Zmešnjava

Da se ne boste preveč čudili, ker bolj malo objavljam. Ko je stanje v službi približno takšno, kot je razvidno s spodnje fotografije, je praktično nemogoče kaj pametnega napisati še doma, sploh zato, ker cele dneve pišem že v službi.

Na mizi je pravzaprav vse, kar si je mogoče zamisliti. Še posebej moteč je prenosnik brez porta za docking station, zato moram vsako jutro priklopiti tri kable. K sreči se mi je pred meseci utrgalo in sem zapravil 50 evrov za miško z mini USB oddajnikom, ki ga ni treba kar naprej vtikati in iztikati. Potem je tu še cel kup zapiskov in neuporabnih prospektov, malo bolj uporabnih gadgetov, posoda z bivšim zajtrkom, nov, še zapakiran blok listkov, neobvladljiv telefon, lončen pujsek made by Biba, Gormit iz ne vem katere serije, objektiv, vrečka  Šavrinovega olja, ki sem ga kupil na dobrote.si, par nelepih razglednic, cel kup nepopisanih listkov, kičast – srčkan – obesek, nekaj raztresenih vizitk, plastičen kozarček in začuda le ena prazna skodelica z verjetno že čisto trdim kavnim zocom. Moj neslaven rekord je sicer pet neumitih skodelic na kupu. Ponavadi se zoc res fino strdi in navsezadnje popoka, da spominja na puščavska tla.

In če boste dobro pogledali, boste opazili, da mi nekdo utruja prek Googlovega četa.

Za pisalne mize sem že zdavnaj ugotovil, da sploh ni važno, kako velike so. Če bi imel mizo v obliki črke U z notranjimi stranicami dolžin 140 ali 200 cm in z globino 80 cm, bi bilo stanje sčasoma enako, samo še bolj nepregledno.

Prejšnja objava Naslednja objava

Brez komentarjev

 • Odgovori seamus 27. 8. 2009 at 8:21

  Ukini blog, gmail in podobne brezprofitne izgube časa, pa bo počas bolš :mrgreen:

  (… lohk boš delal samo še za šiht)

 • Odgovori teoo 27. 8. 2009 at 8:38

  Sam še en poster z nago babo ti manjka, pa bo popolno.

 • Odgovori andraz182 27. 8. 2009 at 9:40

  Točn tko kot je rekel teoo. Še eno kolo, en masten burger popackan s kečapom in poster playboy zajčice pa bo perfekt 😀

 • Odgovori Jinxy 27. 8. 2009 at 12:11

  Sam sem rabil dobri 2 leti, da sem skapiral, da je treba vsak dan sproti pospravljat (bolje bi bilo 2x na dan), sicer se utopiš…
  Docking station pa le nabavi…pomisli koliko ur nejevoljno preždiš tam…škoda slabe volje…

 • Odgovori seamus 27. 8. 2009 at 12:21

  @Jinx – morš najprej met en spodoben računalnik, ki ti docking sploh omogoča 😆

 • Odgovori Jinxy 27. 8. 2009 at 12:22

  nisem hotel bit tako krut že v prvem postu 👿

 • Odgovori seamus 27. 8. 2009 at 12:42

  @Jinxy – sj ta krut del je že sam izpostavil 😉

 • Odgovori Fotr 27. 8. 2009 at 13:57

  Eno čudno grdo podlogo za miš imaš 😉

 • Odgovori chef 27. 8. 2009 at 14:20

  @seamus, Jinxy: Všeč mi je ta vaša računalničarska šaljivost. Ampak normalni ljudje na takšne zbadljivke ne odreagiramo, ker nam je za računalnike prav malo mar.

  @Fotr: Ponavadi jo skrijem, ampak da mi ne bi zameril…

 • Odgovori Thor 27. 8. 2009 at 14:36

  No, takšno stanje/sranje mi je prekleto znano. in je dejansko pri meni na dveh koncih, tako v domači, kot v službeni pisarni.. pa kar odlašam z organizacijo, ker vem, da nimam časa dihat še 14 dni.. Potem pride na vrsto.. baje..

  Se ne bom zapičil v bluetooth..

  Bi pa vprašal kaj si mislil s tem?
  “”1.Preden bo kdo pametno predlagal, naj kupim bluetooth miško: ni oblike, ki bi mi ustrezala bolj kot Logitech””

  🙂 saj ima Logitech tudi BT miši..

 • Odgovori dr. Onyx 27. 8. 2009 at 14:47

  En kolega me je nekoč prosil, da naj mu svetujem pri nakupu prenosnika za v službi, kjer bi ga imel podobno kot ti priklopljenega na LCD, miš, tipkovnico, mrežo… Jaz sem mu nekajkrat zabičal, da potrebuje prenosnik z docking postajo, ki ima na zadnji strani posebne konektorje in vse porte podvojene. Ampak ne. On cel dan porabi da najde takega, ki mu je kao všeč, potem pa kupi navaden ceneni port replikator, ki ima podvojene samo USB vhode in priključek za mrežo! Tako mora sedaj še vedno monitor vsakič znova priklapljati ob strani, posebej mora vtikati napajanje…

  Če že kupuješ prenosnik za v službo, moraš kupiti pravi docking station, ki ima vse podvojeno in po možnosti tudi dva napajalnika. Enega imaš stalno v torbi prenosnika, drug pa je priklopljen na docking. To ima po moje smisel, če ne nisi naredil nič.

 • Odgovori Jinxy 27. 8. 2009 at 14:57

  Mišljeno je bilo v pozitivno-šaljivem tonu, da ne bo pomote.
  Normalni ljudje? Če preživiš s kosom silicija toliko in toliko ur na dan, potem je več kot smiselno urediti vse okoli tebe/njega, da bo delo čim bolj udobno. Mar ti naj bo v prvi vrsti zase, tehnika naj bo na XX mestu ali pa na drugem, kot je meni.
  Glede miši je pa težava – sam uporabljam tisto, ki sede najbolj v mojo (veliko) dlan. Če že moram šlatat ta kos plastike in gume toliko ur, naj bo vsaj prijetno :evil:. BT se pri resnem/natančnem delu ne obnese, zato se te miši tudi niso tako zelo prijele.

 • Odgovori seamus 27. 8. 2009 at 15:11

  hahahhahahha

  računalničarska šaljivost 😆

 • Odgovori chef 27. 8. 2009 at 15:39

  @Thor: Ja, doma je podobno, s tem da sem danes popravil, ker mi majster štima klimo.
  Logitech verjetno res ima BT miši, aniso takšne oblike, kot je všeč meni!

  @dr. Onyx: Ko bom naslednjič kupoval prenosnik za v službo, ga ne bom kupoval jaz 😉 In takrat bo res imel taprave konektorje. Pa še za doma bom kupil en dock station. Meni se tudi precej pogosto zgodi, da pozabim doma (ali v službi) kabel.

  @Jinxy: Malo sem te moral nazaj zatret… Glede miši se seveda strinjam. Ni hujšega kot bedna miška.

 • Odgovori Marija 27. 8. 2009 at 15:49

  to je sam kreativni kaos. If a cluttered desk is a sign of a cluttered mind, then what are we to think of an empty desk? je rekel stric Albert… 😀

 • Odgovori Alex van der Volk 27. 8. 2009 at 20:33

  Pa sem mislil, da imam jaz zmešnjavo na svoji delovni mizi :))

 • Odgovori paxman 27. 8. 2009 at 21:35

  Plejboj posterji so za pusije.

 • Odgovori Ka 27. 8. 2009 at 23:07

  Joj, men se pa ta miza zdi kar pospravljena…

 • Odgovori jazby 27. 8. 2009 at 23:41

  Glede na kreativni kaos na tvoji mizi domnevam, da imaš stalno mizo, oziroma večino časa delaš za njo. In tu se mi pojavi vprašanje, kako se ti ljubi vsak dan prenašati prenosnik v službo in nazaj.

 • Odgovori Biba 28. 8. 2009 at 7:51

  Posprav! 🙂

 • Odgovori chef 28. 8. 2009 at 8:27

  @paxman: Tako je! Taprav dec ima tovornjakarske joškarice, ki si oblizujejo prst.

  @Ka: Bliže ko je rok oddaje, huje je. Zdaj je sicer v redu, ker je šel sodelavec na službeno pot in sem se lahko fino razlezel še čez njegovo mizo, haha.

  @jazby: Ker vedno še kakšno urico ali dve delam doma. Ne bi pa prenesel dveh računalnikov. To bi bil šele kaos!

  @Biba: Prid pomagat!

 • Odgovori Thor 28. 8. 2009 at 9:10

  @jinxy- pri velikih šapah te razumem. Nimam ravno dolgih prstov imam pa “široko šapo”. Sicer pa kaj nam ostane? Revolution, Mx1000, 1100, ter morda kakšna Microsoftova spakica (ki sicer niso slabe, ampak smešno oblačenje določenih “comfort” modelov v usnje in podobno me vsakič posebej potisne v krohotanje, ko jo vidim).

  Mogoče samo v omembo.. Tile docking stationi so sicer nekaj najboljšega v primerih, kot je pri Chefu, ko se dnevno prenaša laptop naokoli. Morda bi samo omenil, da naj se ne pozabi na baterijo pri vsem skupaj. načeloma mi je sicer vseeno, ampak pri ohranjanju vzdržljivosti baterije pomaga tudi odstranjevanje slednje, ko je računalnik priklopljen v el. omrežje. In v primerih, ko je to skoraj stalen pojav, potem beremo po forumih pritožbe, kako ima ta ali oni prenosnik zanič baterijo in da ta model ni za kupit.. 🙂

 • Odgovori Jinxy 28. 8. 2009 at 9:15

  @Thor: že od samega začetka, ko je Logitech pljunil ven MX1000, vztrajam pri njej. Za mojo roko – v nulo. Novejše so “overdone”.

 • Odgovori jazby 28. 8. 2009 at 10:18

  @chef: sam tudi precej delam doma in čisto dobro shajam z dvemi stacionarnimi računalniki in enim prenosnikom, ki pa ga uporabljam le, kadar grem
  za dalj časa z doma. Na vseh treh imam praktično
  identične podatke in dokumente. Je pa res, da imam tako v službi kot doma hitro internet povezavo in lahko kadarkoli obnovim podatke. Obnavljanje poteka “skoraj” avtomatsko in mi vzame vsak dan kakih 5 minut, kar je vsekakor udobneje kot vsakodnevno prenašanje prenosnika še posebej, če se tako kot jaz prevažaš v službo s kolesom. Če pa ni ugodne internetne povezave, so na voljo zmogljivi usb-ključki ali še zmogljivejši usb-prenosni trdi diski (sam imam enega z 120 Gb prostora, ki gre v vsak žep in s katerim lahko med drugim “zlorabim” tudi kak tuj računalnik za svoje delo).

  Poleg tega pa mi ni treba skrbeti za backup-e, saj imam praktično vedno vse pomembne stvari vsaj na
  dveh računalnikih.

 • Odgovori dusank 28. 8. 2009 at 10:56

  A samo 17″ pa še Samsung ? Ccccc….

 • Odgovori chef 28. 8. 2009 at 12:14

  @Thor: Jaz imam občutek, da prej zamenjaš laptop kot baterijo. Računalniki so postali pa tako poceni, da se ti skoraj ne pozna, če kupiš vsako leto novega (glede na zaslužek, ki ga prinese).

  @jazby: Da bi vsak dan izgubil po 5 minut s prenašanjem datotek med tremi različnimi računalniki? To je vendar noro, namreč zato, ker bi vse tri uporabljal enakovredno. Jaz sem nekaj dni mesečno na terenu in takrat moram imet kišto s seboj. Glede na nered na mizi je seveda povsem jasno, da bi imel enak nered med računalniki.

  @dusank: Jasno, da Samsung! Za domov pa že sto let zbiram pogum, da kupim 24″. Seveda Samsung.

 • Odgovori seamus 28. 8. 2009 at 14:38

  @jazby – kaj tako neumnega in časovno potratnega pa še ne. Le zakaj potem vsako podjetju dela na sinhronizaciji podatkov – ker se dogajajo napake in te stanejo veliko tako $$$ kot časa.

  Sam imam že probleme s sinhronizacijo bookmarkov med posameznimi virtulnimi mašinami (OK sedaj uporabljam Xmark in teh problemov ni več). Kaj šele da bi med različnimi fizičnimi mašinami poskrbel za zadnje (aktualne) verzije…

  Najverjetneje dlje kot do nekaj Word dokumentov še nisi prišel …

 • Odgovori seamus 28. 8. 2009 at 14:39

  @Chef – sj komaj upam rečt samo dj probej kakšnega HPja – sam imam zadnji mesec HP LP2065 (sicer 4:3), samo sem navdušen.
  Samsung mu ne pride do treh pixlov!

 • Odgovori chef 28. 8. 2009 at 14:57

  Kar se tiče zmede med dokumenti – mene bi sesule že fotografije, ker imam arhiv zaradi lažjega iskanja urejen po dveh različnih kriterijih – v različnih mapah. + arhiv objavljenih fotk v reviji + arhiv objavljenih fotk na blogu… potrata prostora sicer, ampak drugače bi se izgubil.
  Sicer 100°obstaja kakšen normalen sistem, ampak jaz sem se svojega navadil in je to to.

  HP? Nisem vedel, da znajo delat monitorje.

 • Odgovori Thor 28. 8. 2009 at 15:10

  Lahko pogledaš tudi po Dellih, če si pripravljen kaj več dat od sebe, za malo boljšo sliko.. Ali pa NEC, če smo že ravno pri tem..
  Škoda, da nisi kaj povedal Chef, sem ravno prodal svojega 24″.. Sicer Samsung, a vseeno.. Ker sem prešaltal na prenosnik, monitorja pa pač ne rabim posebej..

  No.. Okoli baterije merbit res, sicer če pogledam svoj laptop in ceno baterije, mi tistih 200 za baterijo nikakor ne more odtehtat 1500 za laptop..

  @jinxy – ja 1000 je bila kul, sem jo imel, pa potem še G7, pa mx900.. Zdaj sem na Revolution že lep čas in dodaten “scroll” za flip (no tako in tako mu lahko menjaš funkcijo), tale precision scroll z vztrajnikom je pa sploh zakon.. V glavnem za mojo dlan in moje potrebe, vsekakor Revolutionka.. 🙂

 • Odgovori Lojz 28. 8. 2009 at 15:25

  amater

 • Odgovori jazby 28. 8. 2009 at 16:23

  @seamus: No ja, vse odvisno od tega kaj delaš na računalnikih in kaj želiš sinhronizirati. Razni bookmarki in podobno je zadnje, kar me zanima in
  na domačem računalniku imam večinoma čisto druge kot na službenem.

  Meni računalnik predstavlja orodje, s katerim obdelujem podatke, poganjam simulacije ipd.
  Večinoma tudi vse sam sprogramiram. In vse to, kar sam ustvarim (programi, podatki, rezultati, teksti), mi res ni težko sinhronizirati med dvemi, tremi računalniki, saj točno vem, kje je kaj. Podobno kot najbrž Chef na svoji kreativno razmetani mizi točno ve kje je kak priročnik, revija, ipd.

  Seveda pa za primerjanje map in kopiranje novejših datotek ne uporabljam Microsoftovih orodij. Tudi Worda in podobnih izdelkov se izogibam kot hudič križa.

 • Odgovori Ka 28. 8. 2009 at 16:29

  No, pa nehajte že o tej mizi govorit kot o razmetani. Meni se resno zdi kar urejena – vsaka stvar, ki je na njej, se vidi v celoti. Pa nobenih nedefiniranih kupov papirja in počečkanih listkov s pomembnimi podatki, ki jih potem zmešano iščeš, ko prelagaš vse druge kupe papirja, revije, knjige, prospekte pa še kaki pravilnik…in se ti polije kava (pa ravno po svezi pogodbi! aja, pa malo na krilo ;)), z mize pade medtem telefon, ravno še ujameš službeni fotoaparat, ampak zaradi tega prevrneš ročno delo keramično vazo v kateri so nametana pisala in se vse razsipa za mizo…ipd. u get the picture.

 • Odgovori Štefan 28. 8. 2009 at 16:42

  Haha no takole se pa naredi na šihtu ko nimaš babe da bi ti pospravlala!

 • Odgovori seamus 28. 8. 2009 at 21:28

  @jazby – med domačin in delovnim računalnikom nima veze. Tukaj je bilo govora o tem, da delaš doma. Da pa bi na roke sinhroniziral zadeve …
  OK, če filetov ni veliko, samo še tam se zadeve zaserjejo. Raje uporabim RDP in strežnik, kot da bi imel več aktivnih delovnih zadev.

  Glede M$ pa sj ni tako slabo. Word je super orodje, samo naučiti se ga je potrebno, kar pa večina ne naredi in ostane pri pisanju teksta. V njem še slikce narišeš hitreje, kot v kakšnem bolj profi orodju (ki ga načeloma ne uporabljaš).

 • Odgovori chef 29. 8. 2009 at 7:40

  @Ka: Seveda mora biti vse pri roki in tako, saj delam. In zanimivo je, da dejansko ves čas pospravljam. Kakšnih 5 minut dnevno jaz pospravljam, zato je pa rezultat takšen kot je. Sicer bi bilo še huje.

  @Štefan: Ja seveda, še v službi nam jih manjka, anede?

 • Odgovori laufar 30. 8. 2009 at 18:38

  Še dobro, da je v pisarnah zabranjeno pušenje!

 • Odgovori Nastja 31. 8. 2009 at 19:51

  Tvoja miza, ki je kao zmešnjava, je še vseeno biser proti moji … Zdaj me je sram.

 • Komentiraj