Ženska rekreacija

Po pravici povedano sem mislil, da bo huje. Pričakoval sem jok in stok in iracionalno upiranje dobrohotnim nasvetom. Brez tega seveda ne gre, a je vse znotraj normalnega okvira klasičnih ženskih fint. Bal sem tudi, da se bom oblačil za vsega trideset kilometrov dolge runde in da bom zaradi počasne vožnje od sedenja na sedežu z vso težo dobil hemeroide. Ampak hitrosti so čisto zgledne in sem ter tja gre na kolo tudi sama, tako da jo moram javno pohvaliti.

Po mojem je žensko navdušenje nad tem športom še dokaz več, da se ukvarjamo z babjo rekreacijo. Kolesarjenje je nova aerobika.

Prejšnja objava Naslednja objava

13 komentarjev

 • Odgovori Boki 7. 10. 2017 at 19:45

  No no no, zadnji odstavek prosim brisi!

 • Odgovori kv_mozart 7. 10. 2017 at 21:21

  “Po mojem je žensko navdušenje nad tem športom še dokaz več, da se ukvarjamo z babjo rekreacijo. Kolesarjenje je nova aerobika.”
  Želim si, da to prebere moja žena.

 • Odgovori laufar 8. 10. 2017 at 7:55

  Zadnji stavek 100% drži!

 • Odgovori Matej Zalar 8. 10. 2017 at 9:05

  @Boki: Raje to povej tvoji!

  @KV_Mozart: Dvorezen meč, dvorezen meč …

  @Laufar: Pa se zaradi tega počutiš manj moško?

 • Odgovori filmoljub 8. 10. 2017 at 14:53

  Vsekakor je v kolesarski opravi videti veliko bolje kot ti. 😎

 • Odgovori Vanja 8. 10. 2017 at 18:03

  Mogoče pa smo se babe pričele ukvarjati z moškim športom, hihihi. Vsekakor pa je noro dober “filing” kolesariti s cestakom!

 • Odgovori Matej Zalar 8. 10. 2017 at 18:29

  @Filmoljub: To bržkone drži. Saj so tudi oprave za babe. In obrite noge.

  @Vanja: Seveda, danes ženske pač ne vedo oziroma nočejo vedeti, kje jim je mesto 🙂 Sice pa jo je pri specialki navdušilo prav to, da gre tako smooth in imaš hitro občutek hitrosti. Treba je pa tudi priznati, da so končno začeli delati specialke za ženske. Mislim, ne ženske specialke, to je bil komercialni nateg, ampak specialke, ki so primerne za vsakogar, ki mu ni do pretresenosti kosti in do tega, da ima kolena nekje pri gobcu.

 • Odgovori Tina Malina 8. 10. 2017 at 22:57

  Punce kolesarjev imamo vsekakor sreco, ker to je pomoje skoraj edini nacin da zenska spozna kolesarjenje kot tako, s specialko, fitingom, neko hitrostjo in ciljem, ki je dlje kot na drugem koncu mesta. Kako drugce si sploh ne predstavlajm da prides not in spoznas sport dovolj dobro da lahko uzivas v njem. Pa se financni vlozek je vecji kot npr. pri teku ali aerobiki ….

 • Odgovori Matej Zalar 9. 10. 2017 at 20:30

  Skratka, za vsako uspešno kolesarko stoji še uspešnejši kolesar 🙂

  Resno, opažam, da tudi tiste, ki so se kolesarstva lotile bolj ali manj na lastno pest, na koncu življenjske sopotnike iščejo in tudi najdejo v kolesarjih.

  Zakaj je kolesarstvo še ženski šport? Po mojem tudi zaradi same estetike, ne samo gibanja, ampak tudi vsega ostalega, kar prinese s seboj. Od čelade, očal, majic pa do preklemanskih nogavic – ne vem, če so še v kakšnem športu naredili takšno zanost glede nogavic. Mogoče triatlonci in tekači s kompresijskimi, ampak tisto je grdo (osebno mnenje) in estetsko nedovršeno (objektivno mnenje).

 • Odgovori TINA MALINA 10. 10. 2017 at 11:19

  Skratka, še dobro da nas imate, da greste lahko z nami na kafe s kolesom in da ugotovite, da so tudi postanki ob poti lahko del poti. Moški se greste ta šport na čisto drugem nivoju, meritve, hitrosti, analize, pulz, tempo, intervali, dolgi treningi, runde in navijanja na hrib. S tega vidika je to definitivno vaš šport. Pri nas pa pretehta to, da dejansko lahko greš kadarkoli na kolo in tam preživiš nekaj ur, brez da bi se bilo potrebno pretirano utrudit ali da bi ti bilo na poti dolgčas. Še kondicije ne potrebuješ ne vem koliko, sčasoma že pride sama od sebe, ampak ni tistega hudega napora, kot pri teku, ko te po nekaj začetnih minutah že lahko mine veselje.
  Vsa estetika je fajn za biznis in za gušt. Priznam, da mi je za to bolj kot ne vseeno, kupli smo specialko ki je bila glede na ceno in kakovost najbolj ugodna, nogavice so tekaške, dres je od fanta ker je bil fiting prej na vrsti kot dres. Ampak ok, stvar odločitve.
  Kompresijke nogavice? Estetsko ali ne, glavno da zgledajo blazno profi, na štartu pa človek mora bit lep in športno oblečen, z vsem kar spada zraven.

 • Odgovori Matej Zalar 11. 10. 2017 at 7:12

  No, no, tudi gospodje se znajo zapeljati na kavo. Tisti, ki tega ne znajo, so zgrešili bistvo rekreacije.

 • Odgovori Micka Novak 24. 11. 2017 at 16:03

  Kje je ta cesta??? Hudo lepo zgleda!

 • Odgovori Matej Zalar 24. 11. 2017 at 16:44

  Žažar nad Horjulom. Ja, ena lepših v okolici Ljubljane.

 • Komentiraj