Zvečer v mestu

Kdor bi rad med tednom čez noč žural v Ljubljani, lahko od dolgčasa crkne. Vprašanje, če – izključujoč Pjongjang in podobne kraje – na svetu obstaja prestolnica, kjer bi se ponoči dogajalo tako zelo malo. Verjetno bi prejšnji četrtek sicer našli kakšno korektno luknjo, a bi morali biti na tekočem z dogajanjem oziroma bi morali večerni izhod načrtovat vnaprej, kot recimo počitnice.

V Ljubljani je nemogoče še nekaj: dobiti pivo v kozarca tvrdke piva, ki ga piješ. Ni pa nemogoče za to zaračunat 4,20 evra. Ob pritožbi se punce, ki o pivu tako ali tako nimajo pojma, izgovarjajo na dilerja ali se celo čudijo, da saj je vseeno. Ne, ni vseeno, sploh pa ni vseeno, če mi za pivo v napačnem kozarcu zaračunate ceno delavske malice! Zamenjali smo štiri ljubljanske pajzle in v treh smo dobili napačne kozarce – v četrtem smo pili iz flaš.

Ob enih zjutraj so nas vrgli iz Premier Puba.

Ob dveh so nas vrgli iz Cutty Sarka.

Ob treh so nas vrgli iz Puba pod skalco.

Ob štirih pa so nas vrgli iz Parlamenta.

Seveda gre v Ljubljani še nižje: lahko greš v Box bar ali celo v podhod železniške postaje. Ampak tako obupani nismo bili.

Že v Premier Pubu je bilo vzdušje kot v vaški krčmi in v Cutty Sarku ni bilo dosti bolje, razen, da so trije poplesavali s samimi seboj. Natakar, ki je mislil, da je pop zvezdnik, se je večino časa ukvarjal s flirtanjem, ko mu ga je kaj ostalo, je stregel pivo, ki ga ni imel, tisto, ki ga je imel, pa v napačnih kozarcih. Ampak še hujši amater je bil DJ. Saj poznate efekt zmanjšanja jakosti zvoka – ampak težava je bila v tem, da nihče ni pel. Katastrofa je seveda neizbežna. Izvižgali bi ga celo na zasebnih srednješolskih zabavah. Ne pa tudi v Cutty Sarku.

Edini, ki se je imel fajn, je bil bradati lunatik, ki je ljudem celo noč kradel pivo. Vsebino tujih kozarcev je urno prelival v svojega, pri čemer ga sploh ni motilo, da je žlampal mešanico nekaj različnih sort in nekaj različnih slin. Kasneje se je priplazil tudi pod skalco. Mislil sem, da je v ozadju njegovega ravnanja neka agenda, toda med poskusom pogovora, ko mi je nekajkrat skoraj padel v naročje, se je izkazalo, da je običajen tridesetletni zavoženec, ki bi rad izpadel pameten, vendar od pijanosti ne zmore ničesar več od nepovezanega blebetanja.

Parlament? Tam so starejši samo tisti, ki so prišli po svoje otroke.1 Starejši je bil le Murat, ki je s preširokimi hlačami in postrani kapo izpadel kot karikatura, čeprav je bil med vsemi najbolj normalen. Ne veste kdo je Murat? Potem ste za v Parlament!

Kot da bi živel v lunaparku, ki je sicer čisto simpatičen, ampak samo med odpiralnim časom. Od ponedeljka do četrtka od 7.00 do 24.00, ob petkih in sobotah pa sicer do 5.00 – ampak takrat je zaradi gneče bolj pametno ostat doma.

 1. Žanova izjava! []
Prejšnja objava Naslednja objava

14 komentarjev

 • Odgovori Beki 23. 2. 2015 at 18:50

  V Cutty Sarku je muzika za popeesdit glasna! Na sploh me motijo lokali, kjer moraš v družbi 3+ vpiti, da te kolegi kolikor toliko razumejo. Na žalost večina ljudi ne obvladamo branja z ustnic…

 • Odgovori Virenque 23. 2. 2015 at 19:25

  Sem že mislil, da ste zaključili v KMŠ-ju! A ta pajzel se obratuje?:)

 • Odgovori Matej Zalar 23. 2. 2015 at 19:31

  Ne boš verjel, to je propadlo. Kaj se s tem točno dogaja, ne vem. Pred časom so ga primenovali v Klub KMŠ Hangover, po smao nekaj mesecih pa je postal Klub ZOO. Nisem še bil not. Too old.

 • Odgovori filmoljub 23. 2. 2015 at 19:42

  A ti zdaj že spet piješ alkohol? 😯

 • Odgovori katarina 23. 2. 2015 at 20:14

  ob takih poročilih sem vesela, da nisem šla “žurat” v lj že skor 10 let 😀
  sej nimam pojma kva se dogaja po mestu, baje se, ampak vsaj imamo standard, da se pivo in kozarec ujemata, natočeno je perfektno in etiketa flaše in emblem na kozarcu postavljeno pred tebe, tako da vidiš, seveda na matching podstavkih 🙂

 • Odgovori Matej Zalar 23. 2. 2015 at 22:13

  @Filmoljub: V zelo zmernih količinah. Kar pomeni, da sem na dogajanje še bolj občutljiv.

  @Katarina: Pred časom sem nekje sedel z nekom, ki se je obračanju etikete proti gostu čudil, češ da je to pa že nepotrebno kompliciranje. Zato so pa pri nas standardi tako nizki. Jaz še v ožjem krogu vino vedno natakam tako, da je nalepka obrnjena proti pivcu – nekaj, česar ne obvladajo izšolani natakarji. Izšolani? Ha!

 • Odgovori Seamus 23. 2. 2015 at 22:38

  V prejšnji službi smo hodili na pir v eno luknjo tam blizu, kjer si bil vedno postrežen kot gospod in seveda se je natakar / lastnik vedno opravičil, če kdaj ni bilo pravega kozarca in čisto vedno je bila etiketa obrnjena proti tebi. Tukaj pa ni bilo pardona. Podobno kot rečeš dober dan, ko vstopiš.

 • Odgovori Matej Zalar 23. 2. 2015 at 22:51

  Mnogi ne rečejo dober dan, ko vstopijo.

 • Odgovori Mietzsche 23. 2. 2015 at 23:19

  Če hočeš prave grozote, pridi v Celje, kjer imamo hišo piva, kjer ne moreš pira dobit. Naberejo par gajb, ki slučajno padejo s tega ali onega kamiona in to je na voljo. Imajo točenega Bernarda, ki je zdaj na voljo v vsako beznici v mestu, samo da ga samo pri njih zmanjka. Zmanjkalo Laškega. V Celju. Temnega Laškega nikoli ni bilo. Zmanjkalo Kozla. Bevoga ni. Pšeničnega Bernarda ni. Temni Bernard je, ampak pokvarjen, kot je ugotovil kolega. Ničesar z zadnje strani (“sezonska” piva) ni. Ever. Imajo dovolj kozarcev za vsako vrsto piva za pol mesta, samo najdi ti nekaj za noter natočit. “Boš morala biti bolj specifična, pri nas imamo več kot petdeset vrst piva, a veš.” Mater, ka sem popizdil, ko sem to zaslišal med svojo peto zaporedno reprizo cheese shop sketcha.

  Tako je na provinci od province. Imamo pa boljše kavarne kot Dunaj. 🙂

  • Odgovori Tomaž 24. 2. 2015 at 16:26

   Jaz sem bil tam dvakrat. Spil ene pet+ različnih vrst piva. Vsakič. Dvakrat so mi premalo zaračunali zapitek. Ampak to je bila pa tudi edina slabost

  • Odgovori Matej Zalar 24. 2. 2015 at 18:57

   Hehehehehehe, tole se sliši kot naročeno zame 😀

 • Odgovori Loza 24. 2. 2015 at 8:43

  Jaz sem bila pred kratkim v Klubu ZOO, na enem super koncertu (skupina Feedback iz Tolmina, priporocam poslusanje ;)), o KMS vzdusju ne duha ne sluha. Matej, mislim, da ne bi bil prestar. 🙂 Obiskovalcev pa na zalost ni bilo prav dosti. So zdaj popularne drugacne muzike.

 • Odgovori Matej Zalar 24. 2. 2015 at 18:57

  Skratka, če prav razumem, je Klub ZOO v bistvu narejen za generacijo, ki je nekoč hodila v KMŠ, zdaj je pa ostarela in posluša čudno muziko. Moram preskusit. Če bo dolgčas, grem lahko še vedno v Cirkus vrebat najstnice, ki se bodo zmrdovale, češ, kdo je ta ogaben star tip.

 • Odgovori katarina 24. 2. 2015 at 23:19

  …ko se pritozujemo nad izbiro in nad kozarci…. ob temle sem se spomnila nate http://happyplace.someecards.com/alcohol/these-are-the-20-most-popular-liquids-that-pass-for-beer-in-america/

  …hvali vse sile vesolja, da ne živiš v državi, kjer je tole izbira… 🙂

 • Komentiraj