(Raz)vajeni udobja

Spomnim se, da je mama vsak mesec kupila kakšno novo blazino, tako da smo to šaro potem kar naprej prestavljali z enega fotelja na drugega. Odločil sem se, da svoji ženski ne bom dovolil blazin!

Rezultat?

Nimam blazin.

In nimam ženske.

Življenje v enočlanskem gospodinjstvu brez ženske ima nekaj slabosti pa tudi veliko prednosti. Ena od pomembnejših pozitivnih posledic je, da se mi ni treba ukvarjati s šaro, ki jo srečujem v ženskih stanovanjih. Ali v hotelih. Število pregrinjal, vzglavnikov, blazin in drugih nepotrebnih pritiklin – podobno kot število luči – narašča eksponentno v odvisnosti od števila zvezdic. Stanje je včasih nevzdržno in zgodilo se mi je že, da sem ob – nujnem – preurejanju hotelske sobe z nepotrebno šaro, ki se je valjala na postelji in fotelju, napolnil celo omaro, tako da je zmanjkalo prostora za srajce in suknjič.

Potem je vestna sobarica vse to spet lepo razporedila po sobi.

K odločnemu pretiravanju so nagnjeni tudi v Južni Afriki, kjer je obilje blazin tolikšno, da zadeve padajo po tleh.

Na tem relativno ozkem dvosedu sem, ob sedalni, naštel še osem blazin in pregrinjalo. Ni pa bilo prostora za človeka.

Aleš Čerin je ob oglasu za elektronsko bančništvo s fotografijo možakarja, ki iz fotelja udobno posluje z banko, lepo izpeljal tezo o pretiranem udobju. Aleš je predvidel, da bi ena blazina povsem zadostovala, vse druge pa so nepotreben balast, ki ime prej negativne kakor pozitivne posledice. Osebno mislim, da je odveč vsakršna blazina. Še več, pravi moški se na blazine in blazinice požvižga.  

Blazine redno odstranjujem tudi s stolov v kavarnah, seveda na veliko veselje tistih, ki pravijo, da ni udobja nikoli preveč. Sam trdim obratno. Udobje generira razvajenost in ta je presegla vse meje dobrega okusa. Tako evropske ženske danes mislijo, da je depilacija ultimativen primer neznanskega trpljenja, nosečnost je domala bolezen, iz poroda pa delamo cirkus, kot da ženske ne rojevajo že na tisoče let – in to večinoma v precej manj udobnih okoliščinah.

Ampak ženske vsaj rojevajo in s tem bolj ali manj temeljito opravljajo ne ravno nezahtevno poslanstvo. Kaj pa preostane sodobnemu moškemu? Javkanje, če se mora zbuditi pred sončnim vzhodom? Obiskovanje kozmetičark in solarija? Udobno plačevanje položnic z ducatom blazin pod glavo?

Je moški, ki uporablja blazine, sploh pravi moški?

Nas bo sla po pretiranem udobju dokončno pokopala?

 

Prejšnja objava Naslednja objava

31 komentarjev

 • Odgovori filmoljub 8. 10. 2014 at 19:59

  A ha ha, zabavno. 🙂 Pravi moški blazino izpod mesenega dela ritnic seveda sčasoma prestavi bolj na sredino rinčka, da sedenje ne vrši pritiska na razbolele hemoroide. Boš že še videl, če še ne.

 • Odgovori Ana Kos 8. 10. 2014 at 21:09

  Morda bi se z menoj čist zastopil – jaz ne maram vse te šare, tudi zaves ne maram, ker mi je škoda, da ne bi dobro videla ven in škoda mi je svetlobo prestrezati v fernke … 🙂 In en maram dodatnega pranja, nekaj zaradi mojega dodatnega dela, nekaj zaradi varovanja narave …

 • Odgovori Zlobni 8. 10. 2014 at 21:45

  Nikoli nisem razumel, praktičnega namena blazin.
  Lahko pa kot samoprispevek prineseš 05.aprila na dogodek vse blazine in blazinice iz pod ramen širokoplečih dam. Kar korajžno saj ne bo bolelo 🙁
  https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=ESD6oleJ0CY

 • Odgovori darja 8. 10. 2014 at 23:00

  Jaz imam samo na postelji 4 blazine. Taprave, velike pouštre.
  Ker rada in veliko berem v postelji, da imam podložen hrbet. Preden zaspim, tri umaknem ali pa se h kakšni stisnem 🙂 .

 • Odgovori Vanja 9. 10. 2014 at 9:01

  Hočeš rečt, da se ne depiliraš?? Vsaj noge? Pa po junaških prsih? 😀

  Drugače pa zabaven prispevek! Paše k jutranji kavi!

 • Odgovori Seamus 9. 10. 2014 at 9:41

  Teh blazin tud jaz ne zastopim. A ni že recimo sedežna narejena tako, da naj bi bila udobna?

  Po hotelih pa itak – groza.

 • Odgovori Nota 9. 10. 2014 at 10:09

  Jaz imam rada blazine. Čeprav jih ne sme biti preveč, ker sem prelena, da bi jih stalno umikala in pospravljala.
  Tipična ženska pač, haha. 🙂

 • Odgovori miran . 9. 10. 2014 at 10:22

  No ja, blazine seveda ne obstajajo zaradi praktičnih razlogov, to je ja vsakemu jasno, ampak zaradi estetskih. Češ da lepše zgleda ali kaj vem. Pa saj v bistvu je res, vsaj do neke mere. Ker če ne bi bilo ničesar, potem bi pa pisal, da si bil v nekem zanikrnem hotelu, kjer je bila soba bolj kot hotelski podobna zaporniški celici.

 • Odgovori Tana 9. 10. 2014 at 14:27

  @Matej, zaradi kapric, da svoji ne boš dovolil blazin, si dvakrat v minusu. 🙂

 • Odgovori anka 9. 10. 2014 at 16:22

  hehe. Na klopci terase našega morskega apartmjčka sem postavila natanko 9 blazin. Izgleda blazno lušno in kar vleče, da jih pomečkaš. Mojemu se to seveda zdi brezveze in nepraktično, zato imamo pravico valjanja po njej, samo ženske. Za moške stanovalce in obiskovalce so na razpolago trda, lesena sedala (za lesene riti pač)..

 • Odgovori darja 9. 10. 2014 at 18:41

  @ Tana Itak bo moral popustit! Pa ne samo pri blazinah. Še pri rožah, prtičkih, kakšni pentlji na zavesah, dišečih svečkah :-)))) in seveda obveznih copatah!

  Vse to daje toplino domu. V kuhinji pa cel kup posodic za sadje, lešnike in dišeče, domače pecivo.

  Če se navadijo, da je nijhove samo 1/5 garderobne omare, v kopalnici en polička. 2,5 x 2,5 dm… se bodo pa še na blazine!

  Pa ne smemo pozabit na vaze, primerne za rezano cvetje….

 • Odgovori Tana 9. 10. 2014 at 19:57

  @Darja: Imaš prav; ko bo prišla “ta prava” bo pozabil na vse prepovedi in kaprice in bo pri njem doma točno tako, kot si napisala. 🙂
  Potem bo predel kot kakšen mucek in nas ne bo več zmerjal z id***** , ko bomo zopet kaj napisali, kar mu ne bo všeč :)))

 • Odgovori Zlobni 9. 10. 2014 at 19:58

  Poizkušam povezati in najti skupni imenovalec za : kič, čipke, načičkano.

  Drage dame, ve ste že velike in objemček ter toplino, kar vam je nudil medo, ste zamenjale z blazinami, saj ne pride nikomur na misel ob obisku, kako pogrešate kosmat stik.

  Nekaj najbolj nagravžnega je pa depiliran moški. Bog pomagaj, ko jih pogledaš so kot omavžani pujski ali dojenčkove riti 🙁

 • Odgovori Azra . 9. 10. 2014 at 20:36

  Zlobni, kar se tiče depiliranih moških, ti pa dam popolnoma za prav.
  Negravžno!

 • Odgovori darja 9. 10. 2014 at 23:51

  Kje ste zdej našli kocine? V zvezi s tem, kar piše Chef?

  Ej Tana – saj tipčki imajo pa garažo, klet, drvarnico, plac pod stopnicami, dvorišče, trato…. meni tudi slučajno ne pride na misel, da bi šla tja kej jezik otrešat :-))

 • Odgovori Matej Zalar 10. 10. 2014 at 0:19

  @filmoljub: A ni tako, da moraš sedet na nekakšnem obroču (podobnem tistemu za plavanje)?

  @Ana Kos: Ja kakšna gospodinja pa si! Ti moraš vendar garat, kako pa sicer javkaš, da si zgarana 🙂

  @Vanja, @Azra, @zlobni: Seveda se ne depiliram, sem pa iz dobrh razlogov dobršen del življenja prekolesaril z obritima nogama in, zanimivo, ženskam se je zdelo fajn. Kocine na hrbtu pa so seveda nedotakljiv okras!

  @Tana: Morda boš presenečena, a v mojem življenju so dejansko obstajale tudi ženske, s katerimi sem se zelo dobro razumel in to kljub temu, da so v stanovanje vlačile rože in blazine. Je pa zanimivo, da ostrine ne izgubim in da sem enako tečen ne glede na status. V svetu, polnem idiotov, ne more biti drugače.

  @anka: To je klasično žensko nasilje nad moškimi. Raje bi videl, da bi me porinla po stopnicah, kot da me počasi uničuje psihično ali me celo izganja z določenih prostorov.

 • Odgovori Vanja 10. 10. 2014 at 7:12

  O, kako odlična debata, super tudi k današnjemu kofetu! Od (ne)depiliranosti do darjinega in Taninega iskrivega klepeta!
  @Chef, sej zastopim, zakaj se kolesarji brijejo, ampak vtis je pa odvisen od tipa. Nekateri res izgledajo kot babe. Gravž.

 • Odgovori Matej Zalar 10. 10. 2014 at 7:20

  Poglej, nekateri izgledajo kot babe tudi, če so kosmati.

 • Odgovori Samosvoja brez priimka 10. 10. 2014 at 7:42

  Je moški brez ženske, sploh pravi moški?;)

 • Odgovori Najini teki 10. 10. 2014 at 10:04

  @Chef Ha ha ha ha, res je!

  PS: Pravkar sem ustvarila svoj PW Blog, pa da vidim, kaj rata.

 • Odgovori anka 10. 10. 2014 at 10:45

  Nasilje gor ali dol, tolaži me misel, da imam vsaj pravega (kosmatega) moškega. (in temu primernega težaka). Pravzaprav moškega, ki bi se valjal po blazinah sploh ne bi hotela. In kateri moški želi žensko, ki raje sedi na dili kot na udobni blazini? Taka iz dile bi te pa res porinila po stopnicah, saj te ne bi smatrala kot pravega, oboževanega, moškega. Tako pač je. Ah, moški in ženske. Veliko lažje bi bilo živeti s prijateljico, ja., ja.

 • Odgovori anka 10. 10. 2014 at 15:51

  Potem, ko ženske težimo s svojimi principi, se pa tolžite, da boste poiskali kakšno mlado. hehe za crknit smešno, Katera mlada pa bo hotela starega zateženega konja. (ki nima več kot jurja v žepu). Saj niso neumne. Rajši malo potrpite z nami in nas razvajajte.

 • Odgovori Spam 10. 10. 2014 at 17:42

  Matej, morda je skrajni čas, da si najdeš moškega?

 • Odgovori Matej Zalar 10. 10. 2014 at 18:32

  @Spam: To bi že zdavnaj naredil, ampak se mi gabijo njihove spolne prakse.

  @Samosvoja brez priimka: Po moje so tisti brez bolj prvinski. Lovci na glave.

 • Odgovori Zlobni 10. 10. 2014 at 19:56

  Samosvoja brez zgodovine!
  Dokler je moški brez spoznanja, kdo ali kaj je ženska je še vedno moški!
  Potem pa sledi preobrazba (metarmofoza) in sledu o moškem ni več 🙁

 • Odgovori Tana 10. 10. 2014 at 21:26

  @Matej: nisem presenečena in ti verjamem. 🙂
  Ostrina pa je tisto, kar dela moške zanimive … tako, da fajn, da je ne izgubiš 🙂

 • Odgovori Matej Zalar 10. 10. 2014 at 22:47

  Preveč poznamo moških, ki so zaradi ženske tako rekoč propadli. Je pa res, da se to dogaja tistim bolj labilnim, ki so za domnevno udobje (da imajo mir) pripravljeni požreti toliko dreka, kolikor jim ga skuhajo. Dokler se jim potem enkrat ne odpuli.

 • Odgovori anka 11. 10. 2014 at 21:31

  Zaradi veze z nasprotnim spolom seveda ne smemo propasti. Je pa življenje z tako zelo drugačnim bitjem kot smo sami, zelo naporno- Neprestano eni kompromisi, prilagajanje, popuščanje, učenje. Človek bi kar obupal. Najlepše je biti sam. Danes smo vsi tako zelo egocentrični, samozadostni.Čeprav nisem nemočno ženšče, me življenje z partnerjem, ki me sparvlja tudi ob živce (in jaz njega) izpolnjuje, pomirja, dopolnjuje, v meni budi žensko energijo… Splača se potruditi, že zaradi teh zlatih otročkov, ki jih spavimo na svet in zaradi katerih smo še bolj odgovorni. Ideala pa ni. V vezah, kjer se nič ne fajtajo, vedno en požira in samo vprašanje je, kdaj se mu bo odpililo. Zajeban je lajf, res. Midva se neprestano fajtava,, a nekako voziva. Naporno, a na koncu najdeš pot. Po tridesetem je še bolj zajebano, vsi že enim paketom karakterjem, principi. Včasih se vprašam, kaj je Bog mislil, ko je delal moškega in žensko. Lahko bi dal še kakšna navodila zraven. :-)).

 • Odgovori Azra . 12. 10. 2014 at 21:12

  Anka, tvoj komentar mi je všeč. Tako resničen.
  Res bi rabile navodila. Ha,ha….

 • Odgovori Samosvoja brez priimka 13. 10. 2014 at 9:37

  Eden brez drugega ne moremo, če še tako zanikamo in se delamo močne in samozadostne! Pa jade. Ni lepšega, kot objet zaspat in se tudi tako zbudit, makar ga pri zajtrku že nekam pošiljam;) Bodite potrpežljivi z nami, tudi blazine imejte radi pa bomo predle k mucke!;)

 • Odgovori Matej Zalar 13. 10. 2014 at 20:50

  Samo ženske lahko preprosto moško zajebancijo razumejo smrtno resno.

 • Komentiraj