Zvezde domače blogosfere

Na Najdi.si so spet objavili lestvice najbojl iskanih, kjer se precej redno pojavlja tudi moje ime. V prvi polovici leta 2007 je bil Nergač deseti najbolj iskan blog na Najdi.si. Potem teh podatkov nekaj let nisem spremljal oziroma me o stanju ni nihče obveščal. Lani je bil Nergač šesti najbolj iskan na Najdi.si, letos pa se je pojavil celo na drugem mestu, za spoštovano kolegico Ireno in pred kuharskim mojstrom Napotom, cerkvenim blogom Duhovna oaza, dopisnico iz Egipta Bato in tako nazaj. Čestitam vsem.

Selitev mojega bloga v okolje, kjer spleta ne urejajo ritolizi1 je sicer tik pred vrati, ki so že na stežaj odprta. Naslov bo drugačen, dizajn spremenjen, koncept pa ostaja enak.

 1. Glej pojasnilo odgovornega urednika na koncu članka. []
Prejšnja objava Naslednja objava

27 komentarjev

 • Odgovori miran 17. 12. 2013 at 18:44

  Čestitam! Za oboje, uvrstitev in odločitev. 🙂

 • Odgovori darja 17. 12. 2013 at 20:01

  CHEF daleč najboljši si! Naj naj!

  Če hočeš bit drugo leto pred Ireno, nehaj objavljat svoje prispevke ob 18 uri.

  Jaz (in še mnogi drugi) bi klikali že prej. Pa počakam, misleč “aha, ni še šest”.

  Irena in tiste njene fenice ..keri žnabli so na fotki.. obup! Ima dobre prispevke (čeprav naj kar sama golta tiste smutije:), napišeš pa kakšen ‘protikomentar’ – babe sploh ne štekajo, užaljene nekaj pribijajo nazaj, brez veze! Se pa spozna na modo, zato jo tudi jaz klikam. In cenim!

  V resnici ti ne seže do gležnjev …..ok, do kolen! Car si ti! Tvoji prispevki!

 • Odgovori filmoljub 17. 12. 2013 at 20:13

  Jaz tudi. 😎 S precejšnjo gotovostjo mislim, da po tvojem odhodu z Blogosa praktično ne bom več kliknil na Siolov portal; ker ni ničesar, kar bi me še zanimalo.

 • Odgovori Blazz 17. 12. 2013 at 21:30

  Ej, isto. Edin blog na blogosu ki ga še preberem si ti. Pa naslovnico siol.net preletim, če je kaj res zanimivga, ene 3x na dan pa maš glavne novice pod streho.

  Sporoč tanovo domeno čimprej. 🙂

 • Odgovori boro 17. 12. 2013 at 21:33

  Kam boš šel?
  firbec

 • Odgovori boro 17. 12. 2013 at 21:37

  Boš prenesel vsebinr, jih lahko? Bo drugi blog na podobni platformi kot ta ali samostojen?

 • Odgovori lordwales 17. 12. 2013 at 22:03

  Dol mi visi, na katerem mestu si, v nobenem primeru ni od tega nič Evrov. kar pa se tiče najdi.si je to stran, ki je ne obiskujem več.

  Sem kaj zamudil?

 • Odgovori Miha 17. 12. 2013 at 22:29

  Ni kaj, treba je priznati, s komplimenti pa ne skopariš 😀

 • Odgovori t-inca 18. 12. 2013 at 7:01

  No pa tudi meni kdaj rata, da posnamem smetano…
  pa čeprav na življenjsko popolnoma nepomembnem področju.
  Redno namreč berem prve tri 🙂

 • Odgovori Panola Sirk 18. 12. 2013 at 8:42

  Oh, Darja, kako so babe žleht. In to samo zato, ker zasedeš parkirni prostor za invalide.

 • Odgovori chef 18. 12. 2013 at 9:01

  Hvala vsem, tudi obsedencu @lordwalesu.

 • Odgovori Helga 18. 12. 2013 at 15:08

  Pisanje bloga je težaško delo, zato čestitke za vsak prispevek, da o fotografijah ne govorim. In Pipe ne smemo pozabiti, ona ima tudi svoje oboževalce … Še veliko vztrajnosti in pridnih prstkov ti želim, idej pa ti tako ne bo zmanjkalo, razen, če bodo brki preveč zrasli in ne boš več videl preko njih.

 • Odgovori Simona Rebolj 18. 12. 2013 at 17:46

  Ne vem, kdo sploh še išče kar koli preko Najdi.si, ampak po preletu lestvic očitno samo ekskliuziven cvetober slovenskega vox populisa:

  http://www.najdi.si/mediacentre/mcsearchstat.html

  Zato najprej posebne čestitke najdi.si krožku, ki so nam pokazali, kaj je najbolj pomembna informacija v naših življenjih: horoskop, igre, vreme, avto, FB itd., in med ta šodr se je seveda žalostno uspel umestit zavod za zaposlovanje. Zelo slikovita scena. Vseslovenska vstaja na primer med naj iskanimi dogodki ne more parirat kruhu in igram – torej športu, najde se pa celo prostor za nosečo Kate Middleton.

  No, sicer pa posebne čestitke najbolj iskanim, še posebej ženskam: Ines Juranović (upam, da marsikdo pojma nima, kdo to je), La Toyi in Urši Čepin za medijsko nepofukljivo nesmrtnost.

  Med naj iskanimi moškimi pa predvsem Gianniju Rijavcu in Viliju Resniku prav tako za medijsko nesmrtnost. Fuka na tem mestu ne bom vpletala. Čestitam tudi iskalcem za izjemen spomin, ki prekaša medijsko pojavljanje. Če si dec, si pač dec, a ne … hehehe …

  Med glasbeniki najbolj čestitam Heleni Blagne, prav tako za nesmrtnost, ansamblu Toneta Rusa pa za rojstvo, ki je nam outsiderjem ostalo spregledano. Tudi vsem ostalim čestitam za uspešno desetkanje česar koli, kar bi spominjalo na posluh, in skrb za uboge na duhu. Z izjemo Janu Plestenjaku, ki je na lestvici bolj za kazen, ker tak amater pa spet ni, enako Perpetuum Jazzile.

  Pri objavi lestvic je prišlo žal do napake pri definiciji najbolj iskanih tujih znanih osebnosti. Med naštetimi namreč ni niti ene osebnosti.

  Med blogerji pa najbolj čestitam Gartnerju! Vedno manj ljudem se ljubi hodit zafrkavat na njegov blog, uspešnejši je na lestvici najdi.si. Ko bo blog ukinil, mu bo šlo še bolje, tako kot Viliju Resniku. Čestitam tudi Dajani za medijsko nesmrtnost, bati prav tako, hadu za izjemne logistične dosežke na spletu, poduhovljenim v oazi in Koroški pa za izjemen preboj zatiranih manjšin. Z voljo se da! Nergač se je verjetno znašel na lestvici za kazen, ker pač objavlja “preveč”, ampak ne razume, da je tepen, pa se tega veseli in proslavlja:):):) Jebi ga.

  Veseli me, da za primerjavo ni na voljo googlova verzija.

  Kar se zadnjega odstavka v zapisu tiče, pa sočustvujem, da se pridružuješ tistim, ki se nam vedno prsti tresejo, kadar bi radi koga ali kaj pohvalili, ker že takoj zatem, kot zakleto, kakšno tako kresnejo, da te mine apetit. Vidim, da se dogaja tudi tebi. Če ne bi tako dvignil mejo tolerance v tej naši greznici in objavil tistega zapisa o spodobnem urednikovanju na Siolu pri naborčku kolumnistov, se mogoče ne bi zgodil ta aboten mimobrc v imenu uravnotežanja:):) Vsaka Mladina ima svojega nežmaha in vsak siol svojega šetinca.

 • Odgovori lordwales 18. 12. 2013 at 21:34

  Simona razturaš,
  še tako naprej!

 • Odgovori lordwales 18. 12. 2013 at 21:37

  Simona pozabljaš, da komunistov ni pri nas že od leta 1990!

  Chef pa je zakon, o tem sem prepričan.

 • Odgovori chef 18. 12. 2013 at 23:41

  @Simona: Bojim se, da stanje na Googlovi lestvici ni dosti drugačno.

  Kar se tiče šupka, ki bo po novem komentiral tekoče politične dogodke, me njegova umestitev niti ne bi tako zelo motila (no, v resnici bi me), če nek uredniški šupak ne bi kar naravnost povedal, da pač fafa vladi. Sramotno.

 • Odgovori Simona Rebolj 19. 12. 2013 at 17:03

  @chef:

  “Bojim se, da stanje na Googlovi lestvici ni dosti drugačno.”

  Verjetno, da res. Mene še vedno “fascinira” ta parasvet, ki obstaja v Sloveniji in je trivialno nadmedijski. Saj se tudi v svetovnem merilu lahko kujamo, ko se na lestvicah svetijo razni biebrčki, britney in druge barbike, ampak je vsaj jasno, od kod in zakaj so se vzeli. V Sloveniji pa obstaja paralelni svet, ki našiša banalnost medijske prezentacije in tako prva mesta zasedajo neke amaterske pornjakinje, pri čemer zmaga najbolj amaterska med amaterskimi, pa neki pevci iz prejšnjega stoletja, bendi, za katere ne veš, kje je sploh kdo slišal zanje, in medijske pojave, za katere sploh ni jasno, kaj počnejo zadnjih 30 let ipd. Skozi ta šoder se na vsaki lestvici prebijeta en do dva primerka, za katera lahko rečeš, da je jasno, od kod in zakaj sta se vzela … hehe … Res me zanima ozadje tega lokalnega fenomena v tej skrajno bizarni deželi.

  Kar se tiče šupka, je pa tipičen odraz infantilnega nivoja, ki ga moramo trpet implementiranega v vse pore družbe. Povprečno ozaveščen, civiliziran, dostojanstven in inteligenten človek se sosedu ne poserje na predpražnik, četudi ga pritisne. Barbar v tranziciji pa se zaveda, da se posrat sosedu na predpražnik ni lepo, ampak je šele na tisti stopnji, ko to vseeno stori, potem pa pozvoni, prosi za papir, da si rit obriše in je noro ponosen nase, ker je vsaj iskren in svojega drekanja ne skriva! Pre časom je ta floskula o iskrenosti pri nas doživela razcvet in še vedno odzvanja. Z vsakega kota so skakali neki kreteni, ki so javno zagovarjali razne svonjarije in razne primitivce (predvsem in tudi na politični sceni) s krilatico o tem, kako je nekdo boljši kot ostali, ker se vsaj ne pretvarja, da je pošten in ne moralizira! Največ teh komplimentov je na primer dobival ravno Janković v predvolilnem obdobju. Enako smo poslušali o medijih, češ, ni pomembno, da so politikantsko pristranski, pomembno je, da tega ne skrivajo. Skratka, ni pomembno, da si zaradi pristranskosti debilen, škodljiv, ni pomembno, da si lopov, ampak slavimo stopnjo iskrenosti – transparentne neumnosti, pokvarjenosti in primitivizma. Tukaj smo šele. In ta zadnji primer je le droben simptom te mentalitete barbarov, ki se zvijajo v krču na poti učlovečevanja. Zato tudi v tem primeru ni pomembno to, ali mi dobimo kakovostne komentarje (kar avtomatsko predvideva visoko stopnjo sposobnosti objektivne distance in potem še kaj …). Ne, pomembno je, da dobivamo šoder, ampak smo potolaženi, ker nam prodajalci svojega šodra transparentno izpovejo, da sobivamo šoder. Retardoidna dežela pač. In tako, kot se v takem šodru zgolj po pomoti znajdeta en ali dva kakovostna primerka, enako na raznih naših lestvicah, podelitvah nagrad ipd. Povsod se to kaže. Kakovost ali vsaj neka logika je zgolj napaka v sistemu in ne obratno.

 • Odgovori chef 19. 12. 2013 at 18:59

  Vrhunska bizarka je tudi popolno ignoriranje blogerjev, izmed katerih bi lahko poiskali par razmišljujočih primerkov, ki pač niso bili “dejaven član komisije za spremljanje preobrazbe družbene lastnine” ali “imel vedno dostop do ključnih ljudi, ki so oblikovali pomembne smernice slovenske politike.”

  Ker ja, to je pa res vrhunska referenca, on je pa ziher pameten, ker je to državo pomagal sterat v brezno. Samo da ne bo slučajno iz kakšnega kotička cvilil manj kot štiridesetletnik. Če kakšen štiridesetletnik že pride na odgovorno mesto, se pa hitro spremeni v ritoliza – no, verjetno je bil to že prej, sicer do tega mesta sploh ne bi pšrišel.

  Tako kot na primer tale debil Dejan Levanič, ki je eden najbolj sramotnih primerkov naše generacije, do pasu podrekan fafljač, ki je postal državn sekretar samo zato, ker je verjetno že od srednje šole vlekel vse, kar so mu pač dali v usta. In tak kurcogrizec ti gre potem pametovat o brezposelnih mladih, marsikoga bo pa celo nategnil, češ, vsaj enega imamo notri, ki razume naše probleme. Ta ima že fris tak, da ti je točno jasno, da lahko uspe izključno v državnih službah, seveda izključno po vezah pri samem vrhu.

 • Odgovori David 19. 12. 2013 at 19:58

  Nihče ne bo poiskal blogerjev ali kogarkoli. Še najmanj pa taki, ki jih daješ v linke. Brez združevanja in samoiniciative bodo ta naša mala življenja minila, ti kurcogizi se bodo pa še naprej šlepali na račun, ko moramo mi zato živeti manj kvalitetno, kot bi lahko.

 • Odgovori blitz 19. 12. 2013 at 20:59

  tole Urbasovo pojasnilo je tako nagravžno, da se sprašujem, zakaj ga je napisal. Ne zdi se mi namreč tak zabit tip, ki bi mislil, da se bo komu njegova utemeljitev zdela logična in všečna (razen morda Miletu Šetincu). Bolj verjamem, da se ga je nažrl od žalosti in potem tole napisal zato, ker se gnusi sam sebi in ker je hotel javno povedati, kakšno govno je to. Seveda bi lahko odstopil.

  Veliko bolj zanimiv kolumnist od Šetinca bi bil kateri od možakov, ki sta včeraj v Odkrito delala reklamo za demokratični socializem. Bi vsaj bilo “something completely different”. Sam sicer ne verjamem v njune ideje, ampak vsaj neko svojo linijo furata in zanjo stojita, Šetinc pa zagovarja eno, mastil se je pa z drugim.

 • Odgovori chef 19. 12. 2013 at 21:04

  Točno to je tudi meni padlo na pamet: kot da se je posral od strahu za službo, ko je nekdo prišel v njegovo pisarno in penil, da naj končno zrihta še enega našega kolumnista.

  Ko si enkrat novinar/urednik, imaš doma otroke in kredit za flat, verjetno ne razmišljaš o odstopanju, ampak pač požreš drek in si vesel, da imaš službo.

  Ker, po pravici, kdo bo pa danes sploh še zaposlil novinarja, ki ni ubogljiv?

 • Odgovori rolf 19. 12. 2013 at 21:18

  Kaj vas frustrira? Najdi.si? LOL a smo mogoče leta 2005? Analitika, analitika. Chef, tebi pa kljub temu, da si popoln kreten (večino časa) želim dost uspeha. Začni služit s tem, mal si pozn ampak ja. Btw jaz sem ti predlagal da preseliš. Keep us posted

 • Odgovori rolf 19. 12. 2013 at 21:27

  Se ti zdi, da si se kaj spremenil od udejstvovanja na bicikel.com? Men, naprimer je dokaj smešno, gledat http://www.bicikel.com/forum/11655/?p=10 Nisi se dost spremenil, ratal si pa dost bl nadut. Kr predvidevam pride s teritorijem da si #1 na Siolu 😆 Pa brez zamere, vsi se spreminjamo. Seveda ti želim veliko pozitivnih sprememb

 • Odgovori rolf 19. 12. 2013 at 21:31

  Bral te bom, ker 1 na 10 objav maš pa dobro. Plus tega vem da nisi popoln zarukanc. Jbg mogoč ti bom pa zrihtu R8 za pelat.

 • Odgovori Simona Rebolj 20. 12. 2013 at 18:45

  “Ker, po pravici, kdo bo pa danes sploh še zaposlil novinarja, ki ni ubogljiv?”

  Poudarek ni na danes, ampak danes v Sloveniji in z dodatkom, kdo bo torej danes v Sloveniji sploh zaposlil kakovostnega urednika ali novinarja in kakovosten kader nasploh, ker mediji z negativno selekcijo po slovensko le izjema niso. Je pa tale forica s piarovcem in lobistom Šetincem, plus zgodovina v paketu, res primerek skrajne sprevrženosti slovenskega danes.

  Aja, mimogrede še na blogerje … kam, zaboga, se je izgubil najbolj klikan bloger vseh časov Mikstone. Zdaj samo še eden izmed desetih najbolj iskanih moških. Kruta usoda.

 • Odgovori lordwales 20. 12. 2013 at 22:18

  Ko si že o Levaniču, bi lahko malce bolj spoštljivo, daj je to edino ministrstvo, ki dobro dela.

  Pa dobi enega pri sd, ki se je s čimerkoli pregrešil, lahko pišep Sarkiču in Pavlinu, sarkič ti bo v nekaj dneh odgovoril, Pavlin pa brisal tvoje maile.

  Moje izkušnje s sončno so presenetljivo dobre,
  in čuti se nova metla na ministrstvu.

  Kopačeva pa je zame najboljša ministrica, pa tudi Levanič je izjemen, kot vsi sd.

 • Odgovori chef 22. 12. 2013 at 12:48

  Komu pa ti v rit lezeš?

 • Komentiraj