V osjem gnezdu

Medtem ko moški padlo trofejo prijateljem razglasi že naslednje jutro, bo ženska svoj skok– razen redkim posvečenim – prijateljicam tajila do trenutka, ko pridejo stvari tako daleč, da postajajo očitne. Slej ko prej pride trenutek, ko moškemu zaupa dovolj, da ga povabi v družbo najboljših prijateljic, s katerimi se pozna že od majhnega.

Se mu lahko zgodi še kaj hujšega?

Niti ne.

Vabljen je v druščino žensk, ki so osnovale svojo Facebook skupino, skrivnostno kot tajno društvo PGC. Na njihove tedenske sestanke so izjemoma vabljeni le izbranci, toda kdor je pameten, udeležbo raje zavrne. Prvič zato, ker ima takrat raje mir, drugič pa zato, ker je prisostvovanje takšnemu druženju nekaj podobnega kot nezaščiteno šariti po čebelnjaku. Morda vas zanima, kako je v notranjosti, a so posledice radovednosti enostavno prehude, da bi sploh tvegali.

Obljubi mu, da se domov vrne okrog osmih zvečer, ampak ob pol devetih ga obvesti, da je nekaj prišlo vmes in da pride kasneje. Zelo dobro. Če se zabava ona, se on skoraj gotovo zabava še bolj. Ob devetih mu po telefonu razloži, da so se imele tako dobro, da bodo nadaljevale pri Niki doma. Zelo dobro. Ampak potem … ga povabi zraven, najverjetneje zaradi občutka slabe vesti ali zato, da mu bo lahko to očitala, ko se bo naslednjič vrnil dve uri prepozno – pijan.

Vabilo bi lahko vljudno zavrnil z izgovorom, da se ne želi mešati v njihovo družbo, češ da bodo bolj sproščene, ko bodo same. Kadarkoli kasneje ne bi bilo težav oziroma bi bilo častno vabilo malo verjetno, ampak prvič bi bila zavrnitev napaka. Ženska marsikdaj reče obratno, kot misli, ampak v takih primerih misli točno tako, kot reče. Vljudno zavrnitev bi razumela kot znak, da si ne želi njene in družbe prijateljic. Postala bo sumničava. Verbalno napadalna. V najhujšem primeru bo uvedla sankcije. Zato se pameten fant raje odzove s pristno hlinjenim veseljem. Navsezadnje si je vedno želel vedeti, kako je v čebelnjaku.

Ampak skočil bo v osje gnezdo. Vedeti mora, da so ga že obdelale po dolgem in počez. O njem vedo vse. Poznajo mere spolnega uda in skrivnosti, za katere ne ve niti on sam. Eni je všeč. Drugi so tako ali tako všeč vsi. Tretja je skeptična. Četrta je samska, ne brez razloga, na stolu je naslonjena daleč nazaj, roke ime prekrižane na prsih, z vsemi mogočimi neverbalnimi znaki in z odrezavim vedenjem daje vtis, da je fant velika napaka. Z njo ne gre češenj zobati, bolje se je osredotočiti na ostale.

Kako le? Skoraj nemogoče se je vključiti v pogovor, ker razglabljajo o težavah z dojenjem, poročnih oblekah, šesti prijateljici, ki tokrat manjka, in seveda o posebnostih svojih slabših polovic, ki pravzaprav niso nič posebnega. Kdor uspe blefirati, da se ob tem ne dolgočasi, je opravil več kot polovico dela in če se mu vendarle uspe vklopiti v pogovor, je zelo sposoben blefer – ali latentni homoseksualec.

Z nekaj sreče bo milostno predlagala, da odideta prva. Smehljale se mu bodo, tudi samica.

Vesela bo, ker se je dobro odrezal. Uporabi točno ta stavek. “Dobro si se odrezal.

Kot da je bil na prekletem izpitu.

V osirju bo zares zabrenčalo šele, ko se zaprejo vrata.

Prejšnja objava Naslednja objava

15 komentarjev

 • Odgovori miran 18. 1. 2016 at 19:26

  Haha, to smo pa menda že vsi dali skozi. 🙂 Mene so na primer čisto presenetile. Sem bil prepričan, da grem na navadno jutranjo kavo/čaj, pa pridem na mesto dogodka in so bile tam, vseh pet njih ali kolikor jih je že bilo. Groza! 😀

 • Odgovori miran 18. 1. 2016 at 19:27

  Ampak odrezal sem se pa menda dobro. 😛

 • Odgovori Feri Naf 18. 1. 2016 at 21:55

  Avdicija torej. Dokler ose ne potrdijo, to ni to!

 • Odgovori Matevz Sutar 19. 1. 2016 at 2:57

  Hahaahah torej te je lisica peljala v osje gnezdo. Kje je bila pa psica? Sj ti imas cel zivalski vrt tam 😉 pa lep pozdrav

 • Odgovori Matej Zalar 19. 1. 2016 at 9:30

  @Miran: Ojej, ta je grda … ne samo nenapovedano, še zjutraj je bilo 😀

  @Matevž: Seveda, doma imam živalski vrt in muzej v lokalih ukradenih stvari 😀

 • Odgovori Matej Zalar 19. 1. 2016 at 9:32

  @Miran: Ojej, ta je res grda … ne samo, da je bilo nenapovedano, še zjutraj te je zvlekla tja. Seveda je pa vprašanje tudi, kakšen karakter imajo tež ženske. Za Lisico si lahko misliš, da je zvita kot presta in da jo je težko ukrotit … in potem padeš v trop takih mačk 😀

  @Matevž: Tako! Živalski vrt in muzej v lokalih ukradenih stvari 😀

 • Odgovori ena Ljubljančanka 19. 1. 2016 at 16:08

  Torej si bil petelin v kokošnjaku …

 • Odgovori Lisica 19. 1. 2016 at 17:22

  Živalske primerjave so čisto okej, ampak kokoši pa prav gotovo nismo.

 • Odgovori Oskar Sever 19. 1. 2016 at 21:22

  Lahko ste kure, če ti je tako ljubše. Nekaj vas je lisic, sem ter tja je pa kakšen zmaj.

 • Odgovori ena Ljubljančanka 20. 1. 2016 at 6:46

  Pa kaka psica tudi …

 • Odgovori Matej Zalar 20. 1. 2016 at 7:31

  Kakorkoli, v vsakem primeru jih imamo raje, ko jih je manj na kupu.

  Psico ima pa človek zato, da ga vsaj nekdo uboga. Če ga niti ona ne … mu pač ni pomoči in bi mu mor

 • Odgovori Oskar Sever 20. 1. 2016 at 7:46

  Je pa pomoje bistveno, da spoznaš te njene prijateljice, ker potem lahko narediš oceno kaj vse lahko pričakuješ. Na žalost imajo te prijateljice mnogokrat preveč vpliva, takrat je pa treba nastopiti taktično.

 • Odgovori Matej Zalar 20. 1. 2016 at 10:18

  Seveda! Najbolje moraš poznat sovražnika.

 • Odgovori Navadni Jaka 30. 1. 2016 at 8:56

  Meni so pa one sumničave najboljši izziv. 🙂

 • Odgovori Matej Zalar 31. 1. 2016 at 9:52

  To pomeni, da si hazarder!

 • Komentiraj