Rožnati napad #2

Prijatelj je zadnjič praznoval štiridesetletnico. Zaročenka naj bi ga presenetila z masažo, potem pa so ga dan pred presenečenjem iz podjetja poklicali in vprašali ali bi želel izbrati maserko ali maserja.

Zvečer smo s pivom, kranjsko klobaso, viskijem in torto z ognjemetom praznovali Pri Žabarju. Bil je tudi balon. Človek je star 40 let in dobi balon. In seveda se pravljično bitje spet vtika vame.

Samorog

Doma pa že slab mesec gledam kičasto, ogromno, k sreči že nekoliko mlahavo vrečo, napolnjeno s helijem, na kateri piše your time to shine. Šele pred kratkim mi je ponosna imetnica povedala, da zadeva pravzaprav predstavlja žarnico. Sam jo že od nekdaj imenujem tista pizdarija.

Your time to shine

Ko jo je Pippa videla prvič, je skoraj poživinila. Pravzaprav je poživinila. Prestara je za te otročje pizdarije. Infantilnost je v 21. stoletju kul. Predstavljajte si vašega očeta kako pri štiridesetih letih praznuje rojstni dan s helijevim balonom.

In kaj je pravzaprav s temi samorogi? Zakaj so na lepem postali popularni? In zakaj so ljudje tako navdušeni nad popularnimi zadevami?

Prejšnja objava Naslednja objava

13 komentarjev

 • Odgovori kren 20. 5. 2018 at 20:09

  Meni gre žal že dobesedno na kozlanje… zadnjič je moja sodelavka zagovarjala svojega 23 letnega sina, ko sem ga videl barvat POBARVANKE. Menda so bile za odrasle, odlična sprostitev… verjetno po napornem tednu žuriranja… očitno je čas za kugo ali vojno, upam samo, da sta moja otroka dovolj pripravljena na preživetje. Tole ne vodi nikamor več.

  • Odgovori Zana 23. 5. 2018 at 7:20

   Kaj je narobe s pobarvankami? Tudi meni so odlicna sprostitev:) Matej recimo kolesari, nekdo drug planinari, spet drugi pletejo in kvackajo, sestavljajo lego kocke ali modele letal, eni vrtnarijo, eni tecejo, eni pa risemo in vcasih barvamo:)

   • Odgovori kren 23. 5. 2018 at 15:14

    Ne vem no, meni se zdi, da vsaka stvar spada v svoje obdobje. Če pri 23-ih barvaš pobarvanke, si po mojem pa% otročji. Za tako starost obstaja dovolj drugih načinov sprostitve. Pa ajde, če človek pošlihta ostale zadeve, ne pa da cel teden žura, faks vleče že peto leto, za vikend pa pride domov s kupom usranih cunj , se preklada s kavča na kavico in se sprošča s pobarvanko. Mamica mu pa opere, zlika, skuha, zrihta še popotnico za čez teden, pa še smili se ji mimogrede, ko tako gara. Pa stavim, da bo pri tridesetih še isto, edino na faksu ne bo več.

    • Odgovori Zana 23. 5. 2018 at 19:52

     Razumem. Jaz pobarvam kako stran, ker vcasih nimam energije, ki bi jo vlozila v nek svoj izdelek– ne da se mi pripravljat papirja, mesat barv, vcasih ni navdiha.. Pa sem ze sla cez 30-ko, kaj cem, vcasih je fino bit malo otrocji;) Tale sin kolegice se pa slisi kot en luftar, ki verjetno res ne barva da bi odgnal stres.

 • Odgovori Uroš 21. 5. 2018 at 7:59

  Zmaga zadnji stavek. Res, zakaj so ljudje navdušeni nad tistim, kar je nekdo drug omenil kot popularno, ali kaj??? Kaj pa lastna pamet?

 • Odgovori filmoljub 21. 5. 2018 at 16:54

  Ha ha, kaj šele, ko bo kakšen človeški naraščaj. Po možnosti ženskega spola. Najmanj diabetes ti ne uide. 😆

 • Odgovori Matej Zalar 21. 5. 2018 at 17:40

  @Uroš: Težnjo ljudi, da sledijo popularnim idejam, do določene mere seveda razumem, ker to po svoje drži družbo skupaj, da pač ne vleče vsak v svojo smer. Ampak to navduševanje nad abotnostmi, na primer nad določenim stilom oblačenja … ali nad neko serijo v 7 × 12 delih … ali nad faking baby showerjem … no, to je pa rezultat dejstva, da nam gre občutno predobro.

  @Filmoljub: Očitno je mati narava obdarila moškega z neko sposobnostjo, da skozi leta takšne abotnosti prebavlja s čedalje manj jeze …

 • Odgovori filmoljub 21. 5. 2018 at 20:06

  Aha, tole zadnje pa dejansko drži. Človek (beri: moški) zares razvije nekakšno toleranco, zlasti odlična vaja za krepitev debele kože in dolge nevro-lajtunge so ravno otroci. 😎

 • Odgovori Matej Zalar 22. 5. 2018 at 0:05

  Baje je obrat še posebej šokanten pri moških, ki so v mlajših letih izkazovali presežek testosterona, ker se menda kasneje pomehkužijo v pezdetke, ki na Facebook izlivajo čustvene izpade in javno razlagajo svojim prelepim ženam, da jih ljubijo najbolj na tem svetu. En tak pezde menda celo služi s svojim očka-blogom 😆 Žal ne najdem več njegove strani in se ne spomnim kdo je … neke vrste Iztok Fartner … po svoje je zabaven, čeprav je nagnusen.

 • Odgovori filmoljub 22. 5. 2018 at 7:39

  Menda ne misliš tegale? 😆

 • Odgovori Anonimno 22. 5. 2018 at 8:54

  vsakič ko prebiram tvoje prispevke ugotavljam, da bi isto/podobno napisal sam, le da nimam niti približno takega talenta kot ti…Moja mi stalno omenja, da se pizdim za vsako stvar.

 • Odgovori Matej Zalar 22. 5. 2018 at 12:05

  @Filmoljub: Veš da ne vem … mogoče … enkrat sem bral nek njegov izpad … kakšnih 3000 znakov je moral porabiti za hvalnico ženskam-mamam s strijami in povešenimi dojkami, kako da so to najlepše ženske na svetu, še enkrat toliko pa za zmerjanje moških, ki si sploh upajo pogledati druge, mlajše ženske. Kot da je normalno, če ti kot ljubeči očka treh prisrčnih malčkov in zgledni mož prekrasne žene z vsemi vidnimi posledicami, ki jih prinese nosečnost, v bifeju nikoli ne pogledaš našponane 19-letne kelnerce. Seveda jo pogledaš.

  @Anonimni: Ziher si težek človek. Dobro, da imaš svojo. Moja mi je včeraj razložila, da se občasno spremenim v psihopata, ki ga ni sposobna prenašati niti z vso njeno domnevno 100-odstotno potrpežljivostjo 🙂 Kakorkoli, veseli me, da še kdo razume svoje omejitve glede talentov. V zadnjem času sem od različnih ljudi namreč večkrat slišal, da se vsakdo lahko nauči pisati. Rezultate te logike lahko prebiramo vsakodnevno v slovenski periodiki, s tem da moraš vedeti, da gre vse to še mimo oči in čez prste urednikov (ki so pogosto tudi nepismeni), lektoric itd. Saj se tudi vsak nauči igrati klavir. Ampak to še ne pomeni, da ga bomo po letu dni driblanja postavili v kavarno.

 • Odgovori Tana 23. 5. 2018 at 10:13

  Tisti napis na žarnici, ki ji ti rečeš “pizdarija” … malo se zamisli, mogoče ti ponosna imetnica hoče s tem nekaj povedati. 😉

  Drugače pa moškim pri 40 gre še vedno na otročje, pri 50 pa tudi, ker baje pridejo v drugo puberteto. 🙂

 • Komentiraj