jasno zakaj sem se samska? ocitno sem po mnenju mnogih cist popolna zenska, ne pedenam se bolestno dosti, ne tezim zarad sporta (kvecjemu tezim da se ga gleda), ne kompliciram in ne berem cosmota 😀

 • Odgovori kruhinmleko 5. 2. 2007 at 14:41

  super napisano.. ampak se ravno ne strinjam, da so vse ženske, ki se občasno lepo uštimajo in letijo na “nobel” lokale v stilu Global afne.. kokr sem opazil je to tko, da si morejo vsake tolk dat duška in se it nekam mal pokazat, za dušo.. (lahko da se motim)

  osebno rad vidim, da se zna ženska zrihtat tko da mi zastane dih.. kar pa še ne pomeni da je avša..
  ahhh.. vseeno, vsak ima svoj okus. kar se pa tega lepotičenja tiče.. če se ljudje bolje počutijo glede sebe, zakaj pa ne?

 • Odgovori pikec85 5. 2. 2007 at 14:54

  bravo chef, tako se govori 😉 jea!

 • Odgovori pameten 5. 2. 2007 at 15:04

  se strinjam s teboj,

 • Odgovori kr ena 5. 2. 2007 at 15:45

  Zdaj mi je pa jasno zakaj mi (moja družina) vsak mesec tolk pršparamo in zakaj nekateri kr naprej jamrajo, da nimajo denarja. pa kaj a res tolk žensk počne vse to? no dobro tudi jaz se malo namažem, pa včasih grem “na nohte”, pa k frizerju, da si prebarvam narastek… zdaj je pa očitno res že čas, da grem kdaj pa kdaj h kozmetičarki…
  po drugi strani pa se sprašujem zakaj ženske to počneje, morda zato ker moški to hočejo od njih. ker vedno gledajo za takimi ženskami in so v družbi pozornejši do nijh?? nekatere poznam, ki se sicer načeloma strinjajo z vami, a v družbi takih nališpank “pozabijo” na svojo žensko, ki sicer sedi zraven.

 • Odgovori kate 5. 2. 2007 at 15:59

  Včasih tako ženske kot tudi moški potrebujemo nekaj časa zase. Pa ne pomeni, da ga je treba preživeti v nakupovalnih ali lepotilnih centrih. Obstaja ogromno možnosti! Za vsakega nekaj! In, da je tako, se mi ne zdi prav nič narobe.

  Sicer pa nisem čisto prepričana, da so omenjena “naravna” dekleta najbolj aktualna. Velikokrat človek dobi občutek, da so tiste ” hudo napedenane” ženske veliko bolj zaželjene pri moški populaciji.

  _____

  …ta pripomba o britju nog je bila super…

 • Odgovori chef 5. 2. 2007 at 16:08

  Seveda radi pogledamo urihtane ženske, ampak to nima s pedikuro nobene zveze, ker tistih nožnih nohtov itak nihče ne pogleda.
  Ampak dejstvo pa je, da take ženske niso za nič več kot za gledat… no, še za marsikaj, ampak naj se ne čudijo, če jih tipo potem nikoli več ne pokliče 😛

 • Odgovori hedonist 5. 2. 2007 at 16:08

  uh,uh,…pa ja ne bomo zdaj sparal ? najbolje je da prenehamo jesti ,ker itak vse poserjemo …men je prav lustn ,ce so punce zrihtane …vazen je ,da se zna smejat to je najbolj pomembno od vsega ,ker mi moski ne vemo kaj je DIOR,D&G,ARMANI,… itak pa zenske zapravlajo denar za stvari ,ki jih ne potrebujejo samo zato ,da bi naredile vtis na ostale zenske ki jih sovrazijo…
  ja pa novmo zdaj hodil v Rusijo,Cubo,Tajsko ,..po zenske ? to pocnejo samo zafrustrerani moski ,ki si niso mogli najti zensk v svojih krajih …bedno !
  kaksna kmetje pa kaj so nase none pocele …ja potem je najbolj ,da gremo v junglo orescke zobat ,ker je samo se tam pristnost …

 • Odgovori chef 5. 2. 2007 at 16:41

  Sem pa pričakoval bolj užaljen odziv žensk… Zdaj ne vem, ali so se raje potuhnile, ali pa tiste, ki znajo uporabljat internet niso take… najbrž bo to, lepotičke nimajo časa za internet, ker morajo h kozmetičarki 😀

 • Odgovori hedonist 5. 2. 2007 at 16:52

  HEY…Chef!
  vsi normalni so zunaj na soncku in se druzijo ,smejijo ,srkajo fresh juice,…
  ti ves dan nestrpno cakas odziv uzaljenih zensk …pinja …mogoce so pa vse punce cool in ti nisi nasel pristnega nevsiljivega pristova …tazga s humorjem in n da si mislil kako jo bos podru …
  glede kozmeticark pa itak ,da naj kar hodijo in depilacija obvezna .rajsi imam lepo urejeno muco kot pa goscavo …
  lep dan

 • Odgovori barbiblond 5. 2. 2007 at 17:10

  Jaz sem tako z drugega planeta. Kozmetika (razen barve za lase :mrgreen: ) pristane v košu po petkrat pretečenem roku, savno imam v štali med kidanjem, welness pa na konju, ven hodim za rojstne dneve (dokaj selektivno=najboljše prijateljice), za trendi modo se mi fržmaga zmetat ne vem kaj, Sex v mestu pa… ne vem, mi na vasi ga tudi imamo.
  Hedonist, brivnike pa poznamo tudi na kmetih! Med zanemarjenostjo in obsedenostjo s svojim izgledom je pa ogromna razlika.
  Bom kar chefa podprla. Po tridesetih letih skupnega življenja, ko te ne bo več zanimala (samo) urejena muca boš pa ubijal za glih prav pečena jajčka pa govejo župco…
  Brez zamere, z mojim dragim imava rada iste stvari in vsakemu želim, da si najde pravi par. Če potem skupaj hodita h kozmetičarki in gledata sex pod tujimi kovtri, pa tudi prav.

 • Odgovori Sara 5. 2. 2007 at 18:15

  Hud blog. Sam mogoce bi mogu Chef tut mal bit kriticen do moskih, kr ponavad se zgodi, da tiste ne tako zelo opedenane izvisimo kr so une pac ful bl mikavnejse in itak ste moski vizualna bitja, tko da tut ce je zenska kul, z relativno pospravljenim podstresjem se ne pomen da se bodo tipi sploh zmenil zanjo, kr pac nima “celofana in masnjice”. To da znas ze pr 23 hudo dobre stvari skuhat pa jih itak ne zanima ker majo se vecinoma mamice, ki so najboljse:D (ok tole zadnje je mgoce mal zagrenjeno ampak je pa tut res na zalost iz lastnih izkusenj:))

 • Odgovori ueurca 5. 2. 2007 at 18:19

  Ocena: 10

 • Odgovori ueurca 5. 2. 2007 at 18:24

  @Sara
  Chefe je pozabu povedat, da poleg tega da take žesnke same sebe pedenajo in prikrivajo svojo tupost, tudi padajo za tipi, ki so sami samo napedenani in kot je napisal živijo na relaciji fitnes – global – postelja.
  Torej če imaš probleme z odkrivanjem pravih moških, lahko tudi ti daš kej več na duhovno plat moških in ne samo na zunanjo, kajti simptomi, ki si jih navedla (da se tipi ne zanimajo za to kako kuhaš ipd) absolutno kažejo, da se oziraš po napačnih tipih, kajti obstajamo tudi taki, ki pri 21ih znamo skuhat več kot 95% žensk v teh letih. Sam mal je treba pobrskat za nami.

  Hvala in lp

 • Odgovori blitz 5. 2. 2007 at 21:13

  chef, ni vse tako črno. Ko boš v mojih letih, boš našel 1001 način, kako je volk sit in koza cela. Seveda moraš že na začetku pravilno izbrati.

  Jaz mislim, da vsaj malo težit mora. Deci smo v bistvu ena taka lena zanikrna stvorenja, ki rada v spodnji majici, če ne že v gatah pir pijemo in TV buljimo. Malo nas že morajo sekirat, in če se nas pol prime, je ravno prav.

  Jaz denio sem včasih vedno peglal, ko je Olimpija igrala Evroligo. Svoje srajce, seveda. Tako moji dragi ni bilo treba peglati, jaz sem pa v miru basket pogledal. Ampak to seveda ne pali, če si najdeš tako, ki še gate in brisače pegla. Taka ne bo s tvojim peglanjem nikoli zadovoljna.

  Za ven it tudi ni hudo, ampak ne ravno vsak večer. Moja slabost so denimo rock koncerti, ko se s frendi zmenimo in gremo v Salzburg ali pa Graz na kak brezzvezen koncert. Ker ve, da mi to ful pomeni, me ne sekira. Pravzaprav je kar dobra, glede na to, da moji frendi zgledajo tako, da se jih ustrašiš.

  In seveda moraš prevzeti doma svoj del odgovornosti – tudi tu se da dobro skozi priti. Recimo jaz perem (v stroju seveda), obešam in pobiram. Ona pegla (ampak samo moje srajce, pa še to šele odkar Olimpija slabo igra). Ona kuha, jaz jem (hec – zlagam v stroj). Itd – se kar da.

  Ko si mlad, je vse črno belo – starejši kot si, bolj sive postajajo zadeve. najbrž zaradi mrene.

  Ampak kot rečeno, na začetku moraš dobro izbrati. Črtaj tiste iz fitnesa in Emporiuma.

 • Odgovori Sara 5. 2. 2007 at 22:13

  ueurca kokr se popolnoma strinjam s prvim odstavkom pa je ostalo rahel bullshit:) no offence. Sam najdt tipa k zna cenit (kar ni isto kot izkoriscat) nekatere tvoje lastnosti kot npr kuhanje je skoraj nemogoce, ker se kaj hitr zgodi da postanes sluzkinja. Bi mi blo pa v veliko veselje, ce bi se tipi organizirali in bi uni k jim je vseen (ampak res vseen) za ovoj mel svojo stran in bi si tko olajsali zivljenje:))
  Aja pa sam se neki: ne prosim pljuvat tok po tistih k gledajo Sex v mestu. Sej tut uni ne govorijo o tistih k gledajo fuzbal, da so leni juznaki v spodnjih majicah:)

 • Odgovori ueurca 5. 2. 2007 at 22:30

  @sara
  če v drugem odstavku identificiraš sebe, pol ni bullshit. no, ti praviš, da temu ni tako, torej je zate lahko bullshit.
  poleg tega pa tudi ne podpiram ideje o čredi tipov, ki bi jim bilo pa čist vseeno za žensko podobo. nobena skrajnost ni dobra, zato mislim, da mora tudi še tako preprosta ženska z nekim minimumom skrbeti za svoj videz in čistost. enako seveda velja tudi za nasprotni spol.

 • Odgovori Dajana 5. 2. 2007 at 23:11

  Hm, napisano je preveč posplošeno, velja najbrž za populacijo, ki še ni poročena, še išče pravega partnerja, predvsem pa nima otrok. Nikjer nobene besede o otrocih…torej…Mislim, da, ko pridejo otroci, se potem stvari skulirajo in spravijo v pravi tir. Ženske se manj pedenajo, moški pa manj lenarijo. Zato bi morali priti otroci ČIM PREJ! :mrgreen:
  @barbiblond – super komentar. Tudi jaz uporabljam barvo za lase, ampak ne zelo pogosto. In kremo za obraz. Sem se pa do prihoda mojih otrok bolj pedenala. Zdaj se mi pa ne da več, najraje bi bila cel dan v trenirki…:mrgreen:

 • Odgovori hedonist 6. 2. 2007 at 0:42

  hey,Sara ! zakaj “juznaki”?

 • Odgovori chef 6. 2. 2007 at 7:47

  Mislim, da ste povedali vse, skoraj nimam kaj dodat!

  Iščemo torej urejeno, ne pa tudi s svojo zunanjostjo obsedeno žensko.

  Mogoče je res posplošeno, ampak nekatere stvari je treba posplošit, da so bolj radovedne. Nočem pa povedat, da so vse iste in tudi nočem povedat, da smo vsi moški popolni.

  O s svojo lepoto obsedenih moških pa napišem blog čez nekaj časa! Ti so še hujši od žensk.

 • Odgovori Mojcej 6. 2. 2007 at 9:44

  Super debata,pohvaljeni vsi=)
  dejstvo je,da se najdejo ženske,ki se upedenajo za ven in ne prenesejo,da bi mogoče katera zgledala boljše oz. da bi se njen nafitnesiran tip mel možnost ozret za kšno drugo. Je pa na drugi strani res tud to,da če se urediš v mejah dobrega okusa (beri:da zgledaš fajn kljub temu,da ne pacaš po frisu trojne plasti pudrastega ometa in da ne nasipaš na oci senčila v taki meri,da se lahko kdo res vpraša,če te je en užgal), maš večjo možnost spoznat take tipe,ki jim je to všeč,torej sebi podobno misleče.
  Kar je konc koncev čist fajn,vsak dobi zase nekoga,ki mu ustreza,sej to si pa vsi v končni fazi tud želimo a ne?=)
  to,da se najdejo podobno misleči,sem lahko opazla na lastne oči-na spedenane,novo ometane fasadice so padl fitneserji in neki “the most wanted” tipi v lokalih,na urejene in malo manj obremenjene ženske pa so se spravl zelo dobri tipi,ki jim tud sred noči rata spregovorit z žensko še o čem drugem kot sam o tem,da kok hudo ona zgleda itd.
  tko da,če je teh komentatorjev toliko,kot zgleda da jih je,potem punce-nimamo kej skrbet=)
  go boys=)

 • Odgovori drus 6. 2. 2007 at 9:49

  mislim da je vsa zabavna elektronika ali mazaštvo le način izhoda iz prenapete realnosti. tako za ženske kot za moške. problem je v temu da se ni časa spoznat, potem se pa iščejo take rešitve. kot bi lahko moški učili ženske razmišljati tako bi lahko učile ženske moške čutiti.

 • Odgovori tadej 6. 2. 2007 at 11:50

  Chef super slikce najdeš. Že tista želva je bila super, ta je pa tudi originalna!

 • Odgovori Fotr 6. 2. 2007 at 18:33

  Saj je še za oženit, tale Chef 🙂

 • Odgovori chef 6. 2. 2007 at 18:42

  @tadej: situacija s sličicami je pri meni porazna, ker se mi jih ne ljubi iskat, ampak obljubim, da bo zdaj bolje!

 • Odgovori chico 6. 2. 2007 at 18:50

  Uf, sem mislil, da se bo bolj vsulo, ampak zgleda, da ima večina žensk vseeno nekaj pameti v glavi. Ali pa le te na blogu takšne 😉

 • Odgovori barbiblond 6. 2. 2007 at 20:04

  Chico, bi bilo pa res trapasto cel dan letat po šopingu, k kozmetičarki, pedikerki in frizerki, zvečer pa to na blogu razlagat nekomu, ki si te ne more ogledat. To pa še blondinke ne delamo :mrgreen:

 • Odgovori chef 6. 2. 2007 at 20:45

  V času informacijske dobe ni problema… moj-album ali kaj podobnega obstaja, fotoaparat ima že vsaka, pa se objavi link, kajne 😉

 • Odgovori Urša 7. 2. 2007 at 10:03

  se pa nekateri , ali pa večina moških boji imeti preveč doterano babo, ker se bojijo, da jo bo pogledalo preveč ljudi /beri: moških/, tako da si tudi zaradi tega za resno zvezo izberejo bolj preproste..

  drugče pa: zelo zanimiv prispevek, kot tudi vsi ostali!

 • Odgovori R. 9. 2. 2007 at 23:33

  Sem prebrala ta članek in čeprav sem samo tipična ženska, ne segam v nobeno skrajnost… se kr strinjam. Je pa res, da vse le nismo iste, upam da to veš.

  Morda bi marsikatera bila drugačna, če bi moški znali povedati kaj želijo! Pa velikokrat ni tako in potem… kaj pa vem. Ženske imajo (imamo) napačno predstavo kaj je moškemu sploh všeč. Vsaj zgleda tako…

  Fotr – tud jaz pravim, da je chef čist že za oženit! 🙂

 • Odgovori Grampy 10. 2. 2007 at 9:09

  Ja, fantič je kar naenkrat odrasel! Očitno mu koristi, ker se druži s starejšimi in pametnejšimi od sebe!

 • Odgovori chef 11. 2. 2007 at 10:18

  Definitivno s starejšimi, vprašanje pa če tudi s pametnejšimi (bolj star, bolj nor).

 • Odgovori demokrat 15. 2. 2007 at 7:55

  kaj pa svoboda, enakost, bratstvo:::)))), kje je tukaj demokracija??
  pustite jim, da se “duvajo”::)))

 • Odgovori icebabe 15. 2. 2007 at 17:58

  hm, tukaj sem sicer prvič, ampak se s tabo ne strinjam v vsem.izgleda da si malce paranoično in šovinistično nastrojen. naprimer moj fant je tudi moj najboljši prijatelj, med sabo si ne prepovedujeva ničesar, si zaupava in greva skupaj na pivo s prijatelji, se me ne sramuje in ne beži brezglavo pred mano v iskanju skrivališča, ker mu to ni potrebno.skupaj sva že 4 leta in v tem času je malokrat doživel celodnevni shoping ali videl preveč šminke na meni.tudi kakšno nogometno tekmo si z veseljem ogledam, pa ne misli da sem grda ali stara, da počnem take stvari, preprosto so mi všeč in vse kar si ti posplošil o ženskah,mene sploh ne privlači oz.zanima izguba časa s šminko in preveč oblekami. pa tudi pozabil si omeniti, da sebe šteješ med stereotipne moške izpred nekaj let,saj so se tudi moški zeeeeelo spremenili in enako kot ženske “visijo” po wellness centrih, v shopingih in se tudi šminkajo,lakirajo nohte itd….pa me čisto nič ne moti, sem za enakopravnost v vseh pogledih;) ti pa si čisto preveč obremenjen z nečem,kar je in vedno bo obstajalo; to so “pleh pičke” in “yapi-ji ali pleh tipčki”, raje se obkroži s takimi ljudmi, ki so ti všeč in ne sodi preveč druge (pa tudi škoda časa,saj ne boš nič dosegel). verjetno tudi sam nisi popolen, sicer pa nihče od nas ni in to nas naredi še posebnejše in zanimivejše.think positive,lp

 • Odgovori chef 15. 2. 2007 at 18:04

  Zanimivo, kako si me pogruntala, ledena bejba!
  Seveda se v vsem motiš, razen, da me pedikura res ne bo nikoli videla 😉
  Namreč, moj blog ni strogo liričen 😀

 • Odgovori icebabe 15. 2. 2007 at 21:18

  ..ni zanimivo,ker po enmu članku ne spoznaš osebe,tko da tud tebe nism pogruntala.v vsem se motim? ja ok, pol se maš mogoče za modernga tipa (ampak to me realno ne zanima) k ne bo nikol vidu pedikure (who cares). torej si napisu prispevek o tem, kako je večina žensk totaln plehkih, povrh usega pa še morimo zravn in vm ne prvošmo vaših idiotskih razvad?? (k so seveda večno zastonj,haha); par napak- pišeš o določenem % žensk, pa še ta je dost majhen (razen če si iz lj,kjer je ta % žensk malo večji), pol če poznaš sam zatežene ženske, k ne pustijo svojim tipom gledat nogometa (itd, karkol ti pač paše)- morm rečt,da maš dost brezvezno družbo, pa sj bi se dal dolgovezt u nedogled,sam sm zmenena s svojmu pa greva gledat grozljivke. tako da ti sporočam sam še tole, če imaš ob seb osebo k ti skoz sam teži pa prepoveduje stvari in jo na splošn vse mot- pol maš problem ti, k ne vem zakaj (WTF) si sploh z njo, a še nisi dojeu da nista za skup (pišem na splošno za take tipe k znate sam jamrat-ne teb osebno),take osebe se rešiš in jo pustiš da se ubada s svojim svetom lepote itd., če pa jo izkoriščaš za sex ali karkoli brezvezno podobnega, potem se pa nad takim obnašanjem ne pritožuj, saj si ga zaslužiš.aja, pa še tole: punce mamo rade zahtevne tipe, take k so odločni in vejo kaj hočjo, medtem k tiste k so večno zadovoljni s pirom pred tv-jem (take nezahtevne,dolgočasne, nekreativne, neambiciozne tipe kt jh opisuješ ti) pa morm rečt, da smo čist srečne brez vaše visokosti. izjeme so pa itq povsod, have fun, I know I will,pa thanx k si me tok nasmeju,bye

 • Odgovori chef 15. 2. 2007 at 21:41

  1.) Sem Ljubljančan

  2.) Nisem omenjal nobenih %, odstitek je razmeroma majhen, a še vedno prevelik

  3.) Moji blogi niso izpovedni, kar sem povedal že drugič in upam, da nimaš težav z branjem

  4.) Tako zelo katastrofalne ženske kot jo opisujem, nisem imel nikdar, ampak vseeno ima vsaka od vas nekaj tega v sebi. Lepo bi bilo, če bi bila tudi ti malo samokritična, kajne.

  Skratka, vse veš o meni. Ti mene nisi nasmejala. Sodiš sicer v neko drugo skupino babnic, ki pa je tudi nimam v čislih. Spremljaj moj blog, morda kaj napišem tudi o tebi. (Na tem mestu sem si dovolil nekaj kvazipsihoanalize, ki je očitno tvoja specialnost).

 • Odgovori Zrtev 16. 2. 2007 at 7:58

  Imel sem dve partnerici. Prva je samo težila z veliko sposobnostjo, da je lahko žalila po nekaj ur brez prestanka. Druga Ljubljančanka je bila bolj mirna. Toda obračala me je okoli prsta, ne da bi sploh dobro vedel. Na koncu sem se soočil, da sem ostal brez večine prihrankov, s katerimi bi lahko kupil stanovanje. Stalno, ko sem bil pri njej, je zavila na nakupovanje, jedla v restavracijah in za mrežne marketinge zapravila ogromno denarja.
  Vsak bo dejal, kaj si se pa pustil. Pač, sem mislil, da te ta bitja ne morejo tako manipulirati. Sedaj se imam najboljše, ko imam mir in sem proč od teh obsedenk. Najhujše so Ljubljanske.
  Nekoga pa poznam, ko mu je žena z otroci ušla, ga obtožuje za nekaj, kar ne verjamem, da je storil, za stanovanje pa hoče polovico. S tem, da je v stanovanje zelo malo vložila, živela od njegovega denarja in v tem času niti zaslužila ni toliko, kot zahteva. Seveda ji preživnino že plačuje.

 • Odgovori Janez 17. 2. 2007 at 17:21

  Ženske zapravijo za razvajanje precej več denarja kot moški.

 • Odgovori susi 17. 2. 2007 at 17:21

  ona s fuzbalom me je spravla na tla…od smeha. Drugače pa ti je kr lepo uspelo:) jaz znam pečt jajčka pa v gore hodit, pa kolesarit (pridobit morem še več kondicije)…pa vseeno sem na čase tak babje razpoložena:D Kaj naj…take smo, skoraj vse;)

 • Odgovori chef 17. 2. 2007 at 19:03

  @susi: take ste, ja, kar je tudi na moč simpatično, dokler ne nabašeš na kakšno, ki pretirava!

 • Odgovori manca 24. 2. 2007 at 14:33

  Jes pa mislm da je tole kr je napisou čist res! Večina punc je res takih, pojavijo pa se nekatere svetle izjeme (ki jih je žal vedno manj), ki se še vedno razvajajo z izleti v okoliške gore, se rade volje razveseljujejo z ocvrtimi jajci in se ne mažajo z vsemi kremami, pudri, čistilnimi mleki in ne vem čim še vsem. Pri vsem skupaj pa je največji problem, da se puncam to zdi povsem normalno in bi se velika večina (vsan tistih ki jih jaz poznam) ob branju tega uprla in iz jeze odšla v nakupovalni center (kjer bi zopet zapravljala za nepotrebno šaro, ki jo pa seveda nujno potrebuje, saj jo oglašujejo na vsakem koraku!!!). Seveda pa ne trdim, da si tudi jaz kdaj ne privoščim “sprehoda” po trgovinah, res pa je, da ne zapravljam denarja za odvečno kozmetiko.

 • Odgovori Nergač » Blog Arhiv » Ujezil sem bralce Cosmopolitana 24. 2. 2007 at 16:28

  […] Menda je moj prispevek o ženskah, ki se razvajajo, zakrožil po elektronski pošti. Prijatelj me je danes obvestil, da se je zadeva pojavila tudi na Cosmopolitanovem forumu, kjer je vse skupaj seveda pospremljeno s sesuvajočimi komentarji. […]

 • Odgovori pepa 24. 2. 2007 at 18:47

  Zadel si terno!!!

 • Odgovori Vjka 24. 2. 2007 at 20:35

  Komentar na prispevek o zenskah ali izkusnje ene nezafnane bejbe:
  Nism prebrala vseh drugih komentarjev, ker se mi v temule momentu po pravic povedan ne da. Rada bi ti sam rekla, d sm bla ful navdusena nad tem kar si napisal… me pa zanima, kolk predstavnikov moskega spola se strinja s tabo!? Me zanima, cist tko. Po mojih izkusnah zenska, ki hod okol u supergah in kavbojkah za tipe enostavn ni prevec zanimiva. Halo… sej, ce se oblacmo mau bl sportn in ne nosmo spicakov in podobnga krepa, se ne pomen DA SMO ZANEMARJENE!!! 😐
  Sama ne spadam v kategorijo bejbik o katerih si pisal in priznam, d sem na to zlo ponosna. Se pa zarad tega obcasn pocutn mau vesolsk, k me druge cudn gledajo, k pridem npr. na faks u kapucarju, one pa bluzcah pa plasckih… in ce pol povem se, d gledam nogomet in d sovrazm aerobiko sm totaln outsider. Z druzga planeta. Sam pac tko je…

  Aja pa se to… se mi zdi, da kar nekej osebkov ni cist dojel kwa si hotu povedat! 🙂

 • Odgovori chef 25. 2. 2007 at 10:03

  @Vjka: poznam tipe, ki ne prenašajo žensk v štiklih in škornjih. Meni so všeč. Kot so mi tudi všeč tiste, ki vedno hodijo okrog v supergah. “Kvalitete” punc ne merim po takih kriterijih.

  Kot si ugotovila in kot bomo že stotič napisali: ločiti je treba med urejenostjo in narcisoidnostjo!!! Tega danes marsikatera več ne loči.

  Kar nekaj osebkov res ni dojelo, beri Comspolitanov forum in ti bo vse jasno 😆 Saj tudi nisem pričakoval, da bodo vsi dojeli, haha.

 • Odgovori irenca 25. 2. 2007 at 16:36

  Bravo!!! Res doro napisano!

  Je pa res ne…če mački stopiš na rep, cvili. In tisti, ki se prepoznajo v tem postu se pizdijo, ostali se pa ne.
  Čeprav, če po pravici povem se prepoznam v določenih naštetih točkah, hehe:) ampak kaj kurac, baba sm in bom bla, kljub temu, da me najbolj razmetava s flašo laškega v roki v lokalu, ko je svetovno v fuzbalu, da zjebem vse svoje moške prjatle v pokru in loh rečem zase, da mam kar nekaj v glavi in sm dost razgledana punca. Kljub temu pa mi vsake tok časa paše pogledat sex and the city z mojimi bejbami in se zraven režat (da ne bo pomote, ne gre za poistovetenje,sam pač smešno mi je:)) in rada se naličim (ni pogoj na grem iz bajte, sam če mam čas mi je fajn), kupila sem si celo petke (smeeeeh), čeprav sem tak hlod, da se jih bojim uporabljat in ostajam pri mojih adidaskah.

  No, point (kok vedno zabluzim). Meni je vaša stereotipna moškost simpatična in ženskost in vsi ti obredi tudi. Še bolj simpatično pa mi je razumevanje le-te. Tako, da te dečko pelje na nek avtosejem (tudi če ti dol visi za pločevino) in ti poskuša predstaviti zakaj je tako fasciniran nad tem in ti pustiš da ti razloži kar ne veš in se potem odločiš a ti je to kej bolj všeč al še vedno ne, al pa to da ga namažeš z vlažilno kremico po obrazu, ker vidiš, da se mu koža že skor lušči, ker je tok suha in da se ti pusti in ti reče, sam draga to je res fino:) Pa ni nujno da ratata klona in se v vsem strinjata, sam razumevanje. Razumevanje. Kar je pa pogojeno s sposobnostjo globoke ljubezni.

  Ne pretiravajte z ničemer, mejte se radi in radi imejte…;)

  lp

  Irenca

 • Odgovori ervinator 25. 2. 2007 at 16:50

  Gotovo gre tudi za tekmovanje za moške. Ampak opisani problem je še hujši, če upostevaš, da gre za tekmovanje v medsebojnem opravljanju – žensk med sabo. Če se to slučajno zgodbi v mešani družbi, se moški navadno umakne(jo), češ neumni ženski pogovori.

 • Odgovori ameli 25. 2. 2007 at 20:11

  :mrgreen: jaz nisem tipična ženska. to spoznanje me vsakič znova razveseli.

  točno tako…ni kaj za doreči.
  pij pivo, prdi, glej fuzba/karkoli, poslušaj svoje najlubše komade, pojdi na fešto (in pazi nase 😉 ), uživaj s samim seboj in z mano…jaz pa ti sigurno ne bom jamrala, kak nimam najlepše torbice in zakaj mi neka klinčeva krema s 846758026404-imi proteini ni pomagala.

  plosk-plosk.

 • Odgovori jeany 26. 2. 2007 at 11:39

  evo,
  po neštetih komentarjih se moj-s to razliko, da imam jaz se eno dodatno priponko-vprašanje za moške=)
  najprej komentar:zelo dobr napisano, tarča zadeta v nulo, tolko boljše, da se o vsem tem začne govorit tudi v nekem Cosmopolitanu, kjer bi ženskam prodali vse (in najbrž jim tud rata), sam da piše, da bodo lepše, boljše, na sploh zaželene, sam da kupijo 1001 kremo proti strijam, celulitu, gubam, ne vem še proti čemu ne itd. Da ne govorim o psiholoških testih v stilu ‘Ali te ima res rad’, kjer seveda enostavno MORAŠ prit do spoznanja, da se moraš resno o celem kvizu pogovorit s fantom- kakšen crap!
  zdej pa vprašanje: smo se tudi ženske že spraševale, kakšna razlaga se skriva za sledečim vedenjem moškega, ker se to ni zgodil samo eni, je treba dat na forum, da vidmo, kaj pravijo združena moška mnenja=)
  torej: ženska spozna moškega, preživita fajn večer (beri: pogovor steče, da boljše ne more, sledi nekaj poljubčkov za lahko noč), fant vzame telefonsko in…..trara,trara:NE pokliče.
  Okej, ženska ne zateži, ko se naslednjič srečata slučajno, ker v bistvu- saj mu ni treba klicat, čeprav se ona sprašuje, zakaj za vraga potem tisti obred s telefonom?? in gremo jovo na novo-deja vu:lep vecer in pozdrav, da ‘se vidmo’…..okej-zdej pa nastopi self preservation act: moški ti je RES všeč, on daje kontra vtis, zakaj za vraga se gremo te igrice, ponovimo celotno zadevo, telefon pa ne reče nič???
  stvar je pač taka, da res ne razumemo tega obreda s cifro: če je šlo samo za poznanstvo v stilu ‘za en večer boš fajn družba za pogovor in pijačo’, zakaj potem tiste bedarije s telefonom? ker potem – kako tipično za ženske – začnemo upat, da iz tega nekaj bo, če ne drgač vsaj fajn družba za kakšno kavo, če ti pa moški RES zleze pod kožo….pa ni ravno prijetna izkušnja. zakaj je torej umik tako popularen??
  odgovor-kakršen koli-dobrodošel=)

 • Odgovori chef 26. 2. 2007 at 12:26

  Ojej, nimam teh izkušenj… mogoče zato, ker ne hodim na zmenke… o zmenkih sem nekoč že pisal (da takorekoč nikoli ne uspejo), pa se mi zdaj ne ljubi brskat.
  Mogoče tip samo blefira… mogoče je hotel samo za eno noč, pa ni dobil (ker si prepametna) in je kar obupal. Nimam pojma.

 • Odgovori jeany 26. 2. 2007 at 13:45

  Hvala vseen za iskren odgovor, ko potem trezno premisliš in se mal oddaljiš od vsega tega ugotoviš, da moraš bit hvaležen, da take želve spokajo nazaj v svoj oklepek še predn ti zlezejo pod kožo. Takih pa noben ne rabi – samo waste of good energy=)

 • Odgovori eksplozija 27. 2. 2007 at 9:28

  Nekatere zenske pisejo, da je @chef zakompleksanec, ki ima probleme z zenskami. Ocitno je teh zakompleksancev cela Slovenija, saj eposto s to vsebino sem dobil dvakrat.
  Zivimo v casu, ko nas obdelujejo razne odvisnosti: poleg alkohola in ostalega tudi odvisnost od nakupovanja in dobro je, da se malo izve o tem.
  Skoda, da je to samo v Slovenščini, saj bi se razširilo tudi širše.

  Da pa ni vse tako slabo: tujci hvalijo Slovenke kot dobre žene, ker so preproste. Naprimer Italijanka mora biti popolno urejena in to zahteva tudi od moža in otrok. Lahko, da je zato tam nastal izraz mamino, to so moški, ki se bojijo poročiti. Krivda je v splošnem na obeh straneh.

 • Odgovori Mnenje Nekega Moškega (sicer iz Ljubljane a kljub vsemu moški…) - *** SVOBODOMISELNEŽ *** 3. 3. 2007 at 11:03

  […] Odličen prispevek Nergača o ženskih muhah na njegovem blogu: “V zadnjih časih je postalo moderno, da se ženske razvajajo. Da si vzamejo čas zase, kot rečejo. Obiskujejo kozmetičarke, frizerke, pijejo martinije in v trgovinah z oblekami grupno zapravljajo ogromno denarja. Potem se jim zdi blazno fino, ko se s kar je mogoče velikimi vrečami z napisi Chanel, Esprit ipd. napotijo čez celo mesto ali – kar je med ljubljanskimi babnicami še bolj in – prek City Parka…[beri dalje] Posted by Svobodomiselnež on March 2nd, 2007 Filed in Za razmislit […]

 • Odgovori Nergač » Blog Arhiv » Metroseksualci 4. 3. 2007 at 7:57

  […] Ko sem s prispevkom Ženske se razvajajo anonimno zaslovel in so me začeli na blogih kopirat, na forumih pa obirat ali hvalit, sem slišal nemalo komentarjev, da sem zafrustriran nezadovoljnež, predvsem pa, da posplošujem. Skratka, pretežno mlajše punce so podivjale, ker niso razumele štosa v prispevku, ki je bil sicer napisan v smislu malo za šalo, malo zares. Ker vem, da se podobne stvari pojavljajo pri nekaterih moških, sem obljubil prispevek tudi o tem problemu. […]

 • Odgovori teja 5. 3. 2007 at 20:26

  Ja, vse bi bilo lepo in prav, če bi bile ženske razdeljene le v dve kategoriji. Sem dobila zadevo po mailu in me je po res napornem dnevu spravla v total slabo voljo. Dejstvo je, da prasice na svetu boljše živijo kot pa poštene punce, ki pol pač nasrkamo. Sicer pa ne vem niti v katero kategorijo spadam:
  – rada gledam fuzbal, ker je the best šport- od vseh tipov je vsaj edn vredn ogleda
  – F1 je the best po nedeljskem kosilu, ker lahko zraven fajn zaspiš, se zbudiš in vidiš ravno še konec
  – moj tip lahko sedi na kavču z gatami al pa brez njih, ker si ga je sam kupo in mi je vseeno,
  – tudi jaz rada kupujem bedarije, ker ne mislim škrtarit do konca življenja (carpe diem)
  – rada se razvajam z masažami, plavam ipd.
  In hvala vsem prasicam, ker brez njih moški sploh ne bi znali ceniti dobre robe!

  To mi je poslal en frend, ki je pač pokasiral izbruh moje slabe volje, ker sem mislila, da je to zraslo na njegovem zeljniku – revež, ker sem tudi jaz nergač, ko mi zapaše.

 • Odgovori chef 5. 3. 2007 at 20:43

  Se opravičujem, da sem te spravil v slabo voljo 😀 Če je res, kar si napisala, sem pa prepričan, da si ena fejst punca 😉

 • Odgovori teja 5. 3. 2007 at 20:59

  Ja, mi je pol frend poslal še en mail in mi zagarantiral, da baje nisem prasica. Sem bila pol takoj boljše volje. 🙂
  Za Cosmo populacijo pa predlagam še kakšno drugo poučno literaturo kot je npr. slikanica do 1. leta. Enako velja za gledalce katarine, sanjskih čudakov in drugih potrat časa. Me pa veseli, da so očitno pismeni. Bravo in kar tako naprej!

 • Odgovori lady 8. 3. 2007 at 21:05

  hmmm, mislim da dokler ženske zapravljamo svoj denar, ga lahko zapravljamo kolikor hočemo. Pa obstajajo tudi moški, ki hodijo na manikuro, v fitnes, na pijačke, v solarije…ampak njih nihče ne obsoja.
  Zakaj pa se moški obračajo za ženskami, ki nosijo krila? Zakaj je ženska v krilu hitreje postrežena kot ženska v hlačah? Zakaj ji na prehodu za pešce avto takoj ustavi?
  NO pa še to, vsak moški ( naj si iskreno prizna), da bi imel raje ob sebi privlačno, urejeno, elegantno žensko kot pa povprečnico.
  Po napornem dnevu je Seks v mestu prava sprostitev za ženske kot je za nekatere moške nogomet.

  Lep pozdrav

 • Odgovori eksplozija 9. 3. 2007 at 7:28

  Bilo je pred leti. Imel sem možnost dobiti prijazno in pošteno žensko a manj lepo žensko, a ni me zanimala. Sedaj po več izkušnjah z ženskami, vem, da je bilo to tisto pravo. Proč z lepimi feministkami, žaljivkami in izkoriščevalkami.

 • Odgovori aneri 13. 3. 2007 at 8:47

  Še en odziv na članek: danes ga je povzel Damjan Zorc na Valu 202 v rubriki Dobro jutro, kjer so ga komentirali poslušalci in poslušalke.

 • Odgovori chef 13. 3. 2007 at 12:04

  Ja, haha, nekje na sredi sem začel poslušat to oddajo, se mi je zdelo, da imajo mene v zobeh 😀

 • Odgovori Živa Legenda » Blog Archive » Ženski magazini 20. 3. 2007 at 21:52

  […] 1. uvodnik: če je že res potreben, potem naj bo kratek in z zanimivo poanto; na živce mi grejo moraliziranje, jamranje, čvekanje, nenehno šimfanje in uporaba čudnih besed (”tozadevno”). 2. intervjuji: ključna sta dober spraševalec in zanimiva sogovornica (uauu, kaj sem pogruntala). Ona je v tem praviloma dobra; intervjuji so njeno najmočnejše orožje. Elle ima prekratke in precej nedomiselne intervjuje; poleg tega ni zelo zanimivo razpredati o tem, kako je Monica Belucci po porodu shujšala. 3. moda: ženske beremo te magazine bolj ali manj zaradi mode. Jaz osebno najbolj cenim dobre izbore različnih uporabnih cunjic in drugih pritiklin (t.i. modnih dodatkov), pospremljene s fotkami, cenami in trgovinami, kjer se jih da nabaviti. S tem mi skrajšajo čas pohajanja po trgovinah. Zelo nezaželeno je pri tem prikrito oglaševanje- model na celostranski fotki npr. nosi vse iz iste trgovine (pa kao ne gre za reklamo). Včasih je bila za takšne “natege” specializirana Eva. 4. kozmetika: tu bom pristranska, ker nisem ravno make up freak. Zame je npr. v Elle veliko preveč prostora namenjenega kremicam in drugim pomadam; bi raje videla tam čeveljčke. Ampak, jasno, o okusih se ne razpravlja. 5. wannabe članki: ženske revije rade pišejo o hujšanju, odnosih z moškimi, seksu, nujnosti “razvajanja” (o tem fenomenalen članek Nergača), možnostih združitve kariere in družine, zdravem načinu življenja,… v obliki resnih in relativno obsežnih člankov. Vse to so že davno izpete teme in so malo zahtevnejši bralki popolnoma nezanimive. Takšni “vsebinski” prispevki so zato samo mašilo, za katere dvomim, da jih prebira dosti ljudi. Dobro rešitev je našla Elle, ki je za pisanje o sicer profanih temah angažirala Uršo Jerkič, ki piše res duhovito in izvirno. 6. kolumne: ključ je v kolumnistki/u. Pri tem je fino, če ne beremo v vseh časopisih kolumen istih ljudi. Je pa res, da so med njimi razlike- Mavčeve in Crnkoviča se težje naveličam kot npr. Milekove. Kolumnistke(i) v ženskih časopisih bi se lahko tudi zavedale(i), da pisanje o t.i. resnih temah ni prepovedano. Ravno nasprotno, klobasanja o razmerjih, iskanju in definiciji idealnega partnerja, hujšanju, lepotni kirurgiji vključno z njenim filozofskim vidikom in podobnem imamo že čez glavo. Prav tako me moti, če imam občutek, da nekdo s kolumno bolj opozarja na svojo razgledanost, znanje tujih jezikov, poznavanje literarnih osebnosti in zgodovine, osebno znanstvo z raznimi umetniki… kot pa skuša kaj pametnega povedati. 7. kuharski recepti: super, sem ljubiteljica, ker zelo rada kuham. Pri tem imam samo eno zahtevo: možnost nabave sestavin na slovenskem ozemlju, po možnosti v Mercatorju ali Sparu (ne v kaki zakotni specilizirani trgovini, ki jo pozna par zanesenjakov). Recept zame pomeni kaj več kot navodilo za pripravo čaja, frapeja ali margerite. Pri tej točki skoraj vedno “popuši” Elle. Ni mi všeč niti vnovično odkritje Jamie-ja v Oni- tisti kao ekskluzivni recepti so v glavnem brezveze. Če hočete pripraviti dobro enolončnico, je še vedno najbolje poseči po Feliciti Kalinšek. Zadnjič sem pri tašči ugotovila, da ima zelo dobre recepte Anja (revija, da ne bo pomote). 8. horoskop: tudi če ne. 9. družabna kronika: v redu, a naj ima kakšno rdečo nit. Pa fino je, če so na slikcah kakšne znane face, ne pa lokalni frajerji in tekmovalci iz reality šova. 10. nasveti strokovnjakov: zelo rada sem prebirala Košička, pa tudi sicer me kvalitetni odgovori pritegnejo (Onine rubrike so dobre). Dobro potezo je spet potegnila Elle z Brankom Gradišnikom. 11. “intelektualni” kotiček, kjer nas informirajo o (novih) knjigah, CD-jih in filmih: super, samo spet je treba paziti na nivo. Pričakujem, da me opozorijo na kakšne skrite in manj znane “cukrčke”, ne pa na Malega princa ali new age modrovanja. […]

 • Odgovori Človek 21. 3. 2007 at 19:38

  Nisem bral vseh komentarjev, zato se bo mogoče ponovilo…
  Vse skupaj, kar se dogaja okoli ženske potrošnje deluje kot zmaga moških nad ženskami v smislu manipulacije. Izkoristili smo žensko nečimrnost in na podlagi tega služimo. Predvsem v neo kapitalizmu, kjer ženska ni več zgolj potrošnik, temveč tudi služi… Kam nas to vodi… Bomo videli…

 • Odgovori chef 21. 3. 2007 at 19:41

  Zanimiva teza, vredna kakšne širše debate. Ne razumem sicer, zakaj bi bila to zmaga izključno moških, ne pa kapitalizma kot ureditve, ki jo ženske razvijajo (bolj ali manj) enako kot moški.

 • Odgovori Človek 21. 3. 2007 at 19:46

  Ja lahko bi jo razvijala v nedogled 🙂 Ženske vključujemo počasi v svoje kroge, pa vendar ne bodo nikoli prišle tako visoko, kot je mogoče… Iz tega naslova je kapitalizem moška zmaga… Vendar bo v vsakem primeru pirova, ker bomo uničili tisto kar potrebujemo in to je Ženska (z velikim Ž.)

 • Odgovori nikja 21. 3. 2007 at 22:13

  ha ha, super, z užitkom prebrano ..
  hmn, pa ravno včeraj me je en maser tako fino pregnetel … n

 • Odgovori chef 21. 3. 2007 at 22:45

  @Človek: pa vendar so bile ženske (feministke) prve, ki so se zbunile… so torej pljunile v lastno skledo?

 • Odgovori Človek 21. 3. 2007 at 22:49

  feministke… kdaj pa je kdo, ki ima fundamentalistično prepričanje kaj skupnega z resnico ali realnostjo… ? saj sam vidiš, da se dejansko že večina žensk samih distancira od njih…

 • Odgovori chef 21. 3. 2007 at 22:54

  Fair enough 😉

 • Odgovori Ženska "lifestyle" revija » Pišem, torej sem. 3. 5. 2007 at 10:05

  […] in tudi drugi to znajo sprejemati, nas te revije prepričujejo, da to moramo zagotovo odpraviti. ((Na razne cenene načine, ki nam potem vsem grenijo življenja, nam in partnerjem.)) In nas prepričujejo, da je v tem vir vseh naših težav. Celulit? No, kdo ga pa nima? Že […]

 • Odgovori Cuk 22. 5. 2007 at 10:09

  Vsa čast.

 • Odgovori Lucka 21. 3. 2008 at 9:57

  Pohvale vredno!! pa ne sam ta, tudi ostali clanki!! lp

 • Odgovori Anonimno 21. 5. 2008 at 18:24

  kar se mene tiče sem v življenju daj skozi 2 ženski in 2 hudi skrajnosti. moja mama je bila nasilna ženska, duševno neuravnovešena oseba, ki povsem ustreza temu članku, da se je razvajala na vseh smereh življenja in imela moža, ki se ji je pustil prepričevati da ima prav kajti ona dela s strankami, ostalih njenih napak niti ne bom našteval ker jih je enostavno preveč. druga ženska s katero sem tudi preživel veliko let pa je moja žena. ona je povsem druga oseba, jas jo moram naganjati k frizerju zarat nekaj sivih las ker vem da mora dobro izgledati zame in druge ljudi, samo ona raje prišpara kak euro. je silno delovna ženska, non stop jo mirim, naj vendarle malo čuva nase, jas enostavno ne morem toliko delati kot ona, ker mi prej poidejo moči, pa sem kljub temu zelo delaven človek. z njo se takorekoč ne kregava, kar je čisto nasprotje moji mami, ki je odprtih rok čakala priložnost za kreganje. skratka to razvajanje bom rekel je odziv tega k čemu je ženska nagnjena, enih se razvajanje prime drugih ne, in tu vendarle v celoti odloča njen karakter. kot epilog tega kar pišem bi še dodal: če mi bog ni dal ljubečih staršev, mi je sedaj dal zlato družino s katero bi rad preživel ostanek življenja in upam da mi ne bo nikoli v prihodnje treba koga pokopati in da bosta oba preživela mene ker brez njiju ne morem živeti

 • Odgovori chef 21. 5. 2008 at 18:33

  Uf, fant, ti imaš pa res srečo!

  Ponavadi primerki kot si ti, dobijo ženo, ki je ista kot mama… Srečno!

 • Odgovori Nastja 21. 5. 2008 at 21:35

  To je pa full lepo prebrat 🙂

 • Odgovori lea 24. 6. 2008 at 12:02

  Joj, chef, kako sem se jaz nasmejala temu članku! Moram povedati, da imam samo dve prijateljici, ki nista zafnani. Rajši imam prijatelje, ker se z moškimi lažje pogovarjam. Mene ravno malo briga kakšni izgledajo nohti, pa kakšna krema je za zjutraj , zvečer,… V življenju mi je najbolj pomembno to, da sem srečna.To, da bi pa nekoga osrečile kremice, frizerji pa nakupovanje mi je pa popolnoma nerazumljivo. Naj povem, da obožujem naravo, tek in sosedovega kužka. Če že preberem revijo je to FHM. Pa še nekaj bi rada povedala. Sem zelo delovna in uspešna ženska. Vozim A6 karavana-to sem navedla samo zato, ker resnično upam, da bo kakšna zafnana ženska to prebrala. Za tem avtom se obračajo le najbolj zrihtane ženske in ko zagledajo žensko v takim avtu se užaljeno obrnejo stran. Včasih se tako nasmejim in ne morem se načuditi koliko plehkih žensk hodi po tej majhni Sloveniji.Še nasvet za vsa ta dekleta, ki si želijo moškega z dobrim avtom: namesto, da zapravljate čas in denar v salonih in trgovinah,pojdite rajši delat!

 • Odgovori chef 24. 6. 2008 at 12:20

  Če pa ne znajo delat!

 • Odgovori Biba 24. 6. 2008 at 13:01

  Včasih so lepo rekli: Vsak naj se zase briga. Tko pa majo ljudje z drugimi več dela kot s sabo!

 • Odgovori eksplozija 2. 7. 2008 at 13:10

  Še nekaj o ženskih boleznih “in moški bolečini”, da bo skupaj.

  http://www.rtvslo.si/blog/nish/pa-moskih/12207

 • Odgovori nebodigatreba 8. 7. 2008 at 22:10

  debate o tem kakšni so moški in kakšne so ženske in o tem kaj ima kdo raje, je itak vedno isti bla bla bla (ste prešteli kdaj knjige, ki pišejo o tej tematiki? da pa o spletnih straneh in blogih niti ne govorimo)
  tudi žensko, ki si jo opisal, da bi jo imel poleg sebe, na koncu koncev ne bi imel, ker bi itak imela kako drugo napako, ki bi je ne prenašal
  nehaj tolko razmišljat in živi … reskiraj in poskušaj, samo tako boš morda imel srečo in srečal “ta pravo”

 • Odgovori chef 8. 7. 2008 at 22:13

  Saj jaz ne rabim nasvetov.

 • Odgovori nebodigatreba 8. 7. 2008 at 22:48

  kaj pa?

 • Odgovori maja 8. 9. 2008 at 16:52

  sam a ni tak da , takšni tipi moških, ki sedijo in gledajo, ravno samo gledajo in ravno samo vidijo take ženske, ki samo gledajo sebe. torej sta v bistvu , seveda je zdaj to kruto posploševanje, ta dva za skup! njo ne brige kaj si on misli (glede le tv) in njega ne briga kaj si ona misli( hodi le po trgovinah). super par, sam za seks in za formalnosti biti, pol pa vsak po svoje. nerglanje pa je pač tista mala* negativna lastnost.
  voila.

  kaj morš če si ljudje sami s seboj ne znajo nič počet.

  ko enkrat sebe spoznaš, tud veš kaj iščeš in se ti tisti lep izgled enostavno izniči, če si nasedel enmu takemu ..”gledalcu”.

  vsakemu svoje.

 • Odgovori niky 16. 11. 2008 at 4:19

  yao,chef, kok si ti hud! mislm svašta, kar ti je ratal ugotovit o sodobnih ženskah, še posebi lublančankah:))čist smo grozne ane:) dej mi povej, iz kerga konca pa ti prhajaš, kjer vam dišeče svečke smrdijo?
  waw, tazga tipa, sedečega na kavču u gatah, z litrom piva u rokah in bajno porcijo jajčje omlete, gledajočega dirko F1 oz. fuzbal tekmo, v kateri najde smisel svojega obstoja, po tem pa glede na rezultat tekme voljnim obnašanjem, si pa ja vsaka povprečna ženska želi!!?

  še dobro, da ljubljančanke v tem pogledu nismo povprečne in si kot “prasičke” lahko najdemo, kaj bolj intelektualno in kulturno razvitega, od zgoraj navedenega..

  Verjemi, še kako se splača!

  lp

 • Odgovori Anonimno 19. 11. 2008 at 14:42

  Hm… Sicer je bla ta tema zlo dolg nazaj, ampak

 • Odgovori Anonimno 5. 10. 2010 at 18:27

  Deklice imajo drugačno vzgojo od fantkov. Medtem, ko se fantke vzgaja v moške na tak način, da jih mati uči zapeljevanja in samozavestne poze, oče jih pa povzdiguje v svojo moškost, glede na posel, saocialno aktualizacijo itd… so deklice deležne (povečini) drugačnega odnosa od staršev. Mati ki je nezadovoljna z odločitvami, ki jih je počela v hčerkinih letih jo zato v večini primerov dobesedno zaničuje, očki se pa z njimi igrajo fetiš igrice, pri čemer hčerkica zadovoljuje čustveno luknjico, ki jim jo žena pusti, preden se ti odpravijo spat. Tako je tudi zapeljevanje v “Globalih” v stilu, lepotica, ki jo dominira samec katerega ne more osvojiti, očarati itd….

 • Odgovori O ženskem druženju… | Divine.si 5. 3. 2015 at 11:05

  […] Googla, če ga najde, je kot eden od zadetkov, padel ven zanimiv zapis s strani moškega na temo Ženske se razvajajo: “V zadnjih časih je postalo moderno, da se ženske razvajajo. Da si vzamejo čas zase, kot […]

 • Komentiraj